בהרכב העשור שרץ בבארסה מאניה לט יכולתי שלא לשים לב שאבידל לא נכנס ל11 של העשור.
מלבד הגבורה האין סופית במלחמה במחלה הארורה והחזרה למגרשים ממצב שכל אדם נורמאלי היה פורש, הוא היה הבלם הטוב בעולם באיי פאר לדעתי.
במערך 3 הבלמים הוא שיחק לא פעם לצד אלבס ומקסויל(!) והחזיק את ההגנה פשוט לבד.
הוא קרא את המשחק בצורה מושלמת ושלט בכל אספקט אפשרי. יירוט, חילוץ, תיקול, שחרור לחץ ומה לא בעצם…
פויול ופיקה שיתחרו בינהם על העמדה הימנית בהגנה, פיקה עדיף בגלל שהוא משחק עשור שלם, פויול בגלל שהיה הלב והנשמה אבל בעשור הזה הוא היה כבר בשלהי הקריירה.
הרכב שלי ;
מארק
אלבה אבידל פיקה אלבס
בוסקי
אינייסטה צ’אבי
ניימאר סוארז מסי
עם כל הכבוד לאבידל, אם פויול לא בהרכב שלך, אתה לא רציני.
אולי אבידל צריך להיות בעמדת המגן השמאלי, שם הוא נתן איזון לעליות האינסופיות של אלבס. אבל בלי פויול זה לא יכול להיות.
אני באמת האחרון שיקח מפויול קרדיט . היתי שם אותו על הספסל רק בשביל שיצעק טיפה, אבל רוב העשור הזה, פויול לא היה פקטור מבחינה מקצועית. למעשה כבר בשנה של טיטו הוא כבר היה רגל אחת בחוץ…
אתה צודק לגבי מגן שמאלי. בעיני אבידל יותר טוב מאלבה. גם מבחינה מקצועית וגם מבחינה ספורטיבית. אלבה מגן טוב ושהוא רוצה אפילו טוב מאוד. אבל לדעתי קצת אוברייטד.
במקום אבידל בלם אני שם את מסצ’ראנו . לא חושב שיש איזהו חילוקי דעות לגבי שאר ההרכב.
עריכה: שאני חושב על זה גם אבידל בערך עזב בשנה של טיטו או שנה אחרי. אני פשוט בוחר בו , בגלל שהוא ספורטאי הרבה יותר טוב מאלבה. וזהו.
לואיס סוארס מודיע ב"שער" של “ספורט” הבוקר: “אגיע עם ברצלונה לסיכום על הארכת חוזה”. החלוץ בן ה-33 מוסיף שהוא שמח במועדון, תמיד משאיר את הלב על המגרש ושהמספרים מגבים אותו. רחוק עשרה שערים מ-200 גולים בברצלונה.
עוד בברצלונה, ראיון למזכרת. ג’רארד פיקה והקפטן לשעבר, קרלס פויול, התראיינו ל-“TV3” ושיחזרו שוב שנת 2009 בה הקבוצה זכתה בכל ששת התארים פויול סיפר שהשחקנים הפעילו לחץ על פפ גווארדיולה להשאיר בסגל את סמואל אטו בקיץ בו רונאלדיניו ודקו ראו את הדרך החוצה: “פפ הגיע והיו שינויים בחדר ההלבשה. בקיץ אנחנו השחקנים פגשנו אותו וביקשנו שימשיך לסמוך על אטו ושנסתדר איתו. אטו נתן לנו את הלב, לא רק בגולים אלא גם בעבודת ההגנה, הוא היה הראשון ללחוץ כמו מטורף”.
על העונה עצמה: “ב-2009 הכל התחבר לנו בצורה מושלמת. הגיע מאמן עם רעיונות כל כך ברורים, שיחקנו מעולה והיה לנו דור נהדר”. פיקה נזכר באופי שהפגינה הקבוצה ברגעים ספציפיים כמו השער של ליאו מסי באליפות העולם למועדונים וכמובן נס אינייסטה בסטמפורד ברידג’.
פיקה אמר על ה-2:6 על ריאל מדריד בסנטיאגו ברנבאו: “זו הייתה הפעם הראשונה ששיחקתי במגרש הזה. זה היה אדרנלין מטורף. תמיד חייתי את זה מבחוץ. חשבתי שיהיה קשה מאוד והם יעשו לנו חיים בלתי אפשריים. אבל זה היה שונה לגמרי. שיחקנו במגרשים הרבה יותר מורכבים מבחינת לחץ של קבוצה יריבה וקושי לזכות בכדור”. פויול הוסיף על המשחק הזה: “זה אחד המשחקים הטובים ביותר אי פעם. אני זוכר שפפ אמר לנו 'אין לנו סיבה להגיע ולחפש תיקו כי אז בוודאות נפסיד. 2:6 זה אמנם לא כמו תואר אבל כמעט, אוהדים רבים זוכרים את זה, קטלונים ולא קטלונים. ה-2:6 היה שינוי מחזור במידה ניכרת. בתחילת דרכי במשך חמש שנים לא זכיתי באף תואר”.
על הדרמה נגד צ’לסי כעבור כמה ימים: “לא שיחקתי, ישבתי ביציע וסבלתי לא בגלל הפציעה, אבל מי שהכי סבל הייתה בת הזוג שלי. הייתי נואש ואמרתי לה: ‘גול אחד, זה מה שאנחנו חייבים!’. פיקה משחזר: “השער של אינייסטה הוא כנראה השער שראיתי הכי הרבה פעמים, יותר מאשר בגמרים של ליגת האלופות”. השניים מספרים שלאחר הזכייה בליגת האלופות והשגת הטרבל דווקא היה שקט בחדר ההלבשה”.
היחסים ביניהם: “הכרתי אותך (פיקה מספר על פויול) בשנץ 2006, בטורניר של נייקי. אתה זכית בליגת האלופות ואני הייתי שחקן של סראגוסה. הוא אמר לי שאחרי הזכייה בליגת האלופות הוא חגג, שתנה שתי כוסות שמפניה וכאב לו הראש”. פויול מספר שתמיד הקשיב למאמן ולא היה בחופשה חוץ מאשר בפגרה, אבל מסכם: “אני שמח ששינית את צורת המחשבה שלי – תהנה מהכדורגל במקום לסבול. אם היינו שנינו ביחד – זה היה בלתי נסבל. תמיד אמרתי לך שרק אם נשמור על שער נקי נוכל לצאת לבלות”.
No one is sad as we are on Valverde’s departure. #HalaMadrid
https://twitter.com/realmadrideen/status/1217073527880220677
2021 זה היה על ברתומאו וחבריו.
אני יודע שזה חשבון פארודי
https://twitter.com/LaLiga/status/1217763427432583168
בדיוק לפני שנתיים רונאלדיניו הגדול פרש מכדורגל בגיל 38. ב-21 במרץ הוא מחליף קידומת, מניח שאף כלי תקשורת לא יישאר אדיש לכך. לא רוצה לכתוב בציניות ‘הוא פרש הרבה לפני ולא הודיע’ ואני גם רוצה לשים בצד את חוסר המקצוענות שלו והרגשת השובע בגיל כל כך מוקדם.
עד היום מתנגן לי בראש כשאני נזכר בו איזה פרומו בערוץ הספורט ‘איזה כדורגל, אתה פשוט הכי גדול’, ומשהו נוסף - הוא היה טוב באמת לפרק זמן קצר מדי אבל כשהוא היה טוב - הוא היה הכי טוב. אולי כאוהד ריאל היה לי קל יותר לאהוב אותו בניגוד למסי לדוגמא - בגלל החיוך והכיף שלו, מעולם לא נראה סובל, כי הוא היה אנושי יותר, כי היו לו ימים חלשים, כי הייתה לו קבוצה אנושית יותר. חבל לי שלהוציא עונה אחת במילאן וברור שזה לא היה אותו קצב - הוא נעלם מהראדר מוקדם, אבל עזבו.
מה שכן צר לי, הרבה אוהדים (אתה מדבר על כדורגל בכל מקום, אפילו בחדר כושר, לא רק כאן בפורום או ב’בארסה מאניה’) - שכחו לו קצת. לדעתי הוא הניח את הקרקע הנוחה למסי כדי לפרוץ. הוא עשה כמעט הכל. הוא הגיע לקבוצה שהייתה בגביע אופ"א ולקח אותה די מהר לטופ של הכדורגל. כולם ידברו על הצמד בברנבאו והאוהד המשופם שמחא כאפיים ואליו הצטרפו עוד. אני זוכר אותו מפרק את ההגנה הטובה בעולם - צ’לסי, וגם בסאן סירו רוקד על המגרש ומבשל לג’ולי ותרגיל ה-Flip Flap. או.קיי, היום קשר על גבול הטופ נותן מספרים כאלה, אז מה?
הכדורגל לא התחיל מהטרבל של ברצלונה אלא הרבה לפניכן. בלי להוריד מערכו של מסי, סתם נקודה למחשבה - האם הוא היה אחד לאחד גם בקבוצה הצנועה יותר של בארסה? זו שואן ברונקוסט מגן שמאלי, ג’ולי חלק מההתקפה, צ’אבי עדיין לא דומיננטי מספיק (לטעמי קיבל זינוק אדיר לקריירה מאז יורו 2008)
רונאלדיניו התראיין במולדתו למגזין " Panenka", סקר את הקריירה הנפלאה שלו וגם פירגן כמובן לליאו מסי.
רונאלדיניו אמר על מסי: “כשהגעתי לבארסה היו דיבורים על ילד צעיר שבלט מעל כולם והיה יוצא דופן. היינו חברים, התחלנו לשחק יחד והסתדרנו מצוין. דיברנו עם המאמן פרנק רייקארד וביקשנו שייתאמן איתנו. הכל קרה מהר. התמזל מזלי להיות זה שבישל לו את השער הראשון. היה נחמד לראות אותו כובש את העולם. הוא לימד אותי ספרדית ואני לימדתי אותו פורטוגזית ועם הכדור הבנו זה את זה בצורה מושלמת. אהבתי שהוא היה נשאר רגוע, לעולם לא הסתבך ותמיד היה בחיק המשפחה. הוא לא היה צריך ממני כלום”.
על ברצלונה: “לא שיניתי את ההיסטוריה אבל כבוד שחושבים ככה. מהמשחק הראשון הכל היה שמח, יש לי זכרונות נפלאים. אלפים הגיעו לקבל אותי באצטדיון כשהוצגתי במדי הקבוצה”. במשחק הבכורה שלו בקאמפ נואו, נגד סביליה, הוא קיבל את הכדור על החצי, התקדם נפלא בדריבל ושלח בעיטה אדירה למשקוף ופנימה כשהשווה ל-1:1.
על רייקארד: "הוא מאמן נהדר, בחור שקט מאוד, הטוב ביותר שעבדתי איתו. הוא ידע הכל כי הוא היה שחקן מהרמות הגבוהות ביותר וזה הקל עלינו. כל מה שאנחנו עברנו – הוא כבר עבר עוד קודם. הוא דיבר אלינו בצורה פשוטה וישירה. הוא נתן לי חופש לעשות מה שאני רוצה עם הכדור, לשחק את הכדורגל שלי. כמובן כאשר לא היה לנו את הכדור – הייתי צריך למלא את ההתחייבויות וללמוד טקטיקה. כל מה שאתה עושה עם הכדור זה עניין של אימונים וביטחון.
בקיץ 2008 עם בואו של פפ גווארדיולה – הוא נאלץ לעזוב את ברצלונה והגיע למילאן שם שיחק במשך שנתיים וחצי. הברזילאי נזכר: “זה היה כמו להגיע לאחת הקבוצות הטובות בעולם, כמו ריאל מדריד הגלאקטית”. בהמשך שיחק באתלטיקו מיניירו: “רציתי לחזור פיזית למדינה שלי ולעזור לקבוצה לזכות בגביע הליברטדורס”.
הברזילאי זכה עם נבחרת ברזיל במונדיאל 2002 כאשר כבש שער מבריק בכדור חופשי נגד אנגליה ברבע הגמר, הוביל את ברצלונה לשתי אליפויות רצופות ולזכייה גם בליגת האלופות (2005-06) וזכה בכדור הזהב. אין ספק: עולם הכדורגל מתגעגע.
היי חבר’ה. שנים לא הייתי פה. ההודעה הקודמת שלי כאן בכלל עוד הייתה בפורום הישן .
בכל אופן, רציתי לספר לכם שהקמתי לאחרונה עמוד פייסבוק על, ובכן, בארסה. הרעיון הוא לספק תוכן קצת אחר ברמת טקסט ועיצוב, ועל שלל נושאים - מההיסטוריה והפוליטיקה הפנימית, דרך מאחורי הקלעים של המועדון ועד לה מאסיה. בקיצור, כל דבר שיש לו נגיעה לבארסה.
מוזמנים.
מברוק
נראה אותך כותב גם פה קצת?
התגעגעתי מאוד לסקירות שלך של ענייני הלה מאסיה. כיף לשמוע שאתה עדיין איתנו בתצורה כזו או אחרת (:
ממולץ מאוד. גם לעקוב אחרי אסף בטויטר. אחלה ממים
תודה.
ולא, אני לא אחזור לכתוב פה. ימי הפורום שלי מאחוריי .
אסף, תודה על הקישור.
ממש נהנה מהדף שלך ומהסיפורים המעניינים והמרתקים של כל מאחורי הקלעים שאתה מביא לנו עם כל כך הרבה כישרון כתיבה
תגידו,הדף הזה לפעמים מתעסק גם בברצלונה?
יש פה מישהו שקשור לראשי הדף ומוכן להגיד להם שזה נראה פשוט פאתטי ההתעסקות הזו בריאל מדריד?
היי! הם לא מתעסקים רק בריאל! אל תלכלך.
הם מתעסקים גם בשיאים של מסי, ומציאת ציטוטים של אנשים ברחבי תבל, ולאורך כל ההיסטוריה, שאומרים שמסי הכי טוב ושדוד שלי יקרע אותך במכות!
כן.
ממליץ לך מאוד להכנס לשם ולהתעניין, נותן המון מידע חדשותי וכיפי על הקבוצה.
אה, רגע… אתה כבר נכנסת להתעניין… למה? אתה לא אמור להתעסק רק בדברים שקשורים בריאל?
בגדול כחלק מיריבות ספורטיבית בין מועדונים לפעמים מתאים להביא גם אינפורמציה שקשורה ביריבה.
אם תסתכל לפני משחקים, תראה אינפורמציה שקשורה בזהות היריבה למשחק הקרוב (תוצאות עבר, גולים חשובים שהובקעו, אקסים שעברו מקבוצה אחת לאחרת, מצבם בליגה וכדומה).
ריאל היא היריבה הישירה של בארסה על פני כל העונה, ולא רק בשני משחקים. טבעי שתהיה שם יותר אינפורמציה על היריבה הישירה שלנו.
ואחרי שכל זה נאמר, תרגע…
אם היית עוקב אחרי בארסה מאניה היית רואה שבאופן כללי כמות הפוסטים שם על ריאל היא זעומה ביחס לכמות העידכונים שהם מעלים.
הדף הזה פעיל ברמה של ynet מבחינת קצב העלאה של תוכן (וסליחה על ההשוואה המעליבה עבור בארסה מאניה), רובו ברמה פאטתית של: השחקנים אכלו, השחקנים ישנו, השחקנים הפליצו, למסי יש כך וכך שיאים. באמת שאין מצב שכמות האינפורמציה על ריאל מתחילה לדגדג שם משהו שהוא יותר מזניח.
ולסיום, אם נדמה לך שכתבה שפורסמה במארקה, עיתון מדרידאי, על הפער באליפויות בין בארסה לריאל בשני העשורים האחרונים היא התעסקות מוגזמת בקבוצה שלכם, אז חבל.
שחרר קצת את עצמך ותהנה. בשביל זה אנחנו כאן, לא?
מה אכפת לאוהדי ריאל מה בארסה מניה מפרסמת?
כאילו שאותי מדרידסטה מטרידה אותי…