לפעם הבאה שאתם מנסים להגן על מדינת ישראל שאין ג׳נוסייד בעזה… תודה בצלאל על תפקודך המרשים. האנשים האלה זה קולקציה של אפסים שאני לא ראיתי כמוה בחיים שלי.
לא הבנתי אם אתה מנסה למצוא היגיון בטיעון שלא אני התחלתי איתו או שאתה לא מכיר את הטיעון עצמו.
יש את קרובי החטופים וכאבם, ויש את המחאות. אני מפריד.
המחאות במקרה הטוב בחרו בנתיב שלדעתי לא נכון כדי לקדם את החזרת החטופים או במקרה הרע קיבלו ‘‘שליטה’’/הדרכה של אנשים עם אג’נדה פוליטית.
אז ethnic cleansing ולא genocide. צריך להבין שיש אנשים שנלחמים מלחמת קודם כדי להסביר שאלו לא כוונותיה של מדינת ישראל, אבל האיש הזה בא והורס הכל, בין השאר כי אלה באמת כוונותיו. אני, כידוע, לא מהמר נגד הציונות הדתית ולכן סביר מאד שתמורת תמיכה בהסכם מול חיזבאללה הם יקבלו איזו טריטוריה נחמדה בצפון רצועת עזה.
להתראיין בכל התקשורת העולמית ולקשור בין ביידן וחמאס - להסביר איך המדיניות של ארה"ב של תמיכה ישירה בחמאס באמצעות סיוע הומניטרי, פוגעת במאמצעים של ממשלת ישראל להחזיר את החטופים.
אבל היה להם חשוב יותר לטנף על ביבי בעולם, ו-to kiss baiden’s ass, אז הם הגישו לשונאינו על מגש של כסף את הנרטיב של חמאס. אין עסקה בגלל ישראל. ישראל “רק” צריכה לסיים את המלחמה, לתת לחמאס לשלוט ברצועה, לשחרר אלפי רוצחים, ולהתחייב לא לחזור להילחם בשביל להחזיר את החטופים - אם הם באמת היו רוצים אותם, הם היו עושים את זה. ישראל אחראית לזה שהחטופים עדיין שם, חמאס בסדר. הרי אפילו ההורים של החטופים אומרים את זה.
מה רע בעידוד הגירה מרצון? זה מתקשר לתגובה שלי לליאור ב"דת ואידיאולוגיה". מילת המפתח היא רצון. עד כדי כך שטפו לאנשים את המוח, שאפילו את הרצון שלהם הם לא מוכנים לקבל. שישארו פה על אפם וחמתם, ויסבלו.
אני לא מתיימר לדעת בדיוק מה היה צריך להיעשות.
אני כן חושב שהמחאה של מטה החטופים הייתה פשוט עוד סבב של מחאות קפלן.
לדעתי הדרך הכי טובה להחזיר את החטופים הייתה בהפעלת לחץ על אלה שיכולים/צריכים ללחוץ את חמאס ראשונים. ארה’'ב וכפועל יוצא של זה, קטאר.
הבעיה היא כפולה כי בהאשמת ביבי במה שקורה, המחאה שירתה את הממשל הדמוקרטי בניסיון שלו ללחוץ את ישראל לקבל את מה שקרה ב-7/10 כתנאי לחזרת החטופים.
מדובר על הנזק ההסברתי והדיפלומטי שנגרם כששר בישראל יוצא בהצהרות כאלה בזמן שאנחנו נלחמים על כל טיפת לגיטימיות ועל כל חימוש וחימוש ועל כל אצבע ואצבע באו"ם. אבל מה אכפת לסמוטריץ’, הוא גם ככה לא מוציא את הראש שלו מיהודה ושומרון, את השאר השם יסדר
מה עם הנזק ההסברתי שאתם עושים, כשאתם מהדהדים את מה שהוא אומר כאילו הוא אמר משהו לא בסדר? במקום להסביר לעולם למה הדברים שלו נועדו לשפר את מצבם של תושבי עזה, אתם תורמים לנרטיב שיש שר בממשלת ישראל שרוצה לרצוח עזתים (ואפילו לא פסח!!). כל פעם שאני מתדיין עם מישהו ו/או רואה אנשים מדברים בתקשורת זרה הם מזכירים ש"אפילו הישראלים אומרים את זה". מבחינתם כל ההפגנות שהם רואים בטלוויזיה, זה הפגנות נגד ג’נוסייד. בין אם זה כי הם אידיוטים או שהם מפיצים את זה בזדון. איפה חשבון הנפש של השמאל לפגיעה האנושה שלו בתדמית של ישראל בעולם?
תסתכל על התגובות אליו בטוויטר. אפשר להמשיך להגיד עד מחר שההתנתקות זו מדיניות ימין, אבל זה מהלך שמאל רדיקלי שהוא האחראי הבלעדי ל-15 שנות טרור מרצועת עזה, כולל השבעה באוקטובר (שלא לדבר על עסקת שליט, שכולנו יכולים להניח שסמוטריץ’ ובן גביר היו מפילים עליה לביבי את הממשלה). איפה חשבון הנפש של השמאל על זה שהטרור של 30 השנה האחרונות הוא תוצר ישיר של אוסלו וההתנתקות? איפה חשבון הנפש של השמאל על זה שהמדיניות שלו היא זו שאשמה בטרור, והוא מנסה להמשיך להכשיל מדיניות של ימין - למרות העם אומר את דברו פעם אחר פעם?
תוציא את ביבי מהמשוואה, אני שונא אותו יותר ממך. אני רוצה לדבר על המהות. המדיניות הזאת של השמאל פוגעת בנו.