מעביר את זה לפה:
כל אזרח במדינת ישראל צריך לראות את הכתבה הזאת, ולפחד. לפחד כי פרקליטה בכירה בפרקליטות מודיעה בטלוויזיה ששלטון החוק הוא לא נר לרגליהם.
בנוגע לאלכוהול:
“אין מחלוקת שהיה שם אלכוהול, בבית של מיכה, ואין מחלוקת שהן צרכו אלכוהול”, מסבירה עו"ד לייבה. “אלא מה? העבירה היא אספקת אלכוהול לקטין, כלומר עד גיל 18. במודעות של שני החשודים הן בנות 17 וחצי. זאת אומרת, אנחנו מדברים על פער של חצי שנה לגבי גיבוש העבירה”.
“מה זה מכלול נסיבות העניין או האינטרס הציבורי?”, היא ממשיכה. “כשאני לוקחת את הפער של החצי שנה ומצד שני אני לוקחת את הנקודה שהם נחשדו בעבירה הרבה יותר חמורה של בעילה אסורה בהסכמה של קטינה שעבירה בצידה היא חמש שנים והעבירה העיקרית נגנזה בחוסר אשמה - באיזון הזה חשבתי שזה לא ראוי להעמיד אותם לדין על אספקת אלכוהול”.
ובנוגע לסמים:
“התשובה היא חד-משמעית לא. הנושא הזה של הסמים, האבקה הזאת, נבדק והפרסום הזה פשוט הוצא מהקשרו. הם נשאלו על האבקה הזאת וגם מסרו הסבר: מדובר באבקה שהם צורכים לצרכים בריאותיים כמו שהרבה גברים צורכים לצורך חדרי כושר”.
אז מה הבעיה שאצילי לא מוכן לתת את “האבקה לצרכים בריאותיים” לנערות?
“לא, הם דיברו בתכתובות שהוחלפו ש’אולי הן משתמשות בסמים’. אבל החיבור הזה שנעשה בין האבקה שהם מדברים עליה לבין העניין של הדיבור שלהם על השימוש בסמים הופרד. בחקירה שלהם הם מסרו גרסה לגבי האבקה ולגבי סמים. יותר מזה, הם אומרים: אנחנו כדורגלנים, אנחנו לא משתמשים בסמים. אין לנו סמים!”.
*כן, ברור שזה מה שהם אומרים, אבל הציטוט הוא פשוט מאוד: “מחר זה רק ארבעתנו. אלכוהול, ישיבה טובה, אני בעד להביא קצת אבקה אבל זה תלוי בך, אם בא לך”. אצילי עונה למיכה: “אין לי בעיה, אבל לא עם הבנות. אין להן 18, אני מפחד שפתאום הן יאכלו סיבוב”. מיכה אומר: “אז נשאיר את האבקה ליום אחר”. אז הם מדברים על אבקה בריאותית?
“הנושא של האבקה עלה ונחקר. הם מסרו גרסה, כאשר הגרסה הזאת היא על פניה הגיונית. כאשר אנחנו מדברים על סמים, הדרישה הבסיסית מבחינה ראייתית היא שיימצא שם איזשהו שריד של סם, שהקטינות יספרו שהיה שם איזשהו שימוש בסם. כשאתה מצטט את הציטוט הזה - לכל היותר מדובר על כוונה לתוכנית. אתה לא יכול להאשים מישהו בסמים על תוכנית שאולי אשתמש בסמים מתי וכאשר”.
לא שהיה לי יותר מדי אמון בפרקליטות, אבל אני מבין את הביביסטים שטוענים שהגוף הזה הוא אויב הציבור מס’ 1. יש מצב המושחתים האלה באמת תפרו לביבי תיקים.