@Ganjo
בגדול אני חושב שהמטרה של החזרת החטופים היא בלב ליבו של הקונצנזוס ונתפסת כמטרה ראשית של כל איש ואישה בישראל.
אני מאמין שיש הבדל עצום בין משפחות החטופים ושאר האוכלוסיה בשאלה מה נדרש בשביל לחלץ אותם, אבל עם זאת אין לי שום ספק שבכל האוכלוסיה מבינים את גודל השעה וההתגייסות להחזרתם ובכלל להסרת איום החמאס היא עצומה מכל מה שראינו פה בעשורים האחרונים, כולל מלחמת לבנון השניה.
כמובן, אני מדבר על המלחמה באספקט הרחב ולא על הפגנות למען החטופים.
מה שאני מנסה לומר בדרכי המגושמת הוא שהמלחמה הזו בהתגייסות שאנחנו רואים, ברעל בעיניים של הלוחמים, בנחישות, בסיכונים שלוקחים המגוייסים, ביצירתיות ובתעוזה, בהתגייסות של העורף, בהתדנבות, בשקט התעשייתי ברמת ההפגנות השבועיות של להפיל את הממשלה הכל כך בעייתית הזו…
כל זה מגיע כי יש חטופים בעזה וזה מצב בלתי נסבל לכל איש ואישה בארץ, בכל החברה היהודית וגם בחלקים גדולים (כך אני משער) של החברה הערבית.
יבואו ויתווכחו משפחות החטופים על מה נדרש לעשות בשביל להוציא אותם משם.
האם רק מו״מ יוביל אותם החוצה? אני ורבים אחרים מאמינים שלא. מלחמה קשה וחסרת רחמים היא התשובה גם לאלו ששם היום וגם לאלו שיהיו שם בעתיד אם לא ננצח את המלחמה הנוכחית באטרף הפסיכי שבו אנחנו נכנסים בהם.
אולמרט ב 2006 עשה לחזבאללה ״בעל הבית השתגע״ על שלושה חטופים.
בסוף הם לא חזרו בחיים, אבל מאז חיזבאללה נזהר. נזהר מאוד. לא מפתיע שעד היום הם מנסים בכל כוחם להלך בין הטיפות, להיות בלי ולהרגיש עם.
עכשיו ביבי עושה לעזה ״בעל הבית השתגע״ כפול 8.
להחריב את עזה זה מאוד מאוד מצער ועצוב (בסוף חיים שם בני-אדם אתם יודעים), אבל נחוץ. זה המחיר של ההבלגה שהבלגנו שנים על שנים.
כדברי המאמר: המרחם על אכזרים, סופו שיתאכזר לרחמנים.
בעיני אין שאלה על למה אנחנו שם וכותשים אותם. והחטופים זו הסיבה מספר אחת לכך שאנחנו לא חושבים על לעצור בכל פעם שאנחנו מסתכלים על הנזק שהמטרנו על עזה וחושבים שאולי זה כבר מספיק.
לפני שהם כולם בבית, לא רואה איך ישראל עוצרת את התוקפנות המאסיבית הזו שמשאירה מיליונים ללא קורת גג בחורף הלא קל הזה.
קצת קרדיט למה שצה״ל עושה למען החטופים.
מו״מ זה גם מנופי לחץ, לא רק שחרור מחבלים.