בוודאי שיש לי תשובה פשוטה לשאלה הפשוטה - תשובה על העניין שבצפייה באדם שמותח את יכולותיו אל קצה הגבולות האנושיים שלו; על העניין שבאופן שבו ביולוגיה, פיזיולוגיה, התמדה אנושית וטכנולוגיה נפגשים יחדיו, על-מנת לטייב עוד ועוד את השיאים שקבעו הדורות הקודמים; על העניין שבצפייה במופע האולטימטיבי - אדם שצריך לרכז ולנקז קריירה של חיים שלמים, אל 10 שניות אל מול עיני כל העולם; או סתם על העניין האנתרופולגי של מפגש התרבויות, והאופן שבו כל אומה מתמודדת עם האתגר הזה שנקרא ספורט - שפת הגוף האנושית של הספורטאים, הקשר והתקשורת עם המאמנים, או תגובות הקהל.
אבל מה שניסיתי להסביר בהודעה הקודמת שלי, ובכל זאת אתה מסרב להבין, זה שהתשובה שלי לא משנה ולא תשנה שום-דבר - אם זה לא מעניין אותך מלכתחילה, שום-דבר שאני אגיד לא ישנה את דעתך. עניין הוא דבר סובייקטיבי להפליא, כפי שנוכחת לדעת בדוגמה שלך עם הבחורה מהעבודה.
וזו בדיוק השגיאה שלך גם בחלק הזה:
זה אכן אירוני, אבל לא מהסיבות שאתה חושב.
פשוט לקחת את הדוגמה שהבאתי ורוקנת אותה לחלוטין ממשמעות.
אם אתה חרדי לשעבר זאת אומרת שכל הדתות מגוחכות בעיניך במידה שווה.
החכמה (בדוגמה שלי) היא להיות דתי שמאמים בדת אחת, ובכל זאת להכיר ולהבין שיש אנשים שמאמינים בדת אחרת, וזה לא הופך את עיקרי הדת שלהם למגוחכים יותר מאלה שלך.
בהקשר של שאר השאלות שלך - אז אני כן מתעניין גם באליפויות העולם לאתלטיקה למיניהן, ולא רק באולימפיאדות פעם בארבע שנים. ואני לא מדבר על זה כאן יותר מידיי, מאותה סיבה שאני גם לא מדבר כאן יותר מידיי על טניס או על כדורסל (למרות שאני חובב לא קטן), או מאותה סיבה שהפורום של יונייטד נראה כפי שהוא נראה - שוק הדעות כאן לא מפותח במיוחד. או, בעברית פשוטה - זה לא מעניין כאן יותר מידיי אנשים.
זאת מלבד העובדה, שכפי שהזכרתי קודם - חלק מהעניין שלי בתחומים האלה הם דווקא ההייפ המסויים שקיים סביב אירוע האולימפיאדה.
מן הסתם יש כאן גם עניין לא מבוטל של נגישות - יכול להיות לדוגמה שאני מפספס סדרות נהדרות רק כי הן לא נמצאות בשירותי הסטרימינג הקרובים לביתי. אני לגמרי חי עם זה בשלום.
אגב, ה"הוכחה" שלך על האיזוטריות של הענפים האלה, בכך שזה כביכול לא מעניין אף-אחד - לא מחזיקה מים כמובן. העדפה של ענפי ספורט זה עניין תרבותי פר אקסלנס. לפני 2500 שנה אותם ענפי ספורט איזוטריים כביכול של היום היו ענפי הספורט הפופולאריים ביותר בעולם המערבי, קריקט הוא הספורט הפופולארי במדינה המאוכלסת בעולם, האמריקאי/האוסטרלי הממוצע לא מסוגל להבין איך אתה יכול לצפות שעה וחצי במשחק שמסתיים במספר חד-ספרתי של אירועים משני תוצאה, ומצד שני אתה לא מסוגל לצפות בדקה אחת של ראגבי או של אחד מ-5 ענפי הספורט הפופולאריים בארה"ב.
לחשוב שיש כאן איזשהו עניין אובייקטיבי בענף הספורט שהופך אותו למעניין יותר או פחות בצורה אבסולוטית - זה נאיבי ואינפטילי להחריד.