אז אתן לך עצה: אם אתה כבר מתכוון לשלוף את קלף ה"גזענות" אז לפחות תנסה לפרט על מה אתה מדבר כדי שמישהו לפחות ינסה לנהל דיון או לקחת את מה שאמרת ברצינות.
יש כל כך הרבה דברים לא נכונים בקשר למשפט הזה שלמרות שאני לא יודע מאיפה להתחיל, אני אנסה.
כל בן אדם שקורא את מה שכתבתי מבין לחלוטין שאני לא מתכוון לטרלי למה שאמרתי, אלא נסיתי להעביר נקודה.
הנקודה היא שהאנשים האלה שטוענים לגזענות וקיפוח הם הכי גזענים שאני והמון מהמגזר שלי נתקלנו בהם. זה לא סובייקטיבי. זו לחלוטין עובדה. ניסו להתעמר בנו, להתנהג בצורה נבזית, בחוצפנות ומה לא. וזה כמעט ואף פעם לא קורה לי/לנו עם אנשים אחרים. למה זה?? נתקלנו רק במניאקים של הקהילה הזו?? לא חושב… כי טבעו האמיתי של הבן אדם יוצא החוצה כשהוא בעמדת כוח. ומה אגיד לך, הם לא עברו את המבחן הזה.
אנשים אומרים אל תכליל… אני האמת מנסה לא לעשות את זה, אבל אתה יודע מה קורה כשאתה נתקל במצבים מגעילים שנגרמים בגלל אותם האנשים באותם המצבים? אתה מתחיל להבין שפה יש פאטרן לא נעים בכלל ומתחיל לנסות להתרחק מהאנשים האלה כי זה לא נעים להרגיש לא נעים.
באופן מוחלט הנוצרים הם המגזר המצליח בישראל ובאופן יחסי (יחסית להשקעה של המדינה והתקציבים) הם הכי מצליחים ביי פאר… ואנחנו סובלים מטרור רציני מבני הדודים שלנו שהתקשורת כמובן מתעלמת ממנו באופן בוטה כי זה לא מספיק פיסי לטעמם ולמי בכלל אכפת מערבוש שרוצח ערבוש אחר…
כל חודש נוצרי אחד נרצח כי הוא נוצרי ובעיתונות יש משפט אחד קטן על זה. לי באופן אישי נרצחו 3 בני משפחה ואני לא הייתי רחוק מגורל דומה, לפני כמה חודשים ירו על הבית של בת הדודה שלי כי הן התלוננו למשטרה על ניסיון אונס של בן דוד שרצה לאנוס נוצרייה (רגיל לחלוטין אצלנו)… מבין את הקטע?? חיי הנוצרים בישראל, למרות כמה שהם טובים לעומת נוצרים אחרים בעולם הערבי, הם לא הכי טובים יחסית למגזרים אחרים בישראל.
ותגיד, אתה רואה אותנו שורפים מכוניות משטרה?? מתלוננים כל הזמן?? טוענים שכולם שונאים אותנו? לא. אנחנו כל כך שקטים שאנשים אשכרה לא יודעים שאנחנו קיימים… אנשים אפילו לא יודעים מה הוא המוצא האמיתי שלנו (לרוב יהודי אם אתה ממש רוצה לדעת, אז אפילו לקרוא לנו ערבים נוצרים זה לא מדויק בכלל). אנחנו לא מפסיקים לעבוד, ללמוד ולקרוע את התחת למרות נקודת ההתחלה לא הכי גבוהה.
האם כל השקט הזה טוב? לא חושב… חייבים להרים את הקול ולנסות להעלות לתודעה של המדינה וכל עם ישראל את הסיפור הזה… אבל בטח ובטח לא באלימות ולא בהרסית המדינה וייצור אנטגוניזם מיותר כלפינו.
אז מה שרציתי להגיד במשפט ההוא, שלמרות כל החרא שאנחנו סובלים ממנו, הגזענות, הנטישה, חוסר הביטחון ועוד, כקהילה או כמגזר, אין אפילו מה להשוות את ההצלחה שלנו עם האתיופים… איפה אנחנו ואיפה הם. נראה לך שאני מתנשא? אני לא. סתם מספר עובדות.
ובקשר למה שעשית לבטחון המדינה… וואלה, כל הכבוד גבר. באמת. אבל אתה יודע שנוצרי לא יכול בשום פנים ואופן לשרת את המדינה כמוך כי… המדינה לא רוצה. נכון? לצערי יש מי שעדיין מבלבל אותנו עם בני הדודים, במקום להבין שאנחנו חלק אמיתי מהמדינה… בגלל זה יש תקרת זכוכית לנוצרי שרוצה בכל הכוח לשרת את המדינה שלנו… ואת חלקנו עשינו… אחד הבן דודים שנרצחו נפל בעזה, הרג אותו צלף פלסטיני, ואבא ואחותי שוטרים.
ורק שתדע, המון נוצרים נלחמו כדי להפוך את גיוס הנוצרים לחובה, אבל לצערי אף אחד לא שם עלינו. אשכרה נלחמנו כדי להתגייס, ולהיות חלק מכור ההיתוך הזה… אבל כשהתחילו בני הדודים לשרוף בתי חיילים נוצרים בנצרת, ביבי נטש אותנו לחלוטין… ואתה יודע מה זה לחיות מוקף בין בני דודים שמחשבים אותך ל"בוגד" באומה הערבית ומשת"פ ציוני?? רק אז תבין את המשמעות של המילה טרור.
אז כדי לסכם, אני אומר לך: ברגע שהמדינה תתן לנו לשרת אותה גם בביטחון, אתה תראה נוצרים שעושים את מה שעשית אם לא יותר, כי מה לעשות, יש לנו, בין היתר, גם את השפה והמבטא הנכונים.
איפה בדיוק “ירקתי תורת גזע”?