אנקדוטות ושאר ירקות הגירסה הברסאית

היום לפני חמש שנים , קרויף הלך לעולמו בגיל 68, תמיד בליבנו.

ברור שלא. אתה לא עושה רושם מיוחד של מישהו שמנסה להבין דברים, אלא בעיקר לעוות את הטענות של האנשים האחרים בדיון. לא פעם ראשונה, ובטוח שלא פעם אחרונה. לכן אתעלם באלגנטיות שאר התגובה שלך.

בכושר הנוכחי של הקבוצות? בהחלט. אנחנו לא מדברים על פוטנציאל של קבוצה, כי מה עוזר לליברפול שיש להם שחקן כמו ואן דייק בקבוצה אם הוא לא זמין, והם סופגים גולים של ילדים? כרגע, דורטמונד יותר טובה מכל מי שנמצאת בצד השני.

במשחק בודד הכל יכול לקרות. אתה באמת תהמר נגד ריאל במשחק גמר? גם אם זה מול באיירן או סיטי? אני לא. לא שאני אומר שאתם פייבוריטים, אבל יש לכם סיכוי. אם אתם, ליברפול צ’לסי או פורטו הייתן צריכות לעבור את באיירן, סיטי ופריז ב5 משחקים רצופים, אז אולי הייתם יכולים להפתיע שלב אחד או משהו, אבל זה היה נעצר מהר מאוד.

בפועל, אם דורטמונד הייתה בצד השני, היא הייתה פייבוריטית לגמר. בצד הזה אין לה באמת סיכוי. מבאס.

השיטה לא טובה. צריך להחליף אותה. סופרליג זו אופציה מצויינת בעיניי.

בכושר הנוכחי? דורטמונד מבקיעה המון וחוטפת יותר. היא מקום 5 בליגה הגרמנית! לא באנגלית, בגרמנית!
ליברפול התדרדרה כל כך בגלל הפציעות. שחקנים לאט לאט חוזרים והם קנו 2 בלמים. מצבם משתפר.
ועדיין המרחק של שתיהן מהמקום הרביעי כמעט זהה (הפרש 4 אצל דורטמונד ו5 אצל ליברפול).
צ׳לסי אפילו במיקום גבוה יותר, בליגה קשה יותר, וגם אולי במאזן הטוב ביותר בתקופה האחרונה, אם העילית את נושא הכושר.
ריאל מקום 3 בליגה חזקה יותר על פי דירוג הליגות, היא גם אשכרה נאבקת על אליפות.

הצד של דורטמונד בהגרלה קשה יותר בהחלט, אבל בחייאת אין צורך להגזים.

לא מבין את הטענות על זה, יום עסל יום בסל.
שנה אחת נהנים מהגרלות כמו ריאל ב2016, ושנה אחרת מקבלים כל סיבוב את ההגרלה הקשה ביותר שיש כמו ריאל ב2018.
ב[quote=“Shusaku, post:1275, topic:223”]
במשחק בודד הכל יכול לקרות. אתה באמת תהמר נגד ריאל במשחק גמר? גם אם זה מול באיירן או סיטי? אני לא. לא שאני אומר שאתם פייבוריטים, אבל יש לכם סיכוי.
[/quote]

אם אתה היית מהמר על ריאל במשחק אחד אתה תהמר עליה גם על 2.
יש יותר סיכוי להפתעה, אבל זה גם חלק מהכיף.
אם ריאל תפתיע את סיטי אז מגיע לה.
אגב גם ב2 משחקים הפתעות קורות תשאל את ליון ורומא.

לפעמים למען ההנאה מהמשחק שווה לוותר על חלק מהחוקים שנועדו ליצור הוגנות. הגרלות הן כיפיות ויוצרות עניין, אם זה היה לפי דירוג זה היה משעמם וידוע.

גם אם תשאל אותי אגיד לך שאני מתחיל להתייאש מהואר, ההתרגשות מהגולים פחתה. אם לא מוצאים דרך לשלב את זה בצורה טובה יותר אז אפילו אתמוך בלבטל אותו.

לגמרי. לא מבין את ההתנגדות העזה להגרלות מהסוג הזה. הן יוצרות מתח נוסף ועוד אלמנט של מזל. למה שזה לא יהיה חלק מהכדורגל?

אם אנחנו רוצים את מה שיתן לבאיירן וסיטי מקום בגמר אז הכי פשוט זה לעשות משחק 1 - גמר.
בנוסף לפעמים דווקא הכי קשה לשחק כשאתה פייבוריט. זה משחק שונה לגמרי.
אייאקס עברה את ריאל ויובנטוס והפסידה לטוטנהאם.
סיטי יכולה לנצח הרבה קבוצות ואז להפסיד לליון, או לליברפול, או לסיטי.
ליברפול קבוצה נהדרת אבל קשה יותר לשחק נגד אתלטיקו.
יש סגנונות שונים, ולפעמים לקבוצה מסוימת יהיה יותר קשה נגד קבוצה אחת ולא נגד שניה.
כמו שהרבה די בטוחים שאם בכל הזכיות של ריאל היא הייתה פוגשת את ברסה אז כלל לא בטוח שהיינו זוכים, אבל בפועל ניצחנו קבוצות טובות מברסה. כי ספציפית ריאל מדריד משחקת פחות טוב נגד ברסה (לא מדבר על השנתיים האחרונות). אותו דבר ברסה ואתלטיקו, ואתלטיקו וריאל.

ממש, אבל ממש לא נכון.
אתה רואה את דורטמונד בליגה הגרמנית? הפסדים מביכים לקבוצות תחתית, השנה טופ 4 נראה חלום ואם לא האלנד אז הם קבוצת אמצע-תחתית טבלה.
ליברפול, ריאל וצ׳לסי קבוצות משמעותית טובות יותר.

רואה את ברצלונה ב ומתפלל שפימינטה יקבל את ההזדמנות שהוא ראוי לה בבוגרת. קויאדו בגולאסו שמזכיר את מסי:

https://twitter.com/i/status/1378397763302490116

משה,

בלי קשר להערכה שיש לך לפימי*, מה יש לך נגד קומאן?

*מודה שאני מעריך את העבודה שהוא עושה, אבל לא ראיתי במו עיניי בשביל לחוות דעה.

כלומר, כן, גם לי יש טענות אליו מדי פעם, במיוחד בחילופים הזויים ואי-שיתוף של ריקי. אבל מעבר לזה, הקבוצה מתחברת, רואים שבפאן המנטלי דברים מתחילים להסתדר, הסגל נעשה צעיר יותר ואנחנו כבר לא משלמים על זה מחיר יקר כמו בתחילת העונה, יש רוטציות סבירות - והרבה יותר טובות ממה שראינו כאן בשבנים האחרונות, ובסה״כ הקבוצה בפורמה טובה.

אני לא חושב שהפורמה הטובה הזו היא עניין מקרי.

זה קצת מחזיר לדיון הישן שהיה פה (נדמה לי שאוריה פתח אותו), מהי מידת ההשפעה שיש למאמן על הקבוצה שלו.
דעתי תמיד הייתה שלמאמן יש יותר השפעה ממה שנדמה. גם כשמדובר בקבוצת כוכבים שלכאורה ״לא צריך ללמד אותם איך לשחק כדורגל״.

לטעמי יש טביעת אצבע של קומאן על הקבוצה, ובגדול זה נראה טוב.
נכון, זה לא הטיקי-טאקה שהיינו רוצים לראות, אבל בהנתן שרואים שיפור בשטף המשחק, וכן שהמשחק נעשה יותר ויותר קבוצתי עם הזמן (ולא תלוי במסי בלבד), אפשר להניח שאנחנו בכיוון נכון וטוב? הרי אף אחד לא חושב שאפשר לקחת את חורבות הקבוצה שהפסידה 8:2 ולהפוך אותה למפלצת טיקי-טאקה בתוך יומיים. לכולנו ברור שזה ידרוש זמן והשיפור יבוא כתהליך. התהליך כבר כאן, לא?

אז שוב, מה יש לך נגד קומאן?

• ואני שואל לא מתוך ביקורת, אלא בשביל שאולי תפתח את עיניי (וטל בטוח יוכל לעזור לך עם זה), ואולי גם אחכים…

חג אביב שמח לכולם בקהילה שלנו וחג פסחא שמח :heart:

שאתה כותב “מה יש לי נגד קומאן” אתה רומז למשהו אישי. וזה לא.

שהאבק ירד ושנה הבאה נתחיל מחדש נצטרך מאמן שידע לבנות קבוצה לטווח ארוך. מצטער. קומאן לא מספיק טוב בשביל זה. ואני באמת מפחד שצאבי יקבל מושכות בזמן שהוא לא מתאים לזה.

אני לא רוצה להשקיע יותר מידי בלהסביר כי ברור לי שזה לא יקרה, ולצאת עכשיו נגד קומאן זה כמו לצאת נגד ביבי שהוא בשיא כוחו בליכוד. חסר סיכוי.

ריקי בשבילי זה לא ריקי לבד. ששנה הבאה הוא יקבל יותר שחקנים וכסף . לדעתי גם כל המחמאות על שילוב שחקנים צעירים יעלם. אין בעיני שום הפתעה שהוא רוצה את ווילדאום ודפאי כי שתיהם יבואו על חשבון שחקנים צעירים.

אני גם חושב שלאפורטה בעצמו היה רוצה מאמן אחר, אבל לצערי הוא לא יכול להחליף שקומאן מנצח.

לא חשבתי שזה משהו אישי, ברור לי שזה מקצועי.

אני חושב שאתה שופט את קומאן לחומרה, אבל אין לי הוכחות לזה.

דפאיי הוא חלוץ (בין היתר), וזה תפקיד שחסר לנו. ההתאמה שלו לא ברורה לי, אבל אם הוא בא על חשבון מרטין אז אני חיי עם זה בשלום.

וינאלדום הוא גרזן מבוגר עם ניסיון מוכח. בעיני הוא מעיין ״קייטה״. לא השחקן הטכני שתעלה למגרש בתחילת המשחק, אבל כן זה שתכניס כשאתה רוצה גרזן שישמור לך על התוצאה.
פפ שיחק ככה, והוא הדוגמא והמופת שלנו לטיקי-טאקה, גם אם כולנו התלוננו בכל פעם שראינו את קייטה על בדשא.

בהתחשב שבוסי בסוף הקריירה, העובדה שפיאניץ׳ לא נספר על ידי המאמן ובנוסף לכך שויינאלדום אם יגיע כנראה יגיע בהעברה חופשית (נכון?), אפשר להבין את הרצון של המאמן.

אנחנו בונים הרים וגבעות על פדרי, דה-יונג, ריקי ואילאש. הגיל הממוצע שלהם הוא 21 נראה לי. לא יזיק לשים על הספסל מבוגר אחראי שיגבה אותם בעת הצורך, למקרים של לחץ או פציעות שעוצרים את ההתפתחות שלהם.

דפאיי חלוץ כמו שגריזמן חלוץ- הוא לא מתאים למערך שלנו ולא מועיל. משה צודק- הדקות שלו יגיעו על חשבון פדרי, פוץ, טרינקאו דמבלה וכו’.זה רכש מיותר ומזיק.

לגבי ויינאלדום- אם הוא מגיע בחינם, ומוכרים את פיאניץ- אני סבבה איתו.
עם זאת, אולי הנקודה השחורה הכי גדולה ברקורד של פפ בבארסה מבחינתי זה קייטע (וזה שהוא, רחמנא לצלן, קיבל דקות כשיאיא טורה על הספסל), אז אומנם זה פפ, אבל לא הייתי נתלה בזה כהצדקה. גם הוא עשה טעויות.

מצחיק אותי שאומרים לי הוא יגיע לספסל והיה איזה “לארסן שתים” . בפועל יגיע לברצלונה וישחק נון סטופ. אותו דבר אמרו לי על פאוליניו וידאל ועוד אינספור “קשישים” שהגיעו וזרקו שחקנים צעירים מהם לספסל. אני לא רוצה גרזנים ואני לא רוצה רכש בשביל הרכש …

פאקינג תסמכו טיפה על הלה מאסיה. ממה לעזאזל אתם כל כך מפחדים. (בקשר לוינדלום).

צריך חלוץ 9 אחד אמיתי ועוד חיזוק בהגנה. זהו, בקישור אנחנו מכוסים. אולי יקח זמן ולא נזכה באליפות ישר אבל זו הדרך לטווח ארוך.

בשביל זה יש צוות מקצועי שיעריך את ההתאמה והנחיצות.

פוסט ברתומיאו, אני מאמין ומקווה שהם יעשו את השיקולים הנכונים מקצועית.

בנוסף, נראה שקומאן מקבל יותר מעמד ומשקל בהחלטות על השחקנים שמגיעים.
בין אם אני מבין את הבחירות שלו או לא, אני אוהב את זה שהוא מעורב יותר.
זה שהצנון אפילו לא דיבר עם פרנקי לפני ההגעה שלו, ולא היה לו שום משקל בבחירת שחקנים היה לטעמי התנהלות מרושלת והזויה.

אם קומאן ממשיך פה גם לעונה הבאה, אני רוצה שהמעורבות שלו תהיה תועלתית. מעדיף שחקן שהמאמן המוביל מאמין בו וייתן לו לשחק, תוך כדי שיש לו רעיון ברור איך הוא רוצה לתפקד אותו.

זה ממש לא מקרה גריזמן שהונחת על המאמנים שלו מלמעלה ע״י דביל אנטי כדורגל שהזיק למועדון והיה עסוק בלתפוס כותרות במקום להשאיר אותן לשחקנים שלו. אותו דבר קאוטיניו.

אני מסכים בפרנציפ שזו התנהלות עדיפה, אבל כאמור גם פפ קיבל לפעמים החלטות לא טובות לגבי רכש שהיה עדיף שההנהלה קצת תרסן.
צריך לא רק מאמן עם חזון לגבי איך שהקבוצה תשחק ותיראה, אלא גם, וזה באמת מה שהיה חסר לנו הרבה זמן, ניהול מקצועי רציני עם חזון שיהיה לו סיי בנושאים האלו.

אני לא חושב שקייטה הוא רע כמו שאנשים עושים ממנו. אבל הנזק הכי גדול שהוא עשה לנו (לא באשמתו כמובן) זה ששנים אחרי שהוא עזב ופרש מכדורגל הוא משמש כל הזמן מין “אליבי” לכל גרזן כושל ששיחק פה.

עוד מאה שנה הילדים שלנו שיכתבו פה בפורום ישמעו על “קייטה” בתור אליבי לרכש כושל.

סומכים על לה-מאסיה. אבל הם צעירים וצריך לגבות אותם.
גם בעידן לאפורטה, בארסה היא מועדון שלא סבלני מדיי לעונות שחונות מתארים.
זה מאוד טוב ויפה שאנחנו פה בניכר מוכנים לשלם עוד ועוד עונות מעבר אם יבטיחו לנו את הכדורגל היפה שאנחנו רוצים. בפועל, יש יותר בסיס אוהדים שקרוב לדעות של גב - ״תארים עכשיו״. לאפורטה יצטרך לרצות גם את האוהדים האלה אם הוא ירצה ליצור לעצמו המשכיות ולשמר מורשת.

אחרת יעיפו אותו על טיל בהצבעות אי-אמון וימררו לו את החיים עוד לפני. אין לו זמן לתת את הבמה לצעירים ולספוג הפסדים על ימין ועל שמאל. הוא חייב גיבוי והוא גם יביא אותו אם הוא יכול.

מרגע שז׳ואן הציג את מועמדותו הייתי בעדו.
אני לא חושש שהוא יביא לפה שחקנים וזה יתפוס את מקום ילדי הלה-מאסיה. הנשיא כבר הוכיח שיש לו יכולת לבנות קבוצה מאוזנת שמשלבת בין שחקני בית ושחקני חוץ. האיש איפשר לפפ לתת את הבמה לילד צעיר על חשבון הקש״א הכי טוב בעולם באותו זמן.
זו המורשת שלו שהביאה אותנו לשחק עם 11 שחקני בית לפני כמעט עשור.

אז לא, אני לא חושש שהצעירים שלנו ידחקו הצידה ובמקומם ישחקו פאולינואים ו-וידאלים…

ווילדאום והאלנד זה בדיוק מה שאני חושב לגבי איזון בין שחקני רכש ושחקנים מהלה מאסיה או ברצלונה ב.

כרגע אין לנו חלוץ ברמה טובה ולכן אני בעד קניה של שחקן מבחוץ בעמדה הזו. אבל מצטער בקישור אין לנו שום צורך בלרדוף אחרי שחקנים מבחוץ.

מה צריך להביא מחליף לפיאניץ אם הוא השנה לא מקבל יותר מידי דקות? אז שנה הבאה נביא עוד פיאניץ הולנדי כדי שהיא גם אחד כזה הולנדי ?

ודרך אגב, קומאן יש לו פטיש להולנדים אם ווילנדום יגיע אני מבטיח לכם שהוא יקבל דקות. ניחוש אחד, על חשבון מי זה יגיע. (מכיון שפיאניץ וריקי לא מקבלים שום דבר תחת קומאן כבר הסרתי שתי שמות מהניחוש. עכשיו יהיה לכם ממש קל)

אני חושב שגם אם קאוטיניו חוזר מחר מהפציעה, הוא לא נוגס יותר מדי בדקות של פדרי.
הילד יצטרך לפשל בגדול (ולא נראה שזה הכיוון), בשביל לרדת מהמעמד הנוכחי שלו. פאקינג תופס כבר הרכב בנבחרת.

אילאש (הניחוש שלי לשאלה שלך) בדקות שהוא מקבל מראה שהוא אחלה מחליף ראוי לבוסי. לדעתי גם יהיה פה חילופי דורות בקרוב ונראה אותם חולקים דקות על העמדה יותר ויותר.

יש פה הייפ כיפי ומרענן סביב הלה-מאסיה והצעירים. ובטווח הארוך, זה ברור לכל השחקנים שמחוץ למגרש - קרי מאמן, נשיא, עיתונות, אוהדים וצוות מקצועי, שכובד משקל ההשקעה צריך להיות בכיוון הזה.

אני כנראה סומך על קומאן יותר ממך.

טוב, חזרנו לנקודת האפס של הצד האופטימי והצד הפסימי… :stuck_out_tongue_winking_eye:

ממש נהנה איתכם.

@Eyal תגיד, אם אני עכשיו בפרוייקט לחוץ מאוד, וחוק שימור הכאב ראש לא מופר, זה אומר שאצלך הלחץ קצת יורד ונזכה ממך ליותר פוסטים?

י

אופס . בול פגיעה. קבל תיקון.

הוא יבוא על חשבונו. הוא גם לא יסכים להיות פיאניץ 2. ומכיון שפיאניץ בשכר שלו לא נראה לי יש ביקוש אליו. אתה מבין לאן אני חותר?

יש שתי אפשרויות:

1. הוא מגיע להיות פיאניץ 2
  2. הוא מגיע על חשבונו של אילאש.

וזה עצוב שאני בכלל לא מכניס את ריקי למשוואה כי לדעתי שנה הבאה הוא כבר לא היה פה.

הכל נראה ורוד יותר עם מעבר הזמן הא? עם כל הכבוד לפפ, ולתקופה שכיף להתרפק עליה, קייטע היה מזעזע, ואני זוכר טוב מאוד כמה שנאתי כל רגע מיותר שלו על המגרש (במיוחד, כאמור, כשלפחות בהתחלה היה את פאקינג יאיא טורה על הספסל, שטוב יותר ממנו הגנתית, התקפית, שכלית, פיזית ומכל בחינה אחרת).

החייזר היה חור שחור בקבלת ההחלטות של פפ.