יש להיפצע ויש לקרוע את הצולבת(פעמיים!!! לפני גיל 22!!!), לפעמים מזל הרבה יותר חשוב מכישרון.
רמת המקצוענות של רונאלדו הרבה יותר נמוכה, ולכן סביר להניח שלא היה שומר על אותה עקביות של מסי ורונאלדו הפורטוגלי.
תרשו לי טיפה להסיט את הדיון לגועל נפש של ברצלונה הנוכחית:
השמועות על הקאמבק המזעזע של הפושע רוסל מתחילות לקרום עור וגידים, מונדו דפורטיבו מתחילה לשווק אותו ותהליך “ההלבנה” שלו החל, אתמול עשו איתו ראיון :
“אם לא הייתי נשיא של ברצלונה לא הייתי הולך לכלא” לא, הלכת לכלא כי אתה מאפיונר. אני רוצה להקיא בחיי, שאני לא יודע מי יותר גרוע, ברתומאו או רוסל,
מדוע אתה משווה את רונאלדו רק עד הפציעות, מול כל הקריירה של מסי?
אם ניקח 3 שנים הכי טובות של רונאלדו מול 3 שנים הכי טובות של מסי, מסי ינצח גם בסטטיסטיקה וגם בפחד שזרע אצל היריבות.
אם אתה רוצה לקבוע מי הכי גדול בהיסטוריה, אתה צריך לקחת את כל הקריירה של שחקן. לרונאלדו לא היה מזל עם הפציעות, זה מצער, אבל לא הוגן להשוות מה שרונאלדו עשה ב 5 שנים מול שחקן שיעשה את זה 15 שנים.
מספיק עם השקר המגוחך הזה. גם כריסטיאנו של תחילת הקריירה הוא לא טופ 50 דריבליסטים בכל הזמנים. מסי הוא הדריבליסט הטוב בהיסטוריה של המשחק בפער די מרשים.
עוד תירוצים ללמה לא הגיע לרמה של מסי.
לא אמרתי מעולם שלא היה לו פוטנציאל להפוך לטוב בהיסטוריה, היה לו, הוא לא מימש את זה מכל מיני סיבות.
פוטנציאל, כשמו כן הוא, זה משהו שהיה יכול לקרות אך לא קרה (בנתיים)
אתה והוא מגזימים אותו הדבר.
כן תירוצים…קרע את הצולבות פעמיים, תירוץ עלוב
בלי ברכיים אגב זכה בעוד כדור זהב והבקיע אינספור שערים, אבל יש גבול מה אפשר לעשות בלי ברכיים.
לא משווה קריירות, רק אומר שרונאלדו לפני הפציעה היה השחקן הטוב ביותר שראיתי.
לא נכון.
ובנוסף השנים הכי טובות של רונאלדו היו בגילאי 19-22 כשהיה ילד כשהוא עדיין רחוק מהשיא שלו.
אחד הסעיפים שצריך לתת לשחקן בשביל להיות הטוב ביותר זה משמעת מקצוענות ופשוט כל שנה לרצות להיות הטוב ביותר , זה אחד הדברים שלרונאלדו האמיתי בחיים לא היה. וזה עוד אחד מהסעיפים למה הוא פחות טוב ממסי. (גם לכריסטיאנו יש את זה ולדעתי יותר ממסי)
הפציעות של רונאלדו לא היו מכת שמים ולא רק נבעו מהמזל הרע שלו. אלא בין היתר בגלל שלא היה לו זין לנהל אורח חיים ספורטיבי ובלקיסקון שלו מקצעונות ומשמעת זה מילים גסות שאסור להגיד אותם לידו!.
סתם סיפור משעשע:
שפאטו הגיע למילאן, רונאלדו שאל אותו באיזה חבורה הוא רוצה להיות, בחבורה שלו, או בחבורה של קאקה “שעושה דברים של כנסיה בחדר הלבשה”…
לצערו של פאטו הוא שמע לעצת רונאלדו ומאז נעלמו עקבותיו…
ודרך אגב, לפני שטיטי יקפוץ עלי, זה לא אומר שרונאלדו לא היה שחקן אדיר. ובטח מהטובים ביותר בדור שלו. פשוט הוא אף פעם לא היה השחקן הכדורגל הטוב בכל הזמנים לא לפני הפציעה ולא אחרי הפציעה, אולי אם הוא היה שומר על משמעת. אבל לא נותנים תארים על דברים היפוטטים. (אם היגואין היה מצליח להבקיע באחד מהגמרים אולי מסי היה לו תואר עם הנבחרת…)
נכון, יש גבול, הגבול הוא להיות השחקן הטוב בהיסטוריה. זה לא תואר שעושים בו הנחות.
לא אמרתי שרונאלדו היה חלוץ ממוצע, רק שהוא לא הטוב בהיסטוריה של המשחק.
ולא, זה לא תירוץ עלוב, אבל זה בהחלט תירוץ ללמה מסי גדול ממנו, וזה כל הדיון שלנו פה.
אנחנו מדברים על שלוש שנים? אז בשלוש השנים 2010,2011,2012 מסי כבש 210 שערים (ובישל עוד 75).
שזו אותה כמות שרונאלדו כבש ב13 עונות בברצלונה, אינטר ומדריד.
ב15 עונות באינטר, מדריד, מילאן וקורינתיאנס הוא כבש רק 207 שערים.
לא אינספור שערים.
ב4 בעונות המדהימות שלו בקרוזריו ופסו הוא כבש 98 גולים. קצת יותר משנת 2012 של מסי, בה הוא כבש 91.
שחקן ענק, אחת הסיבות שאני אוהד ברזיל, אבל כל השוואה למסי היא מביכה ומיותרת.
המספרים של רונאלדו בגילאים האלה מרשימים ביותר, ובתור אוהד ברצלונה אני בהחלט זוכר איזה שחקן אדיר הוא היה בעונה היחידה אצלינו. עדיין , מסי בשיא הקריירה מעפיל על רונאלדו בשיא הקריירה.
לדון עד המספרים של מסי זו לפספס לגמרי את הנקודה של השחקן הזה. ההשפעה שלו על הקבוצה היא הרבה מעבר למספרים ה’סבירים’ שלו. הוא מנהל את המשחק, הציר המרכזי של הקבוצה. הוא לא כלי התקפי בלבד, הוא כלי קישור בנוסף. זה לא כמות הדריבלים שהוא עושה וזה גם לא כמות או היכולת שלו לבעוט או למסור, זו היכולת שלו לקחת את הקבוצה לרמה אחרת לגמרי ממה שהיא באמת.
הדיון צריך להיות למי היה פוטנציאל גדול יותר. גם אז דעתי למסי היה פוטנציאל. מסי מימש את הפוטנציאל ויזכר כגדול בהיסטוריה, רונאלדו לא. אדריאנו גם הוא היה עם פוטנציאל ענק ולא ממש אותו. פאטו. לאבצי גורקוף בן ערפה ובערך חצי מעולם הכדורגל. הם לא מימשו את הפוטנציאל כל אחד מסיבותיו הוא. לרונאלדו היה את הפוטנציאל להיות הטוב בהיסטוריה, הוא לא מימש את זה ולא משנה מה הסיבה.
מסי זה כמו 3 שחקנים בתוך שחקן אחד. ואם אנחנו מסתכלים על מסי כשחקן התקפה, אני חייב להגיד שיש פה פספוס היסטורי. עם הנהלה אחרת, אולי אפילו עם פפ עדיין על הקווים, ועם קישור שהיה פוטר את מסי מכל עבודה במרכז המגרש, אנחנו מדברים פה על פוטנציאל של שחקן שעד 2012 העלה בצורה אקספוננציאלית את כמות השערים שלו למשחק.
תסתכלו על כמות השערים למשחק של מסי, לפני
2004/05 - 0.11
2005/06 - 0.32
2006/07 - 0.47
2007/08 - 0.4 (אנומליה שנובעת מפציעות)
2008/09 - 0.75
2009/10 - 0.88
2010/11 - 0.96
2011/12 - 1.22
2012/13 - 1.2 (שוב פציעות, ופפ עזב)
אז לא, מסי לא ניצל את הפוטנציאל שלו ככלי התקפי. יכולנו לראות שחקן שחוצה את רף 100 שערים בעונה (בקבוצה ללא נבחרת), אם הוא לא היה צריך להתרכז גם בלהיות פליימייקר ומארגן משחק. ואם פפ היה נשאר. ואם ואם ואם.
איך אני מגזים? מתוך כל התכונות של מסי (הסקורר הכי טוב, הפליימייקר הכי טוב והדריבליסט הכי טוב) - הדריבליסט הכי טוב זה הדבר הכי בלתי מעורער.
בשום תכונה מסי לא הכי טוב בעולם באופן מובהק, יש בועטים יותר טוב ממנו, יש מוסרים יותר טובים, ויש דריבליסטים יותר טובים, זה השילוב הנדיר של התכונות אצלו שהוא נמצא בטופ של הטופ בכל התחומים האלה שהופכים אותו להכי טוב.
אחי, לך תמדוד חום…
אתה מתחיל להראות תסמינים של
האם גם אתה לפחות תסכים איתי שאין לו את התסרוקת הכי טובה בעולם ?
לפחות אתם משעשעים אותי בימים טרופים אלה.
כן, גם.
אבל בעיקר הייתי שמח אם היה מוריד את הזקן…
אני יודע מה הבעיה. בכל הגרפים שמציגים את מסי לעומת שחקנים אחרים בעולם, הוא חושב שהנקודה הזאת בפינה הימנית למעלה היא שמש.
מלקום:
“פה בזניט, אנחנו מתאמנים אימונים כפולים, האמת שפה אנחנו מתאמנים הרבה יותר זמן מברצלונה, זה הסיבה שנפצעתי, בברצלונה התרגלתי ל40 50 דקות מקס של אימונים”