יש לנו בעיה הרבה פחות גדולה עם בדלנות. בדלנות לא אומרת שהם לא יהיו מוכנים למכור לנו נשק, אלא רק לא לתרום אותו. היה עדיף לישראל פי כמה להוציא קצת יותר כסף אבל להיות יותר חופשייה בבחירות שלה.
חוץ מזה, שבאופן ברור טראמפ הבין הרבה הרבה הרבה יותר טוב מביידן את הרעיון של תמריצים, וגם במלחמה הנוכחית הוא לאורך כל הדרך היה לטובתינו ותמך בפעולות הרבה יותר אגרסיביות כלפי האויבים שלנו. זה שהוא גם רוצה לראות בסיום המלחמה אין עם זה בעיה - גם אני רוצה. השאלה היא איך מגיעים לשם, והדרך של טראמפ היא דרך ניצחון, של ביידן היא דרך הפסד. זה הכל.
לא רק זה. מילא היה איזה פער בתוצאות לטובת ביידן / אובאמה שהיה צורך להסביר. הפייסנות של שניהם הביאה לנו סנדביץ׳ על בסיס חרא עם הסכמי אברהם של טראמפ באמצע. מי שלא רואה את זה עוצם עיניים בכוח.
למי שלא מספיקה ההיסטוריה הקצרה מאז 2008, אפשר על הדרך לשאול את אבא מה קרה בפעם האחרונה שהיה נשיא דמוקרט עויין כל כך בדמות קארטר. רמז - נולדה וטופחה פיסורה איסלאמיסטית רצחנית שאנחנו מתמודדים עם גרורותיה כמעט 50 שנה אחרי.
להאריס מצביעים תומכי ה-From the River to the Sea. הם בפאניקה מבחירה אפשרית של טראמפ. אז או שהם מטומטמים שהם מצביעים ל"אוהבת ישראל" או שכל ישראלי שתומך בה הוא מטומטם.
בכלל הנושן הזה בתקשורת הישראלית שביידן הוא אוהב ישראל גדול ושהתמיכה שלו בנו לאורך המלחמה היא משהו להודות עליו ולהעריץ, הוא פשוט הזוי בעיניי. ביידן הוא אחת הסיבות המרכזיות שהמלחמה עדיין מתרחשת וישראל מתקשה מאוד לעמוד ביעדים שלה.
סליחה, אבל זה לא נכון. הטענה של האמריקאים היא שאין תוכנית, אבל ההתנהגות שלהם בפועל היא שהם לא מרוצים לא מזה שאין תוכניות, אלא מזה שאין את התוכנית שהם רוצים. כלומר, שנסיים את המלחמה ונהיה בשקט עד הפעם הבאה שיתקפו אותנו. העיקר שקט.
אם נגיד להם שהתוכנית שלנו היא לכבוש את עזה, ולגרש משם את כל המחבלים, לכבוש את דרום לבנון ולהפוך אותו לרצועת מוות שכל אחד שכף רגלו תדרוך שם ימות באותו רגע (גם אזרחים. אזור חיץ לחלוטין), ולפרק את הכלכלה האיראנית דרך תקיפת מתקני הנפט והגז, ובכך לגרום למהפכה שתוריד את משמרות המפכה שמאיימות על עצם הקיום שלנו - הם לא יבואו ויגידו לנו “אההה, איזה יופי. עכשיו כשיש תוכנית אפשר להתחיל לעבוד”.
יש יותר סיכוי שהם יובילו החלטה באום (בהנהגתו של הנשיא הכי ציוני או איזו חרטה כזאת שסיפרו לנו) שנותנת את השטח פה לפלסטינים ומגרשת אותנו חזרה לאירופה, מאשר שהם באמת יעזרו לנו לקדם תוכנית שתבטיח את הביטחון שלנו באמת.
מהצד הימני יש את הפופוליסטים ומהצד השמאלי יש את הפרוגרסיביים. שניהם מאוד מסוכנים לישראל. ההבדל הוא שהימניים שמו פופוליסט כמועמד שלהם והשמאלנים לא שמו פרוגריסיב כמועמד שלהם.
ההצבעה היא לא בין ווק לפופוליזם ההצבעה היא בין דמוקרטים לפופוליזם. הנסיון לצבוע את ביידן או את האריס כפרוגרסיביים הוא נסיון לא כנה.
ברגע האמת טראמפ לא יישלח לכאן חייל אחד שיסכן את חייו ואני לא אתפלא אם יעלה את מחיר הנשק שישראל תקנה ממנו פשוט כי הוא יכול.
ראינו זאת במפגני העוצמה האחרונים - מי שמנווט לאנשהו ומצליח - סוחף אחריו. בטח אם מדובר בבת ברית קרובה. אתה עושה לממשלה שלנו המון הנחות שלא מגיעות לה. שנה לתוך הסיפור, הניצחון רחוק מלהיות מוחלט לפי מטרות המלחמה שהם בעצמם הגדירו. כמו אונר"א כמו יוניפיל - אנחנו יוצאים נגד הרעים (יוניפיל זה בכלל ספין, אף אחד לא חשב לרגע שהם באמת יפעילו כוח) אבל לא מציבים אלטרנטיבה. הגיע הזמן שנבין מה הכיוון. בהתחלה עוד הייתי מוכן לשמוע שזה בא על חשבון ניצחון וכו’ - אבל בחיאת. ואם אנחנו כישראלים מבולבלים אז אני מבטיח לך שהשאלה שנשאלת בעולם היא ‘עד איפה ביבי רוצה לקחת את זה’.
אני כישראלי לא מבולבל בכלל.
יש אלטרנטיבה, זה פשוט לא מה שהעולם רוצה לשמוע אז לא אומרים את זה בריש גלי.
הממשלה הנוכחית עסוקה בפירוק של הסכם אוסלו ואסון ההתנתקות. תבין מזה לאן הרוח נושבת.
נ.ב.
‘‘עד לאן ביבי רוצה לקחת את זה’’. מביך.
ביבי לא לוקח את זה לשום מקום, הוא מנסה לצאת מהמקום שלקחו אותו אליו.
עוד דבר שמסוכן לישראלים זה נשיאה שאין לה שום דבר להציע, קיבלה את המקום שלה בגלל המוצא של הוריה ומנוהלת ע’'י אנשים שהאג’נדה שלהם כלפי ישראל לא חיובית בכלל. תקרא להם איך שאתה רוצה.
@Shusaku כדי להמשיך את הטיעון - דוגמה כלשהי לאיך כן אפשר לנהל את זה עם תוכנית וכיוון ברורים. אני לא מסכים עם הכל ולא חושב שכל מה שהיא אומרת אפשרי, אבל הכיוון לאיך הסכסוך יכול להיפתר ומה ישראל תעשה עד אז יכול לסבול מקצת פחות עמעום.
אחזיר אותנו טיפה אחורה: אני טוען שחוסר הבהירות הזה, גם אם אני יכול להבין חלק ממנו, פוגע במאמץ הבינלאומי שלנו וביכולת השותפים לעזור לנו. זה לא אומר שהם מושלמים מכל בחינה. זה כן אומר שבעולם הלא אידאלי בו אנחנו חיים - זה עדיין חשוב, אנחנו עדיין צריכים בעלי ברית ולכן זו נקודה שאנחנו סובלים ממנה.
איזה שותפים יש לך?
אלה שמימנו את איראן וקבוצות הבת שלה?
שאמרו לך לא להיכנס לעזה? שלמדו את המפות ואמרו לך שאתה לא יכול להיכנס לרפיח?
שאמרו לך שמתקפה כושלת של איראן זה ניצחון?
אל שאמרו לך לא לחסל את נסראללה? לא להיכנס ללבנון?
אלה ששמו לך חיילים אירופאים שאמורים לשמור על דרום לבנון? שעכשיו כועסים עלייך שאתה גילית את הבלוף שלהם?
מי? זה שאמר לך שאתה מדינת בשליטה של האו’'ם?
"היועץ לביטחון לאומי בבית הלבן ג’ייק סאליבן התייחס לחיסול מנהיג חמאס יחיא סינוואר ואמר כי "מדובר ביום משמעותי מאוד. זהו רוצח אכזרי שאחראי לרצח הכי הרבה יהודים מאז השואה. זאת הזדמנות שצריך לנצל כדי להביא לימים טובים יותר לאנשי עזה ולאזור כולו. יש עדיין חמושי חמאס שמחזיקים בחטופים ומנסים לתקוף את ישראל אבל זאת מכה אדירה לחמאס. המבצע היה של צה"ל, לא היינו מעורבים בו ספציפית אבל השתתפנו בלחץ שהופעל בחודשים האחרונים על ראשי חמאס שגרם להם להיות במנוסה".
אני מבין שקמלה קורסת וכל ראיון שהיא נותנת הבלון עוד יותר מתנפץ וזקוקים לאיזה טיפה קרדיט לגנוב… אבל יש גבול לכל תעלול.
לא רק שהממשל הדמקורטי לא השתתף בשום לחץ על סינואר ולא עזר לתפוס אותו, אלא הוא עשה ככל יכולתו במודע או לא במודע לחלץ אותו ממות. אני יכול לתת פה אינספור דוגמאות, אבל מספיק לזכור שקמלה וביידן איימו במפורש על ישראל בחרם של נשק אם נפלוש לרפיח…
רק עכשיו הם בלמו את הרעיון הכי מקורי והכי נכון לסיים את המלחמה עם הכפיה של הסיוע לצפון עזה וזרקו אותנו כרגיל מתחת לאוטובוס בשביל הקולות של מישיגן… החוצפה של הממשל הזה שוברת שיאים כל פעם מחדש.