אנקדוטות ושאר ירקות הגירסה הברסאית

מסי הוא עוד שחקן מהשורה הראשונה כשהוא משחק בבארסה, שומרים עליו 10 שחקני השדה וגם השוער, ושאר השחקנים שאיתו מחמיצים מול שער ריק. אז כן, בגילו הוא לא מסוגל כבר לעשות את זה.

שימו אותו בקבוצה שהיריבות שלה לא יכולות להרשות לעצמן שמירה כפולה על מסי, והוא כותש אותן.

חצי שנה, שלושה חודשים, שבוע - כל יום נוסף של ברתומאו זה פוטנציאל לאסון נוסף. ברוך שפטרנו, ותודה לאל שהפסדנו 8-2 אחרת מסי מחר חותם בסיטי ואת העונה אנחנו מסיימים בקטסטרופה יותר גדולה מאיך שהיא תסתיים. אם קומאן מפוטר אחרי הבחירות בינואר, זה כבר שינוי משמעותי שהקדמת הבחירות עשתה.

רונאלדו סחב את ריאל ל-3 צ’מפיונס רצופים דווקא כשכבר לא היה בשיא. כי הוא עד כדי כך טוב שגם שהוא לא בשיא הוא עדיין אחד משני השחקנים הטובים בעולם. מסי, גם אם לא בשיא, הוא עדיין הטוב בעולם.

אני לא שמח שמסי נשאר פה. לא בשבילנו ולא בשבילו. עדיף לכולם שהוא יחתום מחר בסיטי.

אי אפשר להתחיל לבנות קבוצה מ-0 כשמסי נמצא פה. העונה הנוכחית זה פשע, ואסור שעונה הבאה תיראה ככה.

ברצלונה צריכה לבחור: או לקחת הלוואת ענק (נוספת), להנחית 4-5 קרארים, כולל שני בלמים חלוץ 9 קשר או שניים וווינגר או לשחרר את מסי, להעלות שחקנים מבארסה ב’ ולבנות קבוצה חדשה מ-0.

מצב הביניים המכוער שמתרחש העונה גומר למסי את הקריירה בצורה מבישה ולא עוזר לנו לבנות שלד חדש לעתיד, כי כל הקבוצה עדיין תלויה במסי כמו במכונת הנשמה. lose lose situation, שכמובן ברתומיאו הוא האשם היחיד בה.

אז מה קורה עכשיו? אנחנו נסיים מקום 3-4, נעפיל לליגת האלופות, מסי יחתום לעוד שנתיים, נקנה איזה קראק וחצי שלא יספיק לקבוצה החולה הזאת, נכנס לבור כלכלי עוד יותר גדול, ונדחה את בנייה הקבוצה מחדש ב3-4 שנים.

אנחנו צריכים ניקוי אורוות רציני. אנחנו צריכים להיפרד בקיץ מ:
פיקה, בוסקסטס, גריזמן, בריית’וויט, מסי, דמבלה, קוטיניו, לנגלה, אלבה, מתיאוס, רוברטו, אומטיטי ופירפו.

אנחנו צריכים לבנות קבוצה חדשה על בסיס שלד של טר שטגן, דסט, אלנייה, ריקי, פדרי, טרינקאו, פרנקי ופאטי. אפשר להעלות עוד 6-7 שחקנים מבארסה ב’ ונוער א’, ולקנות עוד כמה שחקנים בגילאי 18-22. וזהו, להתחיל להריץ משהו לשנים הבאות.

מותר לנו להיות קבוצת פח כמה שנים. מותר לנו להילחם על מקום ליגת האלופות כדי לשקם את המועדון. אסור לנו לעשות את זה כשמסי נמצא אצלנו. זה פשע ספורטיבי.

שואל ברצינות. למה להפטר מכולם?
אני מסכים לגבי הרוב, אבל כל קבוצה זקוקה לשחקני ספסל ורסטיליים. כמו ואסקז ונאצ׳ו בריאל.
זה פשע שרוברטו הוא מגן או קשר פותח אצלכם בקבוצה. אבל כמחליף הוא הרבה יותר מסביר ב2 העמדות הללו. (ובמחיר של שחקן אחד, ולרומנטיקה שחקן בית).
לנגלה לא בלם מספיק טוב אולי להרכב בברסה שאתה רוצה לראות, אבל האם הוא לא מספיק טוב כדי להיות על הספסל?
מעבר לכך, אם לא הוא אז זה אראוחו ומינגזה, מישהו מהם עדיף עליו?
גם תחשוב כמה כסף תעשו על כל שחקן כזה. מספיק כדי להביא מחליף טוב ממנו? האם במקום רוברטו תוכלו להביא גם קשר מחליף וגם מגן מחליף? האם במקום לנגלה יגיע בלם טוב ממנו?

דווקא בגלל שהקבוצה שלכם כרגע ללא כסף, אין לכם את הפריבילגיה להפטר מכל השחקנים ולהביא מחליפים טובים. והנוער שלכם שמשחק בליגה שלישית או שניה כרגע בהחלט מתאים לשם ככל הנראה.
ללא מסי, פיקה, גריזמן, אומטיטי, בוסקטס וקוטיניו אתם תפטרו מכל השחקנים שלא צריכים או יקרים מידי בשבילכם (חלוק בדעתי לגבי דמבלה), כל השאר לא באמת יכניסו לכם כסף וישאירו לכם סגל פרוץ הרבה יותר.
ללא הרשימה שציינתי אתם עדיין תתחרו על מקום בליגת האלופות, ללא השאר אתם תתחרו על הליגה האירופית.
המפעלים האירופים מכניסים לא מעט כסף לקופות המועדונים.

תשאלו כל קבוצה, הסוד להצלחה טמון מעבר ל11 הראשונים. כי פציעות והעדרויות ימשיכו לקרות.

אז ברור שאתה מתכנן עונת בניה, אבל אי הגעה לליגת האלופות יפגע קשות בתכנון הזה. מה גם שהאקסטרה שחקנים שאתה רוצה להפטר מהם לא יכניסו כמעט כסף לקופה שלכם.
תפטרו מלנגלה עונה אחר כך, כשאחרי החיסכון הקטן יהיה לכם אפשרות להביא מישהו במקומו (או שככל הנראה תבינו שיש מקומות נחוצים יותר להשקעה)

בחייאת, אפילו באייקס לא משחקים עם גיל ממוצע 20.

ובגדול, למרות שאני בהחלט מסכים עם טל באופן כללי, הרי שהוא קצת ״מתפרע״. למעט פנתר-שטגן, אף אחד ברשימה עוד לא קרע זוג נעליים.
ויסלח לי אלניה, אבל גם הוא ראוי להיות ברשימת העוזבים.

בנוגע להודעה של גב:
גב-גבר צודק בהחלט. צריך מחליפים וחלקם יכולים להיות מרשימת העוזבים המפוארת של טל. לנגלה למשל.

אבל יש גם בעית אגו - גם אם לא ברמת האגו של הקראקים.
רוברטו לא רואה ספסל כשהוא כשיר. לא ברור למה כל המאמנים סופרים אותו על פני המגן הימני היעודי, אבל עובדה. האיש פותח ופותח ופותח…
אם יישאר כ״מחליף״, לא נתקל באותה חומת אטימות שבה הוא ממשיך לאייש את עמדת המגן? עזוב אותך באידאל, מה קורה בפועל?

משום מה, בברצלונה של השנים האחרונות ההרכב לא נקבע לפי הצלחה במשחקים אלא לפי ״הצלחה באימונים״ (עלאק). מאמנים מייבשים שחקנים אחרי משחקים טובים, או שלא נותנים להם לשחק בכלל - ראה מקרה פויג׳. אם משאירים ״מחליפים״ טובים כמו: גריזי, אלבה, לנגלה, קאוטיניו ורוברטו הם כנראה ימצאו את הדרך להשתחל להרכב באופן קבוע. במקרה הזה טל צודק. שחררו אותנו ותנו לנו להתחיל מחדש.

אגב #1 אני לא בטוח שהייתי רוצה להעיף את מסי, גריזי וקאוטיניו גם יחד. אחד מהם (לטעמי הברזילאי) יכול להשאר.
אגב #2 אוהב את דמבלה. שחקן כנף מצוין. טיפש אבל עם רגליים מדוייקות. הוא לא יגרום לך להתאהב, אבל אתה תופס את הראש שוב ושוב. כשהוא כשיר והוא משחק הוא שווה גול. במשחק האחרון זה גם היה שווה נקודה. אנחנו לא במצב של לאבד שחקן שיודע להבקיע, גם אם הוא טיפש ופציע.

אני שוקל לעשות לייק אבל בתמורה שתמחק את המשפטים על דמבלה…

אבל מה שכתבת על רוברטו זה בינגו. אם הוא היה איזה אס מהספסל הוא היה יכול בשמחה מבחינתי להמשיך. אבל כולנו יודעים שיש לו טאבו על ההרכב… זה די ברור.

להשאיר את פיקה אלבה ובוסקטס בקבוצה זה להשאיר חדר הלבשה חולה. ומי שלא מבין את זה עכשיו לא יבין את זה בחיים.

העובדה שאף אחד לא רושם פה את אומיטיטי מראה לאיזה שפל השחקן הזה הגיע. לא יאומן. רק לפני זמן קצר אלוף עולם ובצדק להזכירכם.

חחח, תודה אבל לא יכול לחזור בי.
אתה גם לא מסכים שהוא שווה גול למשחק?
בישול או שער, האיש נותן עבודה, לא?

מה זה מה משנה מה הוא שווה כן או לא. אם חצי מהשנה הוא אצל הרופא…

המממ…
פה הפיצול אישיות שלי נכנס לתמונה.

מצד אחד אני מקבל - האיש פציע בצורה לא אפשרית. ממש המחליף של ורמאלן / אדריאנו / מלא את השם המועדף עליך.

מצד שני, אני איכשהו מאמין שזה מאוד קשור בקבוצה החולה שהוא נמצא בה. מאמן טוב, פסיכולוג טוב וצוות רפואי טוב יכולים להחזיר אותו לקדמת הבמה, המקום בו הוא היה כשהגיע אלינו.

הדבקת לי כבר את תווית האופטימיסט, אתה יכול להוסיף לה גם את תווית הנאיבי… :stuck_out_tongue_closed_eyes:

אני רוצה להזכיר לך מה כתבתי בהתחלה עליו. טעיתי בהרבה דברים בחיים שלי אבל שכתבתי שהסלחנות של הקבוצה והאוהדים ואפס תגובה וענישה לחוסר ספורטיביות שלו, יהרסו לו את המשך הקרירה שלו לזה התכונתי.

אומטיטי הוא רעה חולה בקבוצה. ביחד עם טוראן ודוגלאס הם יצרו מצב ששחקנים יודעים שהם יקבלו משכורות עתק על כלום ושום דבר.

הוא צריך לעוף מהקבוצה על טיל, לפחות בשביל למנוע את הדוגמה הרעה ובשביל להפסיק להכניס רעיונות נבזיים לראש של השחקנים שעדיין מיושרים.

אגב, בעקבות המקרים הנ״ל, אני חושב שהנהלה חכמה תכניס סעיפים לחוזים שימנעו את המצבים האלו. למשל - השכר תלוי בכשירות הרפואית והמקצועית של השחקן לאורך החוזה.

כשירות רפואית נקבעת בין היתר האם השחקן מסכים לקבל את הטיפול הרפואי שהקבוצה מציעה לו. בהנחה והשחקן מסרב לטיפול המוצע ע״י הקבוצה והוא גם לא כשיר לאורך X משחקים מהעונה, השכר שלו יופחת באופן אוטומטי לפי סיכום מראש.

שחקנים שחותמים על חוזה רוצים להראות נכונות ולהראות מקצועיות. שחקן שיסרב לחתום על הסעיף מראה מראש שהכוונות שלו אינן בהכרח ״טהורות״.

ושוב, זה סעיף מוזר ועקום, אבל מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננין.

אנחנו מדברים פה על בניה חדשה של הקבוצה. מאמן, צוות רפואי ומקצועי, וכל השיט שמסביב.
אני נותן למאמן החדש את ההזדמנות לתת לו בראש על חוסר מקצועיות.

באמת שהמצב אצלנו כל כך רקוב, שהסגל הזה בקושי מגרד מקום שישי.
זה לא סגל של מקום שישי. לא תצליחו לשכנע אותי שבסביבה בריאה הסגל הזה לא מתחרה על שלוש המקומות הראשונים בלה-ליגה. ועם מסי (מזכיר שהוא עדיין איתנו), אנחנו אמורים להתחרות על המקום הראשון, גם עם הסגל הזה.

לא יודע מה יצליח להוציא את הקבוצה מהמשבר הארור הזה (קומאן הביתה? לא רק), אבל זה צריך לכלול צוות מקצועי שידע להעמיד את השחקנים במקום ועם רגליים על הקרקע.

וכמו שאמרתי קודם, כשיש לך בקבוצה רעה חולה כמו סמול-סאם שמקבל משכורת עתק שהוא לא ראוי לה מבלי לנסות להתאמץ, דמבלה על בטוח מרגיש כמו משקיען העונה…

אין הבדל בין אומטיטי לדמבלה. לא השכר המנופח שלהם לא האין מאמץ שלהם והם אפילו מחזיקים באותו לאום. ובניגוד לדמבלה, אומטיטי לפחות נתן שנה וחצי טובה אצלנו. דמבלה לא נראה לי מצליח להחזיק חודשיים בלי פציעה…

שתיהם צריכים לעוף.

זה פשוט מאוד. בהינתן העובדה שלא יונחת קראק בעמדות שלהם, הם לנצח ימצאו את מקומם שוב בהרכב, ולמען האמת? נמאס לי. מעדיף שאיזה מינגייסה יקבל את ההזדמנות מאשר לראות אותם שוב ושוב.

זה גם לא שהם כאלה טובים. חסרים בלמים בינוניים בליגה הספרדית שלא מקבלים צהוב כל משחק, ועושים פנדלים מפגרים כל פעם מחדש?

הסיבה היחידה שדסט פותח בתקופה האחרונה היא שרוברטו פצוע כבר מעל חודש. אם הוא לא היה נפצע, דסט היה רואה אולי רבע מהדקות שהוא רואה עכשיו. אולי.

נו, ואיך הולך להם? :joy:

תראה, דמבלה שחקן אדיר. יש לו הכל ברגליים. אבל יש פה אבל גדול מאוד, וזו ההיסטוריה שעומדת לרשותו בבארסה. מעטים השחקנים בהיסטוריה שהצליחו לשנות מצב כזה באותה הקבוצה. אפילו לשלוח אותו להשאלה, העיקר לשנות אווירה ולא להשאיר אותו פה. אני לא רואה אותו מצליח פה.

על סמך מה אתה אומר? על סמך היכרות עם פונט או לאפורטה כנשיאים או על סמך האקס שכבר לא נמצא?

הרעיון שלך זה להחליף את לנגלה באחד הבלמים של קבוצה כמו סביליה? רגע…

התחלפה לכם הנהלה, למה להכניס אותה לבור יותר גדול?
לנגלה כרגע היא הבלם הכי טוב שלכם, אם פיקה ואומטיטי יעזבו כמו שתרצו וגרסיה יגיע, אתם עדיין תקועים עם 3 בלמים כשמינגזה הוא הרביעי. באמת את הכסף שאין לכם אתה תעדיף להשקיע בלהחליף את לנגלה במקביל לו מקבוצה אחרת?
בנוסף, ברור לך שלא תקבלו הרבה כסף על השחקנים שיעזבו כן? מלבד משכורות שיתפנו לכם החובות ישארו.
גריזמן לא שווה היום יותר מ40 וגם זה בלחץ. את קוטיניו יהיה לכם מזל את תצליחו להשאיל עם השכר שלו, פיקה ובוסקטס לא ימכרו לשום מקום, ומי תיקח את אומטיטי גם ברבע מהשכר שלו?
כל אותם שחקנים הם שחקנים במגמת ירידה עם משכורות לא מאןד נמוכות, קבוצות טופ לא ירצו אותם בגלל היכולת, וקבוצות בינוניות בגלל השכר.
מזכיר שעל סוארז שהוא טוב מכל שחקן ברשימה שם השאלתם ואתם עוד משלמים חלק מהשכר שלו!

אתה צריך להבין שכל שחקן שעוזב יצטרך להיות מוחלף באחר. ברייטווייט הוא החלוץ 9 היחידי שלכם, נכון שהוא לא מושלם, אבל את מי תעדיף שם? את ריקי פוץ׳? היחיד שמכול לשחק שם זה גריזמן וגם אותו אתה מתכנן דרלמכור.
אני אהיה איתך לארג׳ קח 100 מיליון לבזבוזים ותפטר מכל מי שרשמת. בכסף הזה אתה צריך להביא 2 בלמים פותחים (או אחד, תלוי בגרסיה) מגן שמאל פותח ומחליף, מגן ימין מחליף, 2 קשרי 50-50/אחוריים לספסל, 2 קיצוניים (אחד מחליף לפאטי והשני תלוי באמונה שלכם בטרינקאו), חלוץ וחלוץ מחליף.
מדובר על 11 שחקנים (מתוכם בין 3-6 להרכב).
אה וזה כמובן במצב המושלם בו תצליחו לגרד על השחקנים האלה 100 מיליון.

:joy: :joy: :joy:

אפילו לנגלה נקרע עכשיו מצחוק…
שנה טובה :tada: :confetti_ball:

ארחואו כרגע הבלם הכי טוב בברצלונה וזה לא לזכותו אלא יותר לחובת לנגלה.
אני גם מאוד אהבתי שהוא דרש להתראיין ולקחת אחריות. לא מכיר יותר מידי שחקנים בברצלונה שאחראים ליותר בזיונות ממנו שעשו את זה. מספיק לזכור שאחרי כל הפסד הם זורקים את דסט ופדרי לעמדת הראיונות …

קודם כל אנחנו צריכים להבריא כלכלית. וזה אומר לשחרר את הסגל שבנה ברתומיאו, שמרוויח משכורות מנופחות. ניקוי המשכורות המנופחות של הרשימה שרשמתי יפנה לא פחות כסף מדמי העברה, של שחקנים גם אם תמכור אותם בגרושים.

אז למצוא את השכר המוגזם של שחקני ברצלונה זה לא בעיה. יש גם אתרים שמדברים על סכומים גבוהים יותר. הוספתי עוד דמי העברה סבירים על חלק מהשחקנים.

פיקה - 25 מליון שכר עונתי
בוסקסטס - 5 מליון דמי העברה + 30 מליון שכר עונתי
גריזמן - 30 מליון דמי העברה + 90 מליון שכר עונתי
בריית’וויט - 5 מליון דמי העברה
מסי - 50 מליון דמי העברה + 140 מליון שכר עונתי
דמבלה - 30 מליון דמי העברה + 25 מליון שכר עונתי
קוטיניו - 30 מליון דמי העברה + 15 מליון שכר עונתי
לנגלה - 5 מליון דמי העברה + 5 מליון שכר עונתי
אלבה - 5 מליון דמי העברה + 15 מליון שכר עונתי
רוברטו - 5 מליון דמי העברה + 20 מליון שכר עונתי
אומטיטי - 25 מליון שכר עונתי
פירפו - 5 מליון דמי עברה

הכנסה מדמי העברה: 200 מליון אירו.
חיסכון במשכורות: 400 מליון אירו.

אז זה נחמד לזלזל ולהגיד 100 מליון אירו, אבל נקיון אורוות רציני יכול להיות אפילו חשוב יותר כלכלית מאשר מקצועית.

על מסי אנחנו לא נקבל שקל, בטח לא 50 מיליון.