מוזמן לשלוח לי את תשובתך בפרטי (:
דווקא דיון מעניין, אפשר להעביר אותו לת’רד יותר רלוונטי אולי
אחלה מאמן יש לבטיס.
צריך להביא אותו.
בארסה וריאל צריכות לגשת אחר כבוד להתאחדות לכדורגל ולהכריז על ויתור הדדי של האליפות.
פשוט עונה ביזיונית
עולם אוטופי וצודק יותר, ראש מינהלת הליגה היה מזמן את פלורנטינו וברתומאו ואומר להם שהעונה לא משנה מה יקרה לא ברצלונה ולא ריאל תיקח אליפות. חטאפה מגיע לה יותר. ואני לא צוחק.
המאבק על המקום השני בספרד מעולם לא היה צמוד יותר.
להביא אותו עכשיו זה האובווייס. בוא נחכה עד שגם שחקני המילואים יהיו פצועים, לא יהיה כסף לחיזוק ושלפיקה ושות’ יהיה איכפת אפילו פחות - ואז נחתים את המאמן לשנתיים וחצי.
הבעיה האמיתית פה לדעתי זה למרות שגם ריאל וגם בארסה ביזיוניות השנה, סביליה עדיין בפער של 9 נקודות ממקום שני, אתלטיקו 11 ואת ולנסיה כבר קשה לראות באופק.
פעם העובדה שברצלונה וריאל היו מדהימות הסתירה את זה שהליגה במנותק מהן הייתה גם היא חזקה, היום המצב מביש, ועצוב לי ממש שאין עוד שתי קבוצות שמתחרות על התואר.
אתלטיקו, ולנסיה וסביליה של רוב העשור האחרון היו חזק בתמונת האליפות של הליגה הנוכחית לדעתי.
ללא שום ספק.
זה גם מוכח בנקודות. בארסה כרגע בקצב של 82 נקודות בעונה ומדריד בקצב של 79. (שזה יהיה הכי מעט של הזוכה מאז 2006-07)
בכל עונה אחרת מהשנים האחרונות אתלטיקו הייתה לוקחת אליפות (בחלקן בפער) במצב הנקודות הזה. גם ולנסיה וסביליה בעונות טובות יותר היו קרובות משמעותית.
כשריאל לא התחזקו, ואז גם נפרדו מרונאלדו מבלי להתחזק אני שקשקתי מפחד. חשבתי שבלי תחרות ראויה מהם בליגה, גם אנחנו נחלש. ככה זה כשהכל בא לך בקלות…
מה שלא דמיינתי זה עד כמה גרוע זה יכול להיות, וכמה אנחנו נתדרדר למטה עוד בתקופת מסי.
זה שכל הליגה לא תחרותית, זה באמת באמת תמוה. אתלטי הייתה אמורה לתת את מכת המחץ שלה העונה ולהוסיף עוד אליפות לארון התארים. וזה לא שמדריד היא היריבה הישירה שלה כמו שהיא עבורנו, אז איך גם הם הרשו לעצמם להחלש ככה? ולמה בעצם גם הם לא פוגעים?
ואל תגידו לי גריזמן כי גם בעונה הקודמת הוא נתן רק 16 שערים…
בעיקר הנפילה עם פליקס.
מה גם שמוראטה וקוסטה לא תרמו מאומה.
ולמאר. באופן כללי סימאונה לא פוגע ברכש כבר הרבה זמן.
לא יודע כמה אתלטיקו הרשתה לעצמה להיחלש. זה שילוב של רכש לא מוצלח (דבר שיכול לקרות לכל קבוצה, ואכן קרה גם ב-2 הגדולות) ופשוט עזיבה רבתי בחוליה ההגנתית, ה-חלק הכי חזק של אתלטיקו של השנים האחרונות. הם החליפו את כל שחקני ההגנה בערך, ואיבדו את רודרי.
מבחינה סטטיסטית:
העונה אתלטיקו ספגה 21 שערים, ב-27 מחזורים. ממוצע של 0.77 למשחק.
18/19 - בכל העונה ספגו 23, ממוצע של 0.6 למשחק.
17/18 - בכל העונה ספגו 22, ממוצע של 0.58 למשחק.
16/17 - בכל העונה ספגו 27, ממוצע של 0.71 למשחק.
15/16 - בכל העונה ספגו 18, ממוצע של 0.47 למשחק.
ואלו רק הנתונים היבשים. בלי המנהיגות של כל מיני גודינים שעזבו במכה, אפשר להבין למה אתלטיקו ירדה קצת השנה.
זה משפיע לא פחות, ואולי הרבה יותר, מגריזמן כזה או אחר.
ולגביי גריזמן - בעונה הקודמת הוא כבש 15 ובישל 9 (בליגה בלבד). העונה הכובש המצטיין של אתלטיקו הוא מוראטה עם 8, והמבשל המצטיין הוא קוראה עם 6 - נתונים די דומים לגריזמן של השנה שעברה, רק ב-2 שחקנים.
המחליף של גריזמן, פליקס, עם 4 שערים ובישול.
העונה אומנם עדיין לא נגמרה, אבל כנראה שחלק מהסטטיסטיקה ההתקפית (אם משום מה מתמקדים רק בזה, ולא בזה ששחקנים באתלטיקו של סימאונה, בשנים הקודמות, תרמו המון גם בדברים שאי אפשר לכמת) של גריזמן כן נעלם. ובקבוצה כמו אתלטיקו, שגם ככה לא כובשת הרבה, זה משמעותי.
לגביי ולנסיה וסביליה (בהתייחס לזו שסיימה במיקום הגבוה יותר בסיום העונה) -
18/19 - 61 נקודות.
17/18 - 73 נקודות.
16/17 - 72 נקודות.
15/16 - 52 נקודות (ויאריאל סיימה עם 64).
14/15 - 77 נקודות.
מתוך 5 השנים האחרונות, ב-2 מהן גם בעונה עם קצב צבירת הנקודות הנוכחי של 2 הגדולות, הן לא היו מזיזות לאף אחת מהן. באחרות - מסכים.
- כל זה, כמובן, בלי לערער לרגע על זה שהליגה השנה במצב לא טוב. וזה ממש לא מתחיל ונגמר אצל 2 המובילות.
חייב להגיד אבל שאלו מקרים שבהם קשה לי לומר שהכתובת הייתה על הקיר. הופתעתי מזה שלמאר ופליקס לא הוכיחו את עצמם עד עכשיו.
אני חושב שזה לא רק באשמתם בלשון המעטה. לדעתי. למאמן שלהם שלא שמצליח לצאת מהמחשבה שהוא אנדרדוג ניצחי יש אחריות לא מעטה פה. לדעתי, פליקס בכלל לא פלופ. מאמן שידע לנצל אותו הוא יפרח (למרות שאני חושב שהתואר “היורש של כריסטיאנו” מגוחך).
סימואנה הוא מאמן אדיר, הוא הוא צריך להבין מתי הזמן לעזוב.
השנה הזאת בכלל זה הכישלון הכי גדול של סימואנה בתור מאמן. אין לו שום תירוצים או נסיבות מקילות.
מאז 2006-07, אתלטיקו עברה את רף 80 הנקודות רק פעמיים. ב 13\14 כשלקחה אליפות עם 90 נקודות וב15\16 עם 88 נקודות.
הגזמת לגמרי במה שכתבת על אתלטיקו.
הליגה לא נחלשה. בארסה וריאל נחלשו ובגלל זה הפער הצטמצם. רואים את זה גם בניקוד בגביעי אירופה, שם ספרד עדיין במקומות 1-2, כאשר ריאל\בארסה הן רק 2 מתוך 7 קבוצות.
מה הכונה שלך שהוא הגזים במה שהוא כתב על אתלטי? אחרי כל ההשקעה שלהם, הסגל שהם בנו. הם בליגה האירופאית עכשיו.
וזה בשנה ששתי המוליכות בקצב נקודות איום ונורא. השנה אתלטי היתה צריכה לקחת.
הוא כתב “בכל עונה אחרת מהשנים האחרונות אתלטיקו הייתה לוקחת אליפות (בחלקן בפער)” .
אני בדקתי, והם צברו יותר מ 80 נקודות רק פעמיים ב 14 שנים האחרונות.
אני לא יודע מבחינה היסטורית ולא בדקתי את הנקודות שלהם לאורך השנים, אבל באמת השנה שריאל וברצלונה מנהלים מלחמת עולם מי יותר גרועה, מלחמה שעדיין נמשכת. העובדה שהם מקום חמישי זה מביך ואני עדין ורחום עליו, בגלל שאני אוהב את סימאונה גם כמאמן וגם כאדם.
הם פאקינג הפסידו לאייבאר. אין לו שום נסיבות מקילות. ודבר דומה היה שנה שעברה. גם שנה שעברה , הוא היה יכול להשיג יותר. ובמקום זה קרס במאני טיים.
אני חושב שהם חזרו למקומם הטבעי.
הפער בתקציב בין אתלטיקו לבין בארסה\ריאל הוא עצום. בשנים בהם היו קרובים לבארסה\ריאל בטבלה היו נס וכשרון של הסגל ושל המאמן. השנה הוא לא מצליח להנפיק עוד נס כזה.
בארסה וריאל ביכולת זוועתית שלהן עדיין יותר חזקות מכל שאר הקבוצות בליגה. אפילו אתלטיקו צריכה עונה פנטסטית כדי לצבור 80 נקודות, מה שבארסה וריאל עושות תוך גרירת רגליים, סקנדלים, חילופי מאמנים וכו’.