שופטי השדה הולכים לבדוק סיטואציות שקרו על הדשא במידה ושופטי ה VAR אומרים להם שיש צורך, אז כבר כאן הטענה שלך לא נכונה, ובכל אופן כל שער נבדק על ידי שופטי ה VAR כמן שהגבתי לך בעבר.
נכון ריאל קיבלו לא מעט פנדלים מאז החזרה מהפגרה, אבל שוב מה מהשריקות היו לא נכונות? אולי יש ספק רק לגבי זה של וינסיוס, השאר פנדלים וודאים.
שוב בשביל להצדיק אמירה כזו, יש צורך לשכנע בערך 30-20 איש שהיו מעורבים בשיפוט של משחקי ריאל ובארסה מאז החזרה מהפגרה, אתה אומר לי שלאף אחד מהם אין מצפון לבוא ולהגיד “ראש המנהלת אמר לי לשרוק לטובת ריאל ונגד בארסה”? אני סבור ובטוח שאין בזה אמת מלבד קונספירציות מטעם בארסה ואוהדים ממורמרים.
אז הבעיה בשופטי ה VAR. VAR לא בודק כל נפילה ברחבה של שחקני ברצלונה, אבל כן בודק לשחקני ריאל.
VAR בודק שטר שטאגן זז לפני הפנדל, אבל לא בודק שבפנדל השני שחקן אתלטיקו נכנס לרחבה לפני הבעיטה.
ואם הם לא ראו את המשיכה בחולצה של פיקה מ 5 הילוכים חוזרים שהיו בטלוויזיה, אז הם מושחתים והטענה שלי מקבלת גיבוי.
אם זאת הטענה שלך כדי לבטל את הטענה שלי, אז או שאתה מאוד מאוד צעיר, או שאתה מאוד מאוד נאיבי.
לא צריך להגיד במפורש , אפשר לרמוז, ואנשים יבינו. יש מיליון דרכים לצ’פר שופט ששרק “נכון”. הוא יקבל מלון טוב יותר במשחקים הבאים, יקבל משחק מרכזי לעתים תכופות יותר, אני בטוח שיש עוד דרכים (אין לי שום אסמכתא , אני סתם ממציא סיטואציה איך אפשר לרמוז). אחרים יבינו לבד, ולא כל אחד חייב להתיישר. אבל ב 7 משחקים יש 14 שופטים, בחלק היו החלטות מפוקפקות וכל ההחלטות המפוקפקות היו לטובת ריאל או לרעת ברצלונה. לנו לא נתנו פנדל מפוקפק , לא פסלו שער של היריבה, לא פסלו פנדל שהגיע ליריבה, ולא שרקו לנו פנדלים על עבירות ברורות ברחבה. לכם לא הרחיקו שחקן על סמך תמונת סטילס אחת מזווית לא נכונה.
בינתיים נשמע שמי שצעיר כאן זה אתה. אתה מעלה טענה שלא שומעים בדרך ככל ממישהו שכבר גידל זקן בר מצווה תוך התעלמות מוחלטת מהמציאות:
אין שום מניע סביר שאנחנו יכולים לחשוב עליו לאלו שמששתפים בקונספיקציה להשתתף בה.
אין שום דרך בעידן המודרני להסתיר קונספירציה שכזו שבהכרח צריכים להשתתף בה עשרות אנשים.
כנראה הכי חשוב שרק הופך את הטיעון שלך מטיפשי למגוחך - כמות ההחלטות שאופן די ברור היו מוטעות מאז החזרה מהקורונה הן בדיוק 2: הפנדל של ויניסיוס והפנדל של… מסי. כל כלי תקשורת אובייקטיבי שקראתי הסכים עם כל שאר החלטות השיפוט שהלכו לטובת ריאל. כדי לטעון לשיפוט מוטה צריך במינימום שיהיו לצידך… טעויות שיפוט…
הטיעונים שלך לגבי הואר הם כבר שטויות מהסיבה הפשוטה שהואר מתערב לשופט, לא השופט מבקש מהואר להתערב.
לא האמת היא שאני לא צעיר (הלוואי) ובטח שלא נאיבי, הטיעונים שלך נהיים רדודים מתגובה לתגובה.
חבל על הזמן שבזבזתי בדיון הזה, דווקא זה מקום שאני מרשה לעצמי להגיב למרות שמדובר בפורום בארסה כי יש פה תרבות דיון ואנשים אינטליגנטיים, אבל הורדת את הרמה מאוד תסלח לי.
אתם מתעלמים ממשיכת החולצה של פיקה במשחק האחרון, מהפנדל על פאטי במשחק מול סלטה, על פנדלים מאוד מאוד קלילים במשחק מול אתלטיקו, הפנדל שפסלו לסוסידאד. לדעתכם אלה החלטות נכונות של שיפוט. בסדר.
שום דבר ממה שכתבתם לא משכנע.
DKARO מציג 3 דעות שלו בתור 3 עובדות , כותב ערימה של שטויות אחר כך כאילו היו רק 2 מיקרים גבוליים וסוגר סיפור.
ואני עוד מוריד את רמת הדיון אחרי זה.
זה פורום של אוהדי ברצלונה, אני מרגיש חופשי לעלות פה תאורית קונספירציה. אני לא בא עם זה לפורום שלכם ולא תוקף שם אנשים שדעותיהם מגוחכים בעיניי. אז תשמרו על רמה מכובדת או שתעופו מפה.
יו"ר אתלטיק בילבאו על ה VAR(תרגום גוגל לאנגלית): “there will surely be meetings this summer so that the tool improves in the future and is interpreted in the same way on all soccer fields.”
כלומר עכשיו הוא לא שוויוני בכל המגרשים.
מעניין למה הוא רומז.
בטח לא לזה שריאל מקבלת שיפוט עדיף.
משה, כשהבאתי ציטוט של איקר מונייאין מספורט, אמרת שאתה לא מאמין כי זה זבלון קטלוני. אז אותו הדבר כתוב גם בזבלון המדרידאי.
" We’ve seen the theme in these weeks since the restart - depending on which teams it is, some decisions are given. Everyone can draw their own conclusions." https://en.as.com/en/2020/07/05/football/1593970713_145849.html
מי שרוצה, יכול למצוא התבטאויות דומות של אנשי סוסידד.
אני ופיקה לא היחידים שחושבים שזה כבר מעבר לטעויות שיפוט סטטיסטיות.
ואוהדי ריאל ימשיכו לכתב פה שהיו רק 2 טעויות, ואחת מהן לטובת ברצלונה.
אם כבר הייתי מביא את הציטוט של חאבייר טבאס, שהוא נשיא הליגה ואוהד ריאל מוצהר:
״מאז שפלורנטינו התקשר לרוביאלס (יו"ר ההתאחדות), להתלונן על ה VAR זה לא היה לטובה. כשמועדון כל כך גדול כמו מדריד מתקשר 20 דקות אחרי המשחק זה לא עשה טוב לעולם השיפוט. זה אולי יצר עוד יותר מתח אצל השופטים״.
מוקדם יותר השנה טבאס אמר ״יש VAR לפני השיחה ויש VAR אחרי השיחה״.
חשוב לציין שהציטוט והתרגום נלקח מבארסה מאניה אז אולי במקור הדברים נאמרו קצת שונה. אני לא יודע ספרדית (לצערי!!) ולכן לא יכול לבדוק.
הם תרגמו את הראיון שבוידאו פה
עידן הקדים אותי, רציתי להביא בדיוק את הכתבה הזאת ממארקה.
אני קראתי לזה תאורית קונספירציה, וזכיתי ללעג של אוהדי ריאל. אז נקרא לזה קנוניה , או באיזושהי מילה אחרת, יש פה משהו מסריח עם השופטים. בגלל ששופטים הם הרבה אנשים, זאת לא החלטה אישית של כל אחד מהם, אלא איזושהי רמיזה מלמעלה מה המידיניות החדשה.
תראה, אני מודה שבאופן אישי אני יותר מתחבר למה שסוארס אמר אתמול בראיון (בגדול אמר שמי שאשם זה היכולת על המגרש שגרמה לVAR להיות פקטור) מאשר לקו שלך…
אני גם רואה שהVAR תופס על קטנות לטובת ריאל ולרעת ברצלונה אבל לא ראיתי משהו לא חוקי או שערורייתי אולי קצת אי שיוויוני.
לא חושב שיהיה צדקני מצידי להגיד שהפסדנו את האליפות בגלל עצמנו ולא בגלל השופטים.
דבר ראשון - פח, פח, פח. טבאס כמובן מדבר על רוביאלס, יריבו הפוליטי, ולא על עצמו. את זה שריאל (וגם בארסה) לא תמכה בטבאס כמובן לא ציטתם מהכתבה. גם לא את ההסתייגות מהציטוט של ה-20 דק’ (@IdanBarca). התבטאות אומללה של פוליטיקאי\עסקן עלוב, שמכוונת יותר לבייס שלו (הקבוצות הקטנות) מאשר לקונספירציות שלכם על פלורנטינו הסנדק. או שלא קראתם את הכתבה המלאה, או שקראתם וזה פשוט לא מתאים לפוזיציה, אז הבאתם חלקים. בשני המקרים, כאמור, פח.
דבר שני - למישהו פה יש ספק שברתומאו מנסה להשפיע על שופטים? שלאפורטה ניסה? שאברמוביץ’ מנסה? לא מעניין אותי שגם במארקה מרוויחים מקליקים. כל עוד אין פה עדויות של ממש למשהו לא חוקי, עם כל הכבוד שבאמת יש לי לכמה מהחבר`ה שכותבים פה - הדיון הזה מביך והזוי.
ולמען הסר ספק - הייתי אומר בדיוק אותו דבר במצב הפוך. תהיו קצת יותר דובי\סוארס וקצת פחות פיקה.
דימטרי, זה לא קשור לשופטים, אני לא מאמין במניעים של התקשורת הקטלונית ובטח לא בתקשורת במדריד. הכל זה עיתונאי תעמולה.
אני יחזור שנית, לא ראיתי משחק אחד של ריאל מאז הפגרה, אין לי מושג מי צודק,. ומי השיפוט דפק או לא…אבל ברור לי שביכולת סבירה של ברצלונה , אנחנו היינו לוקחים… וחבל…
אני לא מבין מה אתה רוצה ממני. בשני המקורות ששמתי מופיע שפלורנטינו דיבר עם רוביאלס. לא התייחסתי לטבאס, בסך הכל שמתי סימוכין כי הוא שאל אם הציטוט אמיתי.
לגבי החלק השני: שוב, אין קשר אליי, כי לא השתתפתי בדיון עצמו בכוונה; אם אתה רוצה לשמוע את דעתי, אני לא מאמין לקונספירציה שיש יד מכוונת מלמעלה לגבי צד מסוים - ולא ציינתי שום דבר “לא חוקי”. אני כן חושב שה-VAR לא אחיד ושהיה לכם הרבה מזל עם השיפוט, זה הכל. וזה קורה לשני הצדדים בתקופות שונות, מאמין שכמעט כולם יסכימו איתי.
אני בטוח שאם היכולת הייתה סבירה היינו לוקחים אליפות למרות השופטים.
אבל גם ריאל נראית חרא, וההבדלים מי פחות גרועה הם קטנים מאוד.
היות וההבדלים קטנים, מה שקובע את האליפות זה השריקות הקטנות האלה.
אותי זה מעצבן.