אנקדוטות ושאר ירקות הגירסה הברסאית

@Niro גנב לי כמעט הכל אבל אנסה להוסיף.

לדעתי, יש איזו תפיסה שגויה שהשחקן שהכי טוב באספקט מסוים חייב להיות שחקן שזה סימן ההיכר שלו. זה ששחקן מתמחה במשהו אחד לא אמור לשחק לטובתו מול מסי שמתמחה בעוד הרבה דברים אחרים.

בעיטות חופשיות- היו הרבה בועטים נהדרים לאורך השנים בעלי טכניקה ייחודית שתופסת את העין. אבל תנו לי כדור חופשי 25 מטר מהשער על החיים ועל המוות, לוקח את מסי בכל יום שבוע.
מסירות- גוטי הוא מוסר יותר mind blowing אבל יכולת מסירה משקללת בתוכה הרבה דברים מלבד יצירתיות. צריך דיוק, תזמון, לקיחת החלטות נכונה, מהירות מחשבה, שחרור כדור תחת לחץ וצפיפות. שלא לדבר על השמירה שמסי זוכה לה לעומת המוסרים האחרים, והוא עדיין שובר קווי הגנה מתוך שינה. לכן גם פה הוא הכי טוב לטעמי.

לגבי שני דברים אין עוררין מבחינתי- מסי השחקן הכי טוב אי פעם ועם הדריבל הכי טוב אי פעם. קשה לי להבין איך זה בכלל ניתן לדיון, אבל זה פורום ובשביל זה אנחנו פה.

נתקלתי בנתון הזה היום והוא רלוונטי מאוד לדיון על אופי המסירות והיעילות של מסי.

הכי הרבה בישולים ב-5 הליגות הבכירות באירופה מאז 17/18:
מולר - 39
מסי - 37
דה בריינה - 34
סאנצ’ו - 33

כמות המצבים שהם יצרו באותה תקופת זמן:
דה בריינה - 238
מסי - 234
מולר - 179
סאנצ’ו - 136

מסי נמצא בטופ 2 בכל אחד מהנתונים האלה, אבל לכאורה באותה שורה עם מייצרי מצבים/בשלנים שמובילים בליגות אחרות באירופה, כמו הבלגי בעיקר. כאן נכנסות למשוואה סטטיסטיקות מתקדמות יותר שיכולות להעיד בצורה טובה יותר על טיבו של פליימייקר:

מצבים גדולים לשער שיצרו מאז 17/18:
מסי - 91
מולר - 59
דה בריינה - 53
סאנצ’ו - 33

מסירות מפתח ע“י מסירות עומק:
מסי - 41
דה בריינה - 19
סאנצ’ו - 7
מולר - 6

ההגדרה של יצירת “מצב גדול לשער” לפי OPTA:
A situation where a player should reasonably be expected to score, usually in a one on one scenario, an empty net, or from very close range when the ball has a clear path to goal and there is low to moderate pressure on the shooter.

מסי הוא השחקן שיוצר הכי הרבה מצבים ברורים כאלה בכל עונה בפער ניכר. כפי שנכתב לפניי, כמות הפעמים בה הוא מעמיד שחקנים מול שוער בכל משחק היא לא טבעית. אין לזה תקדים לפחות מאז שאני רואה כדורגל.

ועכשיו לנתון השני, שהוא ללא ספק המדד שמראה בצורה הטובה ביותר כמה מוכשר כל פליימייקר, מהסיבה הפשוטה שהוא מוגדר כקשה ביותר להשיג.

‘מסירת מפתח’ רגילה משמעותה כל מסירה שמתורגמת לבעיטה לשער. כלומר אם דיבאלה פשוט מוסר לרונאלדו והוא בועט מנקודה אקראית על המגרש לידיים של השוער (או וואטבר), זו נרשמת כמסירת מפתח בסטטיסטיקה. מסירת מפתח יכולה להיות סתם מסירה רגילה הצידה או אחורה, או כל קרן / כדור חופשי, כל עוד זה מסתיים בבעיטה/נגיחה; לכן זה גם נתון שמושפע טו מאץ’ ממצבים נייחים (למי שהיה ספק למה טוני קרוס תמיד ממוקם בו גבוה ולא הבין מה הוא פספס). לעומת זאת, כשמסתכלים על מצבי מפתח שנוצרו אך ורק ממסירות עומק, זה הכי אובייקטיבי ומלמד שיכול להיות, כי זה מנטרל את הנתון רק למסירות שחדרו את קווי ההגנה לפני שהגיעו לבועט. זה מדד אפילו משמעותי יותר לדיון מזה של “מצבים גדולים” (בו מסי מוביל גם כן כפי שהראיתי), כי אפשר לייצר מצב גדול לשער גם עם מסירת רוחב פשוטה לבועט בתוך הרחבה, כל עוד הבועט יהיה במצב קל מול השער.

בשני הפרמטרים האלה, החשובים ביותר כאמור, מסי משאיר אבק לכל מתמודד אחר. דיברנו פה על בישולים ועל כמה הם יכולים להטעות לפעמים, אז מסי מוביל גם בהם אבל בפער קטן מדי יחסית להבדל האמיתי במסירה בינו לבין כל שאר המבשלים בעולם.
ועל הדרך זכה גם ב-3 נעלי זהב בכל אחת מ-3 העונות האחרונות. לא המוסר והבועט הכי טוב my ass :wink:

@dmitrys שינית את דעתך קצת בנוגע לאוהדי ריאל והיחס שלהם לשחקני בארסה בהשוואות האלה?
לא שזו הייתה המטרה של התגובות, אבל ללמדך שההכללות האלה לא במקום. כמו כל קבוצת אוהדים, גם לאוהדי ריאל יש דעות מגוונות וזה בסדר גמור.

עד אותה תגובה שלי כל אוהד של ריאל שהגיב פה לגבי יכולת המסירה של מסי, שם שחקן ריאל כלשהו לפניו.
ברור שיש לכולם דעות שונות. אני התייחסתי לאוהדי ריאל שהגיבו בפורום של אוהדי ברצלונה, לא כלל אוהדי ריאל. הם גם התעלמו מהנתונים הסטטיסטיים שהבאתי. אני מצטט את מה שכתבתי אז:
“תסתכל כמה אוהדי ריאל השתתפו בדיון הזה, ואני לא חושב שאפילו אחד מכם רשם ששחקן כלשהו של ברצלונה הוא המוסר הטוב ביותר”
מאז ההודעה ההיא היו 2 הודעות של אוהדי ריאל ששמו את מסי במקום הראשון.
אני מכבד דעות של אחרים. לכן, כשמשהו לא נראה לי, אני טורח להגיב ולחזק את הטענות שלי בנתונים ככל הניתן. לא סתם לטעון טענה לא מבוססת.

התייאשתי מהדיון בשלב דיי מוקדם כי בעיניי אין על מה להתווכח, אבל אם היתה מעין הצבעה, אז גם בעיניי מסי המוסר הטוב ביותר שראיתי. הקונסיסטנטיות של מסי נותנות לו את זה. אני מפחד מהמסירה שלו הרבה יותר מהדריבל והבעיטה. ג’ורדי אלבה עשה קריירה רק מהמסירות של מסי.

מה שכל אחד מתפעל ממנו משתנה מאדם לאדם. אני ואסף לא מסכימים על כמה מסירות וזה לא קשור להתלהבות מוגזמת ממסי, בגלל ששנינו די מתלהבים. הרי גם את הגול הידוע של מסי נגד חטאפה אפשר להגחיך. אינספור שחקנים אינספור פעמים עשו גול מחצי מגרש. בן ארפה, גראפיטה, גיגס ואפשר להביא עוד לא מעט. אני חושב שזה גול מיוחד וקשה לי לפרק את זה אם תתעקש לעשות ניטפיקינג. אני חושב שהמסירה של מסי לצ’אבי נגד מילאן היא מיוחדת בגלל שהיא עברה בים של רגליים. יותר מזה אני לא יכול להסביר. אסף לא מסכים איתי. אין לי הרבה מה לומר.

אתה חי בעולם שמסירות כאלו נעשות אינספור פעמים על ידי אינספור שחקנים. אני מקנא בענף שאתה צופה בו. כי לי זה לא קורה. אני מודה ש90% מהמשחקים שאני רואה זה משחקים של ברצלונה. אבל את צ’אבי ואינייסטה אתה מציין כמוסרים מהסוג הזה. ואני מצטער לומר לך, את צ’אבי ואיניייסטה ראיתי גם ראיתי, ולא, אלה לא מסירות שהם עשו אינספור פעמים.

אז כדי לראות אולי לגמרי איבדתי את המידה נכנסתי ליו טיוב וצפיתי בסרטון הזה:

אחלה סרטון. מסירות יפות. אני מת על מסירות יפות. ב2:00 בסרטון שהבאתי יש מסירה של מסי לטוראן. אני חשבתי שהיא מסירה יפה. 25מטר בין 3 שחקנים. אני לא זכרתי את המסירה הזאת בכלל. לא נרשמה לי בתודעה. אבל כשצפיתי בזה ביום שישי חשבתי שזו מסירה יפה. היא לגמרי נכנסת לסרטון הזה של גוטי. לא טופ 10, אולי לא טופ 20, אבל לגמרי נכנסת לסרטון. עכשו, עושה הסרטון הוא לא הסמכות העליונה בענייני כדדורגל, אבל הוא לפחות מסכים איתי בעניין הזה. אולי לגוטי יש עוד אינספור מסירות גאוניות לגמרי שהבחור פספס, אולי. אבל אין לי שום בעיה מבחינה השוואתית לומר שהמסירה לטוראן, מסירה שלגמרי שכחתי ממנה ושלא בשבילה הבאתי את הסרטון, נכנסת לסרטון של טופ 30 של גוטי. אם אתה חושב שהמסירה לדי מאריה, המסירה לניימאר בברנבאו, המסירה לסוארז שאסף הביא, ועוד כמה בסרטונים שהביאו שאם תתעקש אני אציין מהם, לא נכנסים לטופ 10 בסרטון הזה, אנחנו פשוט לא מסכימים.

אשאל ככה. איך המסירות של בוסקטס? אני מגדיר אותן כטובות מאוד. לכריסטיאנו רונאלדו יש יותר בישולים מלו ואלונסו ביחד כנראה, האם הוא מוסר כזה גדול או שלהשוות שחקן התקפה לקשר אחורי זוהי לא השוואה הוגנת במספרים? הרי כשהשוונו שחקן התקפה לקשר התקפי (ולא קשר התקפי סטייל אינייסטה, אלא יותר התקפי מכך) אמרת שזה לא הוגן, אז כשהקשר אחורי זה כן?

לגבי נושא המסירות שיא. להחליט מי מוסר טוב יותר על פי מסירת שיא שווה ערך ללהגיד ששחקן x כבש את השער הכי יפה אי פעם בהיסטוריה ולכן הוא הטוב בהיסטוריה?
למסי אין שער גדול ממספרת בגמר אלופות, או שער מ50 מטר. זה לא הופך אותו לפחות טוב, כי שחקן טוב גורם לשערים במקרים רבים להיות פשוטים, זה לפעמים כל היופי.

לגבי מסי. אני בהחלט חושב שהוא המוסר הגדול ביותר.
אבל באופן כללי צריך להפריד בין יכולת מסירה ויכולות אחרות. תן לצ’אבי את הדריבל של מסי ותראה אותו מגדיל את כמות הפעמים בה הוא ישים שחקן מול שוער. עדיין אתן למסי את. התואר, אבל סתם נקודה למחשבה.

כל הטענה שלי מלכתחילה עלתה בגלל שלא הסכמתי עם האמירה שבגלל שמסי הכי טוב בכללי אז הוא בהכרח הכי טוב בx. שזה לא נכון. יש תכונות שיש שחקנים טובים ממנו.
הוא מעולם לא היה המהיר בעולם, הוא לא הכי חזק, הוא נמוך ולא מאיים מידי בכדורי גובה, הרגל החלשה שלו לא 5/5 בפיפא והוא לא מסוגל לרוץ משחק שלם בלי הפסקה ולא ירדוף אחרי המגן.

קשר אחורי לא יכול להיות המוסר הטוב בעולם כי הוא לא מוסר הרבה מסירות קשות. לכן הופתעתי מאוד כשכתבת שאלונסו יותר טוב ממסי. חזרת בך מאז. יכולת המסירה של אלונסו הייתה טובה מאוד עבור תפקידו, אבל אי אפשר להשוות את זה לאינסוף מסירות קשות שמייצר שחקן התקפה או פליימייקר מתוקף תפקידו.

לגבי מסירות שיא - לא אני המצאתי את זה. מישהו המציא את זה כדי להצדיק את הטענה שגוטי יתר טוב ממסי, בהיעדר מספרים שמראים את זה.

לגבי מסי הכי טוב בהכל - גם את זה לא אני המצאתי. מסי לא הכי טוב בעולם במשחק ראש, בעיטה ברגל ימין, הגנה, טריקים, כח פיזי, ואולי עוד. אני אפילו לא חושב שהוא בועט חופשיות הכי טוב בהיסטוריה. אני טוען שהוא המוסר הכי טוב שראיתי בחיים שלי, וזה כולל את גוטי ואפילו את צ’אבי. גם אני וגם עידן הביאו סטטיסטיקות שמוכיחות את זה, וכל מה שיש למתנגדים זה נפנופי ידיים.

אני לא בטוח שיש את הנתונים האלה מהעשור של 2000 עד 2010 וגוטי בחלק מן הזמן שיחק ממש כקשר אחורי עם כל הכבוד לעונה ב-2007/08 בה סיים כמלך בישולי הליגה. אני חושב שהטענה שגוטי מוסר לא פחות טוב ממסי היא מאוד לגיטימית, לא מצוצה מהאצבע ו"מצב לגול" זה מונח מאוד סובייקטיבי. מה גם שגוטי לא תמיד היה שחקן הרכב, רק אומר.

אני לא רוצה להחזיר את הדיון אחורה, אבל בנוגע למסי והמונדיאלים - מי שרוצה לדבר על הופעה אמיתית של שחקן גדול זה זינדין זידאן וצרפת ב-2006. על הנייר לצרפת היה את ההרכב הטוב בעולם אולי אבל בפועל ראינו עד כמה מאמן ליצן וחוסר חשק יכול להרוג גם כוכבים כאלה, זו נבחרת שלא הצליחה לנצח את ישראל פעמיים. אחרי שלב בתים עלוב, זידאן לקח על עצמו ונתן מופע נגד ברזיל - הוא כמעט ניצח אותה לבד וגם בישל, היה טוב נגד פורטוגל בחצי ונגד ספרד בשמינית הגמר. גם במונדיאל בגמר לטעמי הוא היה נהדר עד להרחקה המטופשת.
לגבי הבעיטות החופשיות אני כן מעדיף את ז’וניניו וזה לא אומר שמסי לא בין הבועטים הגדולים בהיסטוריה. הנה משהו שטוב שדייגו מראדונה עשה, אם הוא היה זה שהאיץ במסי לתרגל את זה. ואולי לא…

מה? זה מונח מאוד אובייקטיבי של כל אתר סטטיסטיקה המתעסק בכך. כל השחקנים נמדדים לפי אותם קריטריונים, או שאתה רוצה לטעון שקיימת קנוניה של כל חברות הסטטיסטיקה המתקדמות שמטרתן להראות שמסי ראשון.

לגבי מונדיאל 2006 של זידאן, כבר עניתי לך וזה באמת מעייף לחזור על עצמי. רק אגיד שבכל פרמטר אובייקטיבי למסי היה מונדיאל טוב יותר ב-2014 (ששני הדברים המרכזיים שהיו רעים בו- האחד, הוא נגמר ללא גביע, כמו זידאן ב-2006, השני הוא היה פחות טוב ללא ספק מהמונדיאל האישי הגדול בכל הזמנים של דייגו ב86 שזה הרף שמסי צריך לעמוד בו לעומת כל שחקן אחר). ההבדל הוא אך ורק הנרטיב.

כל ההשוואות שהיו פה הם ממוצעים למשחק. לא לכל הקריירה, ששם אין למסי מתחרים.
אני אשאל אותך שאלה אחרת - מי לדעתך מוסר יותר טוב, גוטי או צ’אבי?

תרשו לי לשתף סתם אמירה של הגדול מכולם, הרי הוא אנדרס איניסטה:

"Andrés Iniesta (Vissel Kobe): “I would like La Masia to bear my name for everything that academy has given to me, but perhaps it wouldn’t be fair. There have been so many players who grew up there and so many of those were just as important as me.”

נכון, לא פיסת החדשות הכי חשובה. או המענינת. אבל אני כל כך אוהב אותו . הוא השחקן הכי טוב בהיסטוריה. תתבעו אותי :heart_eyes:

אם כולם היו אומרים “מסי, מסי”, אז אפשר היה לסגור את הפורום. הדיעה שלי שונה, אין מה לעשות. ההחמצה של מסי במונדיאל 2014 לדעתי היא מצב שאפשר להבקיע ממנו. זה דיון סובייקטיבי. גם אמרתי שגוטי מוסר ברמה שלו ולא טוב ממנו. בכל מקרה, עיקר המחלוקת היא לגבי המונדיאל. זידאן נתן שואו נגד נבחרת כוכבים כמו של ברזיל וגם בישל את השער, הוא היה נפלא גם נגד ספרד ואיטליה בגמר ושיחק היטב נגד פורטוגל. מסי לא כבש שער בנוקאאוט 2014 והמשחק נגד הולנד היה כדור שינה אחד גדול והוכרע בפנדלים. את שוויץ היא עברה בקושי (כן, אני זוכר שמסי בישל). זידאן הבקיע בפנדלים פעמיים ואת זה כל שחקן יכול לעשות אז אני מתעלם מכך ברשותך. זידאן היה חודש לפני שריקת הסיום ומסי רק בן 27 כשאמור להיות בשיאו. זה כמו שאסור להגיד כאן שמסי היה קטסטרופה בגומלין נגד רומא באולימפיקו, הכל כולל הכל. או שהוא לא היה מספיק טוב נגד יובנטוס, או נעלם נגד פ.ס.ז’, אבל ניחיה יופי עם מחלוקת אחת זה בסדר, אני עדיין אוהב אתכם.

אממ…

זו דעה לגיטימית בעיניי גם אם לא נכונה פשוט תעמוד מאחורי הדברים שלך :slight_smile:

נתן שואו כמו שמסי נתן נגד בלגיה ברבע הגמר עם כמה דריבלים ומסירות מדהימות, ההבדל שבשביל מסי הצגה צריכה להיות צמד ובישול ואצל זידאן גם כמה מסירות יפות פלוס סיבובים על המקום וכמה הורדות כדור יפות מהאוויר נחשבות “היכל התהילה”. יש פער ברור בין היכולות של השחקנים ומכאן גם הציפיות וזה בסדר.

מסכים.

הנה אמרת ומותר. וזה גם נכון.

זה לא אתה שאמרת שמסי הגיע למונדיאל אחרי העונה “הגרועה בקריירה שלו עם מלא פציעות”?

היום, לפני 11 שנים פירקנו אותם בטניס… (אחרי שהם כרגיל בילבלו את המח, שבוע שלם שבארסה מגיעה בפחד מהם)
מהמשחק ההוא, אני יזכור הכי הרבה את שגיא כהן, שבדומה’ למסי שחקן של שלוש ארבע שנים, אז הנה עוד “משפט חוכמה שלו”, “היום פויול הוא לא פויול. זה השנה שהוא מתחיל לאבד את זה”

כמה דקות אחרי שהוא קובר את פויול, מגיע הרגע הזה:

ובנימה יותר רצינית, הסיפור על "9 מזויף " מסי פפ ואיזה משוגע הפפ הזה, שעושה ניסוים יממה לפני המשחק הכי חשוב שלו.

באדיבות “barca story”

"זה היה יום שישי בערב ופפ גווארדיולה נותר לבד במשרד שלו. השמש שקעה כבר מזמן וכולם הלכו הבייתה, גם העוזרים שלו. בחדר שנמצא בקומה תת קרקעית, פפ שם קצת מוזיקה והיה שקוע במסך שמולו. באותם רגעים הוא ניתח את היריבה הבאה של ברצלונה: ריאל מדריד. למחרת – ב-2 במאי, 2009 – היה קלאסיקו והמאמן ירד לפרטי פרטים. הוא שאל את עצמו שאלות: מאיפה לתקוף? מה הדרך הכי טובה לשלוט במשחק? וכו’. זה לא היה משהו נדיר עבור פפ, שנהג להסתגר לפני משחקים כדי למצוא כל פרט אפשרי על היריבה.

הוא דיבר על זה בספטמבר 2011 כשהוענקה לו מדליית זהב מהפרלמנט של קטאלוניה כאקט של כבוד אחרי שהוביל את בארסה לזכייה בליגת האלופות. בהמשך הגיע נאום אמוציונלי של פפ הנרגש: “לפני כל משחק אני סוגר את עצמי במשרד. אני יושב עם עט ונייר, צופה ב-2 או 3 DVD’s שהכינו העוזרים שלי ורושם הרבה הערות. זה הרגע שבו יש לי הבזק של השראה. תוך שנייה אני יודע בוודאות שמצאתי את זה, שאני יודע איך לנצח את המשחק. זה נמשך משהו כמו דקה, אולי 80 שניות, אבל זה הרגע שבו העבודה שלי באמת הופכת למשמעותית עבורי. ואני אוהב אותה”.

כשאמר את המילים האלה, פפ כנראה חשב על יום שישי ההוא והבזק ההשראה שעמד לשנות את הכל. הוא הבין ישר שזה משהו גדול. לפני כן הוא צפה בקטעי וידאו מהקלאסיקו הקודם ושם לב ללחץ של קשרי ריאל – גוטי, פרננדו גאגו ורויסטון דרנטה – על יאיא טורה וצ’אבי. מאמן בארסה גם שם דגש על הבלמים פאביו קנבארו וכריסטוף מצלדר. הוא ראה שהם נוטים להישאר מאחור, ליד הרחבה של איקר קסיאס, ולא יוצאים קדימה כמו הקשרים. ואז – כמו מנורה שנדלקת בסרט מצויר – זה הגיע: פפ ראה את השטח העצום שנפער במרכז והבין שזה זה.

השעה הייתה כבר 22:00 והוא לקח את הטלפון לידיו. לפי העיתונאי מרטי פרארנאו, פפ לא התקשר לעוזריו ואפילו לא לצ’אבי, שרואה את הכדורגל בדיוק כמוהו וניהל את ההצגה על המגרש. הוא החליט לצלצל למסי. “ליאו, זה פפ”, הוא אמר לו, “ראיתי הרגע משהו חשוב. חשוב מאוד. למה שלא תגיע לפה? עכשיו, בבקשה”. ב-22:30 נשמעה דפיקה על הדלת במשרד של פפ ומסי בן ה-21 נכנס פנימה. מאמן בארסה הראה לו את הווידאו ועצר אותו בדיוק ברגע שנוצר השטח במרכז. “מחר במדריד אני רוצה שתתחיל באגף כמו תמיד, אבל ברגע שאני אתן את הסימן, תנוע הרחק מהקשרים לתוך השטח שהראיתי לך הרגע”, אמר פפ, “ברגע שצ’אבי או אנדרס (אינייסטה) שוברים את הלחץ ונותנים לך את הכדור, אני רוצה שתרוץ ישר לשער של קסיאס”.

זו הייתה ההתחלה של מסי כחלוץ מזויף. הרעיון הוא שהשחקן נמצא באמצע, אבל הוא לא חלוץ מרכזי. הוא מגיע אחורה, אבל הוא לא קשר. זה בין לבין והכי חשוב: יש לו חופש פעולה מלא. באנגלית זה נקרא “False 9”, בספרדית “9 Falso” ולמה שמסי עמד לעשות בעמדה הזו, היו צריכים להמציא מילה חדשה.

אבל האמת, ואולי זה יפתיע, הקלאסיקו במאי 2009 לא היה המשחק הראשון של מסי כ"פאלסו". שבעה חודשים אחורה, בספטמבר 2008, פפ היה בתחילת דרכו כמאמן בארסה. אחרי פתיחה שכללה הפסד לנומאנסיה ותיקו עם ראסינג סנטאנדר בליגה, הלחץ גבר. ואז הקטאלונים יצאו למשחק חוץ מול ספורטינג חיחון ופפ החליט על חילופי מקום בין מסי לסמואל אטו. מספר 10 כבש צמד ובישל, גם צ’אבי ואינייסטה כיכבו ובארסה התפוצצה עם 1:6 מוחץ.

אבל רגע, זו הייתה הבכורה של מסי בתור “פאלסו” - תחת פפ, לא בכלל. בואו נחזור עוד יותר אחורה. בפברואר 2008 – בארסה עם פרנק רייקארד על הספסל – הגיעה לסביליה ומסי נוסה בפעם הראשונה בעמדה הזו. הוא פתח במרכז כשג’ובאני דוס סנטוס בימין ותיירי הנרי בשמאל. זה לא ממש עבד ובמחצית השנייה הפרעוש חזר ימינה כשרונאלדיניו ואיידור גודיונסן עלו מהספסל במשחק שהסתיים ב-1:1.

זה באשר למסי. אם לוקחים את בארסה באופן כללי, אז הרבה לפניו, מיכאל לאודרופ תופקד כ"פאלסו" בימי הדרים טים של יוהאן קרויף. גם ההולנדי בעצמו ושחקנים כמו פרנצ’סקו טוטי ואלפרדו די סטפנו שיחקו בעמדה הזו. ואם רוצים ללכת עוד יותר אחורה, אז סימנים ראשונים לכך נראו ככל הנראה בריבר פלייט של שנות ה-40. “La Maquina” (“המכונה”) קראו לקבוצה ההיא שבה אדולפו פדרנרה שיחק כמעין חלוץ מזויף. אבל אם רוצים לשים את האצבע על מי שהמציא את זה, צריך ללכת ל"נבחרת הזהב" ההונגרית משנות ה-50 – למאמן גוסטב שבש ולחלוץ נאנדור הידגקוטי שתופקד בעמדה הזו. הוא שיתף פעולה, בין היתר, עם פרנץ פושקאש ושני שחקני בארסה עתידיים: שנדור קוצ’יש וזולטאן ציבור.

אז אמנם פפ לא המציא את החלוץ המזויף, אבל הוא זה ששכלל את זה לדרגת אמנות. כל הניסיונות הקודמים – מהשנים הראשונות ועד מסי בגירסת רייקארד או אפילו רונאלדיניו, ששיחק לעתים כ"פאלסו" תחת ההולנדי - לא הפכו את זה לנשק כל כך קטלני. אפילו לא קרוב. לא כמו ביום שבת ב-2 במאי, 2009, לפני 11 שנים בדיוק.

זה היה היום שבו פפ ומסי הכינו לריאל מסיבת הפתעה. ואיזו מסיבה זו הייתה."

שגיא כהן לא ראוי לאזכור בשום פורום שאיכשהו קשור לכדורגל, אפילו בזמן שאין כדורגל.
דביל מאוהב בעצמו ובקול שלו.
הוא הסיבה העיקרית שאני לא יכול לשמוע פרשני כדורגל בעברית ומעדיף שפות זרות שאני לא מבין.

אבל תמיד כיף לצחוק עליו…

מישהו זוכר אם במהלך השידור הפרשן המהולל זיהה את התפקוד החדש של מסי, אומנם עוד לא היה לזה שם רישמי, אבל היה ברור לכל הצופים שמשהו מוזר קורה בתפקוד של מסי, משהו שונה. האם דיבר על כך?