יש פה אולי 2.5 שמאלנים בפורום. יש פה רוב מוחלט של ימניים אידאולוגיים, וכל מי שטוען שהמהפכה המשטרית הזאת היא קטסטרופה מוסיף שהוא רוצה רפורמה אמיתית במערכת המשפט. לכן אני לא מבין את ההתקרבנות. באמת.
גם בכנסת יש לימין רוב! ומה שמדהים הוא שמעבר לצרחות והצווחות “העם בחר העם בחר” כדי להצדיק הפיכה משטרית חפוזה - אף אחד לא מתייחס לעובדה הזאת. בפועל יש כ70 חכים שמזוהים עם הימין (לא אתם יהדות התורה) ויש פה הזדמנות היסטורית לנהל דיון בלב פתוח ובנפש חפצה בכנסת על רפורמה משפטית אמיתית ועל הסדרת היחסים בין שלוש הרשויות (שמעת רוטמן? שלוש!). בלי גנץ ובלי לפיד. כלומר, אפשר לצרף אותם - בכיף שיחוו את דעתם. אבל לנהל דיון אמיתי בימין על איך מפרידים בין הרשויות ולא מבטלים אחת מהן.
הבעיה היא שהעוסקים בסוגיה הם:
- נאשמ(ים) בפלילים.
- ערסים.
- עבריינים.
- חרדים *
- קיצוניים.
- מלכחי פנכה.
- החרדים אפילו לא מהססים לבוא ולומר שבג"ץ יפסול את מה שהם רוצים לחוקק מחוסר שיוויון, ולכן הם רוצים לבטל אותו.
שים לב ששמחה רוטמן דיבר בועדה שלו על “איזון בין הממשלה והכנסת לבין בית המשפט”. הוא לא סתם מדבר על הממשלה והכנסת כמקשה אחת, כי גם ככה מדובר על רשות ורבע. תוריד את הכוח של בג"ץ מול הרשות הזאת וקיבלת ראש ממשלה שהוא בעצם קיסר דה פקטו. הוא זה שיבחר את השרים והשופטים, הוא שולט בכנסת בעזרת רוב קואליציוני ולמעשה תהיה רק הגבלה אחת על הכוח האינסופי שלו - רוב של 15/15 שופטי בג"ץ אל מול חוקים שאינם חוקי יסוד.
כן כן, פי הנוסח של רוטמן שהגיע לועדת חוק חוקה ומשפט - לא תהיה אפשרות לפסול חוקי יסוד, גם אם זה יהיה “חוק יסוד הבחירות: אין יותר בחירות”. מה שהתרעתי עליו הוא כבר לא חלום בלהות, אלא אפשרות ריאלית.
העוול האמיתי שלוין עושה עם המהפכה המשטרית שלו הוא שהוא מסרס כל דיון ענייני ברפורמה משפטית. פאק, יש פה הרכב שאתמול רק אחד ממנו פסק שזה שדרעי דילג על יו"ר ועדת הבחירות המרכזית זה לא בסדר ושיחזור לשם. אף אחד לא מתעסק במהות, כי יש פה סכנה לדמוקרטיה וכרגע הכי חשוב זה לא לתת לנו להפוך לפולין/הונגריה במקרה הטוב או טורקיה/רוסיה במקרה הרע. לא רוצה אפילו לחשוב על סין.
אתמול שמעתי מישהו (אפילו לא זוכר כבר מי) שניסה להסביר שאם השמאל יעלה לשלטון הוא יוכל להחליף את יום החופש הלאומי משבת לראשון כדי לשפר את הכלכלה, ובגץ לא יוכל להתערב בהחלטה הזאת. כל מה שעבר לי בראש זה - איזה אידיוט, למה הוא חושב שתהיה לשמאל הזדמנות לעלות לשלטון אי פעם? שממשלה שאין עליה שום הגבלה לא תאריך את הכהונה של עצמה? מצחיק מאוד.
זה לא יקרה ביום אחד בהיר בו ביבי יכנס מסיבת עיתונאים שהוא דוחה את הבחירות כי על הזין שלו. הוא לא מטומטם. תפרוץ במקרה מלחמה, מגיפה או משבר אחר וביבי יכריז על מצב חירום. הוא יגיד שמדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה חוסר יציבות שלטוני באמצע משבר כזה וידחה את הבחירות למועד בלתי ידוע. אולי הוא גם יסגור אותנו בבתים שוב, כדי למנוע הפגנות? הוא כבר התנסה בזה בקורונה וזה היה מאוד אפקטיבי.
כשועדת הבחירות תתנגד, הוא יעלה למסיבת עיתונאים ויסביר איך בתקופה כ"כ קריטית, כשישראל בסכנה קיומית - אי אפשר לתת לשמאלנים בעלי אג’נדה הרסנית, שכל מה שעומד לנגד עיניהם הוא להפיל את שלטון הימין להמשיך לחבל בביטחון המדינה. כמובן שהוא יעשה את זה מחוסר ברירה, והוא יבחר להחליף את ועדת הבחירות המרכזית באחת כזאת ש"מייצגת נאמנה את אזרחי מדינת ישראל". בפועל - מה שיקרה זה שהבחירות הבאות ב2026 (או 2028, או 2038, לך תדע) יהיו כאלה בהן ברדוגו, ינון מגל ואראל סגל הם אלה שיספרו את הקולות. 60% קולות לליכוד זו לא מילה גסה.
אתה מוכן להמר על החיים שלך. אתה מוכן להמר על זה שלא תגור יותר בדמוקרטיה מערבית (עם מלא מלא בעיות שצריך לתקן, ועם בגץ שצריך לאזן). הבעיה, שאתה הולך לקחת את ההימור הזה בשבילי. ואני לא רוצה לקחת את ההימור הזה על החיים שלי. אני אוהב להיות מערביסט מפונק שיכול להתבכיין על זה שהוא לא אוהב את בית המשפט העליון שלו, כי בניגוד לפולין/הונגריה/טורקיה/רוסיה/סין - יש לי אחד כזה.