סרטים וסדרות - ביקורות והמלצות

לפחות לך לא צעקו ילדים ברוסית רועה כבשים רועה כבשים!!! כל היום בבית ספר. לי צעקו בגלל משהו שקשור לשם משפחה שלי

עשו לי טראומה לכל החיים מכבשים. עד היום אני מפחד מהם.

כבשים זה הכי מסוכן ודי לחכימא ברמיזא וינק וינק

הסדרות של מארוול ירדו מנטפליקס ב1.3. סביר להניח שיעלו בעתיד לדיסני +, אבל אי אפשר להסתמך על זה.

מי שלא ראה דרדוויל - טופ 5 של סדרות בעשור האחרון. בין עונה 2 ל3 ,תראו את העונה של הדיפנדרס.

לדעתי ישאירו בעיקר את דרדוויל ופאנישר. לא יודע לגבי כל היתר איך ולאיפה ידחפו אותם.

בדיוק 'אני רציתי להתחיל לצפות בזה… איזה חוסר מזל…

דיסני לא תראה ממני שקל.

לא כי נטפליקס :man_shrugging:

אמזון כנראה הולכת לאנוס את העבודות של טולקין עם הDiversity החולני שלהם.
האמת אני לא מאוכזב כי לא חיכיתי לסדרה הזאת, ידעתי שהone way race swap ימשיך בכל הכוח, אני רק מתפלל שזה צעד אחד רחוק מדי כי ללכלך ולטנף את העבודות של טולקין זה קצת מוגזם.

אני יודע שזה מאוד מפריע להם שטולקין קתולי והכניס את זה לעבודה שלו (How dare he!!) וגם מאוד מפריע שאין מספיק DIE בעבודה שלו וזה לא טוב לMessage וזה, אבל אני לא מבין למה הם לא ממציאים IP חדשים ומכניסים לתוכם את כל הDIE שבעולם בלי להרוס לנו יצירות אדירות כמו שר הטבעות ובת הים הקטנה.

כמובן הדרינקר האהוב אמר את זה פי מיליון יותר טוב ממני

אם כבר דיון סרטים, חייב לומר שבחיים לא נתקלתי בסרטים כל כך אוברייטד כמו שר הטבעות.
מדבר עלילתית, אני אשכרה צפיתי ב3 סרטים שכל מה שקרה בהם היה פשוט לא משמעותי בכלל לעלילה ולתוצאה.
כל מה שהיה חשוב זה המסע עם הטבעת להר הגעש. כל הקרבות המרשימים היו נטו תפאורה ולניצחון בהם לא היה משמעות.
לא מדובר בסרטים שראיתי לאחרונה או משהו אלא בגיל יב כזה.
סתם הייתי חייב לפרוק.
בשאלה של הארי פוטר מול שר הטבעות הבחירה שלי היא בהארי פוטר. עלילה חשובה מבחינתי הרבה יותר ממשחק טוב ואפקטים.

גב, אפילו רולינג תובך מהתגובה שלך. לשים את הארי פוטר ליד שר הטבעות (בסרטים ובטח ובטח בספרים), באותו משפט זה כמו לשים את שער האליפות של יניב קטן בזעטוטים א’ ליד הסלאלום של דייגו מול אנגליה.

בחייאת רבאק יא זלמה.

שר הטבעות זה סיפור הרפתקאות, ככזה הדרך חשובה לא פחות מהמטרה הסופית. חוץ מזה שיש הסבר עלילתי לחשיבות של הקרבות, והוא כדי להסיט את תשומת הלב של סאורון מההוביטים הקטנים עם הטבעת.

היתרון היחיד של הארי פוטר על שר הטבעות הוא הכתיבה שהרבה יותר מעניינת (בהקשר זה אין על רולינג והכתיבה הקולחת שלה). בהסתכלות אומנותית נטו: שר הטבעות, הספרים וגם הסרטים, בכמה ליגות מעל. אין בכלל מה להשוות.

עבור שתי סדרות הסרטים אני חושב שהבאסה העיקרית היא שהם נעשו 2 עשורים מוקדם מדי. כיום אין בכלל ספק שבשני המקרים היו הולכים לכיוון של סדרה ולטעמי זה היה מחמיא לשני הסיפורים הרבה יותר מהנסיון לאנוס את הסיפור בפורמט של סרט.

גב בחייאת ריאל מדריד והארי פוטר. מה הדבר הבא סופרמן יותר מעניין מבאטמן? חברים יותר מסיינפלד? איפון יותר טוב מאנדרואיד? אקס בוקס יותר חזק מPS5?

:slight_smile:

חחחחחחח
להגנת שר הטבעות, בהארי פוטר קראתי את הספרים ובשר הטבעות ראיתי רק את הסרטים.
אבל הייתי חייב לפרוק את זה, מרגיש שאני היחיד בעולם שלא התחבר לשר הטבעות.

מסכים מאוד, אבל עדיין העלילה בשר הטבעות חסרה לי ממש.

רק תחשוב כמה הסרטים עושים עוול לספרים של הארי פוטר… תכפיל את זה פי 10 ותבין איפה אתה מפספס את הגדולה של שר הטבעות.

שני הדמויות הכי משמעממות בעולם, עדיף וולברין.
באטמן מעניין אולי לילדי אימו בני 16.

הבן של טולקין, שכל חייו שמר על המורשת שלו, נפטר לפני כמה שנים, אחרי זה הם פיטרו ( אמזון) את אחד היועצים מטעם המשפחה ואז הדרך בשבילם נפרצה לחלוטין.

הדבר המשמח מבחינתי בינתיים, שהמפיקים של הסדרה הבטיחו שלא יהיו בה סצינות סקס כמו במשחקי הכס (טולקין היה קתולי הדוק) .

אני ישפוט את הסידרה לטוב ולרע, אחרי שאני יצפה בה. בכל מקרה הציפיות שלי נמוכות.

בכנות, לא מבין איך אפשר לשפוט מראש סדרה שלמה (אפילו לא סרט, כן? סדרה. 9 פרקים. שתצא רק בספטמבר) על סמך טריילר של דקה שכל מטרתו הוא לקחת את רמת הציפייה של מהסדרה, ולהגדיל קצת. זה אפילו לא טריילר מלא, שמראה איזשהו בסיס של עלילה.

חוץ מזה, הסדרה הזו מבוססת על אחד/קבוצת הספרים מבין הכי משעממים בהיסטוריה, שנכתבו לפני 40-50 שנים, בזמן שהעולם היה קצת פחות…אממ…מגוון, ושכנראה הרבה פחות אנשים קראו אותו/אותם מאשר את שר הטבעות. הרבה הרבה הרבה פחות. עם כל הכבוד לסילמריליון ושות’, לפחות מבחינתי, כמישהו בעל היכרות קטנה עם העולם והסיפורים האלו, לא מזיז לי כהוא זה מה צבע העור של גמדאית, כל עוד זה לא אישיו בסדרה. מבחינתי שתהיה כחולה עם נקודות כתומות, וטרנסג’נדרית - כל עוד זה לא העיקר, ולא סביב זה סובבת העלילה (כי לא סביב זה היא סובבת במקורות), לא מזיז לי.

מכיוון שהסדרה לעולם לא תצליח אם תפנה רק לקהל המכור של טולקין והסיפורים של העידן השני שיתואר בסדרה, ולאלה שחשוב להם שאורך השיער של גלדריאל יהיה תואם במדויק למתואר בספר - היא חייבת לרכוש קהל יעד נוסף. כל עוד זה נעשה טוב (ואגב, גם בסרטי שר הטבעות היו לא מעט שינויים ביחס למקור), אני בפנים.

צריך להבדיל בין שינויים בדמויות, שמשנים את המהות שלהן עד כדי הרס של הדמות והעלילה מסביבן (הפנתר השחור לא יוכל להיות אדם לבן, וברוס וויין כנראה קצת פחות יתאים אם יהיה גבר שחור, בעיקר בגלל ההיסטוריה המשפחתית), לבין כאלו שלא.

אאאאז הנה בשבילך איך: הwoke המטורללים מאמזון הכינו לנו את השטות הזאת עם SUPERFANS (אשכרה קראו להם The fellowship of the influencers) ותספיק לך דקה אחת כדי להבין שהם שחקנים חסרי מושג בטולקין ובlore שלו שבאו לדקלם שורות ולהתלהב מהטריילר.
היה לי קשה מאוד לשרוד את הקרינג’ של האחווה הזו, אבל מישהו חייב לעשות את העבודה הזו.

הם מדברים על diversity, inclusion וכמובן strong female character.
בחיי, קשה להמציא את זה לעזאזל. אשכרה מיליארד דולר הלכו לפרופגנדה רגרסיבית.

הם כנראה חייבים גמד/אלף שחור כדי להזדהות איתו. מבינים?
אני, בניגוד לסתומים האלה לחלוטין מזדהה עם הדמויות של טולקין למרות שאני רחוק מאוד מלהיות בלונדיני עם עיניים בהירות, לא גמד בכלל אבל בטוח לא יפה ואצילי כמו האלף הממוצע.
המחלה הרגרסיבית של היכולת להזדהות עם מישהו רק בגלל צבע העור מחליאה אותי.
למה הם לא מזדהים עם האישיות של הדמות? עם ההקרבה שלה, עם הסיפור שלה?? למה ההזדהות היא עם הצבע לעזאזל?

טולקין כתב סיפור ודמויות אוניברסליות שמדברים לכולם בלי שום קשר למין, גזע או וואטאבר.
הוא מדבר על ערכים שכולנו יכולים להזדהות איתם: חברות, הקרבה וגבורה.

לדרוש שהגזעים של שר הטבעות יהיו עם צבעים “מכילים” זה כמו לדרוש מדיסני שיעשו את מלך האריות עם אריות בכל מיני צבעים… גם לבן, גם שחור, גם חום וכו’ כי הוביטים, אורקים וגמדים הם גזעים שונים לחלוטין.
ואם מישהו צריך לצבוע אותם בשחור כדי להזדהות איתם (מעניין שאין דרישה לאלפים אסייתים) אז לאנשים האלה יש בעיה.

אפשר להיות בטוחים שהסדרה הזו תהיה אסון אבל לפחות היא תייצר לנו הרבה קומדיה ונחת תודות לכל הקטילות שיגיעו.

There is no curse in Elvish, Entish, or the tongues of Men for this treachery.

אמזון unlisted את הסרטון אבל הנה זה:

ואפשר כמובן להנות מהקטילות בטיוב:

גם זה טוב

בקיצור כמו שאמר טראמפ האהוב:

“Everything woke turns to shit”

חחח בן אדם אשכרה ברא עולם שלם, שפות, היסטוריה, עידנים, לכל דמות משמעותית שם יש אלפי שנות היסטוריה הכוללות הקשרים והסברים לרוב האירועים המשמעותיים בעלילה, אנשים יושבים יומם ולילה והוגים בכתביו של טולקין, אבל גב שראה את הסרטים בי"ב לא מבין את ההתלהבות. קלאסי.

בוא, גב, תתחיל מפה - https://www.youtube.com/channel/UCW0gH2G-cMKAEjEkI4YhnPA
תלמד קצת על העולם ותראה שוב את הסרטים. אם עדיין תשאר עם התהיות האלה אז אתה כנראה לא מספיק אוהב/מבין את ז’אנר הפנטזיה.

מה שמעניין שאם ראית את הוידאו של הדרינקר אז הוא עשה משהו שאני מאוד אוהב, הוא לא רק מבקר את אמזון אלא גם הראה איך אפשר לעשות “diversty” גם מבלי לזהם את ה"סיפור". אפשר גם וגם. אבל את התאבי בצע האלו לא מעונין באמת בלספר לנו את הסיפור אלא להטיף לנו מוסר בשביל קליק בייט ורייטינג…

חובה לראות את הסרטון שלו. הוא לא איזה קיצוני פנאט, אלא אחד שמבין שאפשר לשלב בין שתי הדברים בלי להמציא שטויות.

לי לא אכפת לי מצבע השחקן, אבל בבקשה שלא יפגעו לי בסיפור או יתחילו להמציא לי דברים בשביל להפוך את הסיפור ל"מתקדם".

רק שלא יהיה אותו הדבר כמו עם סטאר וורס. (לצערי וזה ניחוש בלבד. זה כן יהיה כמו סטאר וורס) הלואי שאני טועה.

הייתי היום בקטע נוסטלגי אז ראיתי את fight club אחרי איזה 20 שנה ותאכלס סרט מחורבן ברמות.

לפני שבועיים הלכתי לקולנוע אחרי שהסרט האחרון שראיתי היה 1917 לפני הקורונה. באתי לבד (תחביב שלי ללכת לבד לקולנוע כשזה סרט שמעניין אותי) והייתי לבד לגמרי בהקרנה. ראיתי את ליקוריץ פיצה (החדש של פול תומאס אנדרסן הבמאי האהוב עליי בעולם כולו, הפפ גוארדיולה של הקולנוע). היה ממש כיף אם כי לא מתעלה לרמה של המאסטר פיסים של PTA (בוגי נייטס, מגנוליה, זה ייגמר בדם, המאסטר, חוטים נסתרים).

הסרט מועמד לאוסקר. עכשיו אף סרט של pta מעולם לא זכה. אנומליה משוגעת. זה ייגמר בדם לא זכה באוסקר. אולי הסרט הטוב ביותר של המאה ה21… מצד שני אם ליקריץ פיצה יזכה זה גם יהיה די דבילי כי כמעט כל הסרטים של פת"א יותר טובים ממנו.

אחר כך ראיתי את כוחו של הכלב שגם מועמד לאוסקר. הקטע הוא שכוחו של הכלב די חיקוי ויזואלי של זה ייגמר בדם ( צילומים מאוד דומים ואוירה דומה וכמובן שניהם סוג של מערבונים וגם ג’וני גרינווד שאחראי על הפסקול של שניהם) וגם הרעיון מאוד מזכיר את חוטים נסתרים. בקיצור רואים בכל פריים שהבמאית פחות או יותר מחקה את פת"א.

ב2019 את פרס הסרט ופרס הבמאי לקח הסרט פרזיטים שזה פשוט חיקוי של הקולנוע של טרנטינו. טרנטינו שהגיע באותה שנה עם מאסטר פיס משלו (היו זמנים בהוליווד) הפסיד לחיקוי שלו. בקיצור מטריד.

מבין המועמדים לסרט ראיתי גם את אל תסתכלו למעלה שזה חרבנא אמיתית ולא ברור לי איך זה בכלל מועמד.