גם לא שלגייה שחורה, אבל פה מה זה משנה אם הפרופסור הזה שחור או לבן ?
סנייפ הוא דמות גותית מבחינה חיצונית וצבע עורו ה"חיוור" עד “לא קיים” הוא חלק מהותי מתיאור הדמות לאורך כל הספרים. זה פשוט סתם לעשות בכוונה. בדיוק כמו להפוך את משפחת וויזלי לשחורה. זה לא מהותי לעלילה שהם ג’ינג’ים, אף אחד אפילו לא אוהב ג’ינג’ים, אבל כולם יודעים שהוויזלים ג’ינג’ים ואין סיבה לשנות את זה מלבד לעשות דווקא.
צריך קודם כל באמת לראות האם זה ליהוק מקצועי או לא. בהחלט ייתכן שמאוד אהבו את הרעיון שלו בתור סנייפ ושזה השיקול היחיד, ואם זה כך לגמרי אפשר וצריך להחליק את השינוי הזה בגרון. את זה נוכל לגלות די בקלות כאשר נראה האם זה מקרה מבודד, או האם השחקן הזה באמת נותן הופעה טובה של סנייפ. במידה וזה קורה, הכל טוב.
אחת ההיתממויות הכי מצחיקות שקראתי כן. אתה יודע היטב את התשובה לשאלה שלך אז מה הטעם בה?
סנייפ הוא דמות מסוימת כחלק מסיפור, דמות אייקונית שלחלוטין היותו לבן היא חלק מהאופי שנבנה לו. זה מגוחך בערך כמו שלהפוך את מאלפוי לשחור יהיה מגוחך.
יש גם בסיפור המקור דמויות שחורות, ואפילו אם רוצים להפוך דמות לבנה לשחורה ניתן לחשוב מי יכול לבצע את זה בלי לפגוע בשום דבר במהות של הדמות. סנייפ רחוק מלהיות השם הראשון שיעלה לי לראש (אם כי הוא גם לא האחרון. יש אופציות גרועות יותר כמובן).
אני מוחה, ואני מבטל אותך!
זה לא רק שהפכו את סנייפ לשחור, זה לא הבעיה היחידה אלא יש לזה גם משמעות בתוך הסיפור.
שאלה, פעם הראו איך אפשר להסתיר ספוילר בפורום מישהו יכול להזכיר לי? כי בשביל להראות כמה השינוי משמעותי אני חייב לשים ספוילר חחח
שאלה נחמדה ולחלוטין לא קשורה שעולה לי בהקשר הזה: סביר לטעון שאחוז טהורי הדם בסלית’רין גדול משמעותית מאחוז טהורי הדם בשלושת הבתים האחרים. האם זה נכון גם לאחוז הלבנים?
ולמה אין יהודים בהוגוורטס? כולם הולכים הביתה לכריסמס אבל אף אחד לא מדליק חנוכיה.
גילוי נאות, אני צפיתי בעיקר בסרטים. אני יודע שסנייפ בספרים מתואר בצורה שונה מהסרטים.
החשש של המעריצים הוא שהם ינסו להכניס לסיפור מתיחות על רקע גיזעני
בסרטים, סנייפ בסופו של דבר מתואר בתור אחד שניסה להגן על הארי פוטר בגלל שהוא הכיר ואהב את אימו מהתקופה שהם היו ילדים. ושהם הגיעו להוגרוטס ביחד כל אחד מהם הלך לבית אחר ושאימו של פוטר (לילי) הכירה את אביו ושם הם התאהבו, החשש שהם ינסו ליצור גירסה שבטקסט זה יטושטשה (אבא של הארי התנהג בגסות והיה כמו ביריון לסנייפ) גיימס בגירסה החדשה , יתואר בתור גזען שמציק לסנייפ רק בגלל צבע עורו
דרך אלן ריקמן כסנייפ אדיר. שחקן מדהים, כל שחקן שיכנס לסנייפ, בלי קשר לצבע עורו, יהיה בצל האדיר של ריקמן. לא מקנא בו.
משה לנסות להסתיר ספויילר לספרים שנכתבו במאה הקודמת זה אחד המצחיקים שראיתי פה בפורום.
האירוניה במה שאתה חושש שהם יעשו לג’יימס (ואני יודע שלא ממש מראים את זה בסרטים) היא שהם לא בדיוק מתבריינים על סנייפ, הם יותר מציקים לו כי הוא גזען.
אולי הם בכלל מחפשים מישהו שחור כדי להראות ששחורים גם יכולים להיות גזענים? חח
אני כותב את זה מנקודת מבט של הסרטים. שזה לדעתי רוב הקהל המודרני שיצפה בסידרה.
זה בדיוק העניין, שאתה משנה את צבע עורו של סנייפ אתה עלול לשנות את הסיפור בגלל השקר שנקרא “modern audience”
אני לא מכיר חוקי ספוילרים. אני יודע שיש אנשים רגישים . אז לא מזיק נכון?
אם כבר @Paco-Pavon הזכיר את אורי כץ בדיון אחר אז רוצה לנצל את הבמה כדי להמליץ על הספר שהוא כתב - “האל המכאני”.
זו טרילוגיית מד"ב, אבל לא מד"ב רחוק בחלל החיצון, אלא עולם כמו היום פחות או יותר. ספר שממש מורגש שנכתב על ידי דוקטור לכלכלה (היי קדמה טכנולוגית) שהפך להיות מדען נתונים (שלום בינה מלאכותית). הספר הוא מעין שילוב של הארי פוטר, המשחק של אנדר ומשחקי הרעב: אח ואחות מגיעים לאי שאמור לאכלס בית ספר בינלאומי מצוין, ואז נחרדים לגלות שבית הספר השתגע ומנסה לרצוח את התלמידים.
מישהו קרא? דעתכם על הספר?
אחד הספרים שהכי נהניתי לקרוא בשנים האחרונות.
רכשתי את הטרילוגיה וטרם קראתי (יש לי בעיית דחיינות קשה עם ספרים, בעיקר עלילתיים). אבל מבטיח לתת מאמץ ולעדכן פה.
מצד אחד סרט של כריסטופר נולאן על האודיסאה של הומרוס נשמע כמו חלום. אחד האפוסים הגדולים בהיסטוריה, שמסופר ומעוצב מחדש ע"י אינטרפטציה אומנותית של גאון קולנועי כמו נולאן - קשה לחשוב איך משהו כאן יכול להשתבש.
מצד שני, אני אישית לא ממש מתחבר לקאסטים המפוצצים האלה, עם כל-כך הרבה כוכבים. יותר מידיי מבחינתי. זה משהו אחד (ומאוד מהנה) לראות סרט ישן, שבדיעבד מתברר שהרבה מהשחקנים שלו הפכו לכוכבים ענקיים. זה משהו אחר ללהק מראש ערימה של שחקנים מבוססים ומפורסמים מאוד. נדיר מאוד שהסרט מספק מספיק תפקידי עומק מגוונים שיצדיקו את הליהוק המטורף, ואז סתם יש תחושה של אוברוולמינג/פספוס. מה גם שספציפית זנדאיה ותום הולנד כבר יצאו לי מכל החורים. הרותם סלע ואסי עזר של הוליווד.
ועם כל זה - סרט ראשון מזה תקופה שאני בהחלט מחכה לו.
הבעיה הכי גדולה שלי עם הרעיון לסרט - לא משנה אם מדובר בעיבוד “ישיר” לאודיסאה, או עלילה מודרנית בהשראת הסיפור המיתולוגי, היא שאני…איך אגיד את זה בעדינות…לא משוכנע שסרט, כמוצר מבודד (בניגוד לסדרה, או סדרת סרטים), יכול להכיל את הסיפור, בטח לא במלואו.
וכשמדובר באחד הסיפורים האהובים/מוכרים/ותיקים/מעובדים בהיסטוריה - לקצץ חלקים שאולי פוגעים במהות של הסיפור רק כדי להתאים ל-2.5-3 שעות (על מי אני עובד? זה יהיה 3-3.5) זה לא פשוט בכלל, וזה לא משהו שאתה רוצה לפשל בו.
זה כמובן לא מוריד מהעניין שלי בסרט (שלחלוטין עלה מאז שפורסם לפני כמה שעות שהוא יהיה מבוסס על האודיסאה), אבל זה כן משהו שישר קפץ לי לראש.
לגביי הקאסט -
אני ממש ממש לא חובב של טום הולנד וזנדאיה, בלשון המעטה, אבל האחרים הם כן גורם משיכה. חלקם יותר, חלקם פחות (היי אן הת’אווי). ופחות מטריד אותי “עומס כוכבים”, כי באופנהיימר, שזו אחלה השוואה כי זה אותו במאי, פתאום התגלה שלחלקם יש תפקידים מאוד מינוריים, ככה שזה לא הרגיש לי כעמוס.
חוץ מזה - שרליז ת’רון? אולי כסרסיי/אתנה?
אם כי מבחינתי שהיא תגלם גם את ניצב מספר 373.
מודה שאני צרכן קולנוע קז׳ואלי למדי בשנים האחרונות, אבל מה זנדאיה עשתה לכולם? ראיתי אותה רק בספיידרמן (meh) ובאופוריה (chefs kiss).
לא מדבר בשם כולם, אבל לי אין משהו נגדה, או נגד הולנד. זה לא אישי. זו לא “שנאה” כמו שזו פשוט אי הבנה של למה הם נחשבים ברמה בהם נחשבים. לא רואה בהם כלום.
כן, אבל איפה כבר רואים אותה? באופוריה היא היתה מצוינת בעיני. מסכים?
לא מסכים, אבל גם לא מתווכח, מהסיבה הפשוטה - לא צפיתי באופוריה.
איפה ראיתי אותה? חוץ מב-Dune, איפה לא? היא לא צצה לי במסך רק בסרטים/סדרות. קיסם האוזניים הזה נמצא בכל מקום (פרסומות, ידיעות שונות).