אני גם שמעתי את לפיד אומר את זה ואני עדיין חולק על דעתך. לפיד משחרר סיסמאות ממש כמו המורה המאוס שלו. האחרים אגב לא דיברו דווקא על היותו נאשם בפלילים. על כל פנים, להיות בממשלה עם ביבי מתגלה כ lose lose situation פעם אחר פעם. לעומת ביבי רעם היו הרבה יותר נאמנים לקואליציה שהם ישבו בה (וכנראה שהם יהיו גם בקואליציה הבאה, על אפכם וחמתכם, אלא אם ביבי יפרוש או סמוטריץ’ יתקפל). בסוף היום, ביבי הנחש היה גם זה שהצליח להפיל את הקואליציה ע"י “קניה” של חכי"ם מימינה, ותרשה לי לגחך שעניין החמץ היה מה ששבר את הגב של סילמן. לי היא נראית זקופה ומשוחדת להפליא ולא אחת עם גב שבור.
אבל זה בדיוק מה שאני אומר לך בעצמי. כשהם יהיו הרוב הם ישנו את אורחותיהם כי לא תהיה להם ברירה. המדינה מאפשרת כרגע את מה שהיא מאפשרת כי יש מי שמממן את זה עבורם. כשזה לא יוכל להמשך הם יעברו לממן את עצמם בעצמם, כמו שאר החרדים בשאר העולם.
החרדים הישראלים הם בעיקר קורבן מוזר של תקיעות הסטורית מצד המנהיגים שלהם. בשאר העולם הם אנשים מכובדים שעובדים למחייתם (לא אתייחס כרגע למיעוט שכן עובד, זה ברור שזה לא מספיק).
בכללי אין בהם שום דבר רע, הם רק צריכים לרדת מהעצים שהמנהיגים שלהם גרמו להם לטפס עליהם. כל עניין הדרת הנשים הוא בדיחה אחת גדולה. אם גבר לא מסוגל ללכת ליד אישה ולחשוב על תורה אז כנראה שהתורה לא כל כך מעניינת אותו.
וגם, יש דבר שנקרא טלית. למה יש טלית? בבקשה:
“והיה לכם לציצת וראיתם אתו וזכרתם את כל מצות יהוה ועשיתם אתם ולא תתרו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זנים אחריהם” ( במדבר טו לט)
אז אם לחרדי יש בעיה כשאישה עוברת לידו בלבוש חשוף, שיציץ בצצית שלו וישאב ממנה את כוחו למען לא יתור אחר לבבו ואחרי עיניו ולא יהיה הזונה שלהם. זה הציווי שציווה אותם הקדוש ברוך הוא. הוא לא ציווה אותם להתרחק מנשים ולהדיר אותן מהחברה, אבל המנהיגים שלהם מציקים לנו שאסור להם להתערבב עם נשים בשביל להמשיך את הפרזיטיות שהופכת אותם לקהל שבוי. קיצר, זה לא אתה ואני זה רק הם שיצליחו לשנות את עצמם. לאט לאט אבל זה יקרה, יש להם את כל הכלים ובסוף גם ההנהגה שלהם תתקפל.
הממשלה הנוכחית באה לעבוד. לא יודע אם אתה מסכים על זה או לא, אני חושב שהם כן.
מכל הדברים שבעולם, הם לא התעסקו ב"כן ביבי לא ביבי". הם התעסקו בנושאים הבוערים שיש במדינה וקידמו דברים שהיו תקועים פה שנים (אני מרטיב רק מלחשוב איך היינו נראים עם תחבורה ציבורית בשבת).
לביבי כל כך לא אכפת מאיתנו שאפילו תקציב הוא לא היה מוכן להעביר בשביל שיוכל לתקוע את הסכין בגב של גנץ. תקציב זה כל כך לא משהו קטן, ובטח בתקופה של מגיפה עולמית שמשנה סדרי עולם בכלכלות. מאיפה החוצפה לא להעביר תקציב??
אז תסלח לי אם אני חושב שהשאר הם גם פוליטיקאים מחורבנים אבל עדיין עדיפים על אחד שיהרוס כל חלקה טובה למען השרידות הפוליטית שלו. מעדיף קצת פחות מוצלחים ממנו אבל כאלה שרוצים לעבוד גם למען המדינה.
ואל תבין אותי לא נכון, אם ביבי היה עובד למען המדינה הוא היה ראש הממשלה מספר אחת לטעמי. הבן אדם מאוד מאוד ממולח, עובד קשה, כריזמטי בטירוף ומסוגל למעשים שדורשים חיבורים, אחדות ונחישות. אבל הוא לא עושה את זה לטובת המדינה (זוכר את עניין התקציב) ולכן הוא לא רלוונטי.
אה כן, וישראל כץ שר אוצר… חחח… כמעט גרוע כמו יאיר לפיד שר אוצר.