אמיתי, אמיתי.
ניסה להתחכם כרגיל ולהגיד שזו לא אשמתו והוא התכונן בסדר, רק מראה עד כמה אפס הוא שלא יודע להפיק לקחים מהכשלונות המהדהים של הקריירה המכוערת שלו.
אמיתי, אמיתי.
ניסה להתחכם כרגיל ולהגיד שזו לא אשמתו והוא התכונן בסדר, רק מראה עד כמה אפס הוא שלא יודע להפיק לקחים מהכשלונות המהדהים של הקריירה המכוערת שלו.
בשלב הזה, אני יכול להניח שגם ואלורדה עצמו לא מבין למה הוא עדיין מאמן של ברצלונה. אני חושב שבראשו, הוא פשוט אומר " ואו לא מאמין שאחרי כל הפאשלות שלי אני עדיין פה." ואז יוצאים לו כל מיני " פנינים" כמו על האימונים והפיזיות. ועוד אינספור משפטים שהוא מפריח לאויר שאפשר לכתוב ספר שלם עליהם, שנושא הספר “משפטים שמאמן של ברצלונה לא יכול להגיד לעולם”
כאילו שהוא מחכה שברתומאו יגאל אותו מהיסורים. וזה לא מגיע…
אתם חושבים שהוא טמבל גמור, לא סיים כיתה ג’ , מודיע לתקשורת שהוא לא מתכונן למשחקים, לא אכפת לו כושר, לא אכפת לו טקטיקה ובעצם הוא נולד אתמול ולא יודע כלום על כדורגל.
אני לא מאמין שהוא כזה. מאמן לא מספיק טוב - כן, אבל לא כזה דביל כפי שנשמע מההודעות בפורום.
גם פיקה לא כזה דביל שלא ישן, לא מבלה עם המשפחה ואם החברים, ורק חושב על טניס 24\7.
אלה דברים שנועדו למכור עיתונים, חצאי משפט שהוצאו מהקשרם.
במקרה של פיקה, הוא נתן ראיון ארוך בה הסביר את המשפטים על טניס וחוסר שינה, וכשקוראים ראיון מלא, זה ברור ולגיטימי. אבל התקשורת חייבת סקופים, אז הוא לא ישן וחושב רק על טניס.
איזה משפטים של פיקה שהוצאו מהקשרם? כל המשפטים שהוא אמר. זה משפטים שלמים שפיקה אמר ששום דבר לא נופח או הוצא מהקשרו…
תראה את הסרט על בארסה ואיך הוא “מתחמן” את ואלורדה לצאת למסיבה. שום דבר לא הוצא מהקשרו. מצטער.
אני מעריך את הנאמנות שלך לפיקה. אבל כל מי שרואה אותו משחק כדורגל וזה כבר תקופה ארוכה, מבין שהראש שלו לא במגרש. מצטער. לא צריך יותר מידי הוכחות מדעיות, זה ברור בצורה כואבת, תבדוק לדוגמה את כמות הצהובים שלו ותשווה אותם לשנים קודמות.
אותו דבר לגבי ואלורדה. שום משפט שלו לא מוצא מהקשרו. המשפטים שלו נאמרים במסיבות עיתונאים, לא בראיונות שאפשר להוציא דברים מהקשרם. אימונים ופיזיות? אתה יכול לנסות להרוג את השליח אבל זה משפט שהוא אמר במלואו. ולא צחק על זה. יום אחרי אחרי שכל ברצלונה רעשה, אני מניח שאביב או יועץ תקשורת אחר אמר לו להוציא משפט אחר. כדי להשקיט את הרעש שהוא בעצמו יצר.
כל משחק שחקן אחר נופל לפציעה שרירית אחרת. הוא משחרר שחקנים לחופשות ארוכות כולל אחרי הפסדים. המציאות מוכיחה שהוא מתכון לכל המשפטים שהוא בעצמו אמר. לך תקרא מה כתבתי פה על מה שהמאמן של אינטר בשנה שעברה אמר על ברצלונה ואיך הוא שם לב שברצלונה שהיא מתכוננת למשחקים מולם, ספוילר, זה לא מחמיא לברצלונה.
הראיון של פיקה לmd זה ראיון שנועד ליחסי ציבור אחרי שהוא “דיברר” את עצמו לדעת והביך את עצמו באין ספור ראיונות אחרים בכלי תקשורת אחרים מרצונו החופשי. באמת שאני לא מתיחס לשום משפט שהוא אמר שם ברצינות.
תסלח לי, אבל שום מאמן רציני אחר, לא היה עובר על זה לסדר היום .
אחרי שהוא בחר להשאר אחרי המכה באנפילד אני מתעב את המאמן הזה, אני לא מסתיר את זה. ורק סופר את הימים שהוא יעזוב. כן ברור לי שזה לא יפתור הכל ויש עוד בעיות. וברור לי שקומאן זה ואלורדה ב. אבל אני רק רוצה שהוא ילך.
הוא עשה לי ולשאר האוהדים של הקבוצה עוול. לא אני עושה לו עוול. הוא והנחש ושאר חברי ההנהלה שנותנים לו גיבוי זה דיבוק שצריך לשחרר את המועדון ממנו. לעשות למועדון טקס גירוש שדים. אולי רק כך ניפטר מהם.
לגבי פיקה
מדוע המשפטים על טניס על שעות שינה זאת אמת מוחלטת, והראיון ל MD זה יחסי ציבור? אתה בחרת צד, נגד פיקה, וכל דבר שמחזק את הדעה הזאת זוכה לניפוח, וכל דבר שסותר את זה זה שקר או יחסי ציבור.
פיקה הוא דמות ציבורית שכל פלוץ שלו זוכה לחשיפה תקשורתית. אם יש משהו שאפשר לעשות ממנו כותרת, זה יזכה לחשיפת יתר. זה מה שעשו מ “אני ישן 4-5 שעות” שלו ומ “אני חושב על טניס 24\7” . אתה לוקח את זה כעובדה, ואז כל טעות שלו נובעת ממחסור בשינה או שהוא בדיוק חושב על טניס כשהחלוץ בורח לו.
אני חושב שהצהובים של פיקה הם תוצאה בעיקר של הזדקנות ואיבוד המהירות. זה טבעי לחלוטין. הבעיה איתו שאין בלם יותר טוב ממנו בסגל, אבל זאת לא אשמתו.
לגבי וולוורדה
אני יודע מה מאמן אינטר אמר, או לפחות מה הופיע בעיתונים. בסדר, זאת דעתו.
אם וולוורדה מוציא שני משפטים סותרים, אתה אומר שאחד הוא אמת והשני הוא שקר. למה לא להיפך? מה יותר הגיוני - מאמן עם סטאז’ של 20 שנה, לא רק בברצלונה, שאומר שלא אכפת לו מכושר של השחקנים, או זה שכן אכפת לו?
אם וולוורדה היה מתכוון ברצינות לכל דבר שאתה מייחס לו, הוא לא היה מאמן אפילו את הילדים בשכונה.
תן קצת קרדיט לאדם שעובד במקצוע מסוים הרבה שנים, שהגיע להישגים מסוימים בקריירה שלו , ולא רק במקום עבודה אחד.
זה בסדר לרדת על וולווורדה ועל פיקה, וגם אני יורד עליהם. אבל אתה משה מספיק חכם כדי להבדיל בין שטות מוחלטת לבין בעיה רצינית. אפשר לבקר את החופשות התכופות או נסיעות ארוכות של שחקנים. אי אפשר להתיחס ברצינות לאמירה כמו “לא אכפת לי מכושר פיזי” ואז לנתח משחקים על בסיס כזה.
רק שאתה עושה בדיוק אותו דבר. מחליט להתעלם מכל אמירה חריגה כי אתה נותן איזשהו קרדיט הזוי לאדם שהוכח ככישלון, שאין לו מושג מה הוא עושה ושכל אמירה שלו מגובית על כר הדשא.
לך תראה את הפרק השביעי בסדרה על בארסה, עדיף.
כי את משפטים של פיקה על הטניס ושעות שינה, קודם כל הוא אמר אותם. ואחרי שזה התפוצץ לו ולמעודון בפרצוף , המועדון התקשר ל"ישראל היום" של ברתומאו על מנת “לצמצם נזקים” . כך עובדת השיטה. אחד השחקנים שלך מביך אותך, אז אתה שולח איזה כתב חצר שישאל שאלות נחמדות בראיון ולא יקשה יותר מידי. אני רואה מספיק פולטיקאים ישראלים בשביל להבין את זה.
כתבתי את זה , אתה לא יכול “לבלבל” את המח בתקשורת כל שני וחמישי ואחרי זה להתלונן על התקשורת. לא טוב לו? שיפסיק לתת להם תחמושת. הוא זה שרץ בין תחנת רדיו אחת לעיתונאי אחר ו"ומזמר" על כל דבר שקורה במועדון . אף אחד לא מכריח אותו. הוא מרגיש שהם עושים לו עוול? שיפסיק להתראיין . ויתחבר עם אוהדים בטויטר… אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה…
צודק, אבל זה לא כל התמונה. הבעיה שלא מנסים לחפש בלם יותר טוב ממנו . הבעיה שהוא פותח משחקים בלי כל הצדקה. תסביר לי למה אומטיטי היה צריך לשבת בספסל נגד אתלטי? אי אפשר להגיד שאין בלם יותר טוב ממנו , שלא מנסים בכלל למצוא אחד כזה.
אני לא שונא את פיקה ואין לי שום אגנדה מולו. אני כותב את זה בפעם המי יודע כמה. אבל אני לא צבוע, אם אני לא עובר לסדר היום שאומטיטי ודמבלה עושים צחוק מהמועדון (רק דוגמה) אז למה שאני יבליג לו?
הלואי שהוא יחזור לעצמו , יתרכז רק בכדורגל. אני מבטיח לך שאני “יאכל” את הכובע בשימחה בסוף השנה. אתה חושב שאני נהנה מהביקורת שלי עליו? זהו שלא, אני אוהב אותו בתור שחקן ולא פחות מזה בתור אנטי מדרידסטה. אבל אי אפשר להתעלם מזה שהוא פשוט מראה סימנים ברורים של חוסר מחויבות לקבוצה. אני מצטער. זה התחיל מהסרט המביש שהוא עשה עם גריזמן ממשיך עם ניימאר ומסתיים בזה. אז מה אני יגיד שזה גשם ולא יריקות? את המשפטים האלו הוא אמר במלואם וזה משפטים שאי אפשר להתבלבל לגביהם… אחרי זה הוא ניסה לכבות את האש. אבל הסוסים כבר ברחו …
בקשר לואלורדה:
שוב, אני מסביר לך איך המשפטים שלו על הפיזיות שלו מתורגמים לביצועים שלנו במגרש. מה מאמן של קבוצה יריבה אומר על רמת ההכנות של ברצלונה לפני משחק מול הקבוצה שלו. זה לא רכילות. זה מראה איך המשפטים בתאוריה שהוא אומר מתבשלים למציאות .
רק להזכיר את הפציעה השנייה של אלבה. שיחקנו נגד לבנטה (אני חושב שזה היה הם) גורדי אלבה התלונן על כאבים. הוא זרק את פירפו ליציא ונתן לסמדו ורוברטו לפתוח. למרות זאת , הוא החליט בגאונות ששמורה רק לו, לתת לאלבה לשחק מול האימפריה מצכיה (שלושה ימים אחרי שהוא החליט לא לסכן את אלבה בגלל כאבים…). ואז הפציעה של אלבה הוחמרה. והוא ועכשיו כתוצאה מזה בספק לקלאסיקו. כל זאת שיש שחקן ששילמו עליו 30 מיליון אירו, אז הוא שולח אותו ליציע ומחסל לו סופית את הביטחון . אז אני יותר מדי קשוח כלפיו?
שוב אני לא מרגיש צורך להתנצל כלפיו , הוא צריך לבקש ממני (ומכולנו ) סליחה.
דרך אגב בשעה שאני כותב את זה. ארתור ופטי מתאמנים לבד. נהדר.
לא צריך להזכיר לי את גול השגיאות של וולוורדה במשחקים מסוימים. אני מסכים איתך לגבי הפריזר של השחקנים, כתישה של אחרים, כל המשחק מבוסס על מסי בלבד, וכו’.
אני לא חושב שזה נובע מחוסר ידע מוחלט או משכל של ילד בן 3. הוא מאמן גרוע עם שיטה דפוקה, אבל גם הוא יודע ששחקנים צריכים להתאמן. גם אם הוא יגיד שלא אכפת לו אם הם מתאמנים או לא.
פיקה… הוא מדבר יותר מדי. אבל אתה לוקח משפט אחד מתוך 100 ואומר שזאת הסיבה לבעיות שלו. יש הרבה סיבות, והעיקרית היא הגיל, ורק הרבה אחרי זה המחשבות שלו על דברים אחרים. זאת דעתי.
באמת הגיע זמן שאראה.
אולי שווה לפתוח דיון נפרד על הסדרה.
עכשיו אני מבין שהציטוט הזה הוא מהסדרה MATCHDAY, פרק 7.
האמת שלא התרגום שלך לעברית, ולא התרגום המקורי לאנגלית לא ברורים לי.
אבל לא נראה לי שהוא רצה להגיד שהוא היה טועה בכל מקרה. נדמה לי שהוא רצה להגיד שהוא טעה בשני המקרים, וזה לא משהו חדש שלא ידעתי.
סלח לי שאין לי ציטוטים מדוייקים, אבל וואלורדה כבר התנסח בעבר בצורה הזאת כמה וכמה פעמים, לאו דווקא על המשחק הזה. הוא ניסה להגיד שמבחינתו לא היו טעויות. הוא טוען שהוא התכונן למשחק עם התזכורת למה שקרה ברומא, ושאם הוא היה צריך להתכונן עוד פעם, הוא היה מכין את הקבוצה שלו אותו דבר. בבחינת I would do the same all over again.
הוא כל כך יהיר ועלוב נפש שהוא לא מוכן אפילו להודות שהוא כשל כישלון טוטאלי במשחק הזה, ושרק עליו הוא היה צריך להיות מפוטר בלי קשר לרומא (ולהיפך). מבחינתו הוא עשה את העבודה שלו. וזה שבארסה מאבדת יתרון 3 שערים שנה שנייה ברציפות זה עוד יום בהיסטוריה מבחינתו.
אם הוא לא מוכן להודות בטעויות שלו, זאת בעיה. אבל לא ככה הבנתי את מה שהוא אמר בסדרה.
וגם אם אתה צודק, הוא לא עד כדי כך מטומטם וחסר מושג כפי שאתה ומשה מנסים להציג. הוא מאמן מן השורה בליגה הבכירה בספרד, וזה אומר שהוא שייך לאלפיון העליון של המאמנים בספרד ואולי גם בעולם.
זה לא מספיק לברצלונה כי היא צריכה את הטוב ביותר בעולם.
הייתי בעד פיטוריו בקיץ ואני מקווה שלא ימשיך בעונה הבאה.
.זה לא שאלה בכלל זה המציאות וזה לא קשור לסידרה. אתה רוצה שאני יתחיל לרשום את הטעויות שלו שהוא מתעקש לחזור עליהם משחק אחרי משחק? שנתיים רצוף הוא מקבל בראש באותה צורה. שיא עולמי, אותם טעויות. שנה אחרי שנה.
תחזור לכל הפעמים שכתבתי שהוא יכול לאמן קבוצות בסד"ג של ולנסיה וסביליה. זה לא בושה או קלון, אלו קבוצות טובות, מה שאומר שהוא יכול להתאים למרבית הקבוצות בעולם. אבל אחרי שהוא נאחז בקרנות המזבח וממשיך לבייש את הפורמה , אני לא יגן על כבודו. אותו זה לא מעניין מה אני וכנראה 99 אחוז מאוהדי ברצלונה רוצים, וזה שהוא יעוף מהמועדון שלנו ויעזוב אותנו במנוחה במהרה בימי חיינו, כי הוא מקבל הרבה אבל הרבה אבל הרבה אבל הרבה אבל הרבה (אני יכול להמשיך) כסף ממה שבאמת שמגיע לו. אבל אותי לא מעניין כבודו או איזה סמנטיקה תרצה לבחור בשביל לדרג אותו בין מאמני העולם. אני רוצה להשתחרר מהדיבוק הזה וכמה שיותר מהר.
אז אנחנו מסכימים. טוב מאוד. אפשר לסיים את הדיון ולהתפלל שאדון ארנסטו שנה הבאה יאמן את ריאל מדריד. איזה תענוג יהיה לי. אני מבטיח שאם זה קורה . כל אוהד של ריאל מדריד בפורום פה. יקבל ממני הזמנה לבירה על חשבוני.
את התמורה לכסף שלי, אני יקבל בשנה שלמה של תענוג. ושימחה לאיד אלוהי הכדורגל make it happen
משה, לפעמים אתה תענוג צרוף
טוב זה מצחיק אותי,
Atlético Madrid’s interest in Rakitić has strongly arisen since the Croatian’s last two games for Barcelona. There’s talk that the Madrid side are willing to offer 40 million euros. Barça prefer not to reinforce a direct rival. [md]
אותה הנהלה ששיחררה את וייה תמורת מנה פלאפל לאתלטי בשנה שהם לקחו אליפות בה. חחחחח . ישראל היום הקטלוני ממשיך לעשות מעצמו צחוק.
אתלטי יציעו 40 מיליון ראקי עובר ישר לאתלטי.
משה אני בגדול מסכים איתך.
אני לא מסכים עם ההסבר שהטעויות שלו נובעות מחוסר ידע מוחלט אלא מאי התאמה שלו לתפקיד.
ככה אני רואה את ההחלטות שלו ומנסה להבין אותן. ההסבר שהוא עשה טעות כי הוא מטומטם או שתול של ריאל לא מספק אותי.
אני גם לא מוכן לשפוט אותו על סמך 2 משחקים בהם עפנו מהאלופות, או אפילו 3 משחקים אם נחשב את השנה. גם לא עפנו באותה צורה. אני שופט אותו על סמך 2.5 עונות, והדרך בה הוא משחק והיעדר תכנית עבודה כשמסי לא מנצח. על זה הוא צריך לעוף מפה, לא על סמך משחק נפל כלשהו.
בוא נעשה הפרדה.
הדרך של וואלורדה היא דוחה ועלובה, ואני היחיד שאמר את זה מיום א’, בזמן שהתם התלהבתם מפחוליניו והייתם צריכים כאפה מצלצלת מרומא כדי לקלוט שזה שאנחנו משחקים חרא ומנצחים לא יעבוד לנצח.
בלי קשר לזה - מאמן שמגיע עם יתרון 3-0 לגומלין חצי גמר ליגת האלופות והקבוצה שלא לא מגיעה לגמר, לא יכול להמשיך לאמן בברצלונה.
דיון תאורטי, אם וולוורדה היה מוציא 0-0 במשחק הראשון, ומפסיד 1-0 בשני זה היה טוב יותר?
על אותו משקל של האשמה בתבוסה תנו לו גם קרדיט על שהביס את ליברפול.
אני לגמרי עם דמיטרי, מאמן לא מספיק טוב לברסה, לא אידיוט גמור או שתול של ריאל.
ושחקני ההגנה שחוטפים רביעיה כשהם מובילים 3-0 לא צריכים לעוף? לטעמי השחקנים אשמים לא פחות מהמאמן בתבוסה הזו.
אתם מבינים שוולוורדה היה מרחק החמצת ענק של דמבלה מעליה לגמר האלופות על חשבון ליברפול המפלצתית?
אני כבר מפחד להגיב על הנושא כי זה גורם לאנשים לחשוב שאני תומך וולוורדה. אבל לא, יש אמצע בין לרצות לערוף את ראשו לבין להיות נשוי לבתו.
גם עציץ בתור מאמן לא מאבד יתרון של שלושה שערים לברצלונה. מה שקרה באנפילד לא קשור לבינוניות של וואלוורדה, זה היה ממש קסם. יממה אחרי שרומא היממה את בארסה, יובנטוס הייתה במרחק דחיפה קלילה מלעשות זאת לריאל, בברנבאו. כשאותו תסריט התנקז באנפילד של ליברפול 2019, זה היה חייב לקרות.
כמו קללת השמינית של ריאל, לא משנה איזו יריבה קיקיונית פגשנו ומי היה המאמן, שנה אחרי שנה לשחקנים רעדו הרגליים בנוקאאוט.
תלוי בכדורגל. אתה מבין שה3-0 שלנו מול ליברפול משקר וזה בכלל משחק של 2-0 להם? בארסה הייתה עלובה מול ליברפול. פתטית. רק מסי החזיק אותה בחיים. ווואלורדה הרס גם את זה.
מה אתה רוצה שאני אגיד לך? סרג’י רוברטו אשם? הבן אדם פח אשפה מהלך, ומתחנן עונה אחר עונה לא לשחק בהגנה, מקבל הבטחות מכל הצוות המקצועי ואז מתופקד בעמדה שבה הוא קטסטרופה.
לנגלה אשם? הבן אדם בינוני רצח, ואמור להיות בלם ספסל. היה צריך להגיע כמחליף של אומטיטי, וברצלונה העלובה שלא הכריחה את אומטיטי לעשות ניתוח נתנה ללנגלה לשחק במשחקים הרבה מעבר לרמה שלו.
על פיקה אין לי מה לדבר, הבן אדם צריך בית אבות גריאטרי, שילך לשחק גולף, או טניס, או מה שבא לו. היינו אמורים להנחית את דה ליכט הקיץ, וברתומיאו הבן שרמוטה הזה העדיף לנסות להוציא מיליארד דולר על ניימאר במקום לשלם עוד שנקל לראיולה על דליכט.
דווקא הסיטואציה עם אלבה הייתה הכי הזויה. הייתה לו עונה מטורפת, והבן אדם פשוט נתן משחק נפל. מה נגיד על זה שהבן אדם בוכה בחדר הלבשה והמאמן מתעלם ממנו? בכל מקרה הביאו לו מתחרה על העמדה העונה, דבר שאמור להשאיר את אלבה במתח אבל המאמן החליט לשלוח את פירפו ליציע, ולהמשי לתת לאלבה את המקום בהרכב על בליינד.
אז אפשר לבוא להגיד שאין לוואלורדה אשמה. אבל אפשר להסתכל על המציאות ולהגיד שהוא זה שהשאיר את סמדו על הספסל, הוא זה שהתעלם מאלבה הבוכה (וגם לא נתן לו מנוחה בכלל במשך העונה) הוא זה שיצא לקרב עם שני בלמים פחוניים. שאר התלונות הן להנהלה העלולה (שלא מורידה מיליליטר אשמה מהמאמן). אל שחקנים גרועים אין לי תלונות. אני מזמן טוען שצריך להחליף אותם.