הנבחרת הכי חלשה שהייתה למסי, מסי הכי חלש מכל המונדיאלים ששיחק ובסוף זכו, כדורגל נבחרות זה משחק מוזר, מספיק לפעמים שוער פנדלים טוב כדי לזכות.
למה? ארגנטינה של 2018 הייתה משמעותית נבחרת פחות טובה. גם זו של 2010. אולי לא על הנייר, אבל כן בלכידות, בהקרבה, בלחימה, באימון.
אבל זה מה שיפה פה לכול אחד מותר לחלום ולפעמיים חלומות מתגשמים אם אתה מנסה אתה מצליח.
נכון נבחרת ארגנטינה מאוד חלשה בלי מסי ולצערנו בלעדיו אין לה סיכוי לעבור שלב במונדיאל
הבאה.
אני לא חושב אבל הזמן יגיד.
יש לו מהירות ופיניש, נראה לי חלש מאוד במסירה וראיית משחק.
מסי כבר לא יכול לתת כלום לארגנטינה.
אתה מדבר מכאן והלאה?
כן כי בלתי אפשרי לשחזר את מה שהם עשו פה,דרך אגב זה מונדיאל מאוד בינוני וקצת משעמם
מכיוון שהוא שוחק בקאטר.בלי לזלזל היכולת של ארגנטינה כולה תלויה באיש אחד והוא כבר לא היה רלוונטי
במונדיאל הבאה.
בסדר, אתה צודק, אבל אני לא כל-כך מבין איך זה קשור לטיעון שכתבת שאמבפה יהיה גדול ממסי ורונאלדו ביחד.
אני לא רואה את אמפבה עושה קריירה כמו של רונאלדו ובטח לא כמו של מסי, בטח ובטח לא יותר משניהם ביחד.
יוכל אולי להגיע ליותר תארים בנבחרת כי אלה שלא זומנו בצרפת היו פותחים בנבחרת ארגנטינה והוא מוקף בסוללת כוכבים בכל עמדה.
אבל מבחינה אישית וברמת מועדונים אני לא רואה את זה קורה.
הצד השני
בסוף ראיתי את הגמר עם הבן שלי, בן ה-6, ו… עם כל המשפחה הצרפתית שלי. תמונת מראה מושלמת למשפחה הישראלית חובבת המסי ושונאת הצרפתים הממוצעת, ואני חושב שהצלחנו לתת קונטרה יפה גם ואפילו, למשפחה הארגנטינאית הממוצעת.
קיללנו את השחקנים הצרפתים שלנו - שחושבים שזה משחק ידידות מול ישראל, והערצנו את הארגנטינאים - על המלחמה, ושהם ראשונים לכל כדור.
קיללנו את השופט - על השריקה המופרכת המי-יודע-כמה שלו, והפעם גם קיללנו את השחקנים הארגנטינאים - שבוכים ומתפתלים מכל נגיעה.
קיללנו את גריזמן - שנזכר לא להופיע, ואת די-מאריה - שנזכר דווקא כן.
ואז.
5 דקות של אושר עילאי, שחיפו פי 1000 על 80 הדקות של הקללות והעצבים שלפניהם.
כמובן שהשופט חסם לנו כל אפשרות להמשיך את המומנטום - מומנטום שלא היינו ראויים לו לאור היכולת העלובה במשך 80 דקות, אבל שזכינו בו כדת וכדין, בכללי המשחק המוזר וההפכפך הזה שנקרא כדורגל. אבל אני חושב שזה היה גם גדול מהשופט. בתסריט ההוליוודי שנגנז בגלל מופרכותו, היה כתוב שהולכים להארכה.
ואז לפנדלים. לא לפני שאנחנו מאבדים עוד 20 שנות חיים במצטבר, כשהשאלה היחידה היא - מי הרוויח אותן? (זה הזמן לעבור לתזונה מבוססת אסאדו?)
הבן שלי סיים את הערב הזה, שעה+ אחרי שעת השינה שלו - בוכה.
וגם אני קצת בכיתי בפנים. 16.5 שנים אחרי אותו גמר מקולל שנגמר בפנדלים, הפעם בלי גיבור הילדות שלי, אבל עם מי שהיה אמור להפוך להיות הגיבור החדש שלי, ובסוף הפך לנבל הגדול שלי, ושוב לגיבור שלי, למשך 120 דקות קדושות, שנתן את הופעת היחיד הגדולה בתולדות גמרי המונדיאלים - אחרי כל זה, שוב אני במפח נפש מוחלט בגלל פנדלים - וגם הפעם אני לא יכול לעכל כמו שצריך מה שראיתי הרגע. והפעם כי אני צריך לנחם את הבן שלי.
ועם כל זה, מה שגם ידעתי בפנים, בגאווה, זה שיום אחד הבן שלי יוכל לספר - גם לנכדים שלו - שהוא ראה את הגמר הגדול בתולדות גמרי המונדיאלים: הגמר שבו אמב-פלה של זמננו נתן את משחק חייו, אבל שגם הוא לא יכל אל מול מה שנכתב זה מכבר בכוכבים - ש-11 הכוכבים (הצרפתים) ישתחוו למסי, הוא השמש הארגנטינאית (או הסהר הקטארי), בן הזקונים - מזוקן אך קטן, הלבוש בכתונת פסים תכולים.
שהשחקן הגדול בהיסטוריה, יקבל את החותמת הסופית שאנחנו וגם הוא לא היינו זקוקים לה, אבל שהיא הדבר היחידי שאי פעם ביקש - מלבד לשחק כדורגל.
והבן שלי יוכל לספר שהוא ראה את הגמר הזה, יחד עם אבא שלו. ושזה היה משחק הכדורגל הראשון שהוא ראה בחייו.
בלוק ציטוט בסדר, אתה צודק, אבל אני לא כל-כך מבין איך זה קשור לטיעון שכתבת שאמבפה יהיה גדול ממסי ורונאלדו ביחד
אני לא רואה את אמפבה עושה קריירה כמו של רונאלדו ובטח לא כמו של מסי, בטח ובטח לא יותר משניהם ביחד.
יוכל אולי להגיע ליותר תארים בנבחרת כי אלה שלא זומנו בצרפת היו פותחים בנבחרת ארגנטינה והוא מוקף בסוללת כוכבים בכל עמדה. אבל מבחינה אישית וברמת מועדונים אני לא רואה את זה קורה.
תסביר לי למה אתה מתכוון לא היה יותר גדול ?? ברמה אישית או ברמה קבוצתית ??
הכוונה שלך שהוא יזכה ביותר כדורי זהב או יכבוש שערים כמו רונאלדו וניפץ שיאים ??
כי פלה ומארדונה לה היו שוברי שיאים ולא כבשו כול כך הרבה שערים בקריירה שלהם.אבל עדיין מחשיבים אותם להכי גדולים בהיסטוריה ,יש שחקן של ריאל מדריד שזכה 6 פעמיים באליפות אירופה אבל אף אחד כמעט לא זוכר אותו.
ובקשר למוקף בסוללת כוכבים אמפבה כמעט לקח גביע שלישי לבד, לא ראיתי דבר כזה עד עכשיו צרפת לא הייתה כזאת המומה ושבורה מאז שהגרמנים כבשו אותם ואז הוא בא ושינה את המשחק בשתי דקות.
זו באמת שאלה לפי מה נמדוד אותו.
הייתי מרחיב את הדיון אבל אני קצת מחוסר כוחות אחרי מה שעברנו הערב.
בעזרת השם עוד כמה ימים.
הזמן יגיד לנו אבל אם הוא עוזב את פ.ס.ז הוא הולך להיות בלתי ניתן לעצירה.
כל עונה של אמבפה בליגה הצרפתית היא ביזבוז משווע. הקטארים כבר שרפו לעולם חמש שנים שלו, יימח שמם. שחררו.
אתה יודע מה כואב לי על הילד שלך? שהוא פספס שלוש שנים… אם היה בן 7-8 היום היה זוכה לראות את הגמר הקודם בו צרפת לקחה בכבוד את הגביע.
ובכנות, למעט הילד שלך (ובני גילו) שלא זכה לראות את הצרפתים לפני 4 שנים כשאני רואה צרפתי ש’בוכה’ על זה שהם לקחו - בשבילי הוא חזיר. יאללה, גביע של פעם ב 4 שנים מותר שאחרים יזכו בו. פאק איט, זכיתם פעם שעברה, תגידו תודה שאתם במעמד ולא איזו ספרד המתפרקת…
גם אוהדי ספרד לא יכולים להתלונן עדיין. בחיי לא ראיתי שליטה אבסולוטית בכדורגל נבחרות כמו ספרד באותם 4-5 שנים.
אין דבר כזה “מגיע” בכדורגל. זה ידוע, זה ברור, זה לא חדש. הקבוצה הכי טובה לאורך העונה לא תמיד זוכה בתואר. הנבחרת הכי כישרונית בטורניר לא תמיד הולכת עד הסוף. השחקן הכי חשוב לא תמיד יזכה להכרה לה הוא ראוי, והמאמן הכי טוב לפעמים יילך הביתה למרות שהכישלון לא בהכרח באשמתו.
נשמע עקום, אבל זה לא. זה דווקא הגיוני, ואת זה יודע כל ילד שרק התחיל לצפות בספורט המוזר הזה.
אבל לפעמים קורים גם דברים על טבעיים, בלתי מוסברים, ו…לא הגיוניים. משהו עם ניחוח אסאדו-י כזה.
ובמבט ראשון הזכייה הזו של ארגנטינה לחלוטין נכנסת לקטגוריה הזו, של ה"לא הגיוני" - מדובר בנבחרת של שוער אדיר שבא משום מקום, מסי עצום, ו-9 נגרים שלפעמים נראה שחסרים טכניקה בסיסית, ועם מנת משכל של אמפנדס במקפיא, וזה לא משנה באמת איך קוראים להם והאם היו חילופים ובעצם יש שם 9 שחקנים אחרים מאז הפעם האחרונה שהסתכלתי. יש שם כמה יצורים שבמשחק נתון לא יצליחו לעבור קונוס פצוע, במשחק אימון, כשהקונוסים בכלל במערום בצד. קחו לדוגמה את אקוניה - הבחור לא מסוגל לתת פס אחד מדויק, גם אם החיים שלו, של המשפחה שלו, ושל הנבחרת שלו, תלויים בזה. לאוטרו, שהשווה את היגוואין של 2014, והעלה. דה פול, שכל מטרתו בחיים זה לכפכף כל שחקן או שופט שמתקרב לאיזה גמד מרוסאריו. או פארדס, שאין לי מושג מאיפה להתחיל כדי לתאר את מה שעובר לו בראש, אבל אני משוכנע שהמדע צריך לחקור את זה.
אז איך לעזאזל הם הגיעו כל כך רחוק? הרי זו נבחרת שלא רק בועטת בדלי שוב ושוב, היא גם זו שתמיד תרים ליריבה להנחתה. מול אוסטרליה, מול הולנד, מול צרפת, ומול 1001 נבחרות לאורך ההיסטוריה. אז איך זה יכול להיות? כל מה שהיה להם בטורניר הזה זה לב, ביצים, וקהל מטורף. חתיכת קהל מטורף. שילוב של דברים שלא אמורים להיות קשורים למה שקורה על הדשא, שלא הספיקו בעבר, ושעם כל הכבוד - גם לא אמורים לכפר על סגל פחות מוכשר מזה של הרבה נבחרות אחרות.
ובעצם…אולי אני כן מבין.
כי כשחושבים על זה, ארגנטינה היא אולי לא לא הנבחרת הכי כישרונית בטורניר, ואולי לא זו שהכי הרשימה, אבל היא בהחלט הייתה יותר טובה. לא, לא בהכרח מצרפת, לא בטוח שמברזיל, לא ברור לגביי אחרות. אז ממי היא הייתה טובה יותר? מארגנטינה של 2014, ופי כמה וכמה טובה יותר מזו של 2018. אבל זה במאקרו. מה שמדהים זה דווקא המיקרו - ארגנטינה הייתה גם, באופן עקבי, יותר טובה מארגנטינה של המשחק שלפני. כמו בגרסאות תוכנה, ארגנטינה של משחק 1.0, פחות טובה מזו של 2.0, וכן הלאה. לא, לא רק ביחס להפסד במשחק הפתיחה מול ערב הסעודית, אלא גם במעבר ממשחק למשחק, בין הנצחונות. באותו טורניר ממש. הקטע הוא שבין הגרסאות של אותה הנבחרת לא היו שנים, אפילו לא חודשים. יודעים מה? גם לא היו שבועות. לא הייתה לה עונה שלמה להשתפר, להתלכד, להתפתח. בטורניר כמו המונדיאל יש מקסימום 7 משחקים, על פני שבועות בודדים, ועדיין גרף השיפור היה בתנועה כל כך קבועה וחדה כלפיי מעלה, שהיה צריך להיזכר שהקפיצות הן רק בטווחים של 3-4 ימים. זהו, זה הכל.
זה לא סתם, וזה לא במקרה - סקאלוני שינה, וניסה, והתאים והפתיע. אנזו פרננדס וחוליאן אלבארז, הילדים שלא מכירים מה זו אכזבה, לא פתחו ב-2 המשחקים הראשונים? מאז הם באנקרים. 3 בלמים מול הולנד? 2 מול קרואטיה ו-2 מול צרפת. לפני כל משחק כל הכתבים והאוהדים לא מבינים למה שחקן X עולה ולמה משחקים במערך Y, הרי במשחק הקודם היה משהו אחר, וזה עבד, אז למה לשנות? למה לעשות ניסויים כשמשהו אחר כבר עבד?
וסקאלוני ענה, 7 פעמים שהוא ענה.
ארגנטינה היא אולי לא הכי כישרונית, או זו שכבשה הכי הרבה, אבל היא זו שהכי למדה מהמשחק הקודם, שוב ושוב, והיא כן הייתה יותר טובה מעצמה, בגרסתה הקודמת. במילים אחרות? ארגנטינה היא הנבחרת הכי משתפרת, ובטווח הזמן הכי קצר. ובטורניר כזה - מעטים הדברים שחשובים יותר.
כי אין “מגיע” בכדורגל. זה ידוע, זה ברור, זה לא חדש. טוב…זאת אומרת…בדרך כלל. כי לפעמים, רק לפעמים, ברגעים שמתרחשים אחת לכמה עשורים, צצה לה מין תחושה שאולי זה לא נכון, שאולי דווקא כן יש דבר כזה. כי אם כן, ואם יש - אז מגיע לקהל הזה בתכלת-לבן, שחצה יבשות וימים ונהר בהמוניו לצד השני של הכדור. מגיע למאמן הזה שהוציא מים מ-20 ומשהו סלעים, בכל משחק, ובצורה אחרת. מגיע לארגנטינה, שמצאה את עצמה שוב ושוב ושוב על סף הארץ המובטחת, ולא נכנסה. ומגיע למסי.
הו הו כמה שמגיע למסי.
רק ספרד ?? נראה לי כול נבחרות אירופה חוץ מצרפת על הקרשים
סתם דפקתי מי שעלתה לי בראש. תכלס מ 2012 היא לא בעניינים. אבל בהחלט, יש נבחרות עם דורות ענקיים שלא זכו או התקרבו לזכייה. כיף שיש אלופה חדשה, אמבפה צריך לנשק את עצמו ולהיות גאה בעצמו שיש לו את הגביע המיוחד הזה כבר בפאקינג גיל 19!!!
ההבדל בין צרפת לארגנטינה זה שצרפת מימשה 50% מהפוטנציאל שלה במונדיאל וארגנטינה מימשה 150%מהפוטנציאל שלה.
דידייה דשאן המון זמן בנבחרת והיא צריכה רענון גם אם זה לא זינדין זידאן. הוא היה יחסית מקובע לאורך הטורניר למעט ההברקה עם אנטואן גריזמן בקישור. אדוארדו קמאבינגה לא שיחק אף דקה למעט המשחק חסר חשיבות נגד טוניסיה וכמובן בעמדה שלא שלו אבל הפעם הוא תרם כמו שעזר לריאל מדריד לדחוף קדימה בקאמבקים בליגת האלופות. צרפת רצתה כמה שפחות את הכדור ולכן לא היה אכפת לדשאן מה גם שארגנטינה הפתיעה כביכול עם שלושה קשרים באמצע ולא ארבעה נגד נבחרת שכביכול עולה עליה. אולי היה מקום לשלב יותר את קינגסלי קומאן וגם את תוראם. אמנם עוסמאן דמבלה כידרר יפה והוציא מתפרצות די טוב וגם עזר בהגנה אבל בתאכלס לא תירגם את זה למספיק מצבים וכמובן יזכרו לו את הפנדל ההזוי, תערובת של חוסר אחריות עם עצם שליחת הרגל וגם שופט.
צרפת עד לפנדל עשתה הכל עקום. היא לא עשתה גליץ’, אף שחקן לא דפק ספרינט. ההבדל בין ביטחון עצמי מוגזם ושאננות ויהירות לבין חוסר ביטחון ו"בקלאאוט" הוא נמוך מאוד, חבל דק.
אולי בעתיד נראה את קיליאן אמבפה בכלל בשפיץ, ועד לדקה ה-80 בערך היה אפשר וצריך לבוא אליו בטענות. הוא לא ירד מספיק אחורה לקבל את הכדור ויש לו חלק בזה שצרפת לא בעטה לשער בכלל עד לפנדל. אומרים שקארים בנזמה לא יזומן יותר אם דשאן ימשיך והוא לא צעיר, גם אוליבייה לא ילד. יש את אנקונקו שיכול לשחק בצד.
לדעתי ליאונל סקאלוני למעט 20 דקות היום הוא הדמות המנצחת בנבחרת, הוא היה האמיץ ביותר, היום, שיחק עם הרבה מאוד מערכים, לדעתי שלושה כולל משחק עם שלושה בלמים נגד הולנד, הנבחרת פישלה במשחק הפתיחה ומאז הפגינה ים אופי, גם את קרואטיה היא טיטאה די בקלות וקרואטיה היא מוקש. מגיע לליאו מסי לזכות אני מבין למה 99% מהפלאנטה שמחים עכשיו.