סרטים וסדרות - ביקורות והמלצות

@dmitrys

א. מה עם העונה הרביעית של “Slow Horses”? צפית?
הגעתי אליה קצת באיחור, מסיבות מובנות, ועכשיו אני באמצע.
ג. השבוע מגיעה העונה השנייה של “Silo”. מתרגש? (בסדר בסדר, גם @Sasha ).

לא ראיתי סלואו הורסס עדיין. זה ברשימה לזמן הפגרה.

סיילו אני מתרגש. קראתי את הספרים אחרי העונה הראשונה, יש הרבה שוני. אני יודע את הכיוון הכללי, אבל הם שינו הרבה פרטים ועשו את זה ממש טוב.

לטעמי פחות טובה מהקודמות.
יש הרבה פחות הומור ושנינות, אז נשארנו עם אקשן ריגול ממוצע.
מקווה שזה חד פעמי, ובעונה הבאה הם יחזרו לעשות מה שהסלואו הורסס מצטיינים בו - לעשות פדיחות .

אני מקווה שהוגו וויווינג ימשיך, איזה שחקן אדיר הוא. לא פחות טוב מגארי אולדמן.

האמת שדווקא את העונה הקודמת, השלישית, הייתי מדרג כחלשה מבין הארבעה.

מסכים לגביי הרצון בהישארות של הוגו וויבינג, אבל גארי אולדמן זה משהו מדהים בפני עצמו.

ראיתי אתמול את גלדיאטור 2.

סרט נחמד, בחלקו אפילו נהניתי, ובהחלט יותר טוב מהרבה המשכונים פחונים של סרטים אחרים. אבל בסוף, עדיין סרט מאכזב.

משהו בסיפור שסופר היה מאוד מאוד מאוד עצל. מהלך הסיפור מאוד דומה לחלק הראשון, כאשר גם בוצע קישור משפחתי בין הסרטים באופן מאוד צולע שהציניים בינינו יצקצקו כשה"הפתעה" תתגלה.

ובכלל, “הפתעה” זה המוטיב המרכזי בסרט, כולל הגרשיים. רוצה לומר, התסריט לא מעניין כי הוא חסר הפתעות לחלוטין. כמעט כל התקדמות בעלילה שקרתה הייתה משהו שצפית שיקרה, פשוט כי הסרט חוזר על כל קלישאה אפשרית במהלך סרטים שכאלו, וכמו שאמרתי, מהלך העניינים בסוף גם די זהה לזה של הסרט הראשון.

וכשהכל צפוי מראש, אתה מאבד את תחושת החיבור לעלילה, ואז הסרט גם מאבד את הדבר העיקרי שהפך את הסרט הראשון לכל-כך מוצלח: הרגש. וכשחושבים על זה, הסרט הראשון לולא היה מרגש, היה סרט קצת בינוני. וזה בדיוק הסרט השני.

והפינה הפרובנציאלית: ליאור רז בתפקיד הרבה יותר גדול ממה שחשבתי שיקבל (הוא ממש לא זניח, לגמרי בטופ 10 של הדמויות המרכזיות מבחינת השתתפות בסצנות), אבל מבחינה עלילתית הוא חסר משמעות לחלוטין. הוא לא תרם כלום לסרט, יכולת להוציא את הדמות שלו והסיפור היה נשאר זהה. הוא אפילו במובן מסוים הזיק, ולו רק כי המבטא הישראלי באמצע כל זה הרגיש כל-כך לא קשור.

יש באמת צורך לסרט שני פה? מעבר לרצון של הוליווד לסחוט את הלימון של הכסף…