@Aimarito
תגיד אתה יורה על אוטומט? סתם? חצי פוסט או יותר אתה כותב בצורה מתפתלת שאני מגן על המינוי שכתבתי מפורש לא פעם ולא פעמיים שזה לא האישיו והאיש לא מעניין אותי בשיט (הממשלה מתנהלת אותו דבר איתו ובלעדיו).
מה עוד ירצה אותך, שאביא תמונה שלי עומד בכיכר מרכזית בירושלים עם שלט ‘דרעי גנב בן גנב’? כי באמת שמצאת דרכים מאוד יפות לדחוף לי לפה מילים שאמרתי בדיוק את ההיפך.
קטע, אם אגיד לך שאני מתעסק בקרימינולוגיה מה תגיד? פתאום תתן לי את הכבוד לטעון טענות או תגיד גם שאני לא מבין? מה ישכנע אותך להתייחס לטענות שלי - אין לי מושג.
כן, תמיד יש רציונל. כוח, כסף, כבוד או מה שלא יהיה. אדם לא עושה סתם דברים בטח שהם לא חוקיים ובעלי סיכון. מעשה אחד של דרעי - עברייני ללא כל ספק - נעל אצלך את האיש הזה לדראון עולם. לא יודע אם הוא שיפר את מעשיו, לא יודע אם הוא נהיה גנב מקצועי יותר - הכל אפשרויות קיימות. העניין הוא שאתה נעול מטרה - דרעי עבריין סוף פסוק. אין אצלך תשובה, אין אצלך בעלי תשובה, אנשים לא משתנים אנשים רעים וזהו.
כאחד חרדי הפתוח לעולם היותר רחב (גם לא כמו אדם מהמניין בציבור הכללי) אני תמיד בעמדת פוזיציה. אני נצלן, אני חרדי, אני הולך עם פאות, אני לבוש מוזר, אני תמיד אשם. הסרטון הסופר קלאסי שקרה עם אותו עורך דין היה מקרה קלאסי בו למרות שחרדי עשה צבא, עו"ד בהכשרתו בפרקליטות (נראלי תל אביב, לא זוכר) עדיין ספק צעקות באוטובוס כי… כי… ‘למה אתה הולך עם פאות’ ממחיש ביותר את חוסר הפתיחות המובנית אצל הרבה מהחילונים כלפי החרדים. מוצצי הדם, גנבים, סוחטים את המדינה, בטלנים ועוד.
למרות היותי שומר תורה ומצוות ולמרות שבהכרח הרבה מהדברים בעולם החילוני מנוגדים למה שאני מאמין - אני עדיין מדבר ומכבד כל אדם, מתדיין להנאתי עם שמאלנים שונאי דת, עם שמאלנים מגיני הערבים, עם הומואים, עם תל אביבים מנותקים לגמרי שלא יודעים מה זה דת יהודית כי בסך הכל כולנו חיים פה יחד ולכל אחד יש מקום פה, לא תזרוק את הערבים לים, החרדים לא יעלמו מפה וגם החילונים לא הולכים לעזוב (רובם המוחלט לפחות). העמדה שלי תמיד תהיה מאותגרת כי אני מנסה למצוא טוב בכולם למרות שהרוב המוחלט מנוגד לכל דרך החיים שלי. מצאתי את עצמי נאבק עם חברים ומגן השמאל והדמוקרטיה, מעולם לא השתייכתי פוליטית למחנה מסוים ואין לי ציפיות מהמערכת לכלום, לא ממערכת שמירת החוק והצדק (פחחח), בטח לא מהחלולים בכסאות 120 נבחרי הציבור.
אין לי מושג כמה אתה נאבק בחיי היום יום שלך, מאמין שלכל אחד יש את ההתמודדויות שלו למרות שיש כאלו שאוכלים חרא במצקת ויש כאלו בכף או אפילו עם מזלג. אין לך מושג עם מה אני מתמודד, מה שבטוח שאני מצליח לחשוב חיובי על כל אדם באשר הוא אדם, ואני מצליח לסלוח גם לאנשים שפגעו בי אישית. זה לא קל, זו עבודה קשה וזה לא מצליח לי עם כולם. אולי מתישהו גם אתה תצליח