שים לב מה הוא כותב בטור שלו, למה הוא מתכוון כשהוא מדבר על אחריות. הוא כותב על הפילוג והשנאה שהם לשיטתו מפיצים ועל כך שהם עשו יד אחד עם האנשים שעשו במערכת הביטחון (ובכך מספקים להם הגנה חרף אחריותם באסון) בגלל אינטרס פוליטי משותף.
אולי החשיבה שלי שלילית מדי, אבל כשאני קראתי את הכותרת ציפיתי לראות ביקורת על אורח חיים מעורב\מתירני\חילוני. בפועל הביקורת היא על כך שלא השכלנו לשיטתו להתאחד אחרי האסון שחווינו.
נראה לי שכולנו יכולים להסכים עם הטענה הזו, בלי קשר לשיוך פוליטי, למרות סגנון ההתבטאות החריף.
לדעתי אי אפשר בכלל להשוות טענה כזו, גם אם נכתבה בצורה חריפה, לסירוב מתמשך להכיר במדינת ישראל (ובו בזמן לחלוב אותה בכל דרך אפשרית) ולפעולות נגד המדינה של לא מעט ח"כים ערבים. וזו בדיוק הטענה של הימין - לח"כים הערבים מותר להשתתף במשטים נגד המדינה, לדבר נגד המדינה בגלוי, להטיף נגד קיומה של המדינה וזה עובר לכולנו בגרון כי הם מיעוט. מספרים לנו שהם מסכנים, שהם אומללים או שהם לא יודעים מה הם רוצים, שהם סתם אומרים בשביל הבוחרים שלהם. לא משנה מה הם אומרים, הם לא נפסלים, נותנים להם להמשיך לרוץ בחסות אג’נדות פוליטיות תוך התעלמות ברורה מהחוק והשכל הישר.
אבל הסיפור יהיה חוק ההשתמטות, והעובדה שגלנט יוצא ה"טוב" בסיפור. טוענים שפיטורי גלנט על רקע ההתנגדות לחוק. מכל הסיבות לפטר אותו, זו תהיה סיבה שתגרום לכולם לצאת לרחובות שוב.
אם כחלק מהדיל הזה נראה את המפלגה של סער תומכת בחוק המעונות, אני יחד עם כל המפגינים באיילון. יש לי רק בעיה אחת: אני די בטוח שזה לא נכון, וגם הפרשנים הפוליטיים לא טוענים את זה.
בעצם, ביבי טוען שהפיטורים הם על סמך בעיות חוסר אמון והעובדה שזה מצב לא תקין שמפריע לעבוד, והלא ביבי טוענים שזה פיטורים לא ענייניים שנועדו להציל את הקואליציה.
בינתיים, עם כל כמה שאני מאוד מתנגד לפיטורים הללו, לטיעון של ביבי לפחות יש בסיס. הטיעון של לא ביבי לא מחזיק מים.
הזוי בעיניי שאני שעה מקשיב לחדשות איך כווווווווולם מאשימים את ביבי בפוליטיקה בזמן מלחמה ושהמניע הוא להציל את הקואליציה, בזמן שאאאאאאאאף אחד לא מסביר איך בדיוק זה מציל את הקואליציה. זה נדמה, רק נדמה, שהם עסוקים בפוליטיקה בזמן מלחמה.