סרטים וסדרות - ביקורות והמלצות

מדהים שאני כותב שאני אהבתי סרטים שיש בהם נשים חזקות ועצמאיות אתה מסיט את הדיון . אפילו הבאתי את דוגמאות.

דרך אגב אני אפילו אהבתי נורא את בלאק פנטר… אחד הסרטי מארוול לדעתי הכי טובים. ואו איזה לבן הדמות הראשית שם ואו. האלמנה השחורה למשל דמות שאהבתי בכל הסרטים שהיא היתה בהם, מאוד רציתי שיצא סרט שלה. את הסרט לא ראיתי כי אני לא מבזבז יותר על החרא של מארוול. (לא משהו אישי נגד הסרט)

אני באמת לא יודע מה הטעם שאני מנסה להסביר לך. כתבתי בדיוק למעלה , את הסיבות למה אני אוהב את ספידרמן. אחד לאחד.

אין פשוט אין דברים כאלו.

גם לא יעזור לך לקרוא לי בשמות גנאי או להתנשא עלי. באמת שאני לא מתרשם מהעלאק הלשון הגבוהה שלך. תמשיך להתנשא לחשוב שאתה יותר טוב ממני ומטל . אני רק לא יענה לך יותר לא בתרד פה ולא בכל הפורום. אתה לא שווה את זה באמת.

ערב טוב. אני הולך לאתרי האלט רייט שיגידו לי מה לחשוב… (לא באמת)

אני איתך סיימתי. לילה טוב

מנגד יש גם סרטים בלי הטפות שגם נכשלו.
בחירה ספציפית אינה מוכיחה את טענתך. סמוך עליי, נאלצתי ללמוד טוב טוב איך להוכיח ולסתור טענות :joy:

אני מסכים שסרטים לא צריכים להטיף לנו יותר מידי. אני חושב שזה בסדר שבמאי ינסה להעביר מסר, אבל ברגע שהוא נסחף איתו יותר מידי זה כבר הופך את זה מעמוק לפאתטי ומשעמם.
אני רק טוען שאין סיבה לחפש את הבעיות האלה, מי שיחפש ימצא.
זה כרגע מוזר לנו לפעמים כי זה שונה ממה שהתרגלנו, אבל ככה זה כשאנחנו חולקים ז׳אנר עם אנשים שרוצים משהו שונה מאיתנו.

וכתיבה טובה לא קשורה למין. זה כל הנושא שלי פה. בחרו פה לחפש איפה הכתיבה הרעה היא אצל הנשים ולמה זה בגלל הפי סי, כתיבה רעה תמיד הייתה ותהיה

באנימציה היא לא הבת של הקיסר, ולא ראיתי את הלייב אקשן אבל לפי מה שאתה מתאר זה קרוב יותר לאגדה הסינית המקורית.

אני אשמח שתסביר לי מה פספסתי בקפטן אמריקה שהופך אותו ללא זבל קולנועי בדיוק כמו הגרסה הנשית שלו?
אהבתי מאוד את הבדיחה על זה שלנהים קוראים קפטן אבל צאו מזה ותנסו להבין את הנקודה שלי.
שנהים סרטים חרא עם אותה מטרה לעשות כסף מפאן בויז של קומיקס שלא מעניין אותם איכות של קולנוע.
ההבדל? אחד הוא גבר והשניה היא אישה ונראה שזה מה שמפריע לכם (על אותו משקל קחו את הפנתר השחור או כל דמות אחרת של מארוול שלא קוראים לה קפטן)

ויצאתי מהפנטזי אין לי שחקנים יותר :slight_smile:

שמע מוש אתה אחד האנשים הבכיינים שפגשתי. כל פעם שאומרים לך משהו שאתה לא אוהב אתה מתחיל עם השטויות האלה של אני לא אגיב לך יותר ואז ממשיך להגיב. יאללה אל תגיב. כבר עניתי לך על הנקודה המרכזית שלך שהיא בייסקלי יש דמויות טובות בעולם יש גרועות. אז הנה שוב
אם זאת הנקודה שלך יופי כן צודק. ממש טענה מעניינת ודוחפת דיון.
לילה טוב.

קבל משפט שאני אוהב שאולי יעזור לך בהמשך החיים (אתה לא חייב להגיב)
“כשהשקפת עולמך היא בגובה ים המלח, כל מה שאתה צריך לעשות כדי לחשוב שמתנשאים מעליך זה פשוט להסתכל למעלה”.

זה שהיא ברי לארסון, ושהאל לא חנן אותה ביכולות משחק כן. לא בגלל שהיא אישה, פשוט בגלל שהיא שחקנית מזעזעת. יש הרבה נשים שמשחקות הרבה יותר טוב מכריס אוונס או כל אחד מהספיידרמנים. כאמור ברי לארסון היא לא אחת מהן.

מאחל לך שתצליח להגיע לחצי מההנאה שסרטים כמו אינפיניטי וור, אנדגיים או נו ווי הום הצליחו להעניק למיליוני אנשים, כולל אני. לא סתם הם הסרטים הכי מכניסים אי פעם.

בינתיים סדרה שכתובה מדהים, כמו יו, הצליחה ליפול לדמות שחורה שהתפקיד שלה הוא להיות אישה שחורה, והיא הדמות הכי מעפנה בכדור הארץ.

חבל שלא ראית את הסרט. הם טעו בזה שניסו להפוך את מרי ג’יין לשחורה, וכיום זאנדייה היא בכלל MJ אחרת בשם מישל ג’ונס. דמות חדשה לגמרי. בכל מקרה זאנדייה שחקנית אדירה, ולאף אחד לא אכפת מהמגדר שלה או מצבע העור שלה. שחקנית על. לא סתם מארוול ניסו למקסם את זמן המסך שלה, היא פשוט נכס על המסך.

דודה שלו קיבלה את המשפט של דוד בן בעיקר כי לא רצו למחזר את זה שוב ושוב שוב. אבל וואלה זה היה עשוי טוב, אז ממש לא אכפת לי מזה שאישה אמרה את זה. זה היה הרבה יותר טוב מאשר אם טוני היה אומר לו את זה.

שיעמומן. הכי גרוע בפייס 3.

אני ככ שמח שמארוול ויתרו על לנסות לשכנע אנשים כמוך. הם יצרו את הפרנצ’ייז הכי מצליח בהיסטוריה, עם סרטים מטורפים וכבר לא מעניין אותם מה האנשים שחושבים שהם איזה עילוי קולנועי חושבים.

הם ימשיכו לקבל כתף קרה מהאקדמיה, ולעולם לא יזכו באוסקר, אבל כל שנה הם ימשיכו לתפוס את כל המקומות הראשונים בקופות. 3 המקומות הראשונים בארהב אי פעם ו5 מ6 המקומות הראשונים.

crying-wiping-tears-with-money

לייק!

וזה שלא שמתי אפילו לב לזה, זה רק אומר שכותבים דמות טובה והשחקנית עושה עבודה טובה לאף אדם נורמלי זה לא משנה.

יכול להיות, עברו שנים מאז שראיתי את המצוייר, אבל אני לא טועה לגבי המסר, תראה את החייב אקשן ואז תגיד לי.

אפשר להתווכח אם היא גרועה כי היא פשוט רעה, או שהיא כתובה רע, אהבתי אותה בסקוט פילגרים. לגביי כריס אוונס, הוא לא איזה כריסטיאן בייל, אבל הוא סך הכל היה לא רע בהרבה מסרטי האקשן שקדמו לקפטן אמריקה (אני זוכר ספציפית את הלוזרים).

אני מקבל את הטענה שלך במטרות של הסרטים- הכל זה כסף ומרצ’נדייז, אבל כמו שאתה עושה לאורך הדיון אתה מכליל על ריק. בקטע קולנועי, אני חושב שפסרטי ההמשך של קפטן אמריקה ואינפיניטי וור הם אובייקטיבית סרטים טובים, והם לא רק נעים על האינרציה של מארוול.

אגב סתם לגביי הדמויות כפי שהן נעשו בקולנוע:

סטיב רוג’רס היה ילד רזה וחלש שכל מה שהוא רצה זה לשרת את המדינה נגד הנאצים, והוא נבחר לעשות זאת אחרי סדרה של כשלונות כשחבר שלו בשבי הגרמני ע"י נטילת סרום שנותן לו כוחות על על שמתעצמים תחת התכונות הטובות ביותר שלו אומץ, אידאלים ופטריוטיות בצורה הכי נאיבית שאפשר שמהווה חרב פיפיות עבורו לאורך כל הסרטים. בהמשך הסרטים הדמות שלו מאבדת בהדרגה מהנאיביות שלה כשהיא מתחילה להבין שזה לא טוב נגד רע, אלא עולם שלם של אג’נדות שגורמות לו להטיל ספק בכל מה שהוא מאמין בו.

קפטן מארוול מספר על טייסת בשנות ה90 שתמיד אמרו לה שהיא פחות טובה מהיתר (בעיקר גברים), רק כדי שהיא תוכיח שהיא עדיין יותר טובה, ובסוף היא מקבלת כוחות על מחפץ קוסמי והיא מאבדת את הזכרון תוך כדי החשיפה, רק כדי להיות בכוכב אחר שגם שם מדכאים אותה כי היא הכי טובה ולא נותנים לה להיות כזאת.

באחד בנו עומק, הדרגתיות וקו עלילתי, בשני יצרו סתם דמות על פארש בלי אופי, שלא לדבר על חס וחלילה חסרונות. מה שמוביל אותי לנקודה הבאה:

לא חושב שזה הסיפור, שאנג צ’י על כל מעלותיו בסרט כמו רוב קטעי האקשן שלו, הרבה בחירות בקו העלילה היו מזעזעות. אתה יכול להשוות את זה לאוריג’ן של קפטן אמריקה? איירון מן? שומרי הגלקסיה (כנראה סרט האוריג’ן הטוב ביותר)? זה לא באותה רמה בכלל, זו לא נפילה כמו קפטן מארוול, אבל האוריג’ן מהטובים שלהם? נסכים שלא להסכים.

מסכים עם זה ב100 אחוז, אבל איך זה קשור לדיון על דחיפת אג’נדה?

זה לא אומר שהם סרטים טובים, אני שמח שאתה נהנה מהם אבל זה שהם הכניסו הרבה לא אומר שזה לא קולנוע זבל.
ניקי מינאז’ עושה הרבה שמח לאנשים ומכניסה המון כסף, זה לא אומר שהיא עושה מוסיקה טובה. זה רק אומר שמה שמכניס כסף זה פניה למכנה הנמוך המשותף.

מצטער לבאס אותך אבל ראיתי את הסרט.

לא חושב שהם מתישהו ניסו לשכנע אנשים כמוני. הם מנסים לשכנע אנשים כמוך להוציא את הכסף שלהם על זבל וזה עובד. כן גם אם אתה נהנה מזה.
קבל דוגמה, אני מת על וואקי מק (מק אנד צ’יז מקופסה), מת על זה ואוכל את זה הרבה. זה לא הופך את זה לאוכל טוב.

זה לא. אני שונא את קפטן מארוול כי היא השחקנית הראשית פח זבל. זה שכל הסרט מדבר על כמה תמיד ניסו להוריד ממנה כי היא אישה היה סתם קרינג’י בעייני. אם זה מה שמעודד נשים, אז בבקשה. לדעתי זה היה מביך.

יש ככ הרבה דמויות נשיות שלא ניסו לדחוף אג’נדה לגרון + הן משוחקות ע"י שחקניות אדירות (אפילו החדשות: ילנה בלובה וקייט בישופ), שאף אחד לא ניסה לגרום לנו לאהוב אותן בכוח כי הן מסכנות. הן פשוט loveable כי שחקניות טובות משחקות דמויות שכתובות טוב.

צר לי שאתה טועה. בעולם נורמלי אינפיניטי וור וג’וש ברולין היו זוכים באוסקר על הסרט והשחקן. אבל בסדר, שיהיה. גם בעידן הזהב של פפ סיפרו לנו שבארסה משעממת והיא לא יודעת לעשות כלום חוץ מלמסור 200,000 פעם. מזמן לא אכפת לי למה הדעה של אנשים אחרים ככ מוזרה.

מה זה עולם נורמלי בדיוק? העולם שבראש של טל? ומה הקשר, אנחנו סוטים לגמרי מהדיון.
אז אתה מאוד אוהב את הסרטים של מארוול ואני חושב שהם משעממים ומביכים. זה לא ישתנה וזה לא קשור לדיון הראשי שמתחולל פה.

ובתור אוהד ריאל אני לא אכנס איתך לדוגמה של בארסה של פפ

מזמן לא אכפת לי למה הדעה של אנשים אחרים ככ מוזרה :man_shrugging:

צריך גם לקחת בחשבון שלדמות של קפטן אמריקה יש איזה 5 סרטים והמון שעות מסך כדי לפתח דמות וקפטן מארוול יש אולי 1.5.

עולם שבו בלאק פנתר המשעמם לא מקבל מועמדות לסרט הטוב ביותר רק כי כל השחקנים בו שחורים, בזמן שאינפיניטי וור היה הסרט הכי טוב בעולם באותה השנה.

כבר בסרט הראשון (שהיה הכי פחות טוב בטרילוגיה) כריס אוונס מכניס ככ הרבה יותר אופי לדמות, מאשר ברי לארסון עשתה בכל קריירת המשחק שלה. אבל מעבר לעובדה הזאת, הדמות של סטיב נבחרת לפרוייקט הסופר סירום רק אחרי שהוא קופץ על רימון, כדי להציל את כל המחלקה. סתם ילד אפס שהיה מוכן להקריב את עצמו. בגלל זה בחרו בו. לא בגלל שום דבר אחר.

אולי הסרט הכי מכניס, הכי טוב זאת דעתך בלבד.
אני מסכים לבלק פנת’ר לא היה צריך להיות מועמד לאוסקר אבל, הוא גרוע בדיוק באותה מידה כמו אנד גיים או שאר הזבל הזה.

זה עניין של טעם אני מניח אבל ההופעה שלה בסקוט פילגרים יותר טובה מ(כמעט) כל הופעה של שחקן בסרטי מארוול.

אמנים תמיד ינסו לדחוף אג׳נדה. ככה הם מאמינים. כמו שמוזיקאים כותבים על איך שהם רואים את העולם ככה גם במאים. אם לביטלס מותר למה לבמאי אסור?

אנחנו צריכים ללמוד להנות מזה או לחפש במאים שהאג׳נדה שלהם שונה. אם היותה של השחקנית אישה, או בגלל איזה סיפור רקע שמציג שחור שחווה קשיים כל כך מפריע למישהו פה אז שיראה סרטים של במאים אחרים. הייתי ממליץ גם לחקור טיפה למה זה כזה מפריע. הרי בסוף רוב הנשים מספרות שהן חוות או חוו קשיים כאלה, וגם הרבה שחורים מספרים שככה הם מרגישים. אז אולי זה כי פשוט מפריע לחלקינו שפתאום הצד שלנו הוא הרע בסיפור הזה?
אגב, הפסקת האג׳נדה הזו תגיע הרבה יותר מהר כאשר לא יהיה בה צורך. אמירות כמו שהיו פה מקודם לא מקדמים את זה.

השאלה היא האם העלילה בעייתית או המין?
אם העלילה אז מה זה קשור להיותה אישה? איפה יש פה דחיפה של פיסי? רצו למקסם את הרווח ולהוסיף גיבורת על. לא הגיבורה או הפי סי זה מה שהכשיל את הסרט, אלא עלילה רעה שהיא ספין אוף מעלילה רצינית יותר.

לא ראיתי את שני הסרטים, מדבר נטו מהמוסכמה הרווחת פה בפורום.

לא מסכים? על פי קובעים אם משהו הוא טוב אם לא לפי דעת הקהל?
על פי אנשי הטלוויזיה הרציניים שמבינים בנושא הסרטים הטובים הם לרוב איזה משהו סלובני דל תקציב שמספר את הסיפור של חתול אוזן והוא נהיה חרש, וכל הסרט מצולם מזווית צילום באלכסון כשהבום בפריים כדי להדגיש כמה הסבל של החתול הגיע בבום, ובאופן אירוני שהוא גם לא שומע.
או הדברים האלה שמופיעים בפסטיבלים המחתרתיים למיניהם.
האם אלה הדברים האיכותיים?

אפשר לנהל דיון עמוק על מה יותר טוב או איכותי. אבל בגלל שככל הנראה אנחנו לא נסכים (אנחנו כולנו ולא רק אתה ואני) אז הדרך הכי הוגנת לשפוט היא לפי דעת הרוב.

ההבדל הגדול שאמן יוצר מוזיקה משלו . מי שלא אוהב אותה יכול לא לצרוך אותה. על מה שאני מדבר, שחברות ענק כמו דיסני (דוגמה) לוקחות אי פי שקיים כבר לפניהם. ואז מכניסות כל מיני אקטבסיטים פוליטים שמשנים את הרוח של האיי פי. דוגמה מה שדיסני עוללה לסטאר וורז. הם לוקחות מותג ישן אהוב פופלארי ופשוט הרסה אותו , ומה שהכי גרוע זה לא בגלל שהם מבחינה אידולוגית מאמינים בזה. הם פשוט חושבים ששם הרווח נמצא. מישהו פה באמת חושב שלדיסני אכפת מיצוג נשי או שחורים?

לעומת זאת, אני יתן דוגמה קטנה ונגדית, יצא עכשיו סרט חדש על חבורה של נשים מרגלות . The 355 לי אישית זה לא משנה, למה כי זה סרט חדש שלא מבוסס על אי פי ישן. הם לא שינו שום דבר או הרסו כלום. מי שאוהב את זה יאהב מי שלא לא.

העלילה בעייתית, כי היא מנסה להגשים העצמה נשית בכוח כשהנושא הוא מלחמה בפטריארכיה, וזה אפילו לא נעשה בשמץ של אלגנטיות, אלא דחיפת מסרים לגרון. זו הנקודה שלצערי אתה מתעקש לא להבין ממה שמוש ושוסאקו טענו, המגמה הבעייתית היא לא השילוב של שחקניות או שחקנים מגזעים שונים, אלא שזה נהיה העיקר ולא העלילה. זה נהיה המוטיב המרכזי סביב בניית דמויות, לא יצירת עומק ומורכבות (טוני סטארק לדוגמא שהוא דמות מצויינת, או גאמורה דמות נשית מדהימה שאף אחד לא עושה שום עיניין מהעובדה שהיא אישה).

סרטים מתחילים לקבל פירגון על זה שהם דוחפים אג’נדות, ולא על עלילה. זו אחת הסיבות גם שאתה לא יכול ללכת עם דעת הרוב, או טייטלים, בגלל מקרים כמו פנתר שחור, אבל אני שמח שהגבול עמד בנצחיים שהיה שאפתני מאוד ויצירתי, אבל הם לא הצליחו להתמודד עם כל קווי העלילה, וכל מה שהיה להם למכור לכולם זה כמה הקאסט מגוון, כי הוא מכיל, שחורים, היספניים, לבנים, סינים, הודים, להט"ב ומוסלמים. חוץ מזה? סרט שלא מצדיק רבע תקציב ואת כל ההשקעה סביבו.

אני חושב שזה נהיה תחביב עולמי לרדת על איטרנלס יותר ממה שמגיע לו. זאו צריכה להיכנס לכלא על העוול שהיא עשתה לסרט, עם תסריט ובימוי מחרידים, אבל עדיין מדובר בסרט יפהפה, שלא ברור איך לא מועמד לאפקטים הויזואלים של השנה. סרט עם סצינות אקשן מטורפות, כולל הקרב הסופי הכי מרשים שראיתי בשנים האחרונות, ואחד הטובים שראיתי בכלל.

אני מסכים שהגיוון התרבותי שזאו חיפשה לגמרי מעכיר את האווירה כי הוא גם לא הגיוני (מדובר על חבורת ייצורים שנוצרו ביחד, למה שהיוצר שלהם יחפש גיוון תרבותי? מה זה הטמטום הנואש הזה?) וגם מרגיש כאילו הגיע על חשבון האיכות של התסריט העלוב והבימוי המביך.

אגב האקדמיה העלובה והפתטית: ספיידרמן לא רק הכניס הכי הרבה כסף בשנת 2021, ובכלל הכי הרבה כסף לא רק מפרוץ המגיפה, אלא מקום 3 בהיסטוריה בארהב ומקום 6 בעולם (בזמן מגיפה עולמית, כשסין החליטו לא להפיץ אותו).

הסרט עם 93% ביקורות חיוביות של המבקרים הפלצנים ברוטן, 90% בטופ קריטיקס ו98% משוגע אצל הקהל. בIMDB עם ציון ממוצע של 8.7 הוא מקום 27 בכל הזמנים. הכי קרובים אליו מהשנים האחרונות זה פרסייט (2019, מקום 31) ואינפיניטי וור (2018, מקום 63). כמובן שהוא סורב, אחרי שמארוול וסוני הגישו אותו ל-Best Picture.

אני חייב להגיד שאני שמח שהיקום של מארוול עולה לדיון, והדיון הזה ער יותר מהרבה סרטים שהם הפיקו.
לדעתי, אתם מנתחים את השושלת של מארוול הרבה יותר מהצופים הסטנדרטים (לטוב ולרע).
1- ברי אליסון פשוט לא שחקנית טובה.
2- אינפינטי וור הוא אחד מ-5 הסרטים הטובים שראיתי. לצד סרטי מופת כמו החשוד המיידי וסקאר פייס.
3- נו ווי הום סרט מדהים וויזואלית וחלש ביותר עליתית.
4- הסמויה הסדרה הטובה ביותר שנוצרה ופשוט חבל שדיוויד סיימון החליט להנחיל ערכים ולהוציא סדרות סוג ז’ על חשבוננו (האוהדים שלו).
5- אימפריית הפשע, סדרה טובה עם הפקה מושקעת. לכל מי שמחפש “פטריוטות” ישראלית זו הסדרה הבאה לצפייה.
נ"ב- מה שהמדינה עשתה למאיר לנסקי זה הדבר הכי דוחה, ציני וחסר מצפון ששמעתי.

אני בהחלט הסכמתי שזה לעתים קורה, אני פשוט טוען שלא צריך לעשות מזה כזה עניין ועצם העניין והשיח שזה מעורר רק יגרמו לבמאים להמשיך לעשות את זה.

אבל אני בהחלט יכול להבין את זה. אתם מכירים את זה שבסדרות יש את היהודי? וואלה תמיד התחברתי אליו. בין אם מדובר בשחקן שהוא הדמות הראשית או אחד החברים שלו, זוהי תמיד דמות שגורמת לי לחיבור. אני יותר מתחבר את קייל מסטן בסאותפרק (אם אפשר להגדיר את זה ככה) וזה על אף שסטן הוא הדמות הראשית יותר.
אז ככה גם אצל בנות לדמויות נשיות, ולשחורים אצל דמויות שחורות וכו. זה יוצר רייטינג כשזה בטעם טוב ומתפוצץ כשזה בטעם רע.

אם על נושא החידוש של סרט ישן אתה כועס אז אתה גם לא חייב לראות את החידוש, בדיוק כמו שלא חייב לשמוע שיר.
חוץ מזה שגם פה סאותפרק עשו פרק, ששף מתעצבן על הדגל של העיריה (דגל שמציג חבורה של אנשים לבנים תולים אדם שחור).
מוסר ההשכל של הפרק היה שהילדים שלא הבינו על מה הוא כועס פשוט לא ראו את הבן אדם כשחור אלא כבן אדם תלוי.
לא יודע איך זה ממש קשור לנושא שלנו אבל זה הזכיר לי וזה הצחיק אותי, בסוף הדגל שונה לחבורה של אנשים מכל מיני צבעים כולל אדם שחור שתולים יחד אדם שחור, וזה התקבל בברכה.

בכל אופן אם ננסה כן לחפש הקשר לזה, ההתעסקות בנושא היא מה שמעצימה אותו. כשזה לא יציק לנו אלא רק יגרום לסרט להיות פחות טוב במאים יבינו שזה מיותר.
כשזה לא יעורר שיח אז אנשים יפסיקו להחמיא לסרטים עם מסרים ובעצם לבמאי כבר לא תהיה שום סיבה להכניס אג׳נדות בכוח, כלומר מעבר לרצון שלו להגיד משהו בתור אומן.

אין לי ספק שיש דחיפת אג׳נדות וגם לי היא לפעמים מציקה מעט, אבל זה לא משהו שיגרום לי להפסיק לראות סדרה אחא סתם קרינג׳.
הדיון התחיל בעקבות כך שמישהו אמר שזה מרגיז אותו ברמת הלהפסיק לראות סדרות אמריקאיות, ופה אמרתי שזה מוגזם ברמות והחלטתי להראות את הצד השני של הנושא, אנשים שרוצים להזדהות עם הדמויות בטלויזיה גם מידי פעם.