ראיתי את 2 הפרקים האחרונים בגלל שהבנתי שזה פשוט המנדלוריאן עונה 2.5, ולא הספר של בובה פט. הפרקים שלפני כן היו פשוט משעממים בטירוף.
אם יש משהו שלמדתי על עצמי על סדרות, זה מאוד תלוי באיזו תקופה אתה רואה/מנסה סדרה. אני לא מדבר רק על הפן של ההתבגרות ושינוי התפיסה הקורת לנו במהלך ההתבגרות שלנו אלא גם למצב הסביבתי + הנפשי.
ראיתי סדרות בחיי שאיני מסוגל לדמיין שראיתי (כולל אחת נוראית בשם כבאי שיקגו עד שנשברתי אחרי עונותיים, רק כי אני פאנבוי של כבאות בצורה אובססיבית) ויש כאלו שראיתי בכמה שלבים ושנמשכו מעל עשור (שלום לך הסופרנוס).
היום אין לי זמן לראות בכלל
אפשר לעשות פה ספוילר לבובה פט? חייב להוציא קיטור על הסידרה חחח
מזמן עברתי לאנימה, Attack on Titan בשבילי זה יותר טוב מכל מה שאי פעם יצרו במערב.
אתה כנראה אוהב סדרות פשע בלי הרבה אקשן. למרות שלא ברור לי איך אפשר לא לאהוב שובר שורות.
תנסה סדרות בריטיות וסקנדינביות. פיקי בליינדרס למשל.
ראית את true detective ואת Fargo?
אחת הסדרות האדירות.
בין עונות 2 ו3, אני ממליץ לראות את דיפנדרס במקום רק לקרוא עליה, כמו שאייל אמר. היא מאוד אנדרייטד.
אם אתה ממש נכנס לזה, אז אחרי עונה 2 ולפני דיפנדרס, שווה גם לראות את עונה 1 של ג’סיקה ג’ונס. עונה מעולה ממש (עונות 2-3 הרבה פחות טובות, אז אין צורך להמשיך שם) והיא קשורה לדיפנדרס.
אבל נמאס לי מכל הוונבייייי! כל סדרה שניה הופכים למאסטרפיס עם בז מוגזם. אנשים שאומרים לי ששובר שורות סדרה גדולה בעיני נחותים כמו אלה שחושבים שרונלדו טוב ממסי. זה חוסר הבנה בסיסית. קשה למצוא משהו טוב.
או במקרה של סדרות, עיניין של טעם. לא כל סדרה מין הסתם ראויה לבאז, ולצערי רוב הסדרות לא שומרות על יציבות לאורך זמן. אפילו סאות’פארק נהרסה עם השנים.
אני מצטרף להמלצות על the boys. יש לה חסרונות (בעיקר בכתיבה) אבל היא מעניינת וניסו ליצור בה משהו שונה ורק זה לשם עצמו ראוי להערכה.
בעיניין סדרות מארוול, אני מאוד אהבתי את punisher שלדעתי קצת אנדרייטד, בעיקר העונה הראשונה. תימנע מיתר הדברים של דיסני פלוס כי הרוב המוחלט בינוני במקרה הטוב (וונדה ויז’ן או הוקאיי הפתיעו לטובה והן לא בסטנדרט של אף סדרה באמת טובה) או מזעזע (falcon and the winter soldier ההגדרה לזבל שלא צריך לשרוד פיילוט).
יש סדרה שאני אישית אוהב שנקראת “לוחם” שהיא מבוססת על טקסט שכתב ברוס לי. היא ממש מעניינת, אבל לצערי לא ידוע מתי תהיה עונה 3 אם בכלל.
אם אתה אוהב אנימה אני ממליץ על full metal alchemist brotherhood שראיתי רק לפני כמה חודשים שהיא ממש טובה, ואחת יותר קלילה קנגן אסורה.
אני אנסה לחשוב על עוד סדרות אם יעלו לי.
הכל עניין של טעם וריח.
אבל כן אפשר לדבר אובייקטיבית על סדרות טובות. לא לכולן כולם יתחברו כמובן, אבל יש סדרות שבהחלט נחשבות למאסטרפיס על פי דעת רוב העולם (לפי imdb למשל).
וכן, שובר שורות שם (גם הסופרנוס, וגם הסמייה שעוד לא ראיתי).
לא כולן יעניינו את כולם, אבל הייתי מתחיל שם לפני שהייתי הולך על סדרה אקראית (כמובן שסדרה שחבר המליץ לך עליה מהיכרות איתך היא לא אקראית).
אבל בלי קשר, לפעמים הסדרות באזז האלה זה בדיוק מה שבא לנו כרגע. לא כל פעם בא לי איזה סדרת מופת.
לרוב הסדרות באזז הללו בהחלט מהנות, פשוט צריך להיות מוכנים לכך שלרוב מסדרות כאלה מתייאשים לאחר זמן מה ולא להתאכזב מכך.
וונדה וויז’ן סדרה פאקינג אדירה ולוקי גם כן מעולה.
אם אין לך היכרות מוקדמת עם היקום של מארוול, זה משהו אחר. צריך לראות את כל הסרטים לפני.
אני הפסקתי לראות את לוקי בקטע שהלוקי הנשית התחילה לנזוף בלוקי הגברי וכרגיל הכותבים הפכו אותו להיות הbitch של הלוקי הנשית…
מאז לא ראיתי שום דבר של marvel או דיסני למעט ספידרמן (שזה לא באמת שלהם אלא שיתוף פעולה עם סוני) ובובה פט.
דיסני זה EA של הבידור. רוצחים כל דבר שהם נוגעים בו. ואם לא היה את המנדלוריאן כנראה גם את החרא של דיסני סטאר וורס לא הייתי ממשיך לראות…
יש לי היכרות עם העולם, ואני עקבתי באדיקות אחרי וונדה ויז’ן שפשוט התרסקה בפרק האחרון. לוקי הייתה עם פוטנציאל ענק אבל היא בגדול דיי שיעממה והרגישה כמו filler למשך כמה פרקים עד לפרק האחרון שלפחות יצא ממנו משהו שאישית ציפיתי לו. דווקא הוקאיי אליה באתי עם מינימום ציפיות הייתה אשכרה כיפית, ולגביי פלקון , I double dare you להגיד שהיא שווה את הזמן האבוד שהשקעתי בלראות אותה. נמצא בתחתית של מארוול אחרי עוד יצירות עייפות כמו אנטמן 2, תור 2 וקפטן מארוול.
אני לאחרונה התחלתי (והתמכרתי) לסיינפלד לפני השינה ככה. כיף באיזשהו מקום לראות סדרה מעידן לגמרי אחרי ובמיוחד סידרה כה קלילה.
פארגו זה זהב. גם עונה 4 מצוינת, אם כי אני מסכים שפחות מהקודמות.
אני היחיד שחושב שסיינפלד מעולם לא היה מצחיק באמת וגם אם היה אז התבגר רע מאד?
ראיתי לאחרונה פרקים מיתולוגיים ומאד התאכזבתי
אני חושב שכמו כל סדרה ישנה חייבים לשפוט אותה ברוח התקופה ובהתאם.
אני גם לא התחברתי לסיינפלד בכלל, ומנגד מאוד אהבתי חברים או איך פגשתי את אמא (עליהן אפשר לומר שגדלתי).
בסוף מדובר על תקופה אחרת, ישנה יותר.
עולם הטלויזיה עבר שינוי מטורף בזמן הזה והתפתח. בדיחות שאז היו פורצות דרך, היום הן כבר מאוסות וצפויות. סיטואציות שאז קרעו אותנו מצחוק הן הא״ב של הקומדיות וכבר אין שום הפתעה לראות אותן, בטח שלא עם צילום פחות טוב וללא טוויסט.
אז למרות שגם אני לא התחברתי לסיינפלד ופרשתי אחרי מספר פרקים, אני עדיין חושב שזו פשוט השוואה לא הוגנת.
את אותה דעה שלי יש על סיינפלד, לאחרים, לרוב צעירים יותר, יש על חברים ואיך פגשתי את אמא.
אז אם השאלה היא האם אתה היחיד שלא מתחבר לסיינפלד? לא, לדעתי רוב מי שלא ראה אותה בתקופתה פחות או יותר פשוט לא יתחבר.
זו גם דעה שיש לי על קבוצות כדורגל, קבוצות עבר פשוט לא יעמדו שווה בשווה מול קבוצות היום.
כמובן שיהיו יוצאות מן הכלל, וכמובן שאני לא אומר שאייאקס הביא תפסיד ללסטר, אבל את הטריקים היריבות למדו, והכדורגל הולך לכיוון של שלמות שלא הייתה בעבר.
היום אין דבר כזה קשר שלא יודע להגן, אפילו משחקני התקפה לעתים דורשים ללחוץ ולרדת להגנה.
היום אין דבר כזה מגן שלא יודע לתקוף.
היום כבר אין דבר כזה בלם שלא יודע להניע כדור, אפילו שוער היום מריך שיהיה לו משחק רגל.
השחקנים גם אתלטים הרבה יותר.
לכל זה אפשר להוסיף את התפתחות הציוד, האימונים, הידע על כל המסביב שעוזר לשחקנים לשמור על רמתם ונקבל כדורגל ברמה גבוהה יותר. פשוט בניגוד לסדרות אי אפשר לתת לקבוצה משנות ה80 לשחק נגד ליברפול של קלופ או סיטי של פפ.
כל דבר צריך להשפט לפי רוח התקופה שלו, על ההצלחה של סיינפלד בזמנו אי אפשר לחלוק
לדעתי דווקא היה סוף מצויין ומרגש. יש שם קטע אחד מעצבן, שעד היום אין לי מושג למה הוא היה טוב, אבל הוא ממש לא מה שמגדיר את הסדרה. אני יודע שלמי שצפה שבוע שבוע הייתה ציפייה מסוימת (אני חיכיתי שיגמר ועושה בינג’), אבל אי אפשר לבוא ולהאשים את היצירה בזה שהיא הולכת למקום אחר מזה שאתם חשבתם. הסיפור היה מצוין, קאסט השחקנים היה מטורף והטוויסטים היו מפתיעים, לא צפויים ועשויים טוב.
יש פרק אחד שקצת מרגיש פילרי, אבל בסהכ היא הייתה נהדרת. גם מעבר לסוף שלה. הנושא של הסדרה היה משהו שעוד לא נגעו בו, וזה הגיוני שלא רצו ישר לדברים מטורפים. נכון שלוקי דמות מוכרת, אבל צריך להבין שהסדרה הייתה סוג של אוריג’ין. גם לדמות, וגם לרעיון.
בגדול זה מה שהיא עושה. היא לא מחפשת לקדם את היקום בצורה משמעותית, אלא להציג לנו סיפור על דמות שאנחנו אוהבים, עם סיידקיק חדשה שאנחנו נאהב ישר.
אגב, הקטעים של קייט וילנה פרייסלס.
מה שקורה לכל יצירה שתרבות הPC משתלטת עלייה. קרה גם באיטרנלס. ובבלאק פנתר. ברגע שהעובדה שיש דמויות שחורות הופכת לעיקר, זונחים את כל מה שחשוב. יום יבוא ונקבל גם עלילה איכותית (או סבירה, או לא זבל).
לא יודע אם לא ראית את What If…? או שסתם התעלמת ממנה, אבל היא גם מעולה (ולצערי היחידה שראיתי שבוע שבוע, לא יקרה שוב) וגם חשובה לעתיד.
כדי שדמות תהיה מעניינת היא חייבת להיות מורכבת = יש גם צדדים אפלים/רעים.
אבל בגלל הפיסי אנחנו חיים בעידן הTwo Legs bad, four legs good.
אז שחור הוא הטוב האולטימטיבי וגיבורה אישה חייבת להיות מושלמת, שנולדה מושלמת והכל בא לה בקלות וכו… למה? כי אי אפשר לתת לדמויות האלה שום צד רע כי אז הם יסתכנו בCancelling.
בגלל זה נטשתי את הסרטן המערבי וההולוודי ומזמן עברתי לאסיה ויפן. ומה אגיד לכם, זו ליגה אחרת לגמרי.
מסכים לגביי סיינפלד. בהחלט לא הצחיק אותי בהתחלה וחשבתי (ועדיין) שהבדיחות של ג׳רי זה פשוט לא זה. אבל כמו שגב אמר זה תלוי תקופה. פשוט המשכתי לצפות ומאז זה אחת הסדרות הכיפיות שציפיתי בהן. היא לא בהכרח קורעת מצחוק, אבל יש בה משהו מאוד מגניב וקליל.
אתם בטוחים שהבעיות שלכם עם הפי סי זה רק הדחיפות בכוח של האג׳נדות?
כלומר זה בהחלט לפעמים קורה, אבל לא באופן כזה קיצוני שהיה מונע ממני לראות סדרה.
ברור שמנסים לדחוף בכוח דמויות נשים לסדרה, יש קהל יעד עצום בגודל חצי מהעולם הזה שהן נשים, וכדי להגדיל את הרייטינג צריך למשוך אותן. לא בגלל שזה פי סי, אלא בגלל שלכולנו קל יותר לראות סדרות עם דמויות איתן אפשר להזדהות.
אם אתם לא מסכימים איתי, אז מתי ראיתם לאחרונה סדרה ללא גיבורים גברים? בעולם שמונע מכסף אני בהחלט חושב שלא מקרי שלא נוצרות סדרות כאלה אלא אם הן סדרות נשים, פשוט כי גברים בקושי יצפו בהם, הסדרות מיד יקוטלגו כסדרת בנות.
למה עצם הצגה של גיבור מושלם זה בסדר אבל גיבורה מושלמת לא.
שלא תטעו, בהחלט יש מקרים כמו אלה שאתם מתארים, אבל הם לא נפוצים בכלל, ואתם שמים אליהם לב רק כי אתם מחפשים כאלה. באותה מידה המקבילה הנשית שלכם תראה הרבה מקרים שהם הפוכים.
בסוף אין מה לעשות, אישה פחות תרצה לראות סדרה בה היא לא תזדהה עם אף דמות, והאישה שווה לכל אחד מאיתנו ברייטינג.