אני לא תוקף אותך …
אבל אני חושב שדי ברור למה ביבי פיטר את גלנט. זה זכותו. הבעיה שגם זכותנו לפטר ראש ממשלה.
אני לא סובל את גלנט אבל ברור לי שהמניע פה פוליטי.
אני לא תוקף אותך …
אבל אני חושב שדי ברור למה ביבי פיטר את גלנט. זה זכותו. הבעיה שגם זכותנו לפטר ראש ממשלה.
אני לא סובל את גלנט אבל ברור לי שהמניע פה פוליטי.
זה 2 טיעונים שונים באותה הודעה.
יודע שאני לא מוצלח בניסוחים כמו אחרים פה.
כל זה לא סותר שהפיטורין יכולים להיות לא בענייני ביטחון.
ברור שיש…
גלנט דיבר על:
מה בטחוני פה?
חילוקי דעות ברור שהיו, היו גם עם ראשי המערכת ולראשי המערכת עם האלופים ועם המח"טים כי ככה זה במלחמה של שנה. באופן יותר ספציפי ישנן שמועות שגלנט חתר לתרגם את ההישג בצפון להסכם וביבי לא מעוניין בכך. אבל מה שאיים מיידית על הממשלה זה חוק הסיפור של הגיוס ולכן זו הסיבה העיקרית.
זה מאוד בטחוני.
למעשה ליבת הויכוח בין מי שמצדד בעסקה ובין מי שנגדה.
בכל מקרה למה ביבי מסכים להיסחט כך ע"י חרדים ובן גביר?
אחרי סינואר אני במקומו מודיע על בחירות.
אני אזרום איתך, ואכתוב משהו שאני אישית לא ב100% מסכים איתו אבל עדיין חושב שזו טענה לגיטימית,
אם גלנט מאיים על שלימות הקואליציה (מה שיכול לגרום לנפילת הממשלה ולבחירות בזמן מלחמה) זו גם יכולה להיות סיבה לגיטימית לפטר אותו.
אני מבין שאולי המניעים מאוד מרגיזים וליאור יגיד שזה בדיוק מה שצריך לקרות (=נפילה של הממשלה ובחירות) אבל מצד ביבי, הגיוני לשמר על הקואליציה שלו ולהמשיך הלאה.
זה לא אחת ממטרות המלחמה?
אכן, אז ניתן את תל אביב בעד החטופים?
לא חושב שיש מישהו במדינה שלא רוצה שהחטופים יחזרו (כן, כולל ביבי למרות שאני קורא טענות שהוא לא רוצה להחזיר אותם כי זה יסיים את המלחמה שהוא רוצה שהיא תמשך לנצח).
השאלה היא המחיר והדיון הזה נוהל פה כבר עשרות פעמים.
טוב אבל גלנט מן הסתם לא תומך ביציאה מתל אביב… מה הויכוח הבטחוני בין נתניהו וגלנט לגבי שחרור החטופים?
כמובן, לקחתי את זה לקיצון השני.
לא ישבתי בקבינט והחרדים בלשכה של ביבי העדיפו להדליף לבילד ולא אלי אז אני לא יודע להגיד לך מה דעתו של גלנט.
לפי הפרסומים הוא היה בעד להחזיר את ציר פילדלפי והפסקת הלחימה ועוד כמה דברים שביבי חשב ההפך.
נניח שאני קונה את זה (בספק רב שגלנט תומך ביציאה מעזה אלא אם הוא באמת מאמין שסיימנו שם) - מה הבעיה שהם לא מסכימים? הרי זה לא שגלנט פעל בניגוד לזה נכון?
ליאור בגדול גלנט וביבי מתדרכים ומדליפים אחד נגד השני. מצב כזה לא יכול להמשיך. גלנט חוסם את ביבי עם החרדים . ובדרך מי שילך הביתה במקרה כזה זה שר הביטחון.
הבעיה שמתעלמים ממנה זה שביבי מינה כנראה את אחד מהאנשים הכי לא מוכשרים שיש בממשלה לתפקיד השני בחשיבותו (יחד עם משרד האוצר) בממשלה.
ממשלה הזו לדעתי סיימה את דרכה.
היה לנו כבר עמיר פרת שר בטחון שזה הכי מצחיק ever. ככה זה עם השיטת ממשל הקלוקלת שכל אדם חסר כישורים מתאימים יכול להיות אסטורנאוט אם רק יהיו מאחוריו מספיק אנשים, ופאק על התאמה.
עמיר פרץ לא היה שר ביטחון מהולל אבל סמוך עלי שהוא היה יותר טוב מכץ. לעמיר פרץ יש את כיפת ברזל לרקורד.
כץ לא מסוגל להעלות ציוץ לטויטר …
דרך אגב. כץ עושה טעות כי מי שמתמנה לשר הביטחון תחת ביבי הופך להיות השעיר לעזאזל שלו.
זה ברור שאם הניצחון המוחלט לא יגיע אז מי אשם? כץ
לא מבין למה אני אמור לסמוך עליך על עניין כץ. לא מכיר בשיט את כץ, ועמיר פרץ קיבל על התאמה למשרה הנ"ל 0. מונה מתוך שיטת ממשל דפוקה. זה כל מה שאמרתי.
זה נבלה וזה טרפה. רק שלשני היה את כיפת ברזל. שתיהם גרועים…
תכלס, שר בטחון פה זה בובה ביחס לכזה ראש ממשלה דומיננטי.
זה בדיוק למה מינו אותו. הוא מתמנה להיות האחראי הבא לכישלון…
כ"ץ הוא שר האוצר הכושל ביותר בהיסטוריה של מדינת ישראל, ושר חוץ לא פחות גרוע מזה. אני עם משה, למנות איש כל כך חסר תועלת להיות שר ביטחון באמצע מלחמה זה בגידה בביטחון מדינת ישראל.
במדינה נורמלית במקום לחסום את איילון, היו עולים לכנסת ומסלקים את ביבי מהלשכה שלו בכוח.