הפשע הכי גדול שלו נגד האנושות זה שהוא פשוט הרס את העונה הכי גדולה של שחקן כדורגל כלשהו.
מסי וטר שטגן סחבו קבוצה מתה לטרבל טרבל היסטורי. זו הייתה אמורה להיות העונה ההיא שנדבר עליה אחרי שמסי יפרוש ונסביר לאנשים למה היא יותר גדולה מכל מה שמראדונה עשה בנאפולי.
איך הוא אפילו ריסק את ליברפול, שהייתה אחת מ3 הקבוצות הטובות באירופה, כשבארסה מגרדת את הטופ 10 בזכותו ובזכות השוער שלה בלבד.
על זה שהשער ה600 של מסי בקריירה היה מבעיטה חופשית מ30 מטר. מול אחד מ3 השוערים הטובים בעולם. בחצי גמר ליגת האלופות.
על הגומלין אני לא רוצה לדבר. מאחל לוואלורדה שאף קבוצה לעולם לא תתקרב אליו. חוץ מריאל. אני ממש אשמח להגיב להם שהוא מאמן טוב ולא הייתי מחליף אותו רק בגלל שהם קיבלו חמישיה מאטלנטה ברבע גמר ליגת האלופות.
אני רק רוצה להגיד, בתור אחד מגדולי המסנגרים עליו, הוא לא מאמן טוב.
כל הטענות היו שהוא לא גרוע כמו שעושים ממנו.
הוא היה מאמן תבוסתני, כי זה עבד לו בהתחלה כשהוא קיבל את ברסה הכי מפורקת שהייתה בעשור האחרון והשימוש בפאוליניו עבד מעולה, אבל בסופו של דבר, ברסה היא לא בילבאו והוא היה צריך להציג משחק של קבוצה גדולה ובזה הוא כשל.
הטענות שלי נגדכם היו כשהאשמתם אותו בהכל, מכך שארתור לא מקצועי (שגם תחת סטיין הוא לא שיחק ומדברים על עזיבה שלו כרגע), שבגללו דמבלה נפצע, ושהוא הביא את הקורונה. הייתם מתבאסים על רוטציות כשאתם מאבדים נקודות, וכל ניצחון לא מבינים למה לא נתנו יותר מנוחה.
הייתה פה טענה שההדחות באלופות הן אשמתו הבלעדית, ואני פשוט לא הסכמי אתכם, השחקנים התבזו לא פחות, זו אחריות שלו אבל גם שלהם.
אז לא, אני לא חושב שהוא מאמן טוב לכם, אבל הוא לא אשם בכל.
השקר הגדול בהיסטוריה.
08/09: פפ מקבל קבוצה חולה ומפורקת, נפטר מדקו ורונאלדיניו כדי לרפא את חדר ההלבשה, ולוקח את ברצלונה מהמקום השלישי בליגה לכיבוש מאסיבי של אירופה עם 6 תארים.
11/12: וייה גומר את העונה, אלכסיס הופך לדבמלה ופדרו הופך לפחדרו. גווארדיולה מעלה את קואנקה וטייו לחוליית התקפה של ברצלונה ומתפקד ככה בכל חצי השנה האחרונה שלו. אם בסגל עסקינן, אז ההנהלה הטילה וטו על רכישת מחליף לוייה.
12/13: עם אלכס סונג אגדי אחד ועוד ג’ורדי אלבה, ברצלונה יוצאת לעונה עם סגל נוראי שנשען על מסי בצורה אבסולוטית, ומגיעה לשלבים המאוחרים של ליגת האלופות עם מסי פצוע ונרמסת ע"י באיירן. בלי הכנה ראויה לפויול, ברצלונה הזאת הייתה פגיעה מתמיד ונאלצה לעשות איזה 15 רמונטדות במהלך העונה.
13/14: עם הבטחה גדולה בשם ניימאר, והגנה מתפרקת בארסה לא באמת חיזקה את הסגל, ויצאה לעוד עונת מפח נפש, כאשר הפציעות של מסי השאירו קבוצה שלא מסוגלת להתמודד על שום תואר.
אבל מה? לוואלורדה המסכן לא היה את ניימאר. הוא קיבל את מרלון, דאולופאו, סמדו, פאוליניו, דמבלה ובהמשך גם את קוטיניו וירי מינה, כל זה עונה בודדת אחרי שבארסה רכשה את דניס, אומטיטי, דין, גומש, סיליסן ופאקו, ואתה מעיז להוציא מהמקלדת מילים כמו “בארסה הכי מפורקת בעשור האחרון”.
הוא כרגיל מגזים מקצין ומסלף הרבה דברים… אני מחקתי את מה שכתבתי , כי זה סתם יצור עימות.
זה באמת טירלול לכתוב “בארסה המפורקת בעשור האחרון” אם תשאל אותי, קיקה קיבל קבוצה מצב יותר גרוע. אבל ואלורדה קיבל את הקבוצה בעונה הראשונה גם במצב לא טוב. תקיעת סכין בגב של ניימאר והאי אמון ובלאגן. ובהתחלה הוא אכן עשה עבודה טובה. וכתבתי על זה מספיק פעמים פה. הבעיה, שקוטיניו נכנס ודמבלה חזר , וברצלונה היתה בראש הטבלה. אז כבר ברצלונה לא היתה יותר אנדרדוג… ומשם הבלון שלו התחיל להתפוצץ.
אותי הכי מעצבן פאוליניו. אחד הספינים הכי גדולים של תומכי ואלורדה והנהלה. כל כך מעצבן אותי השקר הזה.
ברור שגם קיקה. בנוסף לפפ, טיטו ומרטינו, שכפי שרשמתי קיבלו את הקבוצה במצב גרוע יותר.
אם נלך אחורה אז גם ראיקרד קיבל את הקבוצה שלו במצב גרוע יותר. כלומר מתוך 7 המאמנים האחרונים, מאז שאני עוקב אחרי ברצלונה באדיקות, רק 1 (אנריקה) קיבל קבוצה במצב יותר טוב מאשר הפושע הספורטיבי.
אולי טיפה הגזמתי, מוכן לקבל את זה.
לא טענתי שוולוורדה מאמן טוב, לא טענתי שמגיע לו להמשיך רק טענתי שהוא לא הדבר הגרוע בעולם ולא האשם היחידי. גם השחקנים איבדו את הראש באנפילד, למען השם, גם בלי מאמן אני מצפה משחקי ברסה לא לקבל רביעיה מליברפול ושלישיה מרומא.
אקביל את מה שאמרתי למערכת המשפט. הבן אדם אשם, אבל הוא לא האשם היחידי ולא מגיע לו מאסר עולם.
אתם בתור אוהדי ברסה יודעים יותר טוב ממני שהכל מסריח מלמעלה, שהבעיה המיתית היא ההנהלה, וולוורדה הוא בעיה קטנה יותר, ואחריה גם כמה שחקנים.
מקווה שעכשיו הכל מובן.
וסתם לגבי העונה הגרועה. אם החשבתם את סונג ואלכסיס כבעיות בעונות אחרות אז למה קוטיניו ודמבלה שעד היום לא עשו יותר מהם לא נחשבים לרעת אותה עונה אלא לטובתה?
וולוורדה קיבל 2 שחקני על שאין להם מקום בברסה, ואחריהם עוד כוכב לא מתאים. לא סתם אתם נהנים יותר מפאטי מאשר מגריזמן, דמבלה וקוטיניו גם יחד. אז כן, זוהי בהחלט עונה קשה, שגם התחילה עם תכוסה בסופרקאפ ליריבה המרה מה ששינה אולי לראשונה את יחסי הכוחות בספרד (גם אם לזמן קצר) כי תמיד זה הרגיש כאילו ברבףסה פייבוריטית בקלאסיקו, אפילו בעונות הדאבל ואליפות 100 הנקודות שלנו.
משעמם לי, אז גלשתי וגלשתי ויש לי חידה עבורכם.
מי השחקן עם הנתונים הבאים - 19 משחקים השנה, 1515 דקות, 24 בעיטות לשער, מתוכם 23 גולים, ועוד 4 אסיסטים. גול כל 66 דקות!
מסי בהחלט לא היה מתבייש במספרים כאלה.
רמז - שייך לברצלונה.
התשובה למי שאין סבלנות כאן
שאלה מכשילה. אהבתי.
ממש משעמם לך
מה התשובה?
תסתכל בלינק, אני לא אגלה פה את התשובה לכולם. זה לא בית ספר פה!
כי טיטו התחנן לבלם והבהיר להנהלה שאי אפשר לצאת לדרך עם הגנה כזאת. הוא ביקש את חאבי מרטינז שהוסב להיות בלם בבילבאו ע"י ביילסה, ויכול להחליף במידת הצורך את בוסקטס.
הוא קיבל את סונג ואמרו לו “תסתדר”. כולנו ידענו מראש איך זה יגמר.
אם אתה משווה את זה לקוטיניו ודמבלה אז אולי עדיף שאני אפסיק להגיב, כי אני מרגיש שאתה מנסה להלבין את וואלורדה בכוח.
הבן אדם הוא נקודה שחורה בהיסטוריה של המועדון.
בכלל מתי אלכסיס היה בעיה בברצלונה? בכלל לא הבנתי את ההשואה הזו.
אני גם לא יודע, אבל הצגתם את אלכסיס מבחינת איזה מסכן המאמן שקיבל אותו ולא את גריזמן.
גם גריזמן כולכם ידעתם שלא מתאים זה משנה משהו? אתם מגינים על וולוורדה כי היא קיבל שחקנים לא מתאימים? גם וולוורדה היה חייב בלם, את מי הוא קיבל? את גריזמן.
שוב, אני לא בא להגיד שוולוורדה טוב, אבל אתם שופטים אותו בצורה לא הוגנת. לא מוותרים לו איפה שלאחרים כן וויתרתם, לא נותנים לו קרדיט כשהצליח (זה רק השחקנים) ולא מורידים ממנו את המשקל כשהוא הפסיד (אין שום קשר לשחקנים, זה רק הוא).
כשסונג הגיע, הוא היה אמור להיות שחקן מוביל. לא סתם שער המארקה באותו זמן דיבר על ההחתמה של מודריץ ככשלון לעומת החתמת סונג הקראק.
גריזמן לא שחקן מתאים לברסה כשמסי משחק בה, הגיע לכם אחלה מחליף למסי, לא שחקן שצריך או יכול לשחק לצידו.
דמבלה התברר כבייל 2,רק ללא השערים החשובים בגמר אלופות (אולי כי לא הגעתם לגמר).
קוטיניו גם הוא, פשוט שחקן לא מתאים כל עוד מסי בברסה.
אז כן וולוורדה קיבל מלנתאלפים יורוים לרכש שהושקעו לא על ידו במקומות לא נכונים, להגיד שיש לו קבוצה טובה?
יש לו קיצוני וחצי בסגל (דמבלה ופאטי, תחליטו אתם מי החצי).
אין לו בלם אחד ששייך לטופ האירופי כי כולם או פצועים או זקנים, או לא ברמה.
יש קשר אחורי אחד בלבד, שגם הוא כבר מבוגר.
לסוארז אין מחליף (הגיע אחרי עזיבת וולוורדה)
בקישור ארתור התברר כברזילאי לא מקצוען, ודה יונג עדיין צריך להתחבר (ולהזכירכם שנה שעברה לא היה את ההולנדי אלא את ראקיטיץ’).
המגנים מורכבים ממגן ימני טוב אך עדיין לא יציב, ומגן שמאלי מבוגר מאוד, גם רק באגף ימין יש מחליפים.
שוב, אני לא בא להגיד של וולוורדה היה את הסגל הכי גרוע, אני בא להגיד שאם אתם נותנים לאחרים את התירוץ של אלכסיס וסונג אז מגיע גם לוולוורדה תירוצים על הסגל.
תשפטו בצורה הוגנת. זה הכל.
אף אחד לא כתב פה שואלורדה אשם בהכל, אתה פשוט מסלף כרגיל וכותב מה שנוח לך.
אני באופן אישי , כתבתי תמיד את חלוקת האשמה כך:
- הנהלה 2 ואלורדה 3. שחקנים.
שופטים אותו בצורה לא הוגנת? פאקינג ברצלונה ספגה את שתי ההשפלות הכי קשות בצמפיונס שנתיים רצוף, שהוא עושה את אותם פאקינג טעויות שנה אחרי שנה… ומה הגאון בוחר לספר לאוהדים שחלקם יוצאים בבכי מאנפילד?
“it is what it is”
לא יודע מה מארקה אמרה, אבל הכישלון של סונג היה ברור מהדקה שהוא חתם אצלנו. רק אצלך בראש הוא היה אמור להיות שחקן מוביל…
אתה מתכון לאלכסיס סאנצ’ס ? מה הוא קשור?
אתה מתכון ארתור לא מתנהג באופן מקצועני כי ברצלונה מתנהלת כמו בית זונות בגלל שהמאמן לא מאמין באימונים פיזים ומשמעת?
שאל את מלקום…
סוארז אין מחליף בין היתר בגלל שלואלורדה אין ביצים לגעת בו. להחליף אותו בדקה 92 בשביל לבזבז זמן זה לא נחשב (כן זה החילופים שהוא עשה)
אה, אולי זה בגלל שהוא נותן לרוברטו ואלבה תעודת ביטוח ?
ותסלח לי, אם הינו שופטים אותו בצורה הוגנת הוא היה צריך לעוף בשנה הראשונה אחרי רומא. כתבתי את זה אז והיו פה כרגיל את בתי היענה שקברו את הראש בחול (בעידוד של אוהדי ריאל כמובן) עצם זה שהוא נשאר עונה וחצי אחרי הביזיון ההוא , הוא צריך להגיד תודה.
ואתה לא בא להגן על ואלורדה, אבל כל הודעה שנייה שלך אתה אומר לנו כמו אנחנו מניאקים ולא הוגנים. ואיזה מסכן הוא, ואתה עוד לא מרגיש טיפה צנוע לעשות את זה ביום השנה לבושה של אנפילד.
תראה לי לאיזה מאמן ויתרנו על היותו היחיד בהיסטוריה של ליגת האלופות שחוטף 2 רמונטדות של 3+ גולים. אני אפילו לא מדבר על זה שכאוהד ברצלונה הפסקתי לראות משחקים, כי לצפות 90 דקות בקבוצה לא מאומנת שלא יודעת מה לעשות, גרם לי לסבול במקום להינות.
אולי אתה מאלה שמניחים ששיטת המשחק שלו הייתה במכוון בואו נשחק גרוע, נרדים את הקבוצה השנייה ואז מסי יציל לנו את התחת, אבל אני בוחר לראות בזה קבוצה לא מאומנת שמסי הציל לה את התחת.
כששחקנים באים ואומרים לו “אנחנו חייבים לשנות את שיטת המשחק כי רומא יעיפו אותנו בקצב הזה” והוא ממשיך להורות לשחקנים לא לעבור את קו החצי, אז אף אחד לא יוריד ממנו שום דבר.
אולי בחברת הובלות.
לי דווקא זכור שהוא היה מאושר מקוטיניו שיתאים ל4-4-2 הדוחה שלו. ומעבר לזה, דמבלה לא היה שחקן פציע עד שהוא הגיע לברצלונה. מעניין שהוא הגיע לברצלונה והצטרף להרבה מאוד שחקנים שכל הזמן נפצעים בגלל מעט מאוד אימונים, שנעשים בצורה מאוד רעה. חוץ מזה ששכחת רשימה ארוכה מאוד של שחקנים שאני הצגתי פה מהשנה הראשונה שלו. רשימה שהגיעה אחרי פרוייקט משמעותי של ברצלונה שנה לפני כן.
אתה כנראה לא רואה משחקים, אז אני אספר לך - כל פעם שסמדו נתן משחק טוב הוא עף לספסל כדי להסתכל על סרג’י רוברטו עושה חורים בהגנה.
רק בשביל הדוגמה. שנה שעברה נגד יוניטד בחוץ, סמדו משחק מצוין , נחשו אם איזה שחקן ברצלונה עלתה בגומלין בקאמפ נואו? השנה מול סביליה , אולי משחק הליגה הכי טוב שלו בברצלונה, נחשו מי פתח במשחקים הבאים?
רוברטו…
ואני לא רוצה לחזור על המקרה של פירפו, שהוא העלה את אלבה פצוע לסגל, שלח את פירפו ליציע , ואופס אלבה נפצע… סמדו במקום אלבה… וכאמור פירפו ביציע.
אבל אנחנו קשוחים ורעים יותר מידי איתו. היינו צריכים לתת לו לעשות את הרמונדטה מס 3 על הגב שלנו … ואז אולי היה הסכמה.
וולוורדה תמיד שיגע אותי עם החילופים.
מבין 7 על הספסל, זה תמיד היה שוער, 3 קשרים, בלם, שחקן התקפה ומגן אחד. למה 3 קשרים ולא 2 מגנים, אחד לכל צד? עד עכשיו אני לא מבין.
ולמה הוא תמיד מבצע רק 2 חילופים?
אני עוד יחסית מכבד אותו. לדעתי הוא לא היה כזה איום ונורא, לא היה הגרוע בהיסטוריה, והגיע עם רקורד די מכובד. אבל הוא היה צריך לעזוב בקיץ, כי כבר ברור שהוא לא מספיק טוב.
קשה למצוא מאמן שמתאים לבארסה, אני למשל לא רואה אף מאמן מתאים פרט לפפ וקלופ.
וכמובן שהדג מסריח מהראש, ההנהלה אשמה בבזבוז מאות מיליונים על שחקנים לא נחוצים ויקרים בטירוף, במקום לקנות את מי שצריך.
היה צריך לעזוב אחרי רומא… אבל נלך לקראתך לחצי הדרך
כתבתי את זה גם אחרי ליברפול, אם ואלורדה היה לוקח אחריות ומתפטר אחרי ליברפול, הוא היה מקבל יותר כבוד. לפחות ממני, ולפני שגב מתנפל עלי, כן אני מסכים שזה לגטימי מצידו לא להתפטר בשביל לקבל פיצוים, אבל זה לא אומר שאני צריך לכבד אותו.
הוא גם אחרי שפישל אמר שהוא לא חושב שהוא טעה… מזכיר לי את הקטע של הומר סימפסון בסרט. הומר מנסה להחליף נורת חשמל , מתחשמל, מתפטל מכאבים וחוזר על עוד פעם אל אותה טעות ומתחשמל שוב. זה ואלורדה …