אני לא חושב שמישהו פה תומך בסרבנות. אני לא כועס על הסרבנים משום שהם עזרו למנוע נזק חסר תקדים מהמדינה, אבל איש פה בפורום לא אומר שאנשים צריכים להיות מסוגלים לסרב לצבא ולצאת לרחובות.
לפעמים שני הצדדים טועים, במצב כזה אני אתמוך בטעות שהמחיר שלה קטן יותר.
כמו ששוסאקו כתב יפה:
זו בדיוק הנקודה.
אף אחד לא תומך בדרך בה מנסים לעצור את ההפיכה, אבל ההפיכה הייתה חייבת להעצר. אם היא לא הייתה נעצרת, היה מתחיל פה טיימר למשך זמן לא ידוע שמתאר כמה זמן נשאר לי ולשאר החילונים להשאר בארץ.
אני מאוד אוהב את העם היהודי, אך איני מתכוון לגור במדינת דת.
אני מאמין שבהנתן הכוח והיכולת, השרים משס, יהדות התורה ועוצמה יהודית יהפכו אותנו למדינת דת קיצונית. זה לא מגיע משום מקום, זה מגיע היישר מהבטחותיהם ומנאומיהם השונים.
ההפיכה הנוכחית נותנת להם את הכוח הזה.
זה לא יקרה ביום ולא ביומיים, אבל זה יקרה.
הממשלה כבר פה 4 חודשים. הם נבחרו בהבטחות של שיפור הביטחון, החזרת משילות לנגב וטיפול ביוקר המחיה.
בזמן הזה הפיגועים התעצמו, מצב הנגב לא השתפר, ויוקר המחיה רק המשיך לטפס. אילו חוקים עברו בזמן הזה? חוקים פרסונליים שמטרתם היא הכשרת עבריינים לתפקידים בממשלה.
הימין בכללותו מתגאה בחוסר סבלנות לעבריינים. מה עשו עם זה בממשלה? ביטלו את החוק נגד גברים אלימים. 8 נשים נרצחו מתחילת השנה (מזכיר שאנחנו בפאקינג מרץ), והממשלה מעיזה להפיל את חוק האיזוק האלקטרוני.
הלוואי שהייתה דרך אחרת, אבל יש מצבים שאסור להגיע אליהם. ההפיכה הזו היא אחד מהם.
אף אחד פה בפורום לא תומך בגץ. אבל אם רוצים להחליש אותו, שיכתבו קודם חוקה. למה אתם חושבים שלא כותבים פה חוקה? כי החוקים שאנחנו רוצים שייכתבו בחוקה הם בדיוק החוקים אותם האנשים שמקדמים את הרפורמה מתנגדים להם. חוקים כמו הפרדת דת ומדינה, שיוויון, חירות וכו’…
אני בהחלט מתבאס שזה היה צריך להגיע לסרבנות, אך אם התוצאה שלה היא עצירת החקיקה, אז כל הכבוד להם!
מה שהכי מצחיק הוא לשמוע משתמטים קוראים לאנשים ששירתו עשרות שנים בוגדים.