אתה צודק לגבי הפורנזיקה ואני באמת לא חושב שהמשטרה בלשון המעטה הוא גוף אמין.
לא הם הפסידו, כי ברגע שמדברים רק על אלימות והפרות סדר , המרכז שמוכן לשמוע את הטענות של האתיופים, מפסיק להקשיב להם . הרי, זה שכל הדיון שלנו , מדבר על האם אנרכיה או אלימות זה דבר מוצדק כן או לא. זה כבר אומר שהם הפסידו.
אני לא מגן אוטמטי על משטרה, יותר מזה, ליבי מלא על המשטרה, גם מול ההפגנות של המחאה האתיופית. המשטרה מראה שהם ארגון חסר תועלת וחלש, אבל לא אני ולא רוב האנשים , לא מוכנים לקבל אלימות בתור פיתרון פוליטי. ושוב, זה לא החסימת כבישים שמוציאה אותי מדעתי, לא אוהב את זה, אבל בעיני האלימות שמתלווה לזה, זה בלתי נסבל.
עכשיו, אני תומך בחקירה שקופה וממצה של העניין. אם יוכח שהשוטר התרשל וירה ממניעים פסולים. הוא צריך להענש בחומרה. אבל השאלה שלי, אם השוטר גזען (ולמען הגילוי הנאות, אני חושב וזה רק הדעה שלי, שהוא לא) למה הוא בכלל התערב? אם אני גזען ושונא שחורים, אני נותן לנערים ללכת מכות (אם אני לא טועה מרבית הנערים היו אתיופים) ולוקח את הילדים שלי למקום אחר. שיאכלו אחד את השני…
אם אני גזען , אני לא יורה לכיון הריצפה אלא לכיון האדם שאני שונא. אם אני גזען אני לא נשאר עד סוף הארוע ומנסה להנשים ולהחיות את הילד, אלא מנסה לטשטש ראיות. אם אני גזען, אז כנראה שהתיק שלי במשטרה יראה על אירועים קודמים שידיגמו את זה , אבל לפי מה שהבנתי הוא שוטר מצטיין.
אתה גם “שוכח” שהם זרקו אבנים לא רק עליו, אלא גם על המשפחה שלו. וכמה אבנים אפילו פגעו בו. ושהוא היה לבד. אני יכול להגיד לך שזה חלק מהבעיה. ששוטר נמצא לבד מול תוקפים רבים, הסיכוי שלו לטעות או להגיב לא נכון גודל.
הוא ניסה להזמין גיבוי, אבל הם הגיעו מאוחר. אני חושב שהוא במקרה הכי גרוע, הפעיל שיקול דעת מוטעה. לא חושב שהוא גזען.