אנקדוטות ושאר ירקות הגירסה הברסאית

התשובה היא שבחישוב של הערך שהוא מביא לברצלונה אתה בהחלט צריך לנטרל את החופשיות כי, ובכן, הוא לא מביא אותו לברצלונה. ההבדל באחוזי הדיוק בפנדלים בין בועט מושלם לבועט בינוני הם זניחים לאורך זמן, אבל בקשר לחופשיות זה טיעון מוזר ביותר. מסי מבקיע כמו ליגות שלמות מחופשיות, על הדשא ולא על הנייר, שלא לדבר על זה שאתה מנטרל ככה חלק עיקרי מאד מהתפוקה ההתקפית של רונאלדיניו למשל. ההשוואה לסוארז מצחיקה, למרות שהוא בועט מצוין. זאת לא אותה ליגה.

זה תקף גם לבישולים מחופשיות? קרנות? מה עם גולים ממצבים נייחים (נגיחות אחרי הגבהה וכו’)? הרי גם אלה לא “ממשחק פתוח”, חלקם אקסקלוסיביים ו-“תפוסים” ע"י חברים לקבוצה. מה זה הסטנדרט המוזר הזה?

כמה בעיטות חופשיות של סווארז ראית שאתה כותב שזה לא באותה ליגה ?

האם בדקת אחוז הבקעת שערים של מסי מול בועטי חופשיות אחרים ? כולם רואים את מסי יום יום וכל שער שלו מחופשית מקבל כותרת שזאת הייתה הבעיטה החופשית המושלמת, אבל בדקת ?

האם פיאניץ’ הוא פחות טוב עכשיו כי המספרים שלו ירדו בגלל שרונאלדו לוקח לו את כל החופשיות והפנדלים ?

כן.
נניח יש מגן שמרים קרנות מצויין ואז קשר X לא מרים קרנות וחופשיות והמספרים שלו נפגעים, האם הקשר הוא פחות טוב עכשיו ?

זה בא ביחד. אי אפשר לקחת למסי את עובדה שהוא בועט חופשיות נהדר וזה לטובתו.
אפשר להזניח מספר כלשהו אם מדובר במספר שגם שחקן אחר יעשה, אני בספק אם מישהו מאלה שלא בועטים חופשיות היה מגיע למספר השערים של מסי בחופשת.

אני לא מתעלם מזה, אני פשוט חושב שזה לא שווה ערך ל600 גולים. מוכן לתת למאראדונה הנחות ושלמרות מספרים דומים אולי הוא הרבה יותר טוב מקוטיניו וחאמס, אבל לא משחקן שהבקיע 600 יותר

אגב המשחק היום הוא גם טקטי הרבה יותר, הרבה יותר קשה לשחק נגד הגנה מסודרת שעובדת יחד מאשר נגד אסופת שחקנים. אז עניין ההנחות הוא גם דו כיווני

רונאלדו בהמשך הקריירה אכן עבר פציעות קשות שייתכן מאוד ומנעו ממנו להגיע לשיאו (שווה למסי בשיא הקריירה? או שהתבלבלת או שלא הבנתי), ובגילו הצעיר היה טוב ממסי באותו הגיל רק ששכחת פרט חשוב- מסי מאז שעלה לבוגרים ועד שהגיע פפ נפצע כל עונה ופציעות קשות, שמנעו ממנו להשלים עונות מלאות כמו שצריך ולתפוס מומנטום.

בעונה הראשונה שהצליח כמעט ולא להפצע הוא כבר סיים עם טראבל ו38 שערים מעמדת הקיצוני הימני. אחרי זה שעבר לאמצע בהדרגה כל שנה גם המספרים עלו וגם השלמות כשחקן התפתחה.

אתה ממשיך להסתמך רק על היכולת של שניהם לשים כדור ברשת בזכות דריבל אדיר וסיומת נהדרת, ופה עוד נניח ויש דיון, אבל בכל הקשור למשחק המסירות, בין אם זה בישולים, יצירת מצבים ועזרה בניהול המשחק אין פה בכלל תחרות.

שוב, אתה זוכר כנראה רק את רונאלדו של ריאל מדריד, רונאלדו של לפני הפציעות היה שחקן אחר.

רונאלדו של טרום ריאל מדריד לא היה שום פליימייקר, את זה אפשר לראות גם בשידורים החוזרים. הוא לא היה שחקן של 20-30 בישולים בעונה ולא כזה שמכניס על בסיס קבוע כדורי עומק על 30-40 מטר.

אגב, על הנייר, זו גם לא תכונה שאמורה להפגע מדי כל עוד הוא משחק עדיין ברמות הגבוהות גם אחרי הפציעה (לעומת הכח המתפרץ וכו’), ככה שאם היה לו את זה לא הייתה שום סיבה שהוא לא יראה את זה או לפחות מעט מזה גם בריאל מדריד.

על הנייר זאת לא תכונה שאמורה להיפגע, אבל רונאלדו של ריאל היה שחקן הרבה פחות נייד הרבה פחות משקיע והרבה יותר שומר על עצמו, לכן העדיף להתמקם באיזורים שמהם יעשה שער בקלות, רונאלדו של לפני הפציעות היה חיה אחרת.

וכל הסיפור הזה של פליימקר או לא לא שווה דיון, צריך לבדוק לפי השפעה התקפית של שחקן, כל אחד והסיגנון שלו, רונאלדו של לפני הפציעות היה משפיע התקפית לא פחות ממסי.

צודק, זה שמסי מוסר טוב יותר מצ’אבי ואינייסטה, או בועט כדורים חופשיים מדופלם אלו דברים זניחים שבכלל לא צריך להתייחס אליהם או להכניס אותם למשוואה. לא כל כך יודע איך להתייחס לזה, סורי.

תכניס מה שאתה רוצה למשוואה, אני אומר שאני מודד לפי מידת ההשפעה של שחקן על ההתקפה של קבוצתו, במדד הזה רונאלדו לפני הפציעה לא פחות טוב ממסי.
מסי הוא לא מדד לכל דבר בכדורגל, כל שחקן שמשווים פתאום אתם קופצים לא מוסר כמו מסי לא בועט כמו מסי… כדורגל היה לפני מסי ויהיה אחרי מסי, יש דברים שמסי עושה יותר טוב ויש דברים שרונאלדו עשה יותר טוב, כל אחד והסיגנון האישי שלו, זה לא דיון איזה סיגנון משחק יותר טוב.
לדעתי האישית רונאלדו לפני הפציעה היה השחקן הכי טוב שראיתי, ההשפעה שלו על הקבוצות שהוא שיחק בהם הייתה לא פחות מההשפעה של מסי.

השוואת מספרים לא אפשרית כשאחד בועט חופשיות ופנדלים והשני לא.

שאתה טוען לגבי שחקן מסוים שהוא הטוב ביותר ששיחק כדורגל, אז אתה יודע, סה"כ די הגיוני שאנשים ישתמשו בדיון נגדך בשחקן שבעיניהם טוב יותר ובמקרה הזה- מה לעשות, זה מסי.

זה שכדורגל היה לפני מסי ויהיה אחרי מסי… לא מבין מה זה קשור לדיון זהות השחקן הטוב ביותר.

כי כשאתה משווה אתה אומר לי הוא לא מסובב את הכדור כמו מסי או לא מוסר כמו מסי או שאין לו תסרוקת כמו מסי.

לא צריך להיות כמו מסי כדי להיות השחקן הטוב בעולם, רונאלדו היה לו סיגנון אחר ואיכויות אחרות והיה לפני הפציעה יותר טוב ממסי.

אני תקוע באותו שלב בו פעם ניסיתי להסביר לך מדוע ניימאר שחקן מוכשר יותר מאסנסיו.

אזרום איתך ואסכים שבתסרוקת ואך ורק בתסרוקת הוא מתעלה על מסי (למרות שאני מדבר על התסרוקת אחרי הפציעה).

יאללה נקסט.

לפחות הצלחתי לגרום לך להודות שמישהו טוב במשהו ממסי, גם זה הישג שאין לזלזל בו.

תשאלו את השאלה הבאה. האם רונאלדו קיבל אי פעם שמירה אישית של שחקן שהוא לא בלם? האם שמירה סטייל פפה כקשר אחורי הייתה פעם על רונאלדו?

להגיד ששחקן הוא לא מסי לא מוריד מערכו. גם משה לא היה אלוהים, סך הכל נביא.

לא יודע מה הפואנטה אבל התשובה היא כן. רונאלדו אכל דאבל אפים היסטריים ומכות לא נורמליות גם בבארסה וגם באינטר.

אף אחד לא מוריד מערכו של רונאלדו. הויכוח הוא בגדול האם הוא הכי גדול שהיה בדור שניים-האחרונים בשיאו או מקום 2-4.

יש דאבל אפים ויש טריפל אפים. מסי מקבל שמירה אישית ואת כל קבוצה כגיבוי

כפי שכבר ענו לך רונאלדו קיבל את אותה השמירה אם לא יותר והוא שיחק בתקופה שעוד היו מכסחים חופשי ולא כמו היום ששחקני התקפה מקבלים הגנה מהשופטים.
גם אם נטען שלא בצדק שמסי יותר גדול מרונאלדו יש לזכור שרונאלדו לפני הפציעה היה השחקן הטוב בעולם ובפער מה שמסי היום, והיה מקבל בדיוק את אותו היחס כמו מסי ממאמן ושחקני היריבה, רק שאז שחקני ההגנה היו אלימים פי כמה, פפה אז היה נחשב לבלם עדין.

אלימים יותר ומאורגנים פחות. תגידו אתם מה חשוב יותר.
3 כדורי זהב אל מול 6 אם המראה עיניים לא הספיק.
רונאלדו שחקן ענק, מקומו הוא אולי לצד כריסטיאנו שגם היה עושה מה שהוא רצה בצעירותו. הפציעות הן חלק מהקריירה כמו הרבה מגבלות גופניות אחרות.
תארו לכם את כריסטיאנו עם היכולות הרשויות יחד עם היכולות הפיזיות שהיו לו בצעירותו, אבל זה פוטנציאל שלא קרה. לכן לא צריך להסתכל על פוטנציאל כששופטים שחקן אלא על ביצוע.

3 כדורי זהב בחצי קריירה. 2 כדורי זהב עד הפציעות בגיל 22.

ההגנות היו מאורגנות פחות אבל לא בהרבה מהיום( לא מדברים פה על התקופה של מראדונה) אבל גם ההתקפות לא היו כמו אלה של היום.
ורונאלדו שיחק בתחילת חוק בוסמן עוד לפני שכל קבוצת עילית הפכה לנבחרת כוכבים עולמית נוצצת. אני מדבר על לפני הפציעות.

כרסטיאנו מבחינת כישרון לא מתחיל לדגדג את רונאלדו, רונאלדו היה פיזי חזק ומהיר כמו כרסטיאנו אם לא יותר ועם כישרון שנזל מהאוזניים.

כריסטיאנו של תחילת הקריירה היה דריבליסט לא פוות טוב ממסי.
נזאריו לא עשה זאת בחצי קריירה, הוא עשה זאת בקריירה שלמה, פשוט השלם של נזאריו שווה לחצי מהשלם של מסי.

להזכירך, גם מסי נטה לפצע, לכן הוא עבר לשחק בעצימות נמוכה יותר. מי יודע, אולי בעצימות גבוהה יותר הוא היה מספק יכולות גבוהות יותר כל משחק, אך מנגד היה מחזיק במשך קריירה קטנה יותר כמו רונאלדו נזאריו. אם יש שחקן מעולה שיש לו כושר לשחק רק 45 דקות אז הוא פחות טוב משחק שמשחק ביכולת דומה אך מסוגל להשלים 90.במילים אחרות, אתה נותן לי לבנות קבוצה, אני שם את הכסף על מסי הצעיר ולא על רונאלדו נזאריו הצעיר.

אגב, כמה גדול כריסטיאנו? הוא הפך את רונאלדו נזאריו לרונאלדו השמן, ולקח לו את השם.

אגב, לרונאלדו נזאריו לא היה איזה כריסטיאנו רונאלדו להתחרות בו. וכן כריסטיאנו רונאלדו כתחרות קשה פי כמה וכמה מרונאלדיניו וזידאן גם יחד. יש לו יותר מועמדויות לכדור הזהב מלשניהם יחד ויותר זכיות מלשניהם יחד, זה כמה שהוא תחרות קשה.