פוליטיקה וזה :: ישראל במלחמה

אתם מוזמנים להסביר לי איך זה עוזר. בינתיים אני משוכנע שזה רק מקטין את הסיכוי שלו להישאר ראש ממשלה. עד אז תמשיכו לקרוא לי מיתמם ולהתעלם מהתוכן.

לכל הפחות צה"ל יחזור לא לאכוף צווים שנשלחים לחרדים, במקום ההתקדמות שיש לאחרונה (הקמת אוגדה והוצאת 7000 צווים חדשים)

אני חושב שנתניהו מקווה שזו תהיה עצם מספיק גדולה שהחרדים יתעלמו מכישלון חוק המעונות ויתנו לו עוד כמה חודשים של חסד

אני מנחש שלא באמת נראה חזרה של היקף של ליל גלנט הראשון, העם עייף, המשטרה הרבה יותר אגרסיבית. ויהיה צריך מחאה גדולה פי 2 הפעם כדי להזיז משהו.

עכשיו ישראל כ"ץ ינסח הצעת חוק חלופית שמשמעותה אי גיוס חרדים בתמיכת סער\אלקין. זה ייקח מספר שבועות, שהחרדים יתנו לו בעקבות הזזת גלנט. דוד אתה יודע מצוין איך פוליטיקה עובדת.

כמו המערכון הידוע של הגשש על שר החינוך שהתמנה לשר מלחמה:

“כשהיה שר חינוך היה חינוך?! לא. אז אולי שיהיה שר מלחמה לא תהיה מלחמה”

לא יודע אם פיטורי גלנט הם מהלך פוליטי או מהלך מתבקש שרק נעשה בדחיינות ביבי’ת טיפוסית.

אני כן יודע שכל מי שצועק לפטר את ביבי כבר חודשים (לפטר ראש ממשלה באמצע מלחמה) פתאום נורא מפריע לו שמפטרים שר ביטחון באמצע מלחמה.

כמו כן,
אם ביבי הראש והוא האשם אז זכותו של הראש הזה לפטר את שר הביטחון, הרמטכ"ל, היועמ"שים וכל מי שמפריע לו ליישם את המדיניות שלו (ככל והיא עומדת בתנאי החוק).

אי אפשר מצד אחד לבוא אליו בטענות על אחריות שלו למחדל של הצבא וראשי הביטחון ואז שהוא רוצה לפטר מישהו מהם אז ערוץ 12 מבקש לשרוף את המדינה.

אם הוא הראש והוא האשם אז הוא צריך לקחת אחריות ולהתפטר. לא לפטר את השאר…

עזוב שהוא מזמן היה צריך להתפטר, למה לדעתך הוא פיטר את גלנט ולמה עכשיו?

חושב שכתבתי מאוד ברור שאני לא יודע למה גלנט פוטר.

שאני רואה מי מונה לשר ביטחון ובאיזה עיתוי אני חושב שצריך להיות ממש תמים כדי לא להבין למה גלנט פוטר.

זכותו של ראש ממשלה לפטר כל שר שהוא רוצה. גם במלחמה ובמיוחד במלחמה. אבל איך ליברמן צייץ אם מותר לפטר שר ביטחון במלחמה אז גם ראש ממשלה מותר.

זה הזמן לפטר את ביבי. להקים ועדת חקירה שתעמיד לדין את כולם אבל כולם.

ייתכן.
אבל זה לא מה שאמרתי.

אם יש לו אחריות כראש אז חייבת להיות לו את החופשיות להחליף את מי שתחתיו.

אם תקביל את זה למנהל מחלקה בחברה גדולה שהעובד שלו עושה טעות אחרי טעות או לא עושה לפי הדרך שהמנהל מתווה לו, ברוב המקרים, אם המנהל עם שכל, הוא יחליף אותו כי האחריות היא עליו ואת אף אחד לא מעניין שהעובד תחתיו טעה. לכן הוא המנהל.

ביבי ראש השרשרת, אם הוא חושב שגלנט לא מתאים (ודי ברור שהוא חושב ככה כבר ממזמן), הגיוני ומתבקש שיחליף אותו.
אם כבר התלונה עליו היא למה הוא המתין עד עכשיו.

כן אבל זה מתעלם לגמרי מהקונטקסט… גלנט לא פוטר בגלל עמדותיו הבטחוניות. הוא פוטר בגלל עמדותיו לגבי גיוס חרדים.

זה אתה טוען (והתקשורת שרובה די קרובה אליך בדעות) ואתה מדבר מפוזיציה, כמו רוב בני האנוש.

ביבי טוען שהוא פוטר בגלל העמדות הביטחוניות וגם גלנט עצמו אומר את זה במסיבת עיתונאים שלו הערב, והוסיף שיש גם קשר לעניין חוק הגיוס אבל אין ויכוח שהם לא רואים עין בעין את המצב הביטחוני ואת הדרך להתמודד איתו.

דובי היום גלנט הודיע שהוא מגייס עוד 7000 חרדים. זה כמו הכרזת מלחמה על ביבי

אני מסכים שזה זכותו של ביבי. אני גם מסכים איתך שיש סיבות נוספות לפטר את גלנט כולל לגטימיות.

אבל העמידה של גלנט בפני חוק הגיוס החדש או ההתנגדות למעונות זה הסיבה הראשית.

גלנט כבר היה בדרך החוצה כמה פעמים.
ולפני שבוע וחצי הוסיף את הקש האחרון בטקס הזיכרון, למי ששכח.

מה זה רלוונטי מה שקרן טוען? למה שננהל דיון כאילו במילים של שקרן יש אמת?

א. הוא הודיע את זה כבר שלשום אבל לא משנה לדיון.

ב. אתה (ונראה שגם ליאור) די מפספסים את מה שעומד מאחורי ההודעה המקורית שלי.
לא חושב שביבי נקי כפיים פה, רחוק מלהיות מחסידיו.
אני התכוונתי לצביעות התקשורתית וגם של המתנגדים שלו (בעיקר הפולטיים) שמצד אחד רוצים להחליף אותו בזמן מלחמה ומצד שני טוענים שאי אפשר להחליף שר ביטחון באמצע - למרות שבהרבה מדינות מחליפים דווקא באמצע מלחמה.

והדבר הנוסף, בראיה רחבה יותר, לטעון שהוא הראש והאחראי אבל לא לתת לו קרדיט לשנות כלום במסגרת האחריות שלו וגם להקטין כל פעולה שנעשית (כמו חיסול נאסרללה והביפרים ועוד פעולות רבות ונוספות) שזה לא ביבי אלא השב"כ, מוסד, צה"ל, גלנט - כולם רק לא הוא.

הגדילו לעשות אלה שטענו שזה למרות ביבי.

היחידה שהיתה עם קצת יושרה עיתונאית זו דפנה ליאל שאמרה אחרי חיסול נסראללה שבסוף זו החלטה של ביבי ומגיע לו כל הקרדיט עליה כמו אם היא היתה נכשלת ומביאה עלינו חורבן.

כי בצורה הזאת באמת אי אפשר לנהל דיון.

לא מנסה לשכנע אותך. תהנה מתחושת הלכה המדינה.

מסכים שזה צבוע. אני מלכתחילה טענתי, כבר ב8.10 שנתניהו והשאר צריכים לעוף. מלחמה או לא.

אי אפשר לנהל דיון אם יוצאים מנקודת הנחה שנתניהו שקרן ולכן לא מסתמכים עליו כמקור?

@Dovi כי ערבבת בין הטיעון שהתקשורת רודפת את ביבי (נניח), לבין הלגיטימיות של הפיטורין. כתבת גם על זה וגם על זה באותה הודעה.

אם הטיעון הוא שהתקשורת צבועה אז סבבה, רק שאין פה באמת קשר לפיטורי גלנט

מסכים שאתה עקבי ולכן לא דיברתי עליך.

אם מנהלים דיון מנקודת הנחה שנתניהו שקרן אז אין באמת דיון.
אין צד שני למטבע.

ועדיין, הבאתי לך את גלנט עצמו שאמר הערב בפיו שהיו חילוקי דעות בטחוניות.
האם ביבי לא היה מפטר אותו רק על זה? לא יודע. כנראה שלא.

אם כי הוא כבר היה על הכוונת יותר מפעם אחת וגם פוטר דה פאקטו לפני שהוחזר.