אנקדוטות ושאר ירקות הגירסה הברסאית

לא יודע לגבי מאמן, אבל אתם מפילים את רב האשמה בתבוסות האלה על וואלורדה… ככה שויתרתם לסגל שחקנים שלם שהוא היחיד בהיסטוריה שחוטף 2 רמונטדות של 3+ גולים.
וויתרתם לזוכה כדור הזהב היחיד שחוטף 2 רמונטדות של 3+ גולים
וכו’
וכו’.

פשוט לא נכון.

גם השחקנים חטפו מספיק פה. ובטח ההנהלה. כמו תקליט שבור.

לגבי מסי, יש לי הרבה טענות להתנהלות שלו מחוץ למגרש הכדורגל, וכתבתי את זה פה, אבל כל מי שעיניו בראשו ובאמת רואה את ברצלונה של השנים האחרונות מבין שברצלונה קבוצה תחרותית קודם כל בגלל מסי ואחרי זה , אולי אפילו באותו שורה. טר שטגן. וברגע שהשוער הוא המצטיין שבא אחרי מסי, זה אומר הכל על ברצלונה של ואלורדה.

ואלורדה לא היה אשם היחידי, בסירה היו הרבה אשמים אחרים. אבל מלבד זה שהוא נושא באחריות , בתוקף תפקידו. שימו מאמן אחר באנפילד וברומא. ויש לי הרגשה שאוהדי ריאל היו פחות חוגגים…

וחזרה לימינו: לא התגעגתם לברצלונה?

https://twitter.com/barcacentre/status/1259096671897751554/photo/1

כבר עברתי את השלבים של מופתע ועצוב, כרגע אני בעיקר משועשע.

אתם כל הזמן חוזרים וחוזרים על כך שהיה חייב לעזוב.
אני מעולם לא טענתי שלא, הוא היה חייב לעזוב. אבל לטעמי נותנים יותר מידי קרדיט למאמן בהמון תחומים (קרדיט רע כמובן) אם פיקה לא היה מאבד את הראש באותה קרן של אלכסנדר ארנולד, והיה נגמר 3-3 והייתם מגיעים לפנדלים ומנצחים, האם במצב כזה וולוורדה היה מאמן טוב יותר?
המאמן היחיד שהודח פעמיים ברצף מחצי הגמר? גם סלחו לי, אבל למה תבוסה? נגד ליברפול נגמר 4-3 לליברפול, ונגד רומא 3-3. זה מבאס כי זה כבר היה אצלכם, אבל בגדול משחקי ליגת האלופות הם 180 דקות, לכן ככה גם צריך לשפוט תוצאה. כי זה היה גרוע באותה מידי לסיים ב2-1 ליברפול.
בנוסף להזכירכם שריאל מדריד עפה בשמינית? אחרי 4-1 נגד אייאקס? איך זה פחות גרוע מרומא ברבע גמר? או בטח ובטח מליברפול בחצי? גם ריאל לא הייתה קרובה, גם 2 גולים לא היה מצילים אותנו, מה שאצלכם 2 המשחקים נגמרו על שער אחד.
האם לעוף בשמינית עדיף על לעוף ברבע?

אז שוב פעם, מאמן גרוע לברסה, לא היה צריך להשאר, אבל לא, הוא לא הכתם הכי שחור בהיסטורית המועדון שלכם, אתם בכל זאת שנה אחר שנה זכיתם באליפות, גם איתו, ובכל זאת הגעתם לשלבים המאוחרים בליגת האלופות.

באמת, אני פה חטפתי שאני “יורד” יותר מידי על פיקה ואתה מביא לי אותו בתור דוגמה?

חחח איך אתה אפילו מנסה "לגמד"אותו אפילו בזה, הוא לא המאמן שהודח פעמיים בחצי, כי שנה ראשונה הוא לא הגיע לחצי…

הוא המאמן היחיד בהיסטוריה שעשו עליו פעמיים רמונטדה של שלושה שערים בליגת האלופות. שנתיים ברצף. אפילו פסז לא הגיעו לרמת פתטיות הזו…

כן זה הרף, ככל הנראה ריאל מדריד הגרועה מזה הרבה זמן (ניתן לכם להחליט עד כמה) זה הרף שלנו…

לעוף שנתיים רצוף על רמונטדה של שלושה שערים זה יותר גרוע…

אתם יודעים מה מגוחך? אתם טוענים שאנחנו מפילים יותר מידי על ואלורדה. אבל הזיכרון שלי יותר טוב משלכם. אני זוכר טוב מאוד איך כל פעם שביקרנו את ההנהלה , קראתם לנו מפונקים ולמה אנחנו לא מבקרים את השחקנים. ביקרנו את השחקנים, קראתם לנו מפונקים וזה דור זהב וידה ידה ידה ולמה אנחנו לא מבקרים את המאמן. מבקרים את המאמן אז למה אתם מבקרים את המאמן ולא את השחקנים וההנהלה. בסוף אולי נסכים ונגיד שבארסה מניה אשמה. אם זה אתם בטח תסכימו.

אפשר לחזור לדיון על ההנהלה ראקיטיץ ופיקה. תראו שאני צודק. חבל שאני לא עושה לכם צוד. זה היה מצחיק.

נ.ב לפחות גב סוף סוף מסכים שיש לנו הנהלה חרא.

אולי שווה לפתוח ת’רד “מי אשם? בוא לדון בזה שוב ושוב. ושוב - ע"ש ארנסטו ואלוורדה”. למרות שאיכשהו זה גם ככה מגיע לכל הנושאים.

אני הראיתי אשתקד למה ראקיטיץ’ אשם בכל 3 השערים הראשונים. השחקן היחיד שיש לו אשמה בשלושתם.

שנתיים שהתלוננתי בלי סוף על זה שראקיטיץ’ מסריח את הדשא ופוגע בקבוצה. ומה עשה וולדרמורט? נתן לו לעזור לליברפול לעלות לגמר.

אגב, האיחו דה פוטה הבלונדיני יצא לחגוג בסביליה אחרי הביזיון ועוד העלה תמונה לאינסטגרם. לא יכול לחכות לרגע שיזרקו אותו לאשפתות.

אלבה התפרק בחדר ההלבשה ובכה על הטעות שלו שהובילה לגול הראשון של ליברפול. המצב היה כולה 1-0. מה עשה וולדרמורט? התעלם ממנו.

סוארז הגיע לאנפילד כשהוא שחוק, גמור ולא מסוגל להבקיע מול שער ריק. מי אשם בזה שהוא שיחק כל משחק 90 דקות ,מבלי לקבל מנוחה?

אם היה לי שקל על כל פעם שהתלוננתי על זה שסרג’י רוברטו זה מסננת שלא הייתה מביישת את דני אלבס בימים שהוא היה זורק זין ומחליט להישאר בחצי המגרש של היריבה הייתי יכול לקנות את סרג’י רוברטו לבית"ר ירושלים, שיהיה פה עם קורל ויפסיק להזיק בהגנה.

וידאל הוכיח שיש לו 0 מה למכור מול קבוצות שלוחצות במרכז המגרש, כשהוא צריך להניע כדור תחת לחץ והוא לא יכול לרוץ כמו תרנגולת בלי ראש מצד לצד. ומתי ארתור החליף אותו? דקה 75. אחרי שליברפול מובילה כבר 3-0 וברצלונה שבורה מנטלית.

נחזור למשחק הראשון. דמבלה עם שתי החמצות מסמרות שיער בתוספת הזמן. נכון, רע מאוד. אבל מי אשם בזה שדמבלה נכנס 5 דקות לסוף ולא רבע שעה לפני כן כשההגנה של ליברפול הייתה מופקרת מאין כמוה?

אז כן, חלק מהשחקנים אשמים בהדחה מול ליברפול. מי שאשם בזה שהוא נתן באופן קבוע לשחקנים הלא טובים לשחק הוא לא אחר מהגרוע בהיסטוריה. מהמאמן היחיד שהצליח להדיח את ליאו מסי אחרי 3-0 במשחק הראשון. מהמאמן היחיד אי פעם שספג שתי רמונטדות כאלה באירופה.

אני הסכמתי שההנהלה שלכם נוראית תמיד. פשוט קשה לי להאמין שזה כי ברטומאו אוהד אספניול בסתר, זה הכל.

ריאל חטפה רביעיה מאייאקס בשמינית גמר, אתם חטפתם רביעיה מליברפול בחצי. אייאקס, הקבוצה שהדיחה את ריאל הייתה רחוקה מלהיות הקבוצה הטובה באירופה, ליברפול לעומתה כן הייתה. בנוסף אייאקס גם ניצחה את ריאל בכולל ב2 שערים ולא ב-1.
זה קצת כמו לחטוף מכות מאח שלך הקטן או מאביב נורמגומדוב, אני בהחלט חושב שזה יותר משפיל לחטוף מאחיך הקטן ולא מהמאבק הטוב בעולם.

ברתומאו היה שחקן כדורסל באספניול. הוא מינה סגן נשיא שהיה בתפקיד באספניול, שהמשפחה שלו אוהדת אספניול.

זה לא כל כך קיצוני לחשוב את זה.

אני עיפתי מלהתוכח על ואלורדה. הבאתי תמונה שתציין שנה לבושה של אנפילד ומשם הכל התפתח. בפנטזיה הפרועה שלי , ואלורדה מתמנה למאמן ריאל. ריאל מנצחת את 3-0 ומפסידה 4-0 בגומלין ואז שנה אחרי אותו דבר.

ואז נראה את אוהדי ריאל מלאי הסבלנות ואהבת האדם, כמה הם יהיו רחמנים כלפי ואלורדה.

לצערי זה לא יקרה, כי פלורנטינו אוהב את ריאל ובעיקר יותר חכם מהדביל שאצלנו.

אני אחלוק עלייך בנוגע לזה.

אייאקס וסיטי היו שתי הקבוצות הכי טובות אשתקד. ליברפול? אם לא וולדרמורט היא הייתה מודחת בחצי הגמר ואף אחד לא היה זוכר להם את עונה שעברה. קבוצה גדולה, אבל נוכחנו השנה שלא היסטורית. וטוטנהאם? היא עשתה אתלטיקו קלאסי והדיחה את כל הקבוצות שיותר טובות מליברפול כדי להגיש לה את הגביע על מגש של כסף.

אתה מנסה לגמד את ההישג של אייאקס, אבל אם היו אומרים לאדם הנייטרלי שזה מפגש בין אלופת אירופה לבין קבוצה הרבה יותר קטנה מהולנד, הוא ככל הנראה היה מחליף בתפקידים. גם במשחק שניצחתם.

אני לא ראיתי יותר מידי את ליברפול של שנה שעברה. וכבודה במקומה מונח, אבל ראיתי את איאקס. איאקס של שנה שעברה היתה אולי הקבוצה עם הכדורגל הכי יפה שראיתי בשנים האחרונות. לא יודע מה היה קורה אם היו פוגשים את ליברפול בגמר. אבל מבחינת היופי, זה היה תענוג לראות אותם. חויה חד פעמית.

אבל גם אייאקס וטונהאם נוצחו.
ומה זה אם לא ה… גם אם לא השער בדקה 93 של אינייסטה הרבה היה משתנה. זה המשחק, מנצחים ומפסידים, הקבוצה שניצחה זכתה והיא הכי טובה, וזו שהפסידה פחות.
לגבי סיטי, אולי, אבל תמיד נשאלת השאלה הזו בליגת האלופות (אלא אם מדובר בקבוצה ממש היסטורית). מה שעובדתית קרה הוא שליברפול הדיחה את מי שהדיחה את סיטי

לא טענתי לרגע שזה לא נכון. נהניתי מאייאקס.
האם אני חושב שהם טובים מליברפול? לא. האם הייתי רוצה שינצחו? בהחלט (כל עוד לא שמתי כסף על ליברפול באמת)

יוון 2004, צ’לסי 2012, ריאל 2016. נו באמת. אפשר למצוא עשרות אם לא מאות דוגמאות בטורנירי גביע.

אתה רוצה הוכחה למי באמת קבוצה טובה יותר מבין שתיים? תעשה סדרה של 7 משחקים.

עם משחק בודד או צמד משחקים לא בודקים מי הקבוצה הטובה יותר, אני מצטער. אני אחזור ואתן את הדוגמה של הסדרה בין הלייקרס לשיקאגו באליפות הראשונה של מייקל. בכדורגל גמרים הם משחק אחד. במשחק הראשון הלייקרס ניצחו. ג’ורדן השחקן הכי גדול בהיסטוריה? יכול להיות שכל השושולת שלו הייתה נמחקת אם כדורסל היה ספורט רנדומלי כמו כדורגל. אבל הוא לא. אז ב4 המשחקים הבאים שיקאגו עשו 4-1 מדהים ולקחו אליפות מרשימה.

לא קיים ענף ספורט שבו יש לאנדרדוג סיכויי הצלחה כל כך גבוהים. גם פר משחק בודד וגם פר טורניר הוא עצום.

הסיכוי שהרקולס תנצח את ברצלונה בקאמפ נואו הוא הרבה יותר גדול משנהריה תנצח את מכבי תל אביב בהיכל מנורה. למה? כי הספורט בנוי אחרת. כשאתה צריך לקלוע 70-80 נקודות כדי לנצח את היריבה שלך, אתה לא יכול לעשות בונקר 90 דקות ולקוות לגנוב שער חוץ. אתה מוזמן לבדוק את אחוזי הניצחונות של נאדל פדרר ודג’וקוביץ’ מול שחקנים בגודל של הרקולס ונהריה.

האם אלקורקון יכולה לנצח את ריאל בסדרה של 7 משחקים? חד משמעית לא. האם היא יכולה לנצח את אותה ריאל בצמד משחקי בית חוץ שבו כל משחק יכול לחרוץ גורל ההעפלה? שנינו יודעים את התשובה.

להגיד שריאל הייתה הכי טובה באירופה בזמן שב2015/18 כאשר זה די ברור שאם הייתם רואים אותנו מולכם הייתם מקלבים פיק ברכיים ועפים הביתה, זה אולי נחמד בשבילכם, אבל זה פשוט לא נכון. ניצחתם את אלה שניצחו אותנו, אבל בשיטה של ליגה שבה הייתם צריכים להתמודד איתנו פנים אל פנים זה פחות הלך לכם.

תמיד הזוכה נהנית ממזל. וזה עדיין שלרוב הקבוצה הטובה זוכה.
אנחנו מקבלים מולכם פיק ברכיים ואתם נגד אתלטיקו, אז זה אומר שאין אף קבוצה שמגיע לה לזכות?
לא תמיד קבוצה תדרוס את אירופה כמו ברסה של פפ, לרוב זה צמוד בהרבה, וטוב שכך. גם ב2015, לטעמי בסגל כשיר היינו טובים מכם, זו הייתה העונה הגדולה של מודריץ עד שנפצע וגמר לנו את העונה, יחד עם רונאלדו שכרגיל לא הפסיק לכבוש.

בכל אופן הטענה שלי היא שליברפול טובה מאייאקס, האם על זה נתווכח? כי מבחינתי זה כמו להגיד שב2010 ריאל הייתה יותר טובה מאינטר, פשוט בגלל שעפנו מול ליון לא יכולנו להוכיח זאת.

נגעת לליבי עם הבחירה בהרקולס. אחד מהמשחקי מנג’ר הכי אגדיים שלי…

בדיוק בשעה 1:00 בלילה פורסם במונדו דפורטיבו ו’ספורט’ ראיון עם ליאו מסי :

• “לא יכולנו לזכות בליגת האלופות בצורה בה שיחקנו. לא פקפקתי לרגע בסגל השחקנים שלנו, אבל זה המצב, אני אומר את דעתי בתור אחד ששיחק בכל שנה בליגת האלופות וכבר זכה בתואר הזה כמה פעמים. כנראה שהמאמן קיקה סטיין לא הבין אותי”.
  • “ההסגר היה לא פשוט עבורינו אבל אני מרגיש במצב פיזי מצוין. אולי ההפסקה והעצירה הכפויה הזו הייתה טובה עבורינו, נראה את זה כשנתחיל”
  • “יש כמה אנשים בהנהלת הקבוצה שמקבלים החלטות בנוגע לרכש, זה לא התפקיד שלי. ברור שהשוק הנוכחי יהיה כנראה שונה וצריך להביא שחקנים שמשפרים את הסגל שלנו. לאוטרו מרטינס? הוא חלוץ מרשים, כבר אמרתי את זה. הוא חזק פיזית, מכדרר מעולה, יודע להבקיע וגם לשמור על הכדור”.

ג’ורדי קרויף נשאל אתמול על שחקני הרכש של ברצלונה (מי הטוב ביותר) ואמר: “שחקן הרכש הכי טוב הוא כשמסי במצב פיזי מצוין כמו בעונה שעברה”. מעבר לכך הוא ציין את טר שטגן.

נשמע שג’ורדי קרויף ראה את מה שכולנו ראינו במהלך העונה. מסי לא נראה 100% על הדשא.

אם יש משהו שהקורונה עשתה טוב זה לעצור את העונה ולתת למסי זמן להחלים ממה שלא היה לו שם.

אלכס סונג: “כשברצלונה הציעה לי חוזה וראיתי כמה אני עומד להרוויח, לא חשבתי פעמיים. הרגשתי שאשתי והילדים צריכים לחיות בנוח כשהקריירה שלי תסתיים”.

“נפגשתי עם המנהל הספורטיבי של בארסה והוא אמר לי שאני לא אקבל הרבה דקות, אבל לא שמתי ז&%. ידעתי שעכשיו אהפוך למיליונר”.

אני לא יודע אם הציטוט נכון. אבל זה כל כך ברצלונה!

@Gev

שחקן מוביל אה :wink: