לגמרי. למרות שאולי זה לא מאוד מפתיע - הגיוני שקודם תלמד איך לשחק נכון (טכניקה) ורק אחר כך תלמד איך לשחק חכם (טקטיקה). בגילאים 12-18 כבר יש יותר דגש טקטי. עוד משהו - אצל ילדים קטנים משחקים משחקונים של פחות מ-11X11 (מתחילים מ-5X5 ועם הגילאים זה עולה) מתוך מטרה שהילדים יגעו בכדור כמה שיותר (פחות ילדים - יותר זמן כדור לכל ילד).
לגבי ההיבטים הפיזיולוגיים - לגמרי הולכים עם המחקרים. הם קראו לזה בקורס “חלון הזדמנויות לפיתוח יכולות”, ואמרו שזה משתנה בין מרכיב כושר אחד לאחר. על שיווי משקל וגמישות אפשר לעבוד כבר בגיל 7, למשל, אבל עם יכולת אירובית צריך לחכות לגיל 12.
גם @EHUD התייחס לזה בתגובה לאופק פה. אם כי לא הביע תמיכה, להבנתי, אלא רק ציין כמוני שזו המציאות היום. אהוד, תקן אותי אם אני טועה, ומוזמן גם להביע דעתך לגבי השאלה שלי לנדב:
למה זה הגיוני? אין כמעט שום דמיון בין אימון ילדים (בטח בני 10) לבין אימון בוגרים. בעיניי הרבה יותר סביר שמי שרוצה לאמן בוגרים יעשה קורס של אימון בוגרים, ואחר כך יעביר שנים רבות (מאוד) כעוזר מאמן בוגרים (בליגות נמוכות).
יכול להרחיב על דוגמאות של נושאים מתורת האימון? אולי למדנו ולא קראו לזה ככה (אם כי אני בספק).
אני כן זוכר שבפורמט הישן (קורס מדריכים) תורת האימון היה בסילבוס, ובפורמט החדש (UEFA C) לא.
אחלה שאלה, ונראה לי שהיא אפילו לא אוף טופיק במסגרת הדיון הזה
אני הייתי במחזור השני של הקורס של קופר. מאז קרו כמה דברים: (1) הם העלו מחירים כי היה ביקוש מטורף. (2) הם הפכו הרצאה אחת בינונית לחצי קורס, בנוסף לקורס הקיים (כלומר מאורך X הפך להיות אורך 1.5X) וכמובן שוב העלו מחירים. (3) ירד לי קצת מקופר כאיש מקצוע (עדיין טופ-3 חביבים עלי בישראל, אבל זה כבר לא מאהבת מרדכי אלא משנאת המן).
בגדול הקורס נחמד, לא מעבר. רוב ההרצאות מעניינות (הכי טובה, באופן לא מפתיע - של ברק בכר), אבל לא באמת למדתי שם משהו חדש משמעותי, ואתה לא באמת יוצא משם עם ידע איך להיות אנליסט או סאקוט - כשאתה מגיע לקבוצה הם מניחים שאתה לא יודע כלום ומלמדים אותך הכל מאפס.
מצד שני, למי שרוצה להשתלב כאנליסט בקבוצה, זו לגמרי הדרך - וזה עובד. כלומר אתה מקבל את התעודה ואת הקשרים שנחוצים כדי להתחיל להתנדב כאנליסט בליגת העל (שנה ראשונה בחינם כי אתה מתלמד, ואז אחר כך אפשר להתחיל לדבר על משרה חלקית בשכר מינימום).
למי שרוצה יותר להעשיר את עצמו (שזה היה המצב שלי וזה כנראה המצב שלך) אז הקורס בעל תרומה חיובית אבל לא פרופורציונלית לעלות שלו (גם כשאני נרשמתי זה היה נראה יקר יחסית, אז היום בכלל). זה עדיין סביר להניח המקור הטוב ביותר בעברית “ללמוד כדורגל”, אבל מכיוון שאתה לא מוגבל לעברית - אז עדיף לקרוא ספר טוב או שניים.