אנקדוטות ושאר ירקות הגירסה הברסאית

אתה יכול להירגע,לא נכנסתי לביוב האינטרנטי הזה,לצערי יש לי חברים שעוקבים ולפעמים זה קופץ לי לפיד,אז נתקלתי בפוסט המביך הזה.
מה יש לדף של ברצלונה לתרגם כתבה שמדברת אך ורק על ריאל מדריד? הכוונה ברורה,משתמשים בתוכן הכתבה הספציפית הזו כדי למשוך עוד קצת ילדים שיעשו לייקים,עלוב.

אז מה שאתה אומר זה שבמקרה נתקלת בפוסט יוצא דופן בגלל החברים שלך, התבלבלת והוצאת דברים מהקשרם, ואז באת להוציא עלינו את העצבים בטעות…

הכל בסדר, סלחנו לך :+1:t3: :smiley:

1. כבר הסברתי לך בפוסט הקודם.
  2. זו כתבה שמשווה את ריאל לברצלונה (לא קראת עד הסוף?). כל הכתבה היא על זה שריאל רודפת אחרי בארסה במאזן האליפויות, אז איך אתה אומר שהיא מדברת אך ורק על ריאל מדריד? :roll_eyes:

איפה בדיוק הוצאתי דברים מהקשרם? הם לא תרגמו כתבה שלמה במטרה לעקוץ ולהלהיב את הילדים שעושים להם לייקים?
ממש לא התעצבנתי,חשבתי שיהיו איזה אוהד או שניים מספיק הגונים להסכים איתי.
דרך אגב,קיבלת כבר תג ״אוהד מוביל״ בבארסה מאניה? אתה לגמרי ראוי.

זה מפריע לי כי אחרי זה אני נאלץ
לשמוע את עדר התומכים שלהם מצטטים את השטויות שדוחפים להם למוח בכל מיני מקומות,אם זה בעבודה,בישיבה עם חברים או סתם בדיוני פייסבוק,הדף הזה דרדר את רמת שיח הכדורגל בארץ לרמה מאוד נמוכה,בקרוב כולנו נהיה רז זהבי.

@Tal_rmcf באמת באמת באמת שהדף ‘בארסה מאניה’ לא ראוי לדיון ולשיח.
אל תבזבז עליו עצבים, תסכול, מילים כתובות, מילים נאמרות, פשוט אל.
הוא מזמן איבד את הרלוונטיות באגף היותר בוגר מבין אוהדי הספורט בכלל, ואוהדי ברצלונה בפרט.
קצרה היריעה מלהכיל את דעתי לגבי אופן ההתנהלות ב’קהילה’ שהדף מנסה לייצר ולצייר, מדובר בדבר הכי קרוב ל’כת’ שיש בהקשר לספורט בישראל, ושאני אומר הכי קרוב אני מתכוון ממש ממש קרוב.
דלג.

ראית כתבה אחת במקרה והחלטת שזה כל מה שמתעסקים בו בדף הזה. זה נקרא להוציא דברים מהקשרם.

מתעסק בעיקר בברצלונה. בפער. עצום.

כאמור, כתבה שמפורסמת בשופר של ריאל מדריד ועוסקת בין היתר בברצלונה ובמאבק על מספרי האליפויות בין שני המועדונים.

• אם יש לך קשר למארקה אז אולי כדאי שתגיד להם שההתעסקות הזו בברצלונה נראית פשוט פאתטית, לא?

אגב, לטעמי זה ממש לא פאתטי (לשני הצדדים). כמו שכבר הסברתי לך - זו היריבות הכי גדולה לכל אחת מהקבוצות. טבעי להתעסק בקבוצה האחרת במידה זו או אחרת.

יש הבדל בין המארקה לבין בארסה מניה ואני מאוד מקווה שאתה מודע לו.
ותודה רבה לבארסה מניה שמפרסמים פוסטים על ברצלונה,ממש כל הכבוד,זה מה שהם אמורים לעשות ובעצם הדבר היחיד שהם אמורים לעשות,בניגוד למארקה שזה עיתון ספורט ולא דף מעריצים בפייסבוק,עם כמה שהם פרו מדריד(ד״א כתבות כאלה הם ההוכחה שהם לא ״שופר״ וגם להם יש הרבה ביקורת על ריאל מדריד.)

מארקה” הרבה יותר ממלכתי. הוא מחמיא לא פעם לברצלונה ומסי, הוא מבקר ושוחט לא פעם את כריסטיאנו רונאלדו (פתיחת הליגה החלשה שלו ב-2017/18, בכל מחזור עדכנו את מספרי הבעיטות לשער), מה שאסור לעשות בעיתונים ‘המנוגדים’ - מונדו דפורטיבו וספורט על מסי שלא הופיע נגד רומא והיה חלש מאוד.

שער המארקה לפני גמר ליגת האלופות נגד יובנטוס ואחרי:

כשריאל מדריד זכתה בדסימה והייתי בגמר, עברתי על דוכני עיתונים בפורטוגל. ב"מונדו" ו"ספורט" כמובן שלא הקדישו לזה את השער למרות שריאל חיכתה 12 שנה לגביע הזה ועשתה את זה בסטייל, אפילו תמונה לא הייתה. באמת שאין כאן מקום לדיון.

אני לא מנהל את מדרידיסטה אלא את Realmadrid.co.il. סתם שתדעו - היו 32 אלף לייקים לדף, סגרו אותו לצערי בגלל סרטון שלא אני פרסמתי, התחלנו מחדש. האתר הזה קיים עוד מ-2005 בכל מיני גלגולים, אני הצטרפתי ב-2009. הולכים על איכות ולא כמות. את הפייסבוק אני מנהל לבד. פוסט כזה כפי שעלה היום ב’בארסה מאניה’ בחיים לא היה עולה בדף שלי. כתבתי פוסט אחד מתגרה בברצלונה אחרי ה-0:4 של פ.ס.ז’, משהו בסגנון ‘יום אהבה שמח’ על רקע תמונה של אנחל די מריה שנתן משחק ענק והוא גם אקס שלנו. ולבסוף הורדנו אותו כי זה מטופש. אין כמו שמחה לאיד ויריבות ספורטיבית אך זה לא המניע. ריאל מדריד קודם כל. היו לי אולי עוד 2-3 נפילות כאלה בשנים שאני משקיע בפייסבוק של האתר.

מי שלא רואה שלצד כל השליטה המדהימה במה שקורה בקבוצה, לדעת איזה אתר אמין ואיזה לא, כל תחנות הרדיו, משחקי הכוח בהנהלה וגם שליטה בשפה הספרדית בניגוד אליי - יש גם ילדותיות, התעסקות בקקה, הקנטות מגוחכות…הוא עוצם עיניים. זה אפילו מקטין את בארסה עוד יותר, כמו שפיקה דיבר עלינו בטרבל של בארסה אז. תחגוג בטירוף ותהנה מה זה קשור לריאל מדריד?

יפה אמרת.
יש את שני הצדדים בדף הזה, וצריך לדעת לפלטר את התוכן לפי מה שמעניין אותך.
אני לא עוצם עיניים לגבי זה שיש לא מעט פוסטים ברמה ירודה בבארסה מאניה -

אבל באמת שה מוגזם לבוא לפה עם בכי על פוסט שמתרגם כתבה במארקה שעוסקת בתחרות בין ריאל וברצלונה.

אני לא בא לסנגר על בארסה-מאניה. גם לא משווה ועושה תחרות בין העיתונים וכמה הרמה שלהם גבוהה או נמוכה.
באמת. זה לא מעניין בעידן שבו התקשורת היא בבירור כלי משחק עם אג׳נדות. עידן שבו לכולם ברור שאם משהו כתוב ״שחור על גבי עיתון״ זה בעצם לא אומר כלום.

אז כל אחד בוחר מה הוא קורא ואיפה, וכל אחד בוחר איך להתייחס למה שהוא קורא. כולנו ילדים גדולים, אנחנו יכולים להפעיל שיפוט ושיקול דעת.

ולא, אם מישהו מצפה לבוא לפה ולקבל אמפטיה כי בבארסה-מאניה תרגמו כתבה שעוסקת בריאל בהיבט של התחרות מול בארסה במאזן האליפויות אז לא. זה לא המקום לחפש בו אמפטיה בהקשר הזה…

אני מתייחס לדברים אותם אני כתבתי. לא הייתי ‘בא בטענות’ על הפוסט שעלה בפייסבוק. אני גם לא יודע מי מכאן קשור לשם אם וכאשר. הצגתי לכם השוואה בין העיתונים בספרד ולדעתי ברור מי קרוב להיות ‘עיתון קיוסק’ כמו שאני קורא לו בעבודה או מגזין אוהדים, ואיזה עיתון הוא יותר רציני (וכמובן שהמארקה לא חף מטעויות). אמרתי שבארסה מאניה מתעסקים יותר מדי בקקה - וזהו. את הכתבות של שי באתר אני מאוד אוהב לקרוא ויותר מזה אני חושב שלא מעט אנשים בתקשורת גם נעזרים באתר הזה. ואני גם קורא כאן אחרי משחקים מעניינים ומתייחס ברצינות גם שחבר’ה מכאן באים ומנתחים ‘בבית שלנו’ את הקבוצה המשעממת שלי. אמפטיה? אני לא צריך אישור לדברים שלי.

דור, לא כיוונתי אליך בהקשר לאמפטיה.
אני מאוד מעריך את הכתיבה שלך ונהנה ממנה. אני שמח שיש לך מה להוסיף, וגם נהנה כשאתה מביא אנקדוטות שקשורות לבארסה - הרבה פעמים מקדים את האוהדים שלנו שנרדמים בשמירה.

הרבה מהכתיבה שלך היא נייטראלית - שזה דבר מאוד לא מובן מאליו בהתייחס לזה שאתה אוהד של ריאל.

התייחסתי לתלונה הראשונית של טל שהייתה קצת לא במקום…

@Raulito-7 דור, בתור אחד שעוקב בשקיקה אחרי הפורום עוד בגלגולו הקודם בספורט אנטר, אני יכול להגיד לך שגם מדרידיסטה של דור שאולוף יותר קרוב בסקאלה לבארסה מאניה מאשר לפורום ולאתר אותו אתה מנהל.
אגזים ואומר כי לעיתים, ההבדלים הם שמיים וארץ. בתור אחד שקורא ספרדית ומבלה במארקה ובאס מדי יום, אין לי שום עניין לעקוב בשקיקה אחר האתר או הדף ‘מדרידיסטה’,
מנקודת המבט שלי, הוא פועל באותם דרכים בהם פועלים מנהלי ‘בארסה מאניה’, רק בעדינות, בלייט.
רק שאלה, באיזה סרטון מדובר? מדוע הורידו את הדף?

אמרת שכולנו ילדים גדולים ויודעים מה לסנן,אבל זו טעות,אני ואתה אולי כן,אבל אני נתקל בכל כך הרבה אנשים שקוראים את מה שכתוב בבארסה מאניה ומתייחסים לזה כאל דברי אלוהים חיים,מבחינתם כל תואר בהיסטוריה של ריאל מדריד הגיע בגלל השחיטות של פלורנטינו וכל דבר רע שקורה בעולם זה כי פלורנטינו עשה משהו מאחורי הקלעים.
בודדים האנשים היום שאפשר לנהל איתם דיון בוגר על ריאל מדריד-ברצלונה בלי שזה יגלוש ל״אם היה ואר לריאל מדריד לא היו אליפויות אירופה״.
מבחינתי זה שטיפת מוח וזה אסון לתרבות הדיון בספורט,עם כל הכבוד לשאר התכנים שהם מעלים.

אתה יודע זה גם בכיון השני:

ראה ערך “אופאלונה”

הבעיה מבחינתי עם בארסה מניה זה הרבה יותר מאתיקה ותרבות כתיבה. אני מתלבט עם לשפוך את הלב כי אני מפחד מתביעת דיבה. הלואי שהיתי יכול לפרט.

יום אחד הסכר יפתח ואנשים ידברו.

ברור שאתה צודק,ילדים קטנים יש בשני הצדדים,הבעיה שלי זה שבצד שלכם יש דף רשמי עם כמעט 150000 מאמינים,סליחה עוקבים ששוטף להם את המח וגורם להם לדבר שטויות.

אז בעצם הבעיה שלך היא של"בארסה מאניה" יש חשיפה גדולה? ושבגלל זה אתה לא יכול לנהל דיונים רציניים עם כל האנשים שאתה רוצה לנהל איתם דיונים רציניים?

במקרה כזה - היי…תכיר - פורום טוטאל פוטבול. מקום עם אנשים קצת יותר בוגרים וקצת פחות מושפעים מדפי פייסבוק כאלו ואחרים.

זאת הנקודה הרלוונטית הראשונה בכל הדיון הזה וזה נכון. בשביל זה יש לך את הפורום הזה ובגלל זה עומדים פה על המשמר בצורה עירנית מאוד (לדעתי לפחות) כדי לשמור על רמת דיון (למרות שגם פה משתרברבים לפעמים שטויות כמו פנדאלדו או קואוץ’ וולדמורט שמזנים את כל התוכן של מה שעומד מאחוריהם) . אין לך מה לחפש דיונים ברמה בפייסבוק, לא בנוגע לריאל-בארסה ולא בנוגע לשום נושא האמת… הפייס מציף את כל החרא וכל אחד מקיא את השטויות שלו לאויר הוירטואלי.

הלוואי וזה היה רק בפייסבוק…אבל אתה צודק,הפורום הזה הוא אחלה מקום מפלט מכל השטויות שאני שומע בחוץ.

פגעת בול,הבעיה שלי זה שלבארסה מניה יש חשיפה גדולה ולא מה שהיא עושה עם החשיפה הגדולה,דמגוג השנה,מזל טוב.