מספיק לעבור על רשימת הזוכים של האוסקר כדי להבין שזה חרא פרס
דיונ 2 לא זכה בין היתר בגלל DEI …
תקן אותי אם אני טועה.
הבנות שלי רואות כל מיני סדרות נוער ויש משהו שמשגע אותי - מבוגרים (25+) משחקים נערים בני 17 ונערים בני 18-20 משחקים נערים בני 13. מה הקטע הזה? למה ילד בן 13 לא יכול לשחק ילד בן 13? מזכיר לי שפעם סרטים אמריקאים היו דוברי אנגלית למרות שהעלילה כביכול מתרחשת במדינה אחרת.
כנראה לא קל למצוא שחקנים בני 13 טובים וגם בטח יש בעיות ביורוקרטיות עם העסקת ילדים.
אותי גם משגע ששחקנים מכל העולם מגלמים דמויות אמריקאיות. אין מספיק שחקנים אמריקאים שצריך שחקן בריטי או ישראלי בשביל הדמות? זה קורא גם להיפך, אבל פחות.
גם עכשיו זה ככה.
יותר מזה, אני רואה עכשיו את 1923. אינדיאנים מדברים בינהם בשפה שלהם, אבל אחרי 2 משפטים עוברים לאנגלית.
זה בסדר בסדרות האלה גם לא תמצא שחקנים בני 30 טובים…
הפעם האחרונה שנתקלתי בתופעה הביזארית הזאת הייתה כשראיתי צ’רנוביל. זה היה כל כך לא אמין שכאבו לי העיניים.
אני ממש זוכר שזו הייתה אחת הביקורות המובילות על השמיניה
אישית לא הפריע לי אם להגיד את האמת, אני גם ככה נוראי בהערכת גילאים…
איחלתי למלהקים של סדרת הארי פוטר בהצלחה
דור מיכה ועומר אצילי הצטרפו לקבוצה
מה דעתכם על מה שקורה עם ‘סופרמן’ שיצא השבוע?
אני חובב סרטי קומיקס ולכן כן ציפיתי לראות מה יעשו עם זה, אבל לא בא לי ללכת לראות סרט שחלק ממנו זה גיבור על שנלחם במדינה שהיא שותפה של ארה’‘ב ונלחמת באזרחים מזה’'תים מסכנים.
שלא לדבר על כך שהבמאי יצא בפומבי וקרא לזה ‘‘סיפור מהגרים’’, והכניס את הסרטים האלה בחזרה לתוך עולם הפוליטיקה.
ראית את הסרט?
כי אם לא, אין מה לבקר משהו על סמך ביקורות מעומעמות של אנשים, שגם בהן כל מבקר הבין את הדברים אחרת, או תפס את הנפח של האירועים שאתה מתאר בקנה מידה אחר לגמרי מתוך הסרט.
(גילוי נאות: לא צפיתי. זה יקרה רק מחר, אבל דיברתי כעיקרון)
קראתי ביקורת ב-‘וואלה’ ואני לא חושב שזה כזה נתון לפרשנות, זה די סיפור גם ברשתות.
אולי אתה צודק, כרגע, זה ממש עשה לי חשק לא לראות בכלל.
אני ראיתי, מודה שהיו חלקים שהציקו לי. זה לא היה מפורש, אבל אני רואה איך אנשים, למרות קונטקסט שונה לגמרי, יעשו את הקישור כי זה מתחבר לנראטיב רחב שבתם מהווה “חזק מול חלש” כפי שגם עשו בסרט כמו אוואטר.
יש מה להגיד עוד בעיניים, אבל לא אספיילר.
קראתי וצפיתי בכמה וכמה ביקורות (כמו שקורה לי בכל סרט, מין הפרעה כזו), לא רק של אתרים/מבקרים ישראלים. חלק התייחסו לזה יותר, חלק התייחסו לזה פחות, וחלק לא התייחסו לזה בכלל.
שלא לדבר על זה שמבקרים הם במקרה הטוב בני אדם (מה שאומר שהם מוטים גם בלי שהם ירצו), ובמקרה הרע מוקד ל…אמממ…הטיות אחרות פחות לא מודעות.
אתן לצפייה האישית שלי מחר לשפוט, ונראה.
חוץ מזה שאסור לתת כסף להוליווירד, ראיתי ביקורות מאנשים שאני אוהב ובוטח בהם, וכולם אמרו אותו הדבר: הפכו אותו לעוד גברבר מודרני רגיש שחייב להראות רגשות וכולם טובים ממנו.
מה שנקרא, גבריות חדשה. נמאס מהטרופ הזה כבר.
שיזדיינו הם והסרט החדש שלהם.
חשבתי שיצאנו מהלופ הזה כבר.
מה יהיה…
שוב, לא ראיתי, אבל אם זו כל הביקורת על הסרט - מישהו שם צריך לקרוא ולצפות בגרסאות אחרות של הדמות. רמז - בלא מעט מהמקרים הוא בדיוק כמו שאתה מתאר, ולא מקרים מהשנים האחרונות.
זו לא כל הביקרות על הסרט, אמרו שסך הכל הוא בסדר כזה. לא משהו מיוחד.
אבל זה חלק שקשה להתעלם ממנו. תנו לי סיפור טוב בלי לנסות לדחוף את האג’נדה הנכונה, כמה זה קשה לעזאזל?
ברגע שאני רואה שוב ושוב גברים לבנים רעים/חלשים, שחורים תמיד טובים וכמובן “קולים”, נשים “חזקות” (AKA גבריות, וולגריות, שמנות, בוסיות, ביצ’יות) אז זה שובר את ה immersion.
הדבר הכי מצחיק זה שהם חושבים שזה “אמיץ”.
תצפה ב"בלרינה". אין סיפור טוב, אבל לפחות זה סרט חקלאי פר אקסלנס. רק אומר שאני לא יודע אם ניסו לדחוף לשם אג’נדות, כי בעיקר בהיתי במסך במשך שעתיים, ואז עוד קצת אחרי. אפקט האנה דה ארמס.
Man of culture I see.
יפה.
עזוב אותך הוליווד, תראה רק סרטים אירופאים.
או מדינות עולם שלישי, כמו נער החידות ממומבאי או city of god או white tiger
מקווה שאתה מכיר את הדשא של השכן, ואם לא רוץ ליוטיוב, קטע מופתי