הציוץ הזה מזכיר לי מה שהנרי פעם אמר על מסי באימונים!
https://twitter.com/FCBarcelona/status/1265292040679669762
אני לגמרי חושב שסטיין צריך לבעוט את עצמו אחרי משפטים כאלו.
האשמה של מאמנים אחרים, והעקיצות האלו לארתור (כשהוא עוד יצטרך לשחק איתו עד סיום העונה, ובצ’מפיונס) הן ממש ממש לא מה שאני מצפה ממאמן, ולא רק בברצלונה. איך הוא יכול להעלות עכשיו את ארתור לשחק, אחרי משפט כמו “ארתור הוא לא השחקן הראשון שהיו ממנו ציפיות והוא לא עמד בהן”?
העיקר ואלוורדה לא דיבר עם דה יונג. מעדיף שסטיין לא ידבר בכלל, אם זה מה שיוצא לו מהפה.
קראתי את כל הכתבה, אני ממש לא מרגיש כמוך.
קיקה מנסה להשאר פוליטיקלי קורקט, אבל בין השורות אומר שמכרו לו את ארתור מתחת לאף ובניגוד לדעתו המקצועית. הוא דווקא מפרגן לו ואומר שהשחקן השתדל והתאמץ לכל אורך העונה. הוא גם מסביר שהבקשות ממנו תחתיו (כלומר תחת סטיין) היו שונות ממה שארתור התרגל לקבל ממאמנים אחרים, ולמעשה אומר שהוא ניסה לשנות לשחקן את סגנון המשחק, שזה דבר שדורש סבלנות וזמן להסתגלות, ושארתור לא נהנה מהמשכיות שתאפשר לו את ההסתגלות לסגנון החדש שנכפה עליו (כלומר, בין השורות הוא גם לוקח פה אחריות על עצמו)
ראשית, מבקש לתקן את הציטוט שהבאת:
“באופן כללי, ולא רק עם ארתור, הוא לא השחקן הראשון או האחרון שהיו ממנו ציפיות גבוהות ובסוף הדברים לא קרו כמו שציפו ממנו”.
אני מבין את זה שונה ממך. קבל את מקרה זלאטן איברהימוביץ’ שהגיע אלינו לבקשתו של פפ (גאון הכדורגל על פי כולנו ואף על פי סטיין), כקראק מוכח, במחיר הרבה יותר גבוה, ועדיין לא הצליח להשתלב או לעמוד בציפיות. יש רשימה ארוכה ויפה שגב הכין בת’רד אחר לגבי עוד שחקנים שלא עמדו בציפיות, שלעומתם ארתור הוא הצלחה גדולה. לכן אני מבין את האמירה כ “אם גדולים ממנו נכשלו לעמוד בציפיות, יש מה לתת הנחה לילד בן 23 שמתאמץ להצליח בקבוצה בה הוא חלם לשחק”.
אגב, הסיבה שאני רואה את הדברים של קיקה כהגנה על ארתור (גם אם אתה מוצא שזה הפוך), היא כיוון שעיתונאים רבים בשופרות של ההנהלה יוצאים נגדו כרגע על מנת להצדיק את המכירה עבור ההנהלה. סטיין הוא לא זה שאומר שארתור נכשל, אלה זה שמגן עליו.
חוץ מזה הוא מזכיר גם לארתור וגם לעיתונאים, שלמרות המכירה, יש לשחקן אפשרות להיות בורג משמעותי העונה ובכך לקדם את הקריירה שלו.
אגב, אני חושב שזה לא יקרה. הוא לא יהיה בורג משמעותי בהמשך העונה.
אני גם חושב שיובה תקבל שחקן ממורמר ושגם שם הוא לא יממש את הפוטנציאל שלו, או שזה יקרה אחרי הרבה זמן ואחרי שהאגו השבור יתאחה.
יובה דחפה את הטרייד הזה לברצלונה בשביל לאזן את הספרים, והייתה צריכה אותו לא פחות ממה שאנחנו צריכים אותו.
הטרייד הזה הוא קודם כל כלכלי ורק אחר כך, עבור יובה בלבד, גם מקצועי.
ארתור לדעתי לא ישכח להם את זה שהם שלפו אותו מברצלונה. שתי הקבוצות הפסידו את השחקן הזה.
הוא גם אמר שלא אמרו לו כלום על העזיבה של ארתור. כאילו לא אכפת לו שהוא איזה אפס שהנהלה לא סופרת אותו.
דרך אגב, ספורט טוען שמחר ריקי ואנסו יפתחו בהרכב. שזה יקרה, זה היה החותמת הראשית שמי שקובע הרכב בברצלונה זה לא המאמן …
לא שאני חס וחלילה מתנגד לזה. אבל זה באמת יהיה שקוף.
יובה מקבלת שחקן שירגיש שיש לו הרבה להוכיח. לא ממורמר, הרי הוא לא כועס עליהם. הם לא עשו לו שום עוול.
הם התעקשו עליו ולא הסכימו לקבל שחקנים אחרים.
המצב הוא שברצלונה הייתה חייבת למכור השנה (כמו גם יובה). הטרייד הזה שבו שתי הקבוצות מוכרות השנה שחקן בסכום סביב ה 60 מיליון הוא נטו איזון תקציבי של שתי הקבוצות. ההתעקשות של יובה על ארתור וההתקפלות המבזה שלנו הן הסיבה לכך שארתור הוא חלק מהטרייד.
יובה הייתה יכולה להסכים גם על שחקן אחר, במיוחד כשהיא נפתרת משחקן פח אשפה כמו פיאניץ’ (אשפה כי הוא מעבר לשיא וכבר אין לו מקום בהרכב של יובה. מדגיש שאין לי משהו אישי נגד שחקן שאני לא מכיר).
ארתור עוזב עם לב שבור ובתחושת בגידה.
נראה איך זה ישפיע עליו ביובה. אני חושב שהוא כן יהיה ממורמר.
עדיין אני לא מבין מה זה אשמת יובה. יובה רצתה את ארתור . הוא אמור להרגיש מאוד טוב בקשר לזה. ההתעקשות שלהם על ארתור, כי זה תכלס שידרוג אדיר בשבילם שחקן מזדקן בן 31 עוזב בתמורה לשחקן בן 23 צעיר שנכנס. כמעט בחינם.
למה שיובה תסכים לקבל את וידאל או ראיקיטיץ מה זה יתן להם?
אל תצפה מהם להתנהל כמונו.
היה ידוע מראש שההנהלה לא סופרת אותו, כמו שהיא לא ספרה גם את הצנון.
לא היו לי ציפיות שהחלפת מאמן תהיה שינוי של פני המועדון מקצה אל הקצה.
הנחש מחליף עלי תאנה בקצב שאני מחליף גרביים. אפילו מועמד מטעמו לבחירות הבאות אין לו ממש כי גם את האחרון שהיה לו (אמילי) הוא היה צריך לשרוף בגלל ההתנהלות הביזיונית שלו.
קיקה הוא לא יותר מעוד עלה תאנה, וככזה אין מה לצפות שהוא יביא מהפכה לקבוצה.
אני כן מצפה ממנו ליותר ממה שציפיתי מהצנון. לצנון כן הייתה לדעתי אשמה באיך שהקבוצה נראתה ושיחקה. לא ניתן להפיל עליו את כל האשמה, ואפילו לא את רובה, אבל הוא עדיין היה צנון.
האיש עדיין רשום על ההיסטוריה של שתי רמונטדות רצופות כשיש לו הפרש של 3 שערים ואת השחקן הטוב בהיסטוריה
אגב, בסביבה של צ’אבי אומרים בין היתר שהוא סירב להצעה של אבידאל כי הוא רוצה לנהל את הקבוצה מא’ ועד ת’, ולא מסתפק בלהיות בובה.
לקיקה אין את הפריווילגיה שיש לצ’אבי. הוא היה צריך להסתפק בלהיות בובה שיושבת על משרת החלומות של כמעט כל מאמן.
מה? מה הקשר לזלאטן? אני אמרתי שכל שחקן עמד בציפיות ממנו?
אני אמרתי שלהגיד במסיבת עיתונאים של לפני משחק “יש לי שחקן שלא עמד בציפיות שהיו ממנו”, על שחקן שעדיין משחק במועדון, בשלבים המכריעים של העונה ובאלופות, זה לא פחות ממטומטם. בובה של ההנהלה או לא - אתה לא אומר את זה על שחקן שאולי יפתח מחר. בטח אם אתה מצפה ממנו למינימום איכפתיות במשחקים הבאים.
אלו כל כך דברי הערכה לארתור, שאמא שלו פרסמה שנייה אחרי “עכשיו הם התחילו להאשים את השחקן ולחפש בו ליקויים”, ושיש כמה דיווחים על זה שהוא עצמו נפגע ממה שסטיין אמר? לגמרי…קיקה ממש החמיא לו.
גם להאשים מאמנים קודמים מראה על הרבה פחות קלאסה ממה שאני מצפה ממאמן בקבוצה כזו, גם אם הוא צודק.
ובקשר לחלק השני של התגובה שלך, והתגובה שאחרי - בחיי שבין האחרונים שצריך להאשים פה, אלו יובנטוס. מז"א הם לא רצו לקבל שחקנים אחרים? למה שהם ירצו? למה שיקבלו שחקנים מזדקנים, או בעמדות לא נחוצות, כי אוהדי ברצלונה לא רוצים לשחרר את ארתור?
בהמשך למה שאייל כתב:
"Arthur will go to Turin on Sunday to undergo medical tests. On Monday or Tuesday his move will become official. Arthur is emotionally very affected. He has been surprised to the little affection Setién showed to him during his press conference today
https://twitter.com/barcacentre/status/1276599967675748359
את המועדון הזה מנהלים פושעים ומאמן חסר עמוד שידרה. האם אפשר להדרדר יותר? כנראה שכן.
אני כבר מדמיין את שיחת המוטיבציה מחר, לפני ההכנסה של ארתור - “אתה שומע…אז נכון שהמועדון זרק אותך, ואני אמרתי שלא עמדת בציפיות, אבל…תעשה את המקסימום, טוב? ויסקה ארתור!”.
מה זה לא עמד בציפיות?
בסה"כ פאקינג שנה שניה בברצלונה ובאירופה… כאילו מה , אם הוא לא מביא טראבל אז הוא אכזבה?
אני מרגיש כל כך מאוכזב מקיקה. באמת שאני יקבל בהבנה כל בוז שאנשים יבוזו לי בגלל שאני היתי מהתומכים שלו. מגיע לי לחטוף על זה , באמת איזה אכזבה.
שאלה, אם באמת למאמן אין כוח בידיים תחת ההנהלה, אז למה זה אשמת סטיין? הוא מנסה להוציא את המקסימום ממצב חרבנא שמישהו אחר הכניס את הקבוצה לשם. הוא לא אשם בסגל המזדקן שנוצר לכם והחובות מקניית כל הקראקים הכושלים, הוא לא אשם שארתור נמכר, לפי מה שאני מבין היו חייבים את הכסף ומה לעשות שוידאל וראקיטיץ’ לא שווי ערך לארתור
מי האשים את סטיין במכירה של ארתור?
גם אני לא מבין מדוע אתה חושב שארתור יהיה ממורמר ביובנטוס.
הם התעקשו עליו, זה מראה את האמון בו. הם שילשו לו את המשכורת.
הם העיפו קשר אחר כך שיהיה לו פחות תחרות.
כל הסימנים מראים שהם בונים עליו לטווח ארוך. והם מועדון לא פחות גדול מברצלונה.
אפילו שהטריגר היה המצב הפיננסי, אני לא מבין מדוע הוא אמור לכעוס עליהם.
וחוץ מזה, אף אחד לא הכריח אותו לחתום שם. גם הוא יודע שבעוד שנה ההנהלה מתחלפת, אם הוא כל כך אוהב את בארסה יכל לשבת על הספסל עוד שנה.
אני לחלוטין מבין את המניע הפיננסי, אני מבין מדוע יובנטוס רצתה את ארתור, אני מבין למה הוא הסכים לעבור, אני מבין למה פיאניץ’ הסכים לעבור אלינו.
מה שאני לא מבין זה למה ברצלונה הסכימה לקבל את פיאניץ’ בהפרש כזה זעום מהמחיר של ארתור, ומה הוא אמור לתרום לנו מקצועית. עוד שחקן מבוגר עם משכורת עצומה שלא נוכל למכור.
סתם נפלתי לפסימיות…
אתם כנראה צודקים.
אני מאחל לארתור שימצא שמחת חיים בכל מקום שבו ישחק, שיתרכז במקצוענות ויראה לעולם כמה כדורגל יש לו ברגליים.
ויסקה ארתור. ויסקה בארסה.
כל מי שמכיר אותי, יודע כמה אני אוהב את פפ ושום דבר לא ישנה את זה. לא קל לי לכתוב את זה:
אבל זה צביעות נטו
בלי לדבר על כמה שזה עלוב ומסוכן כל הקטע של כריעת ברך. הוא כורע ברך בשביל לתקוף את ארה"ב והמערב אבל “שוכח” שהוא עבד וקיבל כסף (לא מעט) ממדינה שגם בימים אלו לא רק ממנת טרור אלא משתמשת בעבדים מודרנים בשביל לבנות את האצטדיונים שלה. aka קטאר. אני אוהב אותו, אבל בחיי שזה מגעיל אותי.
זו פוזה די מוכרת של פפ לפני שמישהו חשב לעשות אותה כאקט מסויים.
אתה בטוח שהוא עושה אותה ברוח התקופה או שככה נראה לך?
זה הציוץ המקורי, וכן הוא דיבר על זה גם במסיבת העיתונאים.
https://twitter.com/GuardiolaTweets/status/1277339274371874818
כמובן שאף אחד מהחבורה של פחדנים ששאלה אותו שאלות. לא שאלה אותו את השאלה הפשוטה הבאה:
מר פפ היקר, אתה קיבלת כסף מקטאר בשביל ליחצן את המונדיאל בקטאר. אתה הרי בודאי יודע כמה אומללים מנפאל משמשים בתור עבדים שם. חלק מהם, וחלק בלשון המעטה, לא קטן, אפילו חזר בארונות קבורה לנפאל… אתה גם תכרע ברך בשבילם?
אבל לעשות virtue signaling זה הכי קל. במקרה שלו זה גם צבוע.