אז הבטחתי לחזור, עדיין קצת בהלם, דוד שלי שאני אוהב ומעריך אובחן עם לוקמיה וזה סחט אותי ברמות.
@Aimarito
נדב,
אסכם קצת את הדין ודברים בינינו ואת נקודות המחלוקת.
מסכים שאין שחור ולבן. ברור שלא כל תל אביב מתנשאים ולא כל נהג משאית הוא בור ועם הארץ. מחאת ההיטקסטים היא חלק ממחאה גדולה, זה לא שכל מי שמפגין הוא הייטקיסט. לא קרוב. (גם לא אמרתי את זה)
לגבי החלק של היכולת לעצור את המדינה. כן, יש יכולת להרבה לעצור את המדינה הרבה בחסות ההסתדרות - גוף שצריך להגדע מהעולם. אבל יש כללים לשביתות, הרי זה לא הגיוני שאחיות יעצרו את שירותי הרפואה בכל הארץ (עצירה מוחלטת שתגרום ישירות למוות של חולים) בגלל דרישה להשוואת שכר כמו של הרופאים. למה זה ברור לך? כי בית משפט ימנע כזו מחאה כי היא לא לגיטימית. כנ"ל בהוראה, כנ"ל בעוד תחומים בהם תלויים שגרת חיינו.
מבחינתי, כשציבור מפגין ועובר על חוק - איבד את הלגיטמציה. מבחינתי, אם ציבור ממליץ על כל מיני תהליכים שיפגעו ישירות כלכלית במדינה - איבד את הלגיטמציה. כל מחאה שעברה ל All-in בבחינת תָּמוֹת נַפְשִׁי עִם-פְּלִשְׁתִּים היא לא לגיטימית. כולל מחאות החרדים נגד גיוס בנות…
ופה אנחנו מגיעים לבסיס המחלוקת. אתה טוען שבסיס המחאה הוא בגלל חוקים כאלו ואחרים שינטרלו את מהות בית המשפט. אני מאידך טוען שרוב מהמפגינים כמו גם רוב מתומכי הרפורמה לא יודעים ולא מבינים מספיק בממשל ו/או בכלכלה ו/או בחוקה כדי שהם יביעו דעה על משהו מהרפורמה אלא רובם המוחלט ניזון ממובילי דעת הקהל. השמאלני ניזון ממוביל דעה שמאלני והימיני ממוביל דעה ימני.
לפיכך אני בטוח שזה לא בסיס המחאה. בסיס המחאה והדלק מהצד הימני (כך מה שראיתי מהטוויטר ומהטלגרם) זה שוב ושוב החוסר צדק באכיפת חוקי המדינה, מה שמותר לפלוני אסור לאלמוני. הציבור הימני יושב על חבית נפץ שכשהיא תדלק תהיה מלחמת אחים. הייצוג של בית משפט זה מיקרוקוסמוס לתחושה שיש לכל ימני/חרדי/אתיופי/מתנחל. אם אתה לא אשכנזי/תל אביבי/מצביע לסקטור השמאלי החוק יהיה נוקשה יותר לגביך. משה הביא דוגמאות לאין ספור וגם אתה מודה בהם. זה בסיס המחלוקת לטעמי ולא מה שאתה טוען.
להגיד שזה בסוף מתקזז ה’דפיקה’ החוקתית זה לא מספיק, לא נכון עובדתית, ובעיקר כפי שאתה אומר - לא הוגן. אם יש חוסר צדק צריך לתקן אותו בשני הצדדים לא לפתור חוסר צדק בחוסר צדק אחר.
@whykds
אורי ממדריד, נכון? (אגב, אוֹרִי או אוּרִי?)
אני אנסה לענות מבלי לגלוש לענייני דת (שזה ת’רד אחר) ולהיות יותר במישור הפרקטי/פוליטי.
אני חושב שבניגוד לזילות שמארגני המחאה + בגץ עושים במושג ‘רוב קובע’, יש למושג הזה משמעות אדירה והוא כמעט הכלל הראשוני עליו מבוססת שיטת הממשל הדמוקרטית. ראיתי את הוויכוח שלך עם @Paco-Pavon אז לא מעוניין להתניע מחדש, רק לחדד באתי.
לכן המדינה שלנו בראש ובראשונה חילונית. הבעיה עם עצם החרדיות זה שהרבה מהעם נתן גב להרבה הגבלות דתיות שנכנסות לחוק, מי זה הרבה מהעם? האלו שבוחרים בימין השמרני ומסכימים לכל הגחמות שמביא גפני לשולחן. זה לא רק חרדים, זה כבר רוחבי יותר וכולל גם את חובשי הכיפות הסרוגות וגם הרבה ימנים מסורתיים. זה גם כולל חבר’ה כמו משה @mos56 שהצביע לליכוד למרות שהוא לא קרוב לדתי רק בגלל רווחים אחרים שיהיה לו ממשלה ימנית.
אני חושב שלאסור תחבורה ציבורית בשבת זה מוזר לי מאוד כחרדי. תעשו מה בראש שלכם… לא עסק שלי. אני כן חושב שבעיר עם רוב חרדי הגיוני שלא תהיה תחבורה ציבורית בשבת. כן, משקל הרוב הוא פקטור משמעותי. אבל אעצור כאן.
לגבי ארבעת הכללים שהצבת - מסכים עם כל מילה. חותם על זה הלילה.
לגבי בגץ וחוסר האחידות. זה לא מעניין הדעה שלי לגבי האם צריך להפסיק לזיין חרדים או להתחיל לדפוק גם ערבים. זאת לא הפואנטה… כל מה שאני רוצה זו אחידות. על החוק והחוקה, על המשטרה והצבא אני סומך בעיניים עצומות. יחליטו להיות קשים בהפגנות ולקיים את החוק שלא חוסמים צירים No matter what, שיזרקו רימונים, ידרסו עם סוסים וישפריצו בואש עם מכתזיות - אבל על כולם. חרדים, חילונים, צ’רקסים ואתיופים. רוצים לנהוג בסלחנות ולתת לעצור את התנועה - לכולם יש אישור. כל אחד הרי מפגין על היקר לליבו, לא ייתכן שפרש ידרוס מתנחל אבל לא מתנגד רפורמה. אנחנו חייבים שוויון בפני החוק מה שלצערי לא קיים.
כשאני נכנס לתוך הסיבה לזה, אני יודע שיש חונטה מקצועית מאוד אך סגורה בעלת אג’נדה מסודרת שנקראת שופטי בגץ. אין רגולציה עליה, הם לא יכולים לטעות כי הם לא משלמים בטעות בכלום, בקיצור גוף מופקר. וכשאין רגולציה וחסמים אתה יודע מה הסוף - בדיוק חזון אחרית הימים שמתארים מתנגדי הרפורמה. רק זה לא חזון אלא פשוט כבר קורה עכשיו. שופטי בגץ שולטים במדינה ביד רמה.