אמנם פפ קדוש, אבל גם עליו אפשר להעביר ביקורת. אמנם עם שחקנים כמו וייה והנרי ההסטה לאגפים כן הצליחה לו (ולפי מה שזלאטן מספר, אז גם הוא היה מוכן לחרוש את האגף ולנסות להתאים את עצמו), אבל לא כל ההחלטות של פפ היו נכונות. גאד, הייתי חוטף חום בכל פעם שראיתי 15 על לוח החילופים. שלא לדבר על כך שתיעבתי את השחקן הזה, שלפני גמר האלופות אמר לפפ ש"הוא לא מוכן לשחק מגן שמאלי, אם יצטרכו אותו שם". אכן בויאן לא התאים לשחק באגף, ואכן בויאן היה הבטחה. מה בשבא לרעתו זו העבודה שמאז שעזב את בארסה לא הצליח להבקיע בדאבל פיגרס, אפילו פעם אחת, החליף 6 קבוצות, ולא באמת מצא את עצמו.
אחת הביקורות (המוצדקות) על אנריקה, הוא שהוא שחק את השלישייה הקדמית ושלח את הספסל לפריזר. אני לא באמת מתלונן על זה שמוניר שיחק באגף כשלא הייתה ברירה (להיפך, דווקא כשמסי היה פצוע, שמחתי מאוד שמוניר שיחק ולא איזה צנון כמו אלייש או ארדה), אני כן מתלונן על זה שבקושי היו רוטציות, וגם כאשר כן היו כבר, אז עדיין מוניר שיחק באגף בזמן ששחקן אחר שיחק באמצע.
אני חושב שההצבה של שחקנים כאלה באגף נובעת רוב הזמן מכך שהמאמן סומך על חכמת המשחק שלהם שיתרמו את התפקיד שלהם מהצד, כשהם על הדרך מרווחים את המשחק. כלומר עוד עושה משחק בצד שמאל (אינייסטה) או עוד חלוץ שיחתוך מהצד ויצטרף למרכז (וייה, הנרי). מניח שגם על חלב הוא סמך באותה מידה. אצל שחקנים צעירים כמו מוניר או סרג’י זה קצת יותר מסובך, כי הם עדיין לא “מכירים בעל פה את הדשא” כדי לדעת להביא את עצמם גם מהעמדה השונה שלהם. עם השני זה כן הצליח לו באופן לא רע. שלא תגיד שאני רק מטנף.
נ.ב. נזכרתי במסצ’ראנו, וזו דוגמה מצויינת לדעתי. מבחינת פפ הוא היה פלסטר, אך כל המאמנים שאחריו השתמשו בו כבלם הפותח שלהם, למרות שהיו לו המון חסרונות בעמדה הזאת. הוא כיפר עליהם רוב הזמן כי הוא היה שחקן ענק, אבל הוא תמיד נראה טוב יותר בארגנטינה כקשר אחורי, שיכול לצאת לתקל ולא צריך לפחד להשאיר חור עצום מאחוריו.
ד"א, אני מאוד מסכים עם הנקודה של גריזמן-סוארז. סוארז בירידה, וזה הגיוני לאור הגיל שלו. הוא עדיין חלוץ עצום, אבל הוא לאט לאט ידע עוד ועוד. את החילופים האלה צריך לדעת לעשות בזמן, ולא כשהחלוץ שלך כבר עובר את השיא, ואז אתה בבעיה כי כל העולם יודע שחסר לך חלוץ, ואתה במצוקה.