סרטים סדרות וספרים - ביקורות והמלצות

לגבי הקאסט המפוצץ, זה משהו שהולך עם נולאן לאורך כל הסרטים שלו באופן עקרוני.
אם אני זוכר נכון הוא דיבר על זה כשעשה את באטמן(תחילת הקריירה שלו), ואמר משהו לגבי זה שהוא אהב את העובדה שבסופרמן(המקורי) הקאסט היה מלא בפרצופים מוכרים, ורצה להביא את זה גם לבאטמן שלו.
כנראה זה נדבק לו.

בנוסף, גם רובם כבר שחקנים שעבדו איתו בעבר אז כנראה יותר קל עבורו לעבוד איתם.

לא לגמרי נכון, בטח ביחס למעמד השחקנים בעת יציאת הסרטים.

אפילו אם לא נלך אחורה עד ל"ממנטו" (מדהים), או ל"אינסומניה" (לא יודע, לי לא הייתה אינסומניה שנים אחרי צפייה בסרט הזה) - מי הקאסט המפוצץ ב"טנט"? “דאנקרק”?

בסוף הכל שאלה של השימוש בשחקנים (כמות, ואופן), ולא מי הם. אתה יכול ללהק את מיי קוקאין לסרט בתפקיד שולי מאוד (“Inception”), גם אם אני מתעלם לרגע מה המעמד שלו אצל הקהל הרחב, אבל זה לא מה שבאמת הופך את הקאסט למפוצץ.

בדנקירק שיחקו קיליאן מרפי, טום הארדי, קנת’ בראנה, מארק ריילנס ואפילו לוהק הארי סטיילס.

אני אתן לך את טנט, למרות שלדעתי גם שם לוהקו שחקנים מאוד מוכרים(רוברט פטינסון).
ההבחנה שאני עשיתי היא בין שחקנים מוכרים לבין שחקנים בתחילת דרכם.
ולא בין שחקנים גדולים ושחקנים טיפה פחות גדולים.

ובכל מקרה, אם נלך לשאר הסרטים רוב הקאסטים שלו די עמוסים.

Who the fuck is מארק ריילנס, ואיך הוא משפיע על ההגדרה של “קאסט מפוצץ”?

קנת בראנה? כנ"ל לגביי השאלה השנייה, והמעמד של קיליאן מרפי היה משמעותית נמוך יותר כשלוהק לדאנקרק, ביחס לעכשיו. אבל ממש.

לגביי טנט - אוקיי, רוברט פאטינסון (לא יודע כמה אני מסכים, אבל נגיד), ומי עוד? הבן של דנזל? אליזבת דביקי? מה מפוצץ פה?

השאלה אם אתה מתייחס לכמות או לסטאר קוואליטי, אם כי בשני המקרים - אני לא מסכים לגביי הקביעה הגורפת :slight_smile:

יותר face recognition/star quality.

מרק ריילנס נחשב לאחד השחקנים הטובים ביותר.
זכה באוסקר לא מזמן(שנה לפני דנקירק).
אם אנחנו לא יכולים להסכים שהוא נחשב ליהוק ‘‘גדול’’ אז הפער בנושא הזה הוא רעיוני.
אפשר היה ללהק במקומו מישהו עם רזומה הרבה פחות רחב ומרשים.
ככה אני גם הבנתי את הטענה במקור, אבל אולי הכוונה הייתה אחרת.

בכל אופן, זה לא איזו גבעה שאני אמות עליה, זה סתם משהו שניסיתי להסביר מהצד של נולאן עצמו:

That’s amazing, so let’s do that for Batman , and let’s start by putting together an amazing cast,” which is what they had done with that film, but which I hadn’t seen done since — they had everybody from [Marlon Brando ] to Glenn Ford , playing Superman’s dad, you know, it was an incredible cast. So we started putting together this amazing

נכנס לכאן ומהרהר איפה לעזאזל הם מוצאים שעה וחצי לצפות בסרטים, ועוד יש להם אנרגיות לדון עליהם לפני שיצאו.

לקח לי שבוע שלם כדי לסיים לצפות בדדפול החדש וזה סרט שממש ציפיתי לראות אותו מזמן.

אני היחיד שהסרטים הבודדים שהוא רואה זה ספר הג’ונגל ומלך האריות?
לא מצליח לקרוא ספרים ולראות סרטים כמעט בכלל.

מזל שיש אודיו ויוטיוב, אחרת הידע הכללי שלי היה מסתכם בזרים של עירוני טבריה.

כל עוד זה לא נטפליקס זה כבר טוב.

אני מת על סרטים וכמה שהם יותר ארוכים יותר טוב. זנדאיה זה ממתיק מלאכותי. אני שותה קפה שחור בלי כלום.

הימור שלי, בסיפור המאוד יווני הזה אנחנו נראה איך זנדייה הופכת להיות הלנה מטרויה טום הולנד יהיה הנסיך שיכשף אותה ע"י אפרודיטה ובכלל אודיסאוס של עצמו כמו גם הסיפור שלו הוא דמות כל כך מורכבת. זה יכול להיות סרט אקשן אפי לחלוטין אבל באמת שיש בו כל כך הרבה, שאולי רק אחד כמו נולאן יצליח לטווח לקהל את המורכבות שלו.

עוד אופציות:

אן הת’וואי אחת הסירנות
שרליז ת’רון אתנה או הרה

מעניין גם מי יהיה אכילס והאם כל זה יהיה טרילוגיה.

ההשערה הרווחת היא דווקא שמאט דיימון יהיה אודיסאוס וטום הולנד יהיה טלמאכוס.

זנדאיה היא הלנה מטרויה - “האישה הכי יפה בעולם”, בעולם בו יש את שרליז ת’רון (בין אם היא תהיה בת אנוש ובין אם לא) זה מדע בדיוני מחורטט ברמה הכי גבוהה מאז…שרליז ת’רון היא המכשפה הרעה שמקנאת במראה של קריסטן סטיוארט כשלגייה.

אתם עושים כאן קצת סלט בין האודיסאה לאיליאדה.

האודיסאה מתמקדת באודיסאוס/יוליסס, גיבור ששב ליוון אחרי מלחמת טרויה, ובסיפור המסע שלו חזרה הביתה ליוון, בעוד שמלחמת טרויה (כולל את הלנה, אכילס ושאר החברים) היא אירוע שנמצא רק ברקע של הסיפור וכבר פחות במיקוד.

ע"פ גילאים וכו’, אני מעריך בזהירות שהליהוק הוא:
אודיסאוס - מאט דיימון
פנלופה (אשתו של אודיסאוס) - שרליז ת’רון/אן הת’אווי
טלמאכוס (בנו של אודיסאוס) - תום הולנד
אתנה - זנדאיה/שרליז ת’רון (מן הסתם יש הבדל עצום בין שתי הבחירות, אבל זה תלוי באינטרפטציה שנולאן יבחר)
קליפסו - זנדאיה
רוברט פטינסון - נסטור, הנביא העיוור? אם כי קצת מבוגר מידיי בשביל פטינסון

כמובן שכל זה מסתמך על-כך שהסרט יהיה עיבוד די נאמן למקור. אם נולאן יבחר בעיבוד חופשי יותר (זה אפילו כמעט מתבקש - בכל זאת, אחד הסיפורים העתיקים והמשוחזרים ביותר בתולדות תרבות המערב), ופתאום ידגיש מאוד תפקיד שבסיפור ההומרי הוא די שולי, זה יכול לטרוף כאן את כל הקלפים.

אודיסאוס - מאט דיימון אלוהים ישמור אני מקווה שזה לא נכון, מאז הסרט שהוא עשה עם הסינים
קיוויתי שלא נראה אותו יותר משחק בסרט פנטזיה.

קצת חדשות טובות, שנראה לי שיעניינו בין היתר את @Ganjo :

הסדרה ‘רצח מאדום לשחור’, אחרי שעברה דיגיטציה והתאמה לאיכות צפייה של ימינו, עולה ל-yes VOD (בתקווה שזה לא יתסיים רק שם, ותעלה לשירותי סטרימינג נוספים). למי שפחות מכיר - מדובר בסדרה שמבוססת על ספר של דייוויד סימון (היוצר והמפיק בפועל של ‘הסמויה’), שגם כתב בעצמו לא מעט מפרקי הסדרה, שקדמו ל’הסמויה’. חוץ מסימון, היה מעורב ביצירת הסדרה גם טום פונטנה (היוצר של ‘אוז’) בתור כותב ראשי, לצד עוד מספר גורמי מקצוע מצויינים.

אישית לא ראיתי את הסדרה ובדיוק חיפשתי לאחרונה דרך לראות אותה, אבל בהחלט נשמע מבטיח (גם אם מדובר בשלב יחסית מוקדם ובוסרי של היוצרים המעולים שעבדו על הסדרה).

אוז, הסמויה, סופרנוס, פעם ידעו לעשות טלוויזיה.

מעניין, לא שמעתי על הסדרה הזו. אמצא זמן

סדרה מצויינת. הייתי רואה אותה בזמנו בערוץ AXN אני חושב.

רצח מאדום לשחור זאת סדרת מופת.

זה מערוצי הכבלים ? נוסטלגיה

כן, ואפשר היה לקלוט אותה באופן פיראטי בקלות, רק לחבר מהשקע של הוט לטלוויזיה ולסרוק, היו כ 50 ערוצים ב’‘חינם’', היו ימים.