א. מה עם העונה הרביעית של “Slow Horses”? צפית?
הגעתי אליה קצת באיחור, מסיבות מובנות, ועכשיו אני באמצע.
ג. השבוע מגיעה העונה השנייה של “Silo”. מתרגש? (בסדר בסדר, גם @Sasha ).
לא ראיתי סלואו הורסס עדיין. זה ברשימה לזמן הפגרה.
סיילו אני מתרגש. קראתי את הספרים אחרי העונה הראשונה, יש הרבה שוני. אני יודע את הכיוון הכללי, אבל הם שינו הרבה פרטים ועשו את זה ממש טוב.
לטעמי פחות טובה מהקודמות.
יש הרבה פחות הומור ושנינות, אז נשארנו עם אקשן ריגול ממוצע.
מקווה שזה חד פעמי, ובעונה הבאה הם יחזרו לעשות מה שהסלואו הורסס מצטיינים בו - לעשות פדיחות .
אני מקווה שהוגו וויווינג ימשיך, איזה שחקן אדיר הוא. לא פחות טוב מגארי אולדמן.
האמת שדווקא את העונה הקודמת, השלישית, הייתי מדרג כחלשה מבין הארבעה.
מסכים לגביי הרצון בהישארות של הוגו וויבינג, אבל גארי אולדמן זה משהו מדהים בפני עצמו.
ראיתי אתמול את גלדיאטור 2.
סרט נחמד, בחלקו אפילו נהניתי, ובהחלט יותר טוב מהרבה המשכונים פחונים של סרטים אחרים. אבל בסוף, עדיין סרט מאכזב.
משהו בסיפור שסופר היה מאוד מאוד מאוד עצל. מהלך הסיפור מאוד דומה לחלק הראשון, כאשר גם בוצע קישור משפחתי בין הסרטים באופן מאוד צולע שהציניים בינינו יצקצקו כשה"הפתעה" תתגלה.
ובכלל, “הפתעה” זה המוטיב המרכזי בסרט, כולל הגרשיים. רוצה לומר, התסריט לא מעניין כי הוא חסר הפתעות לחלוטין. כמעט כל התקדמות בעלילה שקרתה הייתה משהו שצפית שיקרה, פשוט כי הסרט חוזר על כל קלישאה אפשרית במהלך סרטים שכאלו, וכמו שאמרתי, מהלך העניינים בסוף גם די זהה לזה של הסרט הראשון.
וכשהכל צפוי מראש, אתה מאבד את תחושת החיבור לעלילה, ואז הסרט גם מאבד את הדבר העיקרי שהפך את הסרט הראשון לכל-כך מוצלח: הרגש. וכשחושבים על זה, הסרט הראשון לולא היה מרגש, היה סרט קצת בינוני. וזה בדיוק הסרט השני.
והפינה הפרובנציאלית: ליאור רז בתפקיד הרבה יותר גדול ממה שחשבתי שיקבל (הוא ממש לא זניח, לגמרי בטופ 10 של הדמויות המרכזיות מבחינת השתתפות בסצנות), אבל מבחינה עלילתית הוא חסר משמעות לחלוטין. הוא לא תרם כלום לסרט, יכולת להוציא את הדמות שלו והסיפור היה נשאר זהה. הוא אפילו במובן מסוים הזיק, ולו רק כי המבטא הישראלי באמצע כל זה הרגיש כל-כך לא קשור.
יש באמת צורך לסרט שני פה? מעבר לרצון של הוליווד לסחוט את הלימון של הכסף…
#התחלנו
בתגובות מובאות הצעות מגוונות וחביבות לליהוקים אפשריים נוספים באותה הרוח: ג’ון סנה בתור הרמיוני, אלן דג’נרס בתור דמבלדור, ועד עורב (שחור, כמובן) בתור הדוויג (הלבנה כשלג, טפי!).
התגובה החביבה עליי:
איך רולינג מסכימה לחרא הזה? לא ייתכן שהיא פשוט נתנה להם וטו לעשות ככל העולה על רוחם. היא גם לא צריכה את הכסף וגם מאוד מעורבת שיח אנטי ווקי.
וואו, אני יודע שאנחנו פורום מאוד פתוח מבחינת חופש ביטוי, אבל הוא עדיין בן אדם.
אני יכול לעשות ספוילר לדמות של סנייפס? זה יפריע למישהו?
היא כבר הסכימה לעשות את זה עם הדמות של הרמיוני בהצגה שהיא העלתה.
פה זה כבר מרגיש צעד יותר מדי בגלל שהמראה שלו הוא די אייקוני.
האמת שזה די מפתיע כי HBO עד עכשיו באופן מאוד ברור לא שייכים למשחק הפרוגרסיבי ויודעים להוציא טלוויזיה איכותית מאוד תוך כדי זין גדול מאוד על השיט הזה. העונה השלישית של “Industry” אפילו ממש יורדת ויוצאת נגד PC ופרוגרס.
וזה אומר שאני רוצה לתת להם קרדיט. ראשית, זה עדיין לא ליהוק סופי, וכרגע סתם שמועה. שנית, ייתכן שהם רואים שם איזה שיחוק שאנחנו עוד לא רואים. צריך להמתין ולראות אם זה אמיתי והאם זה מקרה מבודד או חלק מפוליסי רחב יותר.
באמת שקשה לי לראות דווקא את HBO מחרבת את הפרוייקט הזה על שיט של ווק. זה פשוט לא מתאים להם.
זה הדרך שלהם “לפצות” על השילוב של “אויבת הווק מספר אחת” גי קי רולינג…
המחשבה שלהם “ניתן לווק איזה מנחה של race swap והם יעזבו אותנו בשקט ולא יציקו לנו עם רולינג”
מי ששיחק במשחק של הוגרטס החדש והמצליח מבין על מה אני מדבר.
הבעיה שהגישה הזאת לא תצליח בסופו של דבר. והם יאבדו את שתי הקהלים. הקהל הרגיל שהדברים האלו מגעילים אותו ואת הקהל הזעיר של הווק שמבחינתו גי קי רולינג זה דגל שחור…
נ.ב אני רוצה להדגיש שבגדול מבחינתי RS זה הדבר שפחות מטריד אותי, גם בhouse of the dragon הם עשו את זה אבל זה לא מנע ממני להנות בסהכ משתי העונות שלה (יותר מזה לדעתי השחקן שנבחר היה לדעתי הדמות השניה הכי מהנה בסידרה)… אבל זה סיפטום לבעיה יותר גדולה.
האם מעכשיו כל פעם ששחקן שחור יקבל תפקיד בסרט יתנהל דיון כזה ?
יש שחקנים שחורים שלפעמים גם מקבלים תפקידים.
פעם ראית מקרה הפוך שדמות שבמקור שחורה הפכה ללבנה? (אני מדבר על הזמן הנוכחי כמובן)
כן והרבה מהם עושים עבודה נפלאה , הבעיה שמשנים צבע עור של הדמות מהמקור בשביל סיבות פוליטיות
לא חושב שלמישהו יש בעיה למשל עם סמואל אל גקסון…
סנייפ גם בספרים מתואר בצורה מפורשת בתור בחור לבן גם בסרטים כמובן.
דרך אגב בספרים יש דמויות שחורות שהם קימים בלור, וגם דיברסטי. אז זה לא בעיה לעשות את זה בצורה טיבעית שלא תהיה מלאכותית ומזויפת אבל זה לא הסיבה לזה.
כשג’קסון קיבל את התפקיד של ניק פיורי ביקום הקולנועי של מארוול, זה לא הפריע לאף אחד כי ניק פיורי מאז 2005 הוא דמות שחורה בקומיקס. כשניק פיורי הפך לדמות שחורה בקומיקס אחרי כמה עשורים של היותו גבר לבן - זה עשה רעש, אבל בסופו של דבר הקהל של הדמות היה קטן מדי מכדי שזה ישנה משהו.
לא מבין למה שכל הווקים לא יכתבו סדרת ספרים מצליחה בשם טרנסי טוסטר, שם כל הדמויות הן שחורט"ביות ושילהקו לשם את מי שהם רוצים. אה נכון, כי אף אחד לא ישלם על זבל כזה…
הסיפור הוא לא גזענות או אנטי גזענות. כי אם הם כל רוצים לשלב דמויות שחורות, למה הם לא נלחמים ולוחצים למשל על מארוול ליצור סופר הירו חדש שהוא שחור ולעשות עליו סרט?
כי זה לא העניין. הכל זה ניסיון להתחנף לקהל שלא באמת קיים.
יש גבול איפה אני מוכן לקבל את השחקן השחור ואיפה לא.
מורגן פרימן ב"חומות של תקווה" מרגיש לגמרי במקום, למרות שבספר הוא לבן.
אבל אישה שחורה בתפקיד של מנהיג וויקינגי במאה ה 10 כמו בסדרת “ולהאללה”, זה יותר מדי בשבילי.
אני מקווה שברור לכולם חוץ מטיטי שאין פה רצון לקדם את האוכלוסייה השחורה, כי ההייט נגדם מעולם לא היה כל כך גדול. ובצדק.
בינגו, בגלל זה אני לא מרים דגל לבן לגבי הסידרה. אם השחקן יעשה עבודה טובה אז מי יזכור את זה…
הבעיה שזה בדרך כלל מראה כיון מסוים וזה חבל, כי באמת יש פוטנציאל עצום לסידרה לעשות מה שהסרטים לא יכלו לעשות.
לא מסכים, הם לא אשמים בזה, אם תבדוק תראה שרוב האקטיבסטים הווקים זה לבנים בכלל…
אני מכיר הרבה שחורים (תסלחו לי שאני לא מחפש את הכינוי של pc) שגם הם מתעבים את זה ובצדק כי זה גם זילזול בהם " שחור לא יכול לגלם דמות חדשה אלא רק מיחזור של דמות לבנה"