תקשורת שדרנים וערוצי ספורט

בהמשך לדיון, אני רואה עכשיו את בנפיקה נגד אוקלנד. האיצטדיון ריק. יש שמה כמה אוהדים ביציע המרכזי וזהו. אם לא היה שדר היה אפשר לשמוע מה האוהדים מדברים.

•“זה פנדל פנטסטי, אבל הוא יהיה מאוכזב שזה נבעט החוצה.”
•“מת לחיות הוא לא סרט חג המולד.”
•“אתה לבד שם בחוץ, עם 10 חברים.”
•“אם יש קצת גשם, זה גורם למגרש להיות רטוב.”
•“הם צריכים לבעוט לרשת לעתים קרובות יותר.”
•“כשהם לא מבקיעים, הם כמעט אף פעם לא מנצחים.”
•“כדורגלנים בימינו צריכים להשתמש ברגליים שלהם לעתים קרובות.”
•“זו ריצה טובה, אבל ריצה גרועה, אם אתה מבין למה אני מתכוון?”
•“הקבוצה שכובשת יותר שערים בדרך כלל מנצחת.”
•“כדי להישאר במשחק, אתה צריך להישאר במשחק.”
•“כשהכדור כל כך דומם, הוא מתנדנד באוויר.”
•“אני אוהב את השחקנים האלה עם שתי רגליים.”
•“לבלקבורן יש שני חלוצים ושניהם משחקים מקדימה.”
•“אתה צריך להאמין למראה עיניך, נכון?”
•“אתה צריך אנשים שכובשים שערים. ככה אתה מנצח משחקים.”
•“אם תחלק אותי לחצי, אני כדורגלן.”
•“לאברטון יש רשימה בריאה של פציעות.”
•“אני חושב שואן דייק הוא הבלם הטוב ביותר בכל הזמנים.”

פניני החוכמה האלו שנשמעים כאילו יצאו מהפה של שדרנים ישראלים שייכים למחזיק כדור הזהב חלוץ ליברפול, ריאל מדריד, ומנצ’סטר יונייטד, מייקל אואן שאחרי הפרישה עבר לעמדת הפרשן שם פותח את הפה ופולט כל מיני דברים מוזרים.

מייקל אוואן הוא, מכל בחינה, אלון מזרחי לעשירים.

האמת שרוב מה שצוטט הוא פרשנות די הגיונית ונכונה אם לא מוציאים אותה מקונטקסט.
אני במיוחד מסכים עם המשפט האחרון של אוואן.

יש לציין פה שאין אוהד ליברפול אחד בעולם שאוהב את החרא הקטן הזה.

-לא מזמן פירסם שרון ניסים שיורם ארבל חוזר לשדר העונה - בליגה האנגלית - בגיל 83. אחראי לכמה מהרגעים הגדולים - דרך הפסקול שלו - שידעתי כאוהד כדורגל ואני מעדיף לעצור כאן. כשהייתי סטאז’ר ב-One לפרק זמן של כחצי שנה - פגשתי אותו כמובן לפני המשחקים של 17:00 ו-19:00 - בחור על הכיפאק.

-שער השבת - אתמול הייתי סקרן לראות את תקצירי יום שבת. יהונתן כהן שלא הנחה את התוכנית אני חושב מאז חזרת הפועל ירושלים בה היה חבר עמותה - חזר לכיסא. והפאנליסטים? אלי אוחנה-איתי שכטר-טל בן חיים. אפשר להרכיב קבוצת חלוצים בשכונה. וברצינות: אני לא אוהב להעביר ביקורת כזו כי כן - הייתי רוצה להיות בכיסא שלהם, אבל אני חושב שערוץ הספורט קצת מזלזל בנו. הדר יעקובי הייתה יכולה לאזן שם את מצב הכוחות, גם עם שרון פרי היה אחלה.
“בהרכב” החדש אלי אוחנה נראה האדם הרהוט והמשכיל והפרשן הבכיר וזה לא בדיוק ככה. אני אישית מחבב את שכטר אבל למרות השואו אני לא חושב שהוא קונצנזוס, ובעיקר מפריע לי טב"ח. דמות מאוסה, אנטי הפועל ת"א, חושב שחוץ מאוהדי מכבי פ"ת אולי - היחידים שאוהבים אותו הם אוהדי מכבי ת"א. לא היה שחקן גדול והוא לא איזה ידען גדול.

ויאריאל-ג’ירונה כרגע 0-5, סוסידד-אספניול 2-1.
ערוץ וואן ממשיך להראות לנו משחק גמור.

חשבתי שהליגה הספרדית לא עושה משחקים במקביל (למעט במחזורי הסיום)
אני שיכור או שזה השתנה?

גם ויאריאל דיי הורידה את הרגל מהגז. באיזשהו שלב מצאתי את עצמי מתחיל להתעסק בטלפון וזה לא קורה לי בדרך כלל שאני רואה כדורגל.
לא מבין את ההחלטה הזאת.

עמיר פלג שמי שלא יודע הוציא ספר על “המירוץ לתחתית” כלומר הדעיכה של תקשורת הספורט בישראל - ממשיך את טוריו והפעם לא ב-‘ידיעות אחרונות’ שהיה ביתו מעל 20 שנה - אלא בישראל היום, וגם פעיל בדף הפייסבוק שלו. כעת הוא נכנס בעידו גור ומגדיר אותו כ"שדר הילדותי בכל הזמנים" אחרי שהאחרון פירגן לדני אבדיה עם הניצחון של הנבחרת על צרפת ואמר: “דני אבדיה, כבר עכשיו בגיל 24, זה כנראה הספורטאי הישראלי הכי גדול בכל הזמנים”. פלג בין היתר מסביר אחר כך שגור היה צריך (לא ראיתי את השידור אז אני לא יודע) להציג את ה-“גילוי הנאות” שוב ולציין שיש ביניהם קשר חברותי כלשהו או מסחרי או ווטאבר.

גור עצמו הגיב לו, הנה רוב התגובה: בתור אדם שמבקר את כל מה שרע בתקשורת הספורט שלנו מפתיע אותי איך אתה לא שם לב שהפכת לאחד מהרעים בעצמך. כותב בצורה מזלזלת, מעליבה, משפילה, ועל מה? בסך הכל אמרתי משפט, נתתי את דעתי, אפילו הסתייגתי קצת שאמרתי כנראה. אני איש מקצוע עם המון תשוקה לעולם הספורט ובמיוחד לכדורסל, משתדל תמיד להיות ענייני או הומוריסטי. מדבר בשפה יפה ומכבדת ותמיד חושב על הצופים, תמיד מודה בטעויות, תמיד מתקן את עצמי כשאני טועה כי האמת והמידע לצופים הרבה יותר חשובים מהכבוד האישי שלי. והנה אתה, בפעם הרביעית או החמישית כבר מטנף עליי, ממציא המצאות, מנסה לפגוע בשמי בכל הזדמנות. להגדיר אותי בתור ילדותי בגלל דעה. מה הקשר לילדותיות בכלל? כמה רוע יש בך? עצוב לי שכך תקשורת הספורט שלנו נראית. עצוב לי שאדם שבעבר קראתי את טוריו בציפייה הפך לעוד איש מלא בשנאה שרק מנסה לנגח ולפגוע באחרים. הביקורת שלך לגיטימית אבל הצורה שלה כל כך מכוערת. כל כך מעליבה. לא אותי, את התחום ששנינו עוסקים בו. איכשהו במקרה שלך הגמל לא רואה את דבשתו. חבל.

זה מזכיר לי שמיכל פעילן מ-N12 אמרה שהיא קוראת את כל התגובות ובעלה תמיד אומר לה שהוא לא מבין למה.
אני כן מסתכל ביוטיוב בפוד קלאסיקו לראות את התגובות ואם יש כאלה שכותבים בפן האישי - ויש אוהד ריאל מדריד שאוטומטית כותב נגדי את אותו הדבר - זה היה קצת מבאס. גם כאן בפורום אבל כמובן לא באותו היקף.
בקיצור גם אני אהבתי את הטורים של פלג ומטרתו הייתה טובה אבל זה גם קל מאוד לנגח אחרים.
לגבי עצמי אני החלטתי לעשות מעין שינוי כשראיתי באיזה פוסט באינסטגרם אחרי תוכנית “ריאיון מיוחד” עם עמית סגל כשהילדים על הרצף שאלו אותו שאלות מדהימות וסלע היא המנחה - סלע ספגה המון תגובות רעות באינסטגרם. אני לא חושב שהיא רק בלונדינית יפה וכריזמטית אלא שכן יש לה ראש והיא מבינה עניין. בכל מקרה אמרתי לעצמי ‘וואלה אף אחד לא חסין’. גם בחתונמי מישהי שאני מכיר הציגה באינסטגרם תגובות כל כך רעות שהיא קיבלה, כ"שהציעו" לה ‘לכי תטפלי בעצמך’.

בקיצור אני חושב שזה די לא שכיח שעיתונאי רואה שכותבים עליו חרא והוא נעלב ומגיב בצורה כזו - אין כאן ביקורת כלפי גור חלילה.

דעתי: עמיר פלג הוא אדם שאלמלא ההתנגחות המכוערת בעידו גור לא הייתי זוכר שהוא קיים. מדובר באפס שרוצה להצדיק את העובדה שהוא מקבל משכורת.

עידו גור הביע דעה סופר לגיטימית, ואני בכלל לא בטוח שהוא טועה. מה שכן בטוח, זה שעוד כמה שנים לא יהיה מה לקיים בכלל את הדיון הזה, אז האידיוט הזה הורס לנו הזדמנות בין האחרונות לקיים לקיים אותו בצורה נעימה ומכבדת.

אין לי בעיה עם מה שאתה אומר, צרם לי איך שהוא כתב, למרות שזה הסגנון שלו (לא שזה בסדר) ובעיקר הופתעתי מהתגובה של עידו גור שאני מניח שלא רצה להגיב אבל ‘ברח’ לו. לפעמים זה קשה לשלוט בזה כשמישהו מנגח אותך ובצורה לא יפה ואתה מרגיש שעושים לך עוול.
עם הרבה דברים שהוא כתב על הכדורגל הישראלי - כאוהד הפועל תל אביב בארץ ואחד שמתעניין בליגה - דווקא הסכמתי, הוא מאלה שהציגו שוב ושוב את החאפריות שיש כאן. בפייסבוק עושה רושם שיש לו הרבה אוהדים.

עמיר פלג יודע להיות שנון ומרבה להשתמש בביקורת שלו במשחקי מילים שיכולים להיות משעשעים, רק שברוב המקרים זה על חשבון דקירות של המבוקרים

אני יודע במי מדובר, ואני אומר לך שאין לך מה להתייחס. 90% מהתגובות שלו אלי בטוויטר, ענייניות או לא, אני מדלג ולא מגיב.

גולדי - תראה את המקרה הזה הבאתי לאור העובדה שמושא הביקורת הוא עיתונאי בכיר ועושה רושם שהוא ממש נעלב וגם הגיב לו בתגובה מאוד ארוכה. השאלה באופן כללי היא האם אתה מסכים עם הביקורת שלו.

אור - אני ואתה אנשים שונים, אתה שליו ורגוע והפתיל שלי לצערי יותר קצר ובהתחלה זה עיצבן ממש. והוא לא כותב במה הוא חולק עליי אלא את שני המשפטים הקבועים אוטומטית. עכשיו אני מגיב לכל מי שמגיב עניינית חוץ ממנו. אגב ראיתי ש-10K ראו את הציוץ שלך וזה המון - יישר כוח!

אין לי צד בעניין, אבל אני חושב שזה בלשון המעטה מאוד קטנוני לצפות שכל פעם עידו גור מפרגן לאבדיה הוא צריך להגיד שהוא חבר שלו… זה לא כאילו הוא מריץ אותו לאיזה תפקיד או כסף. זה הדעה שלו.

דרך אגב עמיר פלג אוהד הפועל חיפה בכל פעם שהוא מבקר או ביקר את מכבי חיפה או מישהו שקשור אליה הוא עושה גילוי נאות?

סתם נראה לי לשחק בקקי בשביל שהיא לו מה לכתוב. ואין לי צד בעניין לא פלג (היום) ולא כדורסל ישראלי או עידו גור או ערוץ הספורט מענינים אותי .

לא יודע אם הגבת אליי - אגיב בכללי. בסדר גמור. אני אם כבר “בקבוצה” של עידו גור בקטע הזה כי הוא עיתונאי רציני ואוהב את המשחק ומה שאמר זה קרה ברגע שיא וזה בסדר גמור. הסיבה מבחינתי שציינתי את “האירוע” - כי עידו עצמו הגיב לזה בפייסבוק ודי נפגע מהעניין ולטעמי זה פחות נפוץ. אגב אני לרוב מוצא את עצמי “נוטה לנוסטלגיה” בדיונים האלה. למעט נניח עם כריסטיאנו רונאלדו

זו דעה שלי.

עמיר פלג פעם היה עיתונאי רציני אבל הפסקתי לעקוב אחריו בגלל שהוא התחיל להזכיר לי את התהליך שקופמן עבר (מי שזוכר רון קופמן פעם היה עיתונאי רציני…) הוא התאהב בלהיות “צעקן”

עידו גור לקח עמדה סבירה, הסביר את עצמו וגם סייג, ולכן בעיני זו אמירה לגיטימית שברור שתביא לויכוח שבעיני הוא חיובי.
גם העמדה של עמיר פלג מי ראוי להיות ה GOAT סבירה ומנומקת. אבל לצאת ולהיטפל למישהו עם עמדה אחרת, לחרטט שזה בזכות חברות ושת"פ כלכלי ושהוא חייב בכל רגע לציין את טיב הקשר בינו לאבדיה ולהאשים שזו הסיבה היחידה לעמדתו של גור? ממש לא לעניין.
התגובה של גור נראית לי מאוד סבירה בנסיבות העניין, ושוב- זה שלו, כי רוב העיתונאים מן הסתם לא היו מגיבים כך.

סתכל אני חושב שלהגיד שאבדיה בשלב הזה של הקרירה זה הספורטי הישראלי הכי טוב זה טיפה מוקדם אבל זה לא הנקודה.

הביקורת של פלג צריכה להיות מקצועית על האמירה שלו, לא על האתיקה. פה הוא באמת עשה עוול לגור.

בטח שהוא בעצמו לא עמד בזה בעבר.

תגידו סתם שאלה למי שמבין צביקה שרף ואלי סהר עשו פאקינג סולחה?