קודם לסגור פינה בנוגע לוויצ’ר - לפי כל הדיווחים קאביל רצה לעזוב אחרי העונה השנייה, שוכנע להישאר ועזב בסוף השלישית (כמובן שהאלטרנטיבה של סופרמן תרמה לעניין) אחרי שלטענתו התסריטאים והמפיקה בזים לחומר המקור, מתרחקים ממנו והורסים את הסדרה. אם נטפליקס לא היו חברה פח אשפה שמבטלת סדרות סתם ככה, אבל משום מה התאהבה במפיקה של הוויצ’ר - הם היו מפטרים אותה ומחזירים את קאביל. אבל כאמור, חברה פח אשפה.
בנוגע לDCEU - מדובר במותג כושל, שקיבל אין ספור הזדמנויות ונכשל פעם אחר פעם אחר פעם אחר פעם. כבר שנים שאני טוען שרק הארד ריבוט ליקום יכול להציל את המותג הזה. יש הרבה, סיבות אבל שתי עיקריות:
הראשונה היא תודעתית. אנשים רבים כבר שרפו את היקום, ולא מוכנים לשמוע על התוצרים שלו. גם אנשים, כמוני, שלא בהכרח שרפו את היקום ומוכנים לקבל אותו אם הוא ינפיק תוצרים טובים - מותשים. אם הם ימשיכו ביקום הנוכחי זה אומר שאני צריך להשלים את פחקוומן 1-2, פחדרוומן 2, שאזפח ועוד כל מיני זבלונים שדילגתי עליהם כי וואלה הזמן שלי יקר. השמועות אומרות שהסיבה שWB לא מוכנים לגרוס את הפלאש היא שמדובר בסרט ברמה של No Way Home, הם חושבים שזה סרט הDC הכי טוב שיצא להם מאז עלייתו של… בכנות? לא רואה את עצמי מפיק 100% ממנו, כי אני לא מתכוון להשלים את כל מה שקרה מאז ליגת הצדק הקולנועי הכושל.
השנייה היא שהבסיס רעוע. היקום נבנה בצורה טיפשית, וזה צועק “הנה גם לנו יש דמויות. בואו תראו איך נראה האנדגיים שלנו, הוא נורא מגניב!!” הבעיה היא שלאף אחד לא אכפת, כי הם לא טרחו לספר לנו את שתי המערכות הראשונות. אשכרה נתנו לנו באטמן שנמצע בעסק כבר 30 שנה, ואנחנו כאילו אמורים ישר להיות במקום הרגשי הזה של דמות שנמצאת כל כך הרבה זמן בשטח, רק שאנחנו לא עברנו איתה את כל הטלטלות. פשוט מנסים להציב לנו עובדה, הוא כבר שם והוא נלחם בכל הנבלים שלו, אפילו הרגו את רובין. עכשיו תתנהגו כאילו נהניתם לראות את כל זה על המסך הגדול, כי אין לנו זמן להשקיע בכם. בזה שהם דילגו על אוריג’ינס של הדמויות, הם דילגו על החלק שאמור לגרום לנו להזדהות עם דמות, ועם הקונפליקט שיש לה (או אין לה) עם הכוחות שלה, עם הדרך בה קיבלה אותם ועם איך שהחיים שלה נראים מאז. למה שיהיה אכפת לי מפלאש (המזעזע), סייבורג (ה… לא יודע, שפשוט נמצא שם?) או אקוומן? הם סתם דמויות שמופיעות שם כי ככה.
קחו לדוגמה את בלאק אדם החדש (בדיוק ראיתי את הפוסטר בפייסבוק, וזה יושב בול על הנקודה). לא טרחתי לראות, אבל אפשר לראות בפוסטר שיש שם הופעות אורח של מלא דמויות מהיקום. כשזה קורה אצל מארוול יש שאגות באולם - אלה דמויות שאנחנו קשורים אליהן כבר שנים, או דמות חדשה שבנו לנו את הבסיס והציפייה להגעה שלה. למה שיהיה אכפת לי מהדמויות האלה של בלאק אדם? סתם עוד ועוד מאותו שום כלום של העשור האחרון. כמו הקינוחים המוגזמים האלה שבהם שמים לך 7 סוגי שוקולדים על הגלידה, ועוד יש קצפת ואז אחרי שני ביסים בא לך להקיא כי כל המתוק הזה לא מסתדר בכלל ביחד, ואף אחד לא חשב על הטעם הסופי שאתה מקבל. העיקר שהם סימנו וי על הגרנדיוזיות.
המהלך הזה של להתחיל מחדש עם סופרמן צעיר באה להילחם בשתיהן - לתת לנו אוריג’ין חדש מזווית שונה על דמות שכולנו מכירים. וכדי להבהיר שזה יהיה שונה ממה שהיה עד עכשיו - הוא אפילו יהיה צעיר יותר ממה שיצא לנו לחוות ברוב הגלגולים השונים. אני אשמח אפילו לא לראות את החליפה בסרט. אולי לקראת הסוף, או אפילו לסיים ככה את הסרט. שיתרכזו בקלארק הצעיר, כמו שהיה בסדרה האלמותית סמולוויל. אם זה יהיה עשוי טוב, אין אחד שיתנגד ללגדול עם הדמות עד שהיא נכנסת לגלימתו של סופרמן.
אני לא רוצה סרט מפוצץ, לא עוד פעם איום על העולם מהרגע הראשון, לא צריך להתחיל עם זוד בסרט הראשון, דומסדיי בסרט השני ודארסייק בסרט השלישי. גם תאנוס לא היה תאנוס אם לא היו עוברים כל כך הרבה בדרך אליו, וגם קאנג לא היה מרגש אם היינו מקבלים אותו (כמו שהרבה מאוד אנשים רוצים) ישירות אחרי תאנוס, מבלי שהדמויות עוברות דברים בין לבין. תחשבו מה מארוול עשו בפייס 4, איך הקדישו שנתיים שלמות להתמודדות של הדמויות עם האבל, עם ההשלכות של הפעם ההיא שבה לא הצליחו להציל את העולם. ההשלכות המיידיות אולי בוטלו בסרט שאחרי, אבל עדיין כולם איבדו כל כך הרבה. בליגת הצדק לדוגמה סופרמן חוזר לחיים 5 דקות אחרי שהרגו אותו בסוף הסרט הקודם, ואפילו לא היה אכפת לי מזה שהוא מת כי הכל נעשה בצורה כל כך חפוזה. יום אחד אני מכיר את סופרמן החדש, למחרת הוא מת ואז הוא שוב חי.
מבחינתי, תנו לי teen drama כמו שמארוול עשו עם homecoming, שמראה איזה קשה זה להיות נער עם כוחות על. תנו לי לאהוב את קלארק כמו שמארוול עשו עם טוני סטארק, ושסופרמן יגיע אח"כ כמו שקרה עם איירון מן. זה אפילו לא חייב להיות סרט מדהים, פשוט תנו לי לאהוב את הדמות, ואז אולי אני אטרח להגיע לקולנוע לראות מה קורה איתה בסרטים הבאים.