מעניין…
הבעיה העיקרית שלי עם ההפיכה השלטונית שאתם מכנים בטעות ״רפורמה במערכת המשפט״ איננה דווקא התוכן של הרפורמה המדוברת (וגם על זה יש לי ביקורת, אבל מאמין שאפשר היה בקלות להגיע להסכמות רחבות כי אכן ראוי שתהיה רפורמה). הבעיה העיקרית שלי היא שאלו שמובילים את ההפיכה הזו חושפים כוונות מאוד לא ראויות כבר עכשיו, ולא ברור אילו כוונות הם עוד מסתירים כשהם נוקטים בצעדים הללו שמשנים את יסודות מערכות השלטון שלנו.
על מה אני מדבר?
בראש ובראשונה - דרעי.
זה בכלל לא משנה אם הוא יהיה שר טוב, בינוני או גרוע. ככל הנראה הוא יהיה שר בינוני ויהיו גרועים ממנו בממשלה הזו, בממשלות שהיו ובממשלות שיהיו. אני לא מלין על תפקודו כשר, אני מלין על כך שהוא עבריין מורשע שמנוע מלשמש כשר ובכל זאת הולכים ״להכשיר את השרץ״ כמו שאומרים.
אז זה לא שהרפורמה המדוברת הולכת לשמש אותנו לתיקון עוולות במדינת ישראל ולחתירה לאיזון בין הרשות המבצעת לרשות השופטת, אלא שכבר מפה ניתן לראות שהרשות המבצעת לא רוצה לעמוד בחוקים שחוקקו הקודמים לה (לא בית המשפט חוקק את האיסור על עבריין לכהן כשר, אני מקווה שאת זה אתם מצליחים להבין לבד ולא באים פה בטענות לבג״ץ גם על זה). יש פה מקרה חמור של ממשלה שרוצה להחזיר עבריין לזירת הפשע בשביל ״שחזור בזמן אמת״ של הפשעים שלו. אדם שגנב פעמיים מקופת המדינה הולך לכהן כשר אוצר, אדם שאין בו הבעת חרטה על עוולותיו המוסריות כלפי המדינה אבל היי, למי אכפת…
בעיניי זה לא ראוי ובעיניי ממשלה שבאה ״לתקן״ את מערכת המשפט כדי שלא תפריע לה עם הפשעים המתוכננים שלה זו ממשלה שראוי לי לחשוש ממנה.
מה עוד? סמוטריץ׳ ובן-גביר משתלטים על יחידות צבאיות כשהם לא שרי ביטחון. זה מטריד. למה? מה פתאום להוציא סמכויות ממשרד הביטחון לטובת אדם שאפילו לא שירת בצבא? למה להכפיף פלוגות מג״ב לעבריין שהורשע בטרור? איך זה מקדם את המדינה שלנו שמפלגות בקואליציה מבטרות את מוסדות המדינה כמו שרימפסים ועוגות שהם ראויים לאכול בתאווה שלטונית?
לא. הממשלה הזו לא באה לתקן את חוסר האיזון בין הרשויות (וכן, יש חוסר איזון וכן צריך לטפל בזה). הממשלה הזו באה לתת לעצמה כוח לשלוט. לא למשול, זה לא באמת מה שמעניין אותם. הם לא באו למשול הם באו לשלוט.
והנה, אחת ההחלטות הראשונות של שר האוצר - במקום להפקיד כסף לקרן לשעת חירום הוא ייקח את הכסף בשביל לממן שנה של התאוות של שותפיו הקואלינציוניים.
אני כמה שאלות:
- כשתיגמר השנה הזו, מאיפה תביא עוד תקציב לשחיתות הזו? מה, נמשיך שנה אחרי שנה לא להפקיד לקרן?
- אנחנו בפתחו של משבר אקלים (אמיתי או מדומה זה לא באמת משנה מבחינת ההשלכות הגלובליות שיהיו לו). כמו בתקופת הקורונה, מדינות העולם הולכות לכפות צעדים על מדינות תלויות שעלולים להיות הרסניים לאותן מדינות. אנחנו עומדים בפתחו של משבר שעלול להיות הרסני לעצמאות של ישראל אם לא תוכל לשמור את האינטרסים שלה. אתה בטוח שיש לך מספיק כסף לנהל את המשבר הזה לפני שאתה רץ לעצור הפקדות לקרן שאמורה לשמר את העצמאות שלך?
הממשלה הזו מפחידה אותי, וזה לא קשור לזה שהייתי מגיש כתב אישום נגד אהוד ברק על המרדה. העובדה שהוא נוקט בהסתה וקריאה למרי אזרחי בצורה פושעת לא הופכת את הממשלה לטובה, הוגנת, תמימה או בעלת כוונות טובות.
ותסלחו לי אם אני לא קונה את ״ביבי לא רוצה להרוס את מערכת המשפט רק בגלל שהוא מנסה להתחמק מהמשפט של עצמו״. בלי להתעניין מה קורה במשפט שלו לעומק, את החבר דרעי הוא כבר מנסה להציל עם הרפורמה שלו שתפסול את ההחלטה המסתמנת של בג״ץ לא לאשר לו לכהן כשר (פאקינג שר אוצר). את התחת של עצמו אתם רוצים להגיד לי שהוא לא יציל בעת צרה? הצחקתם אותי ואותו ביחד.