אבל אין פה ניסיון אמיתי של הידברות, צד אחד לא רוצה בו, והוא סתם מורח את הזמן.
ולאחרונה הם גם התחילו להגיד את זה בריש גלי, גם ברק גם לפיד וגם אחרים.
ההפגנות זה לא נגד הרפורמה זה נגד הממשלה, נגד ביבי, נגד הימין ונגד המזרחיים שלטענתם גנבו להם את המדינה.
זה אותם מפגינים שהיו בבלפור עוד לפני הדיבורים על רפורמה ולכן הם גם ממשיכים ללא הבחנה, כי רוב אותם מנהיגים היו בעד ביטול עילת הסבירות לא רק צימצומה וגם אהרון ברק אמר זאת בעצמו.
לכן זה רק תירוצים מה שאתה ומתנגדי הרפורמה טוענים לקחו אותכם כלי במשחק שחלקכם לא מודעים אליו.
אני יודע גם שביבי לא שא תמים וכנראה ינצל את הרפורמה לטובתו האישית וינסה להעביר חוקים מסויימים שלאו דווקא טובים לאזרח, אבל פה נכנסת תפקידה של האופוזיציה להתלונן על חוקים כאלה ואז תאמין לי גם הימין ייצא למחות ואז זה באמת יהיה כל המדינה. אבל בפועל האופוזיציה פוסלת כל הצעה אפשרית אפילו חוקים שהיא עצמה ניסתה להעביר והייתה בעדם או שתמכה בהם או שהיו במצע שלה והקואלציה הוכיחה זאת לא מעט פעמים.
את התוצאה של זה אתה רואה גם בשטח (מספרי המפגינים ביום השיבוש הקודם לעומת הפעם) וגם ברשתות שרוב הציבור מאס מהם ורואה בהם המון דברים חוץ מאחים/חברים.
לכן נורא קל להאשים את הממשלה אבל שצד אחד לא מעוניין בהידברות ומקבל הנחיות ומימונים מגורמים חיצוניים שלא בממשלה לא תוכל להגיע לפתרון והסכם כלשהו.
נ.ב. מזכיר לי סכסוך אחר במדינה/שטח/אזור שלנו.