טל, מה אתה רוצה ממני?
כתבתי על טובת המדינה אל מול פגיעה בה - אמרת לי שאתה מדבר בכלל על פגיעה באזרחים.
כתבתי על פגיעה באזרחים - עכשיו אתה אומר לי שאתה מדבר בכלל על טובת המדינה.
הגוש החרדי-מסורתי מוכן לפגוע בחלק מהאזרחים, בשביל לעשות דברים שבעיניו הם טובת המדינה והכלל ; בדיוק כפי שהשמאל לפניו היה מוכן לפגוע בחלק מהאזרחים, בשביל לעשות דברים שבעיניו הם טובת המדינה והכלל.
ההבדל היחידי בין שני המקרים - במקרה של השמאל אתה מסכים/מבין איך זה אמור לשרת את טובת הכלל, ובמקרה של החרדים-מסורתיים - לא.
סגור?
@Aimarito
לא עשיתי לך רדוקציה לרמת האשכנזי-חילוני, וזאת גם לא הייתה הכוונה. אני מצטער אם ככה אתה מרגיש.
אני בטוח שאתה אדם מורכב, עם חשיבה מורכבת על המציאות, וככה גם התרשמתי עד כה מהדיונים איתך פה בפורום.
אבל העניין כאן הוא לא נדב. המאבק שמתחולל במדינה כיום הוא לא בין נדב לבין ימני כזה או אחר פה בפורום - שבמקרה כזה גם לא היה מאבק כלל, והיה אפשר לפתור אותו בקלות בדרכי שלום. המאבק היום הוא בין מאסות, ולצערי כשמדברים במאסות - אין מקום למורכבויות, ולרוב הולכים למכנה המשותף הנמוך ביותר.
והמאבק הזה בין המאסות, מה לעשות, הוא שבטי. בדיוק כמו באנקדוטה שדוד הביא, מה שחשוב קודם כל זה ‘מאיפה באת?’, ‘מי אתה?’, ולא: ‘מה יש לך להגיד?’.
זה חלק ממה שאני אוהב כאן בפורום - הוא מאפשר אנונימיות מסויימת, כך שאתה יכול להתווכח לעומק עם אדם אחר, מבלי שתשטיח אותו באופן אוטומטי לרמת הזהות שלו, או שהוא יעשה לך את אותו הדבר.
שים לב שגם כמעט ולא כתבתי ‘אשכנזי’ בתגובות שלי, ולא דיברתי בכלל על ‘גזענות’ - אני לא מעוניין לדרדר את השיח למקום של האשמות והיעלבויות. המאבק הוא שבטי, וגם אם הוא נגוע לעיתים בגזענות מסויימת (משני הצדדים) - זה ממש לא לב העניין.
בהקשר הזה, של המאבק בין השבטים - זה בדיוק מה שדן ניסה לומר לך. אנחנו (הציבור הליברלי היצרני) נוטים לחשוב שביום שהחרדים ישולבו במעגל העבודה באופן מלא, כל הבעיות האקוטיות שלנו ייפתרו. אבל זה רחוק מאוד מלהיות המצב. זהו אכן צעד נדרש ביותר, אבל הוא רק יעמיק את הבעיות שצפות להן עכשיו. אם עכשיו מפריע לחלקים בציבור הליברלי דוכן אקראי של חב"ד או אירועים מסויימים שמתרחשים בהפרדה מגדרית - ביום שהחרדים יהיו 30% או 40% מהמרחב הציבורי - זאת תהיה אחרונת הצרות. כל מיני דברים שנראים לכם טריוויאליים או בקונצנזוס של מדינה מערבית-ליברלית, וזה רק עניין של זמן עד שיהיו גם כאן - זכויות להט"ב, תחב"צ בשבת - יתרחקו לאט אבל בטוח מהקונצנזוס. יותר ויותר סביבות עבודה מופרדות בין גברים לנשים, מטבחונים שיש לשמור בהם על כללי הכשרות - ככל שהציבור החרדי יהפוך לחלק משמעותי יותר מהכוח העובד במדינה, הוא יהיה ‘זכאי’ לדרוש ואף לקבל את התנאים המתאימים לאורחות חייו.
ואל תטעו - כל זה מאוד דמוקרטי, גם אם לא ליברלי.