אנקדוטות ושאר ירקות הגירסה הברסאית

גם פה הוא בטופ של הטופ, אבל שאר התכונות שלו זה יתרון עצום, בגלל הדריבל והיכולת שלו להשתחרר וגם הפחד מהבעיטה שלו מאפשרים לו יותר זמן כדי לקרוא את המשחק, כך גם אם יש עוד שחקן עם אותה קריאת משחק או הבנת משחק אצל מסי זה יבלוט יותר, זה גם עוזר שהוא תמיד משחק עם החלוצים הכי טובים בעולם.

להפך, הוא עולה על מסי, כידרור זה לא רק מי עושה את זה יותר יפה, הכי קשה להוציא את הכדור זה לטראורה ותשאל כל שחקן שעמד מולו.

אתה רק חושב כך, אתה רק כתבת את דעתך והעתקת קצת מיורם ארבל.

@titi_camara ללא ספק הערת את הפורום גם אם מדובר בפרובוקציה קלה בחלק מהדברים :wink:

הכל נכון, אבל זה מעבר. אתה רואה לפעמים איפה הוא מתמקם כדי לקחת את הריבאונד, כאילו הוא ממש יודע מה יקרה בכל שניה.

מסירה היא דבר שיש לו המון אספקטים, ושחקנים שונים טובים בדברים שונים בהקשר הזה. על אלמנטים האלו אפשר לומר שמסי לא הכי טוב באף אחד מהם אבל הוא השילוב הכי גדול של כולם ברמה גבוהה.

לגבי דריבל, מסי נמצא הרחק הרחק מכל אחד כולל רונלדו השמן, חוץ מ אולי אולי פלה. שזה עניין של כמה אתה משקלל את החולשה הנוראית של השחקנים סביבו.

בן כמה אתה שתקבע קביעות כאלה ? רק לידע כללי גארינצ’ה היה הדריבליסט הכי טוב שראה המשחק, ככה נשבעים כל מי שראה אותו ועדיין חיי עד היום לראות גם את מסי.

וולקאם

אינזאגי עשה מזה קריירה עשירה.

אולי אני ואתה ראינו משחקים שונים.

*אציין שזאת אחת מהעונות הטובות של מסי בכל הקשור לנתוני יצירת מצבים (ארחיב אילו אם צריך), וזו העונה בה בישל הכי הרבה שערים בקריירה שלו ויותר שערים מכל עונה של שחקן אחר בהיסטוריה (לפחות מכל מה שספרו).

אוסיף לדיון שהסיבה שמסי לא יכנס לרשימה של הספורטאים הגדולים בהיסטוריה (כמו מייקל ג׳רדן למשל) היא העובדה שהוא לא ווינר כמוהם

WOW…

אני בורח, תתמודד לבד :slight_smile:

אפשר קישור לרשימה הזאת, מי עורך אותה ואילו כדורגלנים נמצאים שם (או שזו רשימה בלי כדורגלנים)?

לגמרי, למד ממך ועושה עבודת קודש באיך לשמר את הדיון סוער.

למה צריך דיון סוער אם כל מה שאני אומר נכון ? זה שאתם לא יכולים להשלים עם זה זה כבר משהו אחר :man_shrugging:

ג’יזס. אתה משהו מיוחד

לדעתי דנו בזה בעבר. מאותה סיבה שפדרר לא יכנס לשם. אתה מכיר מישהו בכדור הארץ שחשב שאפשר לנצח את ג׳ורדן במשחק שביעי?

אני שם ברשימת הווינרים שלי את כריסטיאנו רונאלדו בטופ, את סרחיו ראמוס, את זינדין זידאן ואת ראול (דווקא כי היה הרבה פחות מוכשר), ככה בשלוף. על רונאלדו “השמן” הייתי אומר ווינר אולי כי הוא חזר מכל כך הרבה פציעות.

בעונת הטרבל של בארסה מסי לא היה קשר מרכזי, דחפו את הכדור קדימה יחסית מהר, הוא היה קרוב לרחבה, אני חושב שאנשים כאן מגזימים. אני מנסה להימנע מלצרף סרטונים בגלל המשפט הידוע עם רוביניו.

חושב שגוטי מוסר טוב יותר ממסי וחבל שה-Opta לא היה מטורף אז כמו היום, הוא היה בצמרת מכל מקום. הוא שיחק עם רונאלדו השמן ועם זידאן כשנתן עקב נגד סביליה אבל היו שנים שגם רק ואן ניסטלרוי, ראול אחרי עונות לא טובות וג’וליו בפטיסטה. בכל מקרה אם מסי וגוטי הם באותה הרשימה אז זה עדיין טיעון מנצח שמסי לא הטוב בכל הזמנים בכל אספקט של המשחק.
ושוב - נגיחה זה אולי לא מרשים כי לא כל גול של רונאלדו זה כמו הנגיחה נגד מנצ’סטר יונייטד (או לה קורוניה, או סמפדוריה), וגם רגל שמאל זה לא סקסי וגארת’ בייל הוא אצן וזהו, אבל עדיין מדובר בפרמטרים של משחק.

אגב, אני לא מהאוהדים העיוורים שטוענים שרונאלדו הוליך את פורטוגל לזכייה ביורו. צמד בבתים, שער נגד ווילס, טורניר רעוע הייתי אומר והרבה שואו בגמר. אבל אם מסי הטוב בכל הזמנים ובפער כזה עצום איך זה שבנבחרת הוא אפילו בקופה אמריקה לא זכה והפסיד ארבעה גמרים בסך הכל? אין מה לפתוח שוב דיון, נקודה למחשבה רק. והוא לא היה מוקף רק באפסים. תגידו שמסי טוב מרונאלדו או פלה - מקבל, תגידו שזו ‘רמה אחרת’ כאילו אין טעם אפילו לנהל דיון - לדעתי זה מופרך.

אגב, עוד שחקן שהוא ממש אנדרייטד בעניין המסירות הוא איבן דה לה פנייה, שהוא לדעתי בין המוסרים הכי טובים שאני ראיתי, חוץ ממסירות מדהימות כמעט לא היה לו כלום, אבל ידע למסור כמו גוטי אם לא יותר טוב.

זה לא מה שהם אומרים, הם טוענים שמסי היה הכי טוב מאז ומעולם בפער בכל אספקט של משחק התקפה ושזה מופרך לנהל דיון בעניין.
רק בעניין התסרוקת הם מוכנים לוותר, והיה אחד שטען גם שהזקן של מסי זה לא משהו.

ראיתי NBA בדיוק 4 שנים בחיי (בתקופה בה דווין ווייד היה בשיאו ב2006 ואחרי שנפצע איבדתי עניין), ככה שאין לי יותר מדי מידע או דעה על ג’ורדן לעומת כדורסלנים אחרים. ברור לי שבתודעה הוא נחשב לגדול מכולם אבל לצורך הדיון זה לא יהיה ענייני.

בכל מקרה, תמיד התנגדתי להשוואות בין ספורטאים מענפים שונים (טניס שזה אתה לבד ולא תלוי באף אחד אחר לעומת ספורט של 11 על 11?), כנ"ל כדורסל בו שחקן בודד משפיע הרבה יותר וגם החוקים של המשחק מאפשרים לו להשפיע הרבה יותר.

אם נשאר בעולם הכדורגל שזה העולם היחיד בו אני יכול להשוות שחקנים למסי, לא רואה אף שחקן שנכנס לשם לפניו.

בכל מקרה אם הרשימה הזאת מורכבת מדעות של שחקנים גדולים ומאמנים גדולים (בד"כ מה שמכתיב את התודעה) אפשר להתחיל דיון חדש על המקום השני ברשימה.

איזה משפט ידוע? לא הראתי לך סרטון כהוכחה שX שחקן טוב, הבאתי סרטון במטרה להראות מה סגנון המשחק של שחקן X. אמרת שלא ראית אותו מתפקד שם כפליימייקר. אני סיפקתי מקבץ של רבע שעה בה רואים אותו עושה בדיוק את זה באותה עונה. אם אגיד לך שלא ראיתי את רוביניו מכדרר אני לא אטען שזה לא מייצג כשתביא לי סרטון של דריבלים שלו.

אבל אם סרטונים זה לא מספיק, הנה קצת נתונים:
14/15 היא העונה בה מסי בישל הכי הרבה פעמים בקריירה שלו - 25.
אף שחקן בהיסטוריה של הכדורגל האירופי חוץ מצ’אבי ב-2009 (שבישל שניים יותר כולל נבחרת) לא בישל בעונה אחת את כמות הבישולים שמסי בישל ב-14/15 בליגה+צ’מפיונס בלבד.
מסי רשם 131! מסירות מפתח ב-14/15, הכי הרבה בקריירה שלו.
מסי מסר 36 מסירות עומק מדויקות שהובילו לבעיטה למסגרת בליגה+צ’מפיונס ב-14-15, הכי הרבה של כל שחקן אחרי צ’אבי השלישי ב-2010, מסי השני ב-2011 ושוב מסי ב-2012 שמוביל.

מקווה שזה כן עזר לך.

אז מזל שמסי מתמחה בפרמטרים של משחק :wink:

מסי ללא ספק היה פליימייקר לכל דבר בתקופת ה-MSN, רק לצפות בשני המשחקים מול סיטי בשמינית הצ’מפיונס בהם לא כבש והיה בכל מקום והכי טוב על המגרש. כמו שאוהבים לומר בפורום המדרידאי- “שירה בתנועה”.

פה אתה פשוט משקר. או שלא קראת מה עידן רשם לך.

יש הבדל בין להגיד מסי לא הכי טוב בעולם בכל תכונה לבין לבוא ולהגיד הוא לא הכי טוב בעולם בשום תכונה. לכו להודעה המקורית של טיטי ותראו שהוא רושם שמסי לא הכי טוב בעולם (לא בהיסטוריה, בעולם!!) בשום דבר. זו דעה הזוייה לכל הדעות, ולראיה אין אחד פה שהסכים עם האמירה הזאת.

בכמה אספקטים של המשחק מסי הכי טוב? זו שאלה שבאמת ראוי להתדיין עלייה.

מלבד היותו הדריבליסט הגדול בהיסטוריה, הוא הסקורר הכי גדול שהיה אי פעם (משאיר לרונאלדו אבק בממוצעים למשחק) והמבשל הכי גדול שהיה. בנוסף לזה, הוא מגדולי בועטי החופשיות שהיו (והכי טוב בעולם בפער עצום כרגע) מגדולי הפליימייקרים שראה המשחק (ומן הסתם הכי טוב כיום).

תסתכלו על התמונה שעידן פרסם. בעשור האחרון רונאלדו היה צריך לקחת 400 בעיטות יותר בשביל לכבוש 9 שערים יותר ברגל החלשה. זה נתון מחריד. וחוץ משניהם אף אחד בעולם לא כבש יותר מ48 שערים ברגל החלשה בתקופה הזאת.

לרונאלדו יש יחסי ציבור. אם תשאלו את האדם הפשוט ברחוב מי בועט יותר טוב מרחוק הוא יגיד לך רונאלדו. אבל בעשור האחרון מסי כבש 32 שערים מחוץ לרחבה יותר מרונאלדו ו-60 יותר מהשלישי ברשימה.

לא יודע מה איתכם, אבל מבחינתי זה אומר שהוא הבועט הכי טוב בעולם בצורה מאוד מאוד מובהקת.

זה נכון, זה לא אומר חס וחלילה משהו נגד מסי והוא כמובן לא לוזר, אלא ההפך, אין לי פיקפוק בו, מייקל לדוגמה, בשביל לנצח לא ראה אף אחד ממטר. הוא היה גם מוכן לקבל טראבל מיקרים כמו רודמן לקבוצה בשביל לקחת אליפות. לא חברים לא אף אחד , רק אליפות היה בראש שלו.

אתה צודק, ואני מודה שכתבת את זה בהתחלה , לא הסכמתי איתך. מודה בטעות.

למען הדיוק , אני כמובן חושב שהוא אחד הספורטאים הגדולים בהיסטוריה, אבל בסעיף הווינריות יש גדולים ממנו.