פוליטיקה וזה :: ישראל במלחמה

"מה להפסיד״ מעניין להם את התחת. איך זה לא ברור עד עכשיו? שום קורבן לא גדול מדי במלחמת קודש בדרך לשחרור פלסטין כולה.

מעולם לא בחנו את זה…

זה לא דורש בחינה כי הם אומרים את זה בפירוש.

מעניין את הסבתא שלי מה הם אומרים

ליאור, אני לא חושב שזה רלוונטי. כעם הם לא הראו שפניהם להתפתחות ורצון כנה לעצמאות.

אני האחרון שיבוא לסגר פה על ההתנהלות הבזויה של ישראל ביחס לפלסטינים. ביד אחת נתנו וביד שניה לקחנו. עין צוחקת עין דופקת לא יכול היה להלום אותנו יותר ממה שזה כבר. אבל… אז מה?

אתה איש חינוך. לצד ערכים ומוסר אתה מלמד את הילדים שלך להתחבא מאחורי ״אכלו לי, שתו לי״?
אתה מלמד אותם שאם לא מתייחסים אליהם בכבוד המתאים אז הם צריכים לשבור את הכלים, ליפול על הריצפה בטנטרום אין סופי, להזיק לעצמם ולסביבה שלהם ולא לעשות אפילו צעד אחד קטן שיקדם אותם?

מה העם הפלסטיני (המומצא) עשה בשביל לקדם את עצמו חוץ מלהתבכיין ולרצוח?

מה אכפת לי שלא היינו איתם כנים ב 100% ולא נתנו את כל מה שהבטחנו. מהצד השני קיבלנו רק זין (זין ועוד קצת, אתה יודע…). לא מתנצל לרגע ולא חושב שיש פה בעיה שהיא רק ״מה עשתה ישראל״. גישת ה״אכלו לי, שתו לי״ שלהם רק מראה שלא מעניין אותם מה תתן להם, הם ממילא לא ידעו מה לעשות עם זה.

ואם תתן להם את כל מה שהם מבקשים אז יכול לעלות לך ממש ממש ביוקר. לא רואה סיבה לזה.

ליאור,

נער הומלס קיבל כסף מאחד שריחם עליו, הלך קנה סיגריות ונשאר רעב וכתוצאה מזה גנב מהקיוסק.

בעל הקיוסק היה איש חינוך ואדם טוב, אמר לעצמו אני אביא לילד אוכל ולא כסף כדי שהוא יהיה חייב לאכול. הלך הנער החליף את האוכל תמורת סיגריות וסמים ושב לגנוב מהקיוסק.

בעל הקיוסק לא התייאש, הוא הכיר איזה מקום בו מחלקים אוכל בסגנון הכנסת אורחים לבבית, הזמין את הנער לשם. הגיע הנער קיבל את הצלחת עם האוכל החם ושפך את זה על ראשו של בעל הקיוסק.

אמרו לו פעם אחרונה אחרת תשאר רעב כי כשתבוא לגנוב יתנו לך מכות כדי שתפחד, אמר לא אכפתלי…

אדם שלא רוצה לעזור לעצמו לחיות (במונחים אבלוציונים לשרוד ולהתרבות = להפיץ את הגנים), עם שלא רוצה לעזור לעצמו, שיזדיין. מהות הברירה הטבעית של כל אורגניזם לסלק את המזיקים.

אני יהודי דתי חרדי, ולמרות שרוב מוחלט מהעולם לא פועל לפי האמונות שלי מעולם לא חשבתי להרוג מישהו. מי ששם על כל מאמץ הגיוני זין הוא בר מוות בשם הסלקציה ההגיונית של הברירה הטבעית. כן, צריך להכחיד ולהרוג ולהכרית כל אדם החושב שבשם אמונות כאלו ואחרות מותר לו ליטול חיים של אחרים.

אני עובד הרבה עם ילדים עם בעיות התנהגות. אני מלמד הורים שבזמן טנטרום מתעלמים לחלוטין מאסקלציות ומהכרזות. העם הפלסטיני אכן ידע רק להתבכיין ולצרוח ולרצוח. מה הכישורים שחסרים להם כדי לחיות ולא לרצוח? מה התנאים שחסרים להם?

דן מאחר ונגזר עליך לחיות לצד חמישה מיליון שלא רוצים לעזור לעצמם הסיפור שלך לא תקף…

העם הפלסטיני הוא לא ילדים בטנטרום אלא עם שלם עם הנהגה שבאופן עקבי מפסידה את כל מה שיש לה, פוטנציאלית ובפועל, לטובת מלחמת קודש בישות הציונית. כל זה עם גיבוי נרחב מהרחוב. הם הפסידו המון במאה השנים האחרונות, ממשיכים להפסיד ביודעין, ממשיכים להצהיר שיקריבו הכל וממשיכים לממש את ההצהרות הללו. ההצהרות אכן מעניינות את התחת, אבל המעשים לא. אני לא מבין על מה הדיון בכלל. בהיררכיית הערכים שלהם - רמת חיים וריבונות על שטח חלקי הן באופן עקבי בעלות חשיבות אפסית מול המאבק המזויין והמדמם בישות הציונית - עד הניצחון.

היה להם המון מה להפסיד ב-48, המון מה להפסיד בשתי האינתיפאדות, המון מה להפסיד בבחירות ב-2007, המון מה להפסיד בקמפ דיוויד, והמון מה להפסיד ב-7 באוקטובר. הרשימה הזו יכולה להתארך כרצונך.

התנאים שחסרים להם הם עקירה מהשורש של האידאולוגיה הרצחנית הזו בצורה שיטתית, נוסח יפן וגרמניה, וגם זה לא בטוח יעבוד. אפשר לא להסכים לשלם את המחיר (אני חושב שאני לא מוכן), אפשר לחשוב שזה לא אפשרי פרקטית (יכול מאד להיות), אבל בואו נפסיק לספר מעשיות על היפוך 180 מעלות במגמה בשניה שניתן להם עוד טיפ-טיפה. אני הפסקתי לזלזל ברטוריקה הפלסטינאית והאיסלאמיסטית בכלל. הם מתכוונים למה שהם אומרים.

לא כל יהודה ושומרון לא רוצים לעזור לעצמם… וואלה יש הרבה חבר’ה באים לעבוד ולהרוויח פה אצל הישראלים.

העם בעזה לא מעניין אותי. לא רוצה לעזור לעצמו - שימות ברעב. לא נגזר עלי ולא נעליים, במלחמות משחר ההיסטואיה הכחידו עמים גדולים יותר עם שינויים גאוגרפים ודמוגרפים מרחיקי לכת בהרבה. עכשיו, שיפתרו את הבעיה עם עצמם, ברגע שתהיה נכונות 90% מהישראלים יזרמו איתם. כרגע, הנכונות שלהם זה לקחת את הכסף הקטארי וליצור טילים. כשיתחילו לפתח שם עיר רצינית נתחיל לקחת אותם ברצינות.

הם הפסידו כמעט הכל לפני 48. זו הסיבה לכל מה שקרה מאז. יש פה המון שהיו רוצים לספר לעצמם שמה שגרם להם להפסיד זה האלימות שלהם אבל זה די שקרי. גם כשהם שקטים יחסית (אבו מאזן) הם לא מקבלים שום דבר.

אנחנו חיים על פלנטות שונות. לא היה דבר כזה ״הם״ במובן של פלסטינים לפני 48. כל הזהות הלאומית שלהם נולדה אז (לכל המוקדם).

אז זה לא משנה מה הצד השני אומר, אלא מה אתה חושב? יש לך את זה ביותר פטרנליסטית/מתנשא?

לא היה כזה דבר עם פלסטיני. העם הפלסטיני שאותו אנחנו מכירים נוצר בכלל אחרי 67 משטחים שלקחנו מירדן אחרי המלחמה.

אתה מנסה ליצור פתרון שלא מעניין את הצד השני שכל אמונתו מבוססת על נרטיב פיקטיבי. זה שווה ערך לטקטיקה של צ’אבי שלא עוזרת ורק הוא מאמין בה. אצה רוצה להיות הצ’אבי של הסיטואציה הזאת?

זו סתם התחמקות… תקרא להם איך שאתה רוצה אבל הם ללא עוררין היו פה.

נדב זה לא עניין של התנשאות… אנחנו הצד החזק, לנו יש צבא. אנחנו בסוף נהיה אלה שמגדירים את הגבולות. אני לא חושב שיש פיתרון שיאפשר לפלסטינאים להיות מרוצים בטווח הקצר. מה שאנחנו צריכים לספק לפלסטינאים זה פתרון שהוא בר קיימא לטווח הארוך. כדי שהם יוכלו להתפתח ולהתקדם מהמקום בו הם נמצאים כרגע.

שארקי זה כל כך ילדותי… לפחות היו עושים את זה מצחיק. המילה “שלום” אולי מבלבלת אתכם לחשוב שמדובר על דובוני אכפת לי שמתגלשים על קשתות… יש פה שני עמים. לא תצליחו להתחמק מהעובדה הזו.

זה לא התחמקות כי יש רק שתי אופציות:

1. אתה מדבר על מה שהם הפסידו כעם. אין שום משמעות למה שאתה אומר בלי זה, כי רק לעמים אפשר לתת מדינות. לפני 48 לא היה עם כזה ולא היתה זהות לאומית כזו (וגם אחרי אבל זה לא רלוונטי לעכשיו).
  2. אתה מדבר על מה שהפסידו כאינדבידואלים, ואז להגיד שלא הפסידו כמעט כלום מאז 48 (=הפסידו כמעט הכל לפני) זו טענה כל כך מופרכת שאני לא יודע איך להתמודד איתה, אבל אף פלסטיני לא יסכים איתה (״נכבה״ בגוגל).

דיון לא מעניין… תקרא להם עם/לא תקרא להם עם - הם קיימים. רוצה לאזרח אותם?

אתה מוכן להפסיק להתחמק ולהסביר איך בדיוק הם הפסידו הכל לפני 48?

הנקודה היא שהפלסטינים אומרים בפירוש מה הם רוצים ואתה מסרב לקבל את זה. הטיעון של ‘לא ניסינו’ הוא לא טיעון. לא ניסינו גם להמטיר עליהם סוכריות ג’לי. לא ניסינו לעשות הקרנה משותפת של גמר המונדיאל. לא ניסינו לרצוח את כולם. לא ניסינו להכניס אצבע לאף ולהשאיר אותה שם שנתיים. את כל הדברים האלו יותר הגיוני לנסות, כי הפלסטינים אף פעם לא אמרו בפירוש שגם אם נכניס אצבע לאף למשך שנתיים זה לא יעזור, בעוד הם כן אמרו ואומרים בפירוש שעד שלא נעוף מכאן כולנו הם לא ירגעו.

אתה מתעקש להתווכח ויכוחי סרק… הגדרות של “עם” או “לאום” לא מעניינות אותי. גם התפתלפלות על 48 או 47 או 35 לא מספיק מעניינת אותי. יש פה 5 מיליון. אתה כבשת בצדק או לא בצדק ואז החזקת בצדק או לא בצדק. מה הלאה?

שארקי הפלסטינאים רוצים את מה שהמתנחלים רוצים… את ארץ ישראל השלמה. אף אחד לא יקבל את ארץ ישראל השלמה. זה לא רלוונטי מה אנשים רוצים. הדבר היחיד שרלוונטי זו המציאות.