דן, תעצור רגע לנשום ותקרא את מה שכתבתי.
תעשה את זה בנחת ותמצא את כל המקומות שבהם אתה משלים מליבך את מה שלא אמרתי.
והנה, אעזור לך קצת.
אתה מבין (כי אתה גם אומר את זה) שבסופו של דבר, גפני, דרעי, גולדקנופף וחבריהם הם אלה שמחוקקים את החוקים וסוגרים את הדילים. שוב ושוב אני אומר שאני מפריד ומבדיל בין ציבור לבין ההנהגה. אולי אני צריך לחדד ולומר בין הציבור ובין ההנהגה הפוליטית?
על כל פנים, כמו שאמרת. הם כבר מזמן לא בעניין של לדאוג לי או לך. ואלו אנשים שמלבים את הקיטוב והקרע בעם. זה בכלל לא משנה שאני ואתה ורוב החרדים עם רוב החילונים יכולים להסתדר יופי.
כבר עשורים שיש תנועות של חרדים וחילונים שעושים מפגשים וקירוב לבבות. אני מבטיח לך שלא מהחרדים אני מפחד, אתם לא אנשים רעים ולא שדים ולא עוכרי ישראל. אבל למפלגות שבהן אתם בוחרים יש היסטוריה רעה והיא לא הולכת להעלם רק כי אתה אדם נאור וסובלני.
למשל נוסף, לרבנות יש כוח שהיא לא מוכנה לוותר עליו, נכון?
אתה למשל - אתה הרי לא תאכל במקום שאין לו הכשר של בד"ץ, אמת? הכשר רבנות הרי לא מספיק עבורכם ואני מקבל את זה. אז למה להשאיר את ההכשר בידיים של הרבנות כשכולנו מבינים שזו בעיקר מסחטת כספים ולא משהו אמיתי להשען עליו? יודע כמה סיפורים שמעתי על מסעדות שמשלמות את הכופר הזה של תעודת כשרות למרות שבכלל לא בודקים שהמקום כשר? על משגיחים שבאים לאסוף את הפרוטקשן הזה ולא עושים את העבודה שהם אמורים לעשות? הרי ממה שאני יודע, משגיח הכשרות אמור לעשות דברים בעצמו - נדמה לי שיש שם ניפוי של קמח ועלים ירוקים וכל מיני כאלה שלא משאירים ליד המקרה והטבח, שמא חס וחלילה יהיו שרצים ותולעים שפוגעים בכשרות.
ושים לב. לפני שתתנפל עלי… לא אמרתי שבשום מקום ההשגחה לא שווה את הנייר שעליה היא חתומה. לא אמרתי שכל המשגיחים הם סחטנים שבאים לגבות פרוטקשן וללכת. אבל יש מספיק סיפורים, ובסוף היום הציבור החרדי לא יאכל במקומות שיש להם רק “הכשר רגיל”.
אז למה לעזאזל הכשרות צריכה להשאר מונופול אצל הרבנות?
אתה יודע שאני אב לשניים ולא נשוי במדינת ישראל? זה עוד מקום שבו אני אוהב את החופש שלי מספיק ולא מוכן לתת את הכוח לרבנות לקבוע לי מה ואיך לעשות. ולא, אין אפשרות להיות נשוי בישראל, גם אם אלו נישואים אזרחיים שהתרחשו מחוץ לישראל, מבלי לעבור ברבנות כשרוצים להתגרש. לא תודה, לא בשבילי.
מצטער דן יקירי, העסקנים הפוליטיים שלכם לא משקפים את הציבור הנהדר שאתם ויש לי את כל הסיבות לחשוש ולפחד מהמהלכים שהם מובילים.
מודה. נקודות ההשקה שהיו לי עם חרדים במהלך השנים (קצת פחות בימים אלה), הפגישו אותי הן עם מיסיונרים מוזרים שחושבים שהתשובה נמצאת אצלם ורק אצלם, והן עם אנשים פתוחים ומלאי סובלנות שעזרו לי להתגבר על המרחק ולהכיר ציבור נפלא שחושב מאוד דומה לאיך שאני חושב, רק מתלבש קצת אחרת.
רגע רגע, מה בעצם אמרתי?
לא הזכרתי שום מחנה, אני עצמי ימני, מהשמאל הצבוע אני נזהר עוד מימיי בתיכון כשראיתי איך הם מדברים על “לאהוב את האחר” אבל בעצם מה שהם מתכוונים זה “האחר כשהוא רחוק מאיתנו ואנחנו לא רואים אותו”. הרי בוא, רוב הערבים הם ערסים ושמאלנים לא מסתדרים עם ערסים, הם רק יודעים להאמין שהיו רוצים להסתדר עם כולם, אבל הם הכי צבועים שיש.
ולפיד הדרעאק הזה כל כך מחרחר מלחמה, שאין מצב שאיתו כראש אופוזיציה המדינה הזו תצליח לאחות את הקרעים. אני ממש מקווה שבבחירות הבאות לגנץ יהיה הרבה יותר משקל וייקח את ההובלה על מחנה המרכז. באמת מתחיל להצטער שהצבעתי לליברמן ולא לו.
כאמור, מקווה שברור שעניתי על זה הרגע. גם המנהיגים והמנהיגות של השמאל גורמים לי להקיא בפה עם הצביעות שלהם. אבל אם להודות, הדבר הכי מצחיק/עצוב זה ריב הצ’ילבות של רגב ומיכאלי. לקרוא את מה שקורה במשרד התחבורה בגלל השנאה שלהן אחת לשניה ולבכות ולצחוק בו זמנית.
אבל רגע, רוצה לחזור לנקודה סופר קריטית בעיניי:
יושב מחנה שלם של חברי כנסת שהרגע שוב לא הצליחו להשיג רוב, אלא שהפעם הקרקע נשמטת להם מתחת לרגליים כי איזשהו רוב של אנשים שפויים מחליטים להוציא את המדינה מהטירוף והסחרור של מערכת בחירות אחת אחרי השניה, ומחליט שלא בא לו לקיים חוקים.
מה זאת אומרת “הפסדנו בבחירות?” מי אתם שתחליטו דבר כזה?..
ובא יו"ר הכנסת ומסרב לפנות את מקומו בהליך חוקי שקורה בכל כנסת של אחרי בחירות, ובסוף גם מתפטר מתפקידו כי הוא לא מוכן לקיים את החוק.
זה תקין בעיניך?
יותר מהשאלה אם זה תקין, לאן אתה חושב שזה מוביל את הציבור שרואה שנבחריו מצפצפים על החוק?
ממשלות הימין האחרונות מעודדות אנרכיה בהתנהגות שלהן. זה לא רק אדלשטיין, זה גם גילה גמליאל שמפירה סגר ומדביקה אנשים בקורונה ובסוף יוצאת מזה אפילו בלי נזיפה. זה ראש הממשלה שלה שלא מפטר אותה על המקום אחרי המעשה החמור הזה ואפילו לא נוזף בה. ויש עוד…
ולפני שנלך ונאשים את מחנה המרכז שמאל שהם לא פחות גרועים, אני רק אגיד שהם היו בשלטון בקושי שנה וקצת. את רוב החרא שאנחנו אוכלים פה ממשלות הימין בישלו לנו במשך יותר מעשור. כשהמרכז שמאל יהיה בשלטון למספיק זמן בשביל לעשות את הנזק שלו יהיה על מה לדבר (ודיברתי לא פעם על כמה וכמה דברים איומים שעליהם אני לא אסלח לבנט, מקווה שעקבת).
שתהיה לך ולכולנו שבת שלום דן אח יקר.