גריזמן “מת” בברצלונה. והוא יהיה בסה"כ קוטיניו 2 אם ישאר שנה הבאה. לטובתו ולטובת המועדון צריך להיפרד.
מהתחלה הוא לא היה צריך להגיע לברצלונה, אני חושב שרובנו פה כתבנו את זה. ודרך אגב, מרבית האשמה לדעתי לא אצלו. תבדקו כמה מסירות הוא מקבל וכמה מנסים להכניס אותו לכושר ותקבלו חלק מהתשובה. (משחק מול דינמו דוגמה נפלאה). יש שחקנים גדולים שנכשלים במועדון x ומצליחים במועדון y .
הוא מהשחקנים הבודדים שיכולים להכניס מזומן למועדון וכרגע חייבים כסף. מסי הרי יעזוב בחינם . אין כמעט שום שחקן במועדון היום (אני מדבר מהשחקנים שצריכים למכור) שיכול להכניס לנו מזומן לבנק.
לא מסכים, הוא מת בברצלונה הנוכחית! מה לעשות שלשחקן שמשחק על העמדה של מסי אין מקום בברסה הנוכחית
ברור, מעולם לא טענתי אחרת.
עם זה אני גם מסכים. פשוט לא יודע כמה הוא יהיה שווה.
בגיל 27 בשיאו היה שווה 100. היום היא:
מבוגר יותר בשנתיים (29)
בירידה תלולה ביכולת
עם חוזה גבוה משהיה לו אז (שכנראה שלא יהיה מוכן חוותר על כמה מיליונים סתם כך)
בגלל כל אלה אני לא בטוח בכלל שיהיו לכם עליו הצעות רבות. קצת כמו מקרה קוטיניו.
חאבייר אלחנדרו מסצ’ראנו הודיע על פרישה בגיל 36, אחרי קריירה מפוארת שעברה בין השאר בריבר, ווסטהאם, ליברפול וכמובן - בברצלונה, במדיה זכה ב-18 תארים, ובנבחרת ארגנטינה.
בלם שהוא לא בלם, קפטן ללא סרט. אין כבר שחקנים כמוהו במועדון. שחקנים שבאים מבחוץ, “נזרקים” לעמדה לא להם, ונותנים את הנשמה בכל משחק ומשחק, לא משנה מה החשיבות שלו.
הנהלה, מאמנים, שחקנים ברמה גבוהה - כל אלו חסרים ובעייתיים אצלנו. נכון. אבל לפעמים שוכחים עד כמה חסרות לנו דמויות כמו חפסיטו, שלא משנה כמה טכני הוא היה, או האם היה הבלם/קשר אחורי המושלם או לא. מה שמשנה זה שהוא פשוט השאיר הכל על המגרש.
למרות מה שברור מאליו, ב-2020 שמחתי בגלל בארסה לא פחות משנים קודמות. זו השנה שבה הבנתי שהנה הדברים מתחילים להשתנות. את השמחה על לכתו של ברתומאו “בזבזתי” כבר במשחק נגד באיירן, ידעתי שמכאן אין דרך חזרה. יותר מזה, הרגשתי שסוף סוף מדברים על שינוי והבנתי באמת כמה הקבוצה הזאת זרה לי. התמונה הזאת של קיקה סטיין צלוב על הספסל פתאום גרמה לי להרגיש כאילו התעוררתי במציאות אחרת מחפש את רייקארד, פפ על הקווים ומגלה מישהו לא שייך.
חודש האחרון לחוסר תקווה. מי שיהיה הנשיא, אני מרוצה. זה נגמר. עידן חדש נפתח, ויותר מתוצאות אני שמח שסוף סוף תהיה תכנית גלויה, זה מה שאני אוהב בכדורגל. דרך.
מצטער להיות פארטי פופר, אבל מה השמחה הגדולה? הבחירות הוקדמות כולה בחצי שנה בסופו של דבר. ההרס שברתומיאו השאיר פה אסטרונומי. יקח לנו שנים להתאושש מזה.
2020 הייתה כ"כ מוגזמת, שסביר להניח שאנחנו נאבד את מסי.
אני ממש מקווה ש2021 תאיר לנו פנים בדמותה של דרך חדשה, אבל עם חובות העתק והסגל המחריד שברתומיאו השאיר לנו, אני לא חושב שיש אפילו מה לפנטז על זה. אולי ב2022.
שזוכרים שהתחלנו את השנה עם ברתומאו ועכשיו עוד פחות מחודש לבחירות שיחזירו את התקווה. למעשה זה מזכיר לי את הסצינה האחרונה בסרט נקמת הסית של מלחמת הכוכבים שהדוד של לוק מחזיק אותו בידים . אתה יודע שדארת ויידר והקיסר עושים שמות בגלקסיה (האימפריה זה ריאל מדריד) אבל אתה יודע שזמנם קצוב. לוק סקייווקר עומד להגיע.
תקווה חדשה .
טל תקבל את את זה בתור עצה ידודתית וחברית שהלוואי שאני הייתי יותר מיישם אותה בחיים. לפעמים שהמצב רע אבל אנשים מוצאים סיבה להיות אופטימים. לא צריך בכח לנסות ולעשות ניט פיקיניג איתם למה הם צריכים להמשיך להרגיש רע. יש גבול דק מאוד בין להיות פארטי פופר לסתם להיות “דושבאג”. רק אומר
לא מכדורגל. אני לא נהנה מכדורגל כבר כמה שנים, מנסה להפסיק לראות וממשיך לסבול.
יותר מזה, אחרי שככ חיכיתי לראות את מסי בקבוצה אחרת בקיץ וברתומיאו הרס את זה, יוצאים דיווחים שמסי ישאר בסוף בברצלונה, ויסיים את הקריירה בצורה הכי עלובה ופתטית שיכולה להיות.
א. יגיע היום הזה כבר של אחרי מסי, ונתחיל לבנות פה דברים מ-0.
ב. אני רוצה לראות את מסי מסיים את הקריירה בצורה מכובדת, עם עוד גביע אלופות או 2, ולא נאבק על לקחת קבוצה חולה למקום 4 ולחגוג העפלה לצ’מפיונס.
לא הייתה לי בעיה אם היינו נראים בדיוק כמו שאנחנו נראים העונה, אם לא היה לנו את מסי (זה עלוב שקבוצה שכוללת את השחקן הטוב בהיסטוריה נראית ככה), גריזמן שגורם לי לרצות להקיא וקוטיניו. שירוצו להם חבורה של 11 בני 19-20 ואני אהיה ממש סבבה עם קבוצה בינונית. אבל כשיש לך את השחקן הטוב בהיסטוריה, זה מביך כשאתה לא תחרותי כבר 3-4 שנים.
מצטער טל, אבל מסי הוא כבר לא השחקן הטוב בעולם.
הטוב בהיסטוריה? לטעמי כן, אבל לא נצא מהויכוח הזה עם אלו שאינם אוהדי בארסה.
הטוב בעולם? כבר לא.
הבעיטות שלו נחלשו, הדריבל שלו נחלש, הגוף כבר בן 33 והוא כבר לא יכול לסחוב קבוצה טובה או בינונית לזכיה בצ׳מפיונס.
כן, הוא עדיין עושה הבדל במשחק, אבל קבוצה חזקה - מכונה כמו באיירן של השנה שעברה, עדיין תנצח כל קבוצה טובה שמסי משחק בה. למרות ההברקות.
פעם, מסי היה ברמה אחרת מכל שחקן אחר בסביבה. לא לחינם קראנו לו חייזר. היום הוא ״סתם״ אחד השחקנים הטובים בעולם. כבר לא חייזר. מה לעשות, זה הגיוני גם אם זה עצוב.
העצב הוא משהו שיש בנו בכל פעם שמשהו טוב הולך לאיבוד או עובר זמנו. ואפשר היה להבין ולדעת שמסי יחווה כמה עונות של ירידה ביכולת לפני שיפרוש סופית.
אגב, עוד סממן לירידה ביכולת האישית, שאין לה קשר לקבוצה, הבעיטות החופשיות. עד לקורונה בעיטה חופשית של מסי בטווח קטן מ- 30 מטר ובפלח הימני מרכזי של המגרש הייתה נחשבת לגול כמעט בטוח. כמה כאלו הוא הבקיע מאז הקורונה?
על כל פנים, התשובה לשאלה הזו בעונה הנוכחית היא קלה - 0.
ופה זה לא קשור לאנשים שאיתם הוא משחק (אלא אם אולי אתה תגיד שזה קשור למצברוח הקקי שהוא משחק בו, ואז אני אשתוק ולא אתווכח).
למה זה שחור ולבן? אז הוא לא הטוב בעולם זה אומר שהוא לא יכול יותר לזכות יותר בצמפיונס? שחקנים חלשים ממסי של היום זכו בזה, תשים לידו צוות טוב עם מאמן טוב ואז נראה.
כתבתי כבר בקיץ שבכל הצער והכאב, אין ברירה והדבר שטוב לשתי הצדדים זה היפרדות. מסי כבר לא יכול לסחוב אותנו על הגב לבדו ונרצה או לא נרצה אי אפשר יותר לשעבד יותר את הקבוצה לצרכים של מסי. גם אם הנשיא הבא ירצה הוא לא יכול להבטיח למסי קבוצה שתבטיח לו תחרותיות ברמה הכי גבוה.
אני תמיד יחזור למשפט של הארווי דנט בבאטמן:
“אתה יכול למות כמו גיבור או לחיות מספיק זמן בשביל לראות את עצמך הופך לנבל” זה מה שיקרה למסי אם הוא ישאר בברצלונה.
נראה לי שהכוונה הייתה שהוא לא יכול להוביל לבדו קבוצה לזכיה באלופות.
הוא יכול להיות צלע משמעותית בקבוצה שתזכה, אבל היותו מסי כבר לא מספיקה להפוך קבוצה סבירה למועמדת לזכיה כמו שהיה עד עכשיו
זה שזה לא שחור ולבן זו בדיוק הקודה שלי.
מסי של לפני 3-4 שנים היה יכול להיות פייבוריט לצ׳מפיונס אם היית שם לידו קבוצה טובה. מסי של היום הוא לא פייבוריט לצ׳מפיונס אם תשים לידו קבוצה טובה. אז מה שאני אומר זה לא שהוא לא יכול לזכות במפעל עם קבוצה תחרותית, אלא שהוא כבר לא הפייבוריט, גם עם קבוצה תחרותית.
ניקח מקרה דומה אך שונה - רונאלדו שהצליח לסחוב את ריאל לכמה צ׳מפיונס רצופים. אתה חושב שהוא עדיין יכול לעשות זאת? יובה קבוצה הרבה יותר טובה מבארסה של היום. הם פייבוריטים כי רונאלדו משחק אצלם? אני מניח שלא. שים שם את מסי וגם אז הם לא פייבוריטים. אותו כנ״ל סיטי ופאריז. זה שמסי בן 34 ישחק שם כבר לא יעשה אותן פייבוריטיות. מצטער, גם לי זה עצוב…
שים קבוצה תחרותית עם מסי של היום והיא תהיה אחת הפיבורטיות . פעם היה אפשר לשים ברצלונה בינונית עם מסי ואז הינו במרחק ואלורדה אחד מלזכות בצמפיונס . זה ההבדל.
דרך אגב זה צרה של עשירים ואני לא מתלונן, אבל אחת הסיבות שהגענו למצב שהגענו שבמשך שנים מסי העלים את כל הצרות. וגרם לנו או לפחות לחלקנו לקבור את הראש בחול.