דן, אתה עוד עלול לחשוב שאני עוקץ אותך בכוונה, אבל לא כך הדבר. אתה פשוט מרים להנחתה בצורה כל כך מזמינה שאני לא יכול שלא להגיב
אתה מבין שהבן-אדם ישב בכלא, יצא מהכלא, עשה עבירות מס , הורשע שוב ונשפט למאסר על תנאי?
אז לא. הוא גם לא הפך לאדם זהיר וישר יותר וגם לא הפך לאחד שגונב יותר בחוכמה. לא בטוח מה רצית להגיד או שאנחנו לא מדברים על אותו דרעי הישן והטוב.
בנוסף, אתה מבין שעל פי חוקי מדינת ישראל הנוכחיים הוא פסול מלכהן כשר ועל כן כרגע יש צורך לשנות חוקים שמגבילים כהונה של אדם שנידון למאסר מלכהן כשר כי זה פוסל אותו מהתפקיד ולא תהיה קואליציה בלי העבריין המורשע פעמיים הזה?
בוא נגיד שגם אם אני לא אוהב את דרעי, אני רחוק מ״גזר דין מוות״. מה גם שהוא ״רק״ גנב ולא יותר. קח למשל את משי זהב… טוב נו, הוא כבר גזר על עצמו אז לא צריך אותי. שילכו עוד חובבי עבירות מיניות, במיוחד בילדים, בדרכו. זה יהיה ממש נחמד מצידם - לשם שינוי.
בנוגע לדרעי… אנחנו לא מדברים על כן או לא גזר דין מוות, אנחנו מדברים על לתת לחתול לשמור על השמנת. אין בזה שום הגיון. כן, שילם את המחיר (של הפעם הראשונה, בפעם השניה נגזר עליו עונש על תנאי). אז מה? אז עכשיו הוא לא אדם שיש לו בעיות מוסריות? היית רוצה שפדופיל מורשע שהשתחרר מהכלא ושילם את המחיר יעבוד בגן של הילדים שלך? או שאצלך זה ״גזר דין מוות״?
חכה רגע. אנחנו לא מתנצחים פה בין יוסי ודן ודרעי, אנחנו מדברים על הגיון פשוט. באמת זה מה שאנחנו רוצים? לתת לגנב מורשע פעמיים את תיק האוצר?
נתתי כבר דוגמאות כמו חוק המרכולים ושינוע תשתיות בשבת. אתה רוצה שנתחיל לדבר על גם על נישואין, גיור, כשרות, ״שמירת שבת במרחב הציבורי״, הפרדה בין נשים וגברים במעיינות בטבע (אם זה כל כך חשוב לאלוהים אז למה הוא לא יוצר מעיינות עם הפרדה טבעית - גברים שבאים למעיין של נשים מתים מידיי שמיים ולהיפך - אם לא, אז אולי בעצם זה לא חשוב לאלוהים?) ועוד שאר נושאים כואבים?
אי-אפשר להגיד מה שהיה הוא שיהיה כשמסתיימת לה קדנציה שבה ניסו קצת להוריד מהשליטה של המונופול הדורסני של הרבנות על החיים שלנו. נבחרי ציבור מראים שוב ושוב שהם מוכנים לפגוע בסטטוס-קוו. משני הצדדים.
יש פה בעיה בין מנהיגים שרוצים מדינת הלכה, או לפחות פריבילגיות מוגזמות לציבור שלהם, לבין ציבור שמושך את העגלה יום אחרי יום ולכל הפחות מבקש שיניחו לו לחיות את חייו לפי אמונתו.
סליחה, לא התכוונתי שאלו שמתפללים באוהלה של תורה הם אלו שמושכים את העגלה, התכוונתי לאלו שמשלמים מיסים והולכים לצבא שרוצים שירשו להם להמשיך לשתות את האספרסו שלהם בקניון ביום שבת אחרי שהם קרעו את התחת בשביל היושבים באוהל שנהנים יפה יפה בתשתיות, בקצבאות ובשירותים מהמיסים שכולנו משלמים.