אנקדוטות ושאר ירקות הגירסה הברסאית

פסז הפסידו למונאקו 2-0 כמה ימים אחרי שהם הביסו אותנו. בשלב הבא , אם הם יקבלו קבוצה טובה, לדעתי, הולכים הביתה.
מנפחים אותם יותר מידי.

מונדו דפורטיבו עושה לנו “לואיס פרננדז”

“If football matches were only 45 minutes long, Barcelona would now be leading La Liga with a two-point lead over Atlético Madrid. Barça are less successful in second halves this season compared to direct rivals such as Atlético, Real Madrid and Sevilla. [md]”

https://twitter.com/barcacentre/status/1364130627927371778

מסתכל על ליגת האלופות והחרא הזה של שערי חוץ כ"כ לא הגיוני.

צ’לסי כבשה הרגע שער חוץ מול אתלטיקו מדריד באצטדיון הלאומי של בוקרשט כשאין קהל של אף אחת מהקבוצות :man_facepalming:.

מסי כבר לא כל כך אדיש כמו שהיה בתחילת העונה.
התגובה שלו לשער של פיקה מול סביליה.
https://twitter.com/i/status/1367238531723231237

מסי כבש 7 שערים מחוץ לרחבה העונה. יותר מכל קבוצה בליגה!
סה"כ בארסה כבשה 10 שערים מחוץ לרחבה. מלבד 7 של מסי, גריזמן כבש 2 ועוד אחד של מוריבה.

בחיים שלי לא שמחתי על הדחה מאיזושהוא מפעל כמו שאני שמח הפעם.

פסז קיבלו את באיירן מינכן…

לא רואה סיכוי לפסז.

בעיני הם בלון נפוח ובאיירן תטאטא אותם.

העונה הם אפילו לא בלון נפוח, קבוצה סבירה, למזלם פגשו את הקבוצה שהכי מתאימה להם מבחינה הגנתית, לברצלונה לא הייתה תשובה למהירות שלהם, לא שפסז’ נתנו משחק מדהים במשחק הראשון. קומאן אם היה מושך אותם למשחק חפירות היה עובר לדעתי.

אפשר גם לא להיות בלון נפוח ולעוף מול באיירן. לא בכדי הם הקבוצה הטובה באירופה.
חוץ מזה שאני חושב שהציפיות לציפיות מפסז הרבה יותר גבוהות מהציפיות מפסז עצמה.
היא כבר כמה שנים שלא באמת נספרת כבייבוריטית לזכיה במפעל, פשוט כקבוצה טובה, ועדיין אנשים מרגישים שהם כביכול בדעה לא פופולרית בנוגע אליה.
לפי יחסי ההימורים אפילו צלסי מעליה (אם כי שאולי זה בגלל ההגרלה).

הרגת אותי. אפילו אייל שני מדבר יותר ברור.

חח כי זה בכוונה נועד להכתב ככה.
מרגיש לי שאנשים מצפים שאנשים אחרים יצפו מפסז להיות הקבוצה הכי טובה בגלל ניימאר ואמבפה.
בפועל זה האובייס להמר על כישלון שלהם.
פשוט לכצוב ציפיות לציפיות נשמע קצת יותר מגניב מהמט שכתבתי שם.

אם הסגל של ריאל מדריד היה מורכב משחקני PSG, גם אז היית כותב את זה?
זה לא רק אמבפה ניימאר, זה גם קישור והגנה חזקים, שוער טוב, מאמן מהשורה הראשונה וזרימת כסף אינסופית.
אני בהחלט מצפה מקבוצה כזאת להיות הכי טובה, והם גם הוכיחו את זה בשנה שעברה. הגיעו לגמר להזכירך.

זה שהם הגיעו לגמר שנה שעברה, לא אומר שהם היו הכי טובים. בכלל באופן כללי, זכיה בטורניר נוקאוט לבדו לא אומרת, לפחות בעיני שהקבוצה שזכתה בו היא הכי טובה. גם יוון זכו באירו בזמנו , אתה באמת חשבת שהם הכי טובים באירופה בזמנו?

בכלל שנה שעברה, השפעת הקורונה ושיטת משחק אחד בנוקאטוט, לא אומרת בעיני יותר מידי. באיירן היחידה שבאמת הרשימה אותי.

גילוי נאות, כותב שורות אלו, משוחד באופן נוראי נגד קבוצות כמו פסז ופסז באופן פרטי. שריאל מדריד פוגשים את פסז אני כמעט בעדם. רק כמעט…

כן. חד משמעית. הם קבוצה חזקה והפוטנציאל קיים בהחלט. אבל הם לא פייבוריטים לזכיה ואפילו לא להגעה לגמר בשום צורה.

אם פתחנו את הנושא. פסז׳ קבוצה חזקה, אבל יש שם גם מספר שחקנים שהם לא וורלד קלאס.
בקישור, גויה ופארדס שחקנים טובים אך הם לא וורלד קלאס.
בהגנה קורזאווה ופלורנצי שחקנים טובים, אך לא וורלד קלאס.
אפילו אם נדבר על הוורלד קלאסים, יש לא מעט קשרים טובים מוראטי, נבאס אחלה של שוער אבל לא מהחמישיה הטובה בעולם, גם הבלמים הבאמת טובים שלהם רחוקים מלהכנס להרכב של כל קבוצה בעולם.

אנחנו לא מדברים על האם הם יכולים להיות מהשורה הראשונה, כי הם כבר שם. כדי לנצח צריך להיות הכי טובים.
איפה אתה ממקם את ״המאמן מהשורה הראשונה שלהם״? לפני פפ? לפני קלופ? לפני זידאן? לפני קומאן? (סתם ;))
איפה אתה ממקם את ההגנה שלהם? היא חזקה, אך עדיפה מסיטי? מבאיירן? מליברפול (בהרכב מלא)? מריאל?
איפה תמקם את הקישור שלהם?
בכללי להיות מהשחקנים הטובים בעולם זה לא מספיק כדי להיות הטוב בעולם, זה מספיק כדי להיות מהטובים בעולם כשמו כן הוא.
אתה יודע כמה כדורגלנים מהטובים בעולם יש? מכמה מהם אתה מצפה לזכות בכדור הזהב?

זה כי אתה מסתנוור מהכסף ומאמבפה וניימאר (אפילו נתעלם מכך שהברזילאי תמיד פצוע).
בוא נשווה רגע הרכבים:
לבאיירן יש הרכב חזק יותר.
לסיטי הרכב חזק יותר.
לליברפול (בהרכב מלא) הרכב חזק יותר.
אז למה שתצפה מהם להיות הכי טובים? כי הם הוציאו שנה אחת הכי הרבה כסף?
אם הם מחזיקים בסגל הרביעי בעולמתו באירופה אז ציפיה לגיטימית היא חצי גמר, אך גם שם צריך מזל בהגרלות מכיוון שהזיכוי לפגוש אחת מה3 הטובות יותר ברבע הוא כמעט 50%. (3/7, כמו שאכן קרה).

לצפות מהנשיא להשתמש בכסף בצורה טובה יותר זה דבר אחד, גם אני חושב שהייתה יכולה להתבצע שם בניה טובה וחכמה יותר (ראה ערך סיטי)
אך אחרי השימוש הלא מספיק טוב, לצפות משחקנים פחות טובים לנצח שחקנים יותר טובים זה כבר ציפיה לא הוגנת. כלומר בהחלט ציפיה לגיטימית אבל אל תהפוך את זה למובן מאליו.

PSG לא קבוצה הכי הכי טובה ביבשת. בין 5 הכי טובות נגיד.
בהחלט מצופה ממנה לעבור אותנו במצבינו הנוכחי.
אני לא מצפה ממנה לעבור את באיירן, אבל הם עדיין בין הקבוצות הטובות באירופה.
אני לא מבין איזו טענות יש לכם לסגל שלהם. כן, יש פה ושם שחקנים שהם לא וורלד קלאס, אני בעצמי אמרתי שקורזווה הוא נקודת חולשה ודמבלה היה צריך לעשות ממנו קציצות (וגם עשה בגומלין). אז מה, למי יש סגל של 25 שחקני וורלד קלאס או אפילו 11 הפותחים? תומאס מולר בגילו המתקדם עדיין וורלד קלאס? או סולה?

ואני כותב את זה למרות שאני שונא אותם בדיוק כמו משה. אני רוצה שהפייר פליי יופעל עליהם ועל סיטי כמו על שאר הקבוצות. אבל השנאה לא מסנוורת אותי, הם קבוצה מאוד חזקה.

משה, יוון זה יוצא דופן קיצוני. PSG בגמר זה לא קיצוני, זה נורמלי עבור קבוצה עם הרכב וכסף שכזה. ההפתעה שהם לא הגיעו לשם קודם.

עם PSG היו בצד של ריאל מדריד בהגרלה, הייתי אומר שהם הפייבוריטים להגיע לגמר.
גב, אני לא אכנס איתך לויכוחים אם שחקן מסוים הוא וורלד קלאס או לא, ואם מקבילו בקבוצה אחרת טוב יותר ממנו. זה לא מעניין אותי, ואתה יכול לחשוב אחרת ממני. אני חושב ש PSG קבוצה מאוד מאוד חזקה.

ואני חוזר על מה שכתבתי קודם - אם לריאל מדריד היה סגל כמו של PSG, האוהדים היו מצפים לקחת טרבל כל שנה.

מה הטענה שלך?
אם הטענה שלך היא שפסז׳ קבוצה מאוד חזקה (טופ 5) אז אני מסכים איתך לגמרי.
אני הגבתי בנוגע למשפט הבא:

הכי טובה וטופ 5 אלה שני דברים שונים לגמרי.
ההבדל בין ״הכי טובה״ לטופ 5 זה ההבדל בין מסי לסטרלינג.

אמירה של אתה מצפה ממנה לזכות כי היא טופ 5 היא אמירה קצת מצחיקה, גם סביליה היא טופ 5 בספרד (4 האמת, לא בדקתי מי 5), אתה תגיד עליה שאתה מצפה שהיא תזכה? אפילו בשנה כל כך גרועה של הגדולות בספרד אין ציפיה כזו…

אני לא באתי להוכיח שפסז קבוצה גרועה, היא חד משמעית לא גרועה, באתי להגיד שזה כלל לא האובייס שהיא תזכה כי יש טובות ממנה על הנייר. להמר נגדה זה לא ״הליכה נגד הזרם״, והיא לא בלון שיתפוצץ אלא בלון שאף אחד לא ניפח אותו בכלל.
אם הדיון היה מתרחש ב2018 זה עניין אחר, אז היה בלון שהתפוצץ. השנה וגם שנה שעברה לא

סליחה, “הכי טובה” הייתה התבטאות לא נכונה. לא התכוונתי שהיא יותר טובה מבאיירן וסיטי, אלא בערך ברמתן.
אני לוקח את “הכי טובה” בחזרה.
כל הסיפור התחיל מהתבטאות שלך שהבנתי כאילו אתה מזלזל ב PSG. עכשיו כשכתבת שאתה מסכים שהיא טופ 5, בעצם אין לנו שום חילוקי דעות.

אגב ליגת האלופות, אני חושב שקיבלנו השנה תשובה מאוד ברורה לכמה המפעל הזה מעוות וחייב למות כדי לחזור לחיים בצורה אחרת. סופרליג, למשל, זו אופציה מצויינת.

סיטי, באיירן ופריז באותו צד של ההגרלה, כשאפילו דורטמונד הרבה יותר טובה מליברפול הקורסת, צ’לסי, פורטו וריאל.

הייתי אומר שזה בדיחה, אם זה לא היה על חשבוננו.

לא שאני לא מסכים איתך באופן כללי לגבי השיטה והביש מזל, אבל לא צריך להגזים. דורטמונד יותר טובה מליברפול ריאל וצ׳לסי?
דורטמונד מקום 5 בליגה הגרמנית. אתה חושב שריאל וצ׳לסי בוודאות לא מנצחות אותה?
ליברפול בוודאות תפסיד לפסז?
ריאל בוודאות תפסיד לפסז׳? ברסה הפסידו בגלל ההגנה, אצל ריאל דןןקא ההגנה חזקה ובמשחק חפירות פסז לא בהכרח תנצח.
באיירן וסיטי באותו צד, ו3 מתוך 4 הקבוצות החזקות באותו צד, אבל כדי שריאל או ליברפול יזכו הן עדיין יצטרכו לנצח את אחת מהן, כך שאולי צריך לקחת בעירבון מוגבל את קבוצות החצי גמר או הגמר, אך הזוכה תזכה בזכות

חוץ מזה שאין שום קשר בין זה שההגרלה זימנה במקרה 3 מ-4 הקבוצות הטובות באותו הצד לבין זה שהשיטה דפוקה. חלוקה “מושלמת” תשים 2 מ-4 באותו הצד, כלומר כולה יש פה קבוצה אחת שנפלה במקרה בצד הלא נכון של העץ. זה יכול לקרות בכל שיטה.

נדמה לי ששוסאקו בעצם רומז פה במשתמע לקונספירציה כלשהו כי אחרת לא ממש ברור לי מה הוא מנסה להגיד. כלומר, מעבר לשטויות כמו זה: