פוליטיקה וזה :: ישראל במלחמה

זה בדיוק העניין משה… פלדשטיין כן קיים והוא יכל פשוט להגיד לו…

זה הנקודה, הצבא צריך מיוזמתו למסור את זה לביבי ובלי שום המתנה. הוא המפקד העליון של הצבא… אתה לא מבין מה אני מנסה להגיד פה.

פדלשטיין בשום פנים ואופם לא צריך להיות מואשם בניסיון מכון לפגיעה בביטחון המדינה… הם מנסים להפוך אותו לעד מדינה. ובטח לא להיות במעצר כל כך הרבה זמן, הוא לא מסוכן ובקלות אפשר לשחרר אותו למעצר בית.

בלי פדלשטיין המסמך הזה בחיים לא היה מגיע לראש הממשלה.

דרך אגב. מה שביבי כן צריך להיחקר פה זה למה הוא שיקר על היועץ שהוא טען שלא עבד איתו. זה פשוט עוד שקר שלו.

לפחות יש צדיק אחד בסדום ארי שביט על הפרשה.

https://www.makorrishon.co.il/opinion/797909/

גם צריך לזכור איך הפרשה הזו החלה, מניסיון סחיטה לשיבושים של פרוטוקלים ובסוף לחקירה של הדלפה מסמך לבילד.

זה קלאסי הר שהוביל לעכבר.

יש אלפי מסמכים ביום… מראים לנתניהו את מה שנראה ישוב ורלוונטי.

אתה מתעלם מהטיעון המרכזי - אם הנגד והדובר רצו להראות לנתניהו למה הם היו צריכים לגנוב? יכלו פשוט להגיד לו “תראה”…

מסמך של החמאס שמראה על אסטרטגיה שלו למשא ומתן על שיחרור חטופים זה נראה לי מסמך מספיק חשוב שהדרג המדיני שאמור להחליט על אותה עיסקה ידע אותו מראש…

תחשוב שאני מנסה למכור לך מכונית, אישתך מגלה מסמך שאני כותב בו את אסטטרגית המשא ומתן שלי שבא אני במפורש אומר שאני ינסה “לסחוט” אותך… זה לא חשוב שתדע אותו מראש?

הם גנבו בגלל שהצבא ניסה להסתיר את המסמך מביבי, זה הטענה שלהם. המסמך לא היה אצלם.

ביבי הדליף את זה לבילד? זה לא שונה מירון אברהם שעכשיו מפרסם הדלפות שכולנו יודעים מי מי הדליף לו…

אם היה פה אכיפת שווה וברורה היתי מסכים איתכם.

צריך להפריד בין שני הדברים: ההתנהלות הפלילית של נתניהו ולשכתו - שמגיעה עד כדי בגידה במדינה, והעובדה שיש פה משהו לא תקין - איך מסתירים מסמך שמרמז על אסטרטגיית המו"מ של חמאס מהדרג המדיני?

התנהלות לא תקינה של לישכה זה ברור, אבל איך הגעת לבגידה במדינה?

המסמך נכתב ע"י חמאס בעצמו, הוא לא צריך את הבילד כדי לדעת שהוא כתב אותו. באמת שאני לא מבין את זה.

אתה כל הזמן נראה לי על הסף של הבליעה של הred pill אבל מפחד לבלוע אותה. אז עכשיו תעבוד איתי לאט לאט:

הצבא ומערכת הביטחון מנהלים מהתחלת המלחמה (לא ניכנס לחתירה ולשיתוף פעולה שלהם עם קפלן לפני המלחמה) מלחמה בדרג המדיני . הדלפות ללא הפסקה מפגשים עם משפחות של חטופים שהם במפורש אומרים להם ללכת להפגין נגד הממשלה וברור שהם מנסים לדחוף עיסקה של סוף מלחמה ועיסקת חטופים.

הם עולים על מסמך, שהם יודעים מראש שהציבור הישראלי ובמיווד הדרג בהמדיני צריך לדעת אותו . במקום לשתף את זה עם הדרג המדיני ואחרי זה הציבור, הם מסתירים וממדרים את ראש הממשלה ובעקפין את הציבור הישראלי (אחרי זה בעזרת הכלבלים שלהם בתקשורת אומרים שהם רצו לעשות את זה בתהליך ממודר ומסודר. כן ממש)

מה יותר חמור, הדלפה של מסמך (חמאס יודע את תוכנו ואין לאף אחד ספק על אמינותו) לעיתון גרמני, או עצם הניסיון למדר לא רק את הציבור הישראלי אלא ראש ממשלה.

למה הצבא, ושוב הראתי לך דוגמה עם בן גביר ששם פתאום , הם רצו להדליף אותו לתקשורת, למה פה הצבא ממדר אותך ואותי מהמידע הזה? שוב זה לא מידע סודי או משהו שיסכן חילים, הרי הצבא כבר תפס את המסמכים.

תבלע את red pill

אחד הפוסטים אוחד לנושא קיים: הסכסוך הישראלי פלסטיני

משה, מה שעצוב לי זה שהדיון איתך (ועם רבים בישראל) הוא כבר לא דיון על פערים אידיאולוגיים אלא על פערים בתפיסת מציאות. מהבחינה הזו המהלך של נתניהו לייצר תעשיית שקר שמקיפה את הכל הושלם.

המסמך של החמאס לא מלמד שום דבר חדש שלא ידענו ב8.10 או ב6.10. לכן לא הייתה סיבה להראות אותו לראש הממשלה. אני לא צריך שיביאו היום חזאי לבית ראש הממשלה שיספר לנתניהו שמחר בסביבות 5:30 בבוקר יעלה האור.

אבל זה שקר מראשיתו ועד סופו לטעון שהצבא או איזשהו גורם בטחוני מסתיר מידע מראש הממשלה. פשוט שקר חסר כל בסיס.

זה שונה מאוד מההדלפות שירון אברהם מפרסם…

1. הצנזורה הצבאית אישרה את הפרסומים של ירון אברהם (משהו מעניין? פספסתי)

2. הפרסום של ירון אברהם לא שורף מקורות מודיעיניים ולא מסכן חיים.

עכשיו אפשר לחזור לשקר של אכיפה בררנית.

לא מסתירים אלא לא מציגים את המסמך. מהסיבה הפשוטה שהוא לא מחדש שום דבר… יש אלפי מסמכים ביום. אם יציגו את כולם לנתניהו הוא ישב שם כל היום ויהיה עסוק בקריאה. מראים לו את הדברים החשובים. בכל מקרה אם יש מידע שנוא רוצה לראות אין שום דבר שיכול למנוע ממנו לראות אותו. אבל זה סתם שקר מתעשיית השקרים המפוארת שקמה כאן.

שקר

שקר

שקר

אולי אני מתבלבל לגבי מה שפורסם, אבל כולנו ידענו ב-6.10 שבאופן רשמי חמאס שם יעד להפעיל לחץ על משפחות החטופים כדי שיובילו מחאות נגד הממשלה?

לא היה צריך להראות לראש הממשלה מסמך רשמי שבו חמאס מתאר את הטקטיקות שלו איך למסמס את המו’'מ?

לא ידענו?
הטקטיקות האלו זה משהו חדש?
חמאס לא ביקש מערביי ישראל להבעיר את השטח פעם אחר פעם?
נסראללה לא פיתח את תיאוריית קורי העכביש?
סינוואר עצמו לא שוחרר בעיסקת שליט אחרי מחאות היסטריות שקראו ללכת לאחת העיסקאות הגרועות בתולדותינו ואחת שכנראה גם הובילה ישירות לאירועי 7.10?
לא היה ידוע, מוצהר ומכוון שחמאס רוצה לחטוף ישראלים? בשביל מה? בשביל לשיר להם את התקווה בעזה? ברור שזה בשביל להפעיל לחץ על המדינה - לחץ שהוכח בעסקת שליט שהוא יעיל מאוד.

לא יודע אם כן או לא, אין לי דעה לכאן או לכאן בנושא הזה, אבל…
לחשוב שמסמך שזה מה שהוא מתאר מחדש משהו לביבי זה להמעיט בצורה קיצונית בראש הממשלה שלנו.
אני מתעב את האיש, אבל טיפש הוא לא. את הטקטיקות של חמאס הוא מכיר טוב מאוד, ולכן אני שמח** שהוא זה שמנהל את המו״מ מולם ולא אחרים.

**שמח חלקית - אני חושב שגם אם הייתה עיסקה טובה יחסית לישראל הוא היה מונע אותה. הוא לא מוכן ללכת לעיסקה רעה, שזו כבר חצי נחמה, אבל הייתי רוצה את החטופים בחזרה וכמה שיותר מהר. אני הייתי מסכים לשלם מחיר שנתניהו לא מסכים, ואני חושב שהוא עושה עוול לחטופים.

באופן אישי פחות התרגשתי מהפרשה הזו כי אני לא בטוח שהבנתי עד הסוף וכמה זה בכלל חמור. מה שכן, ברור שהתוכניות של סינוואר היו בחוץ. המעניין לדעתי זה הקומבינה שעשו על הגב של הבילד - יד אחת מאכילה את העיתון בחומר ‘סודי’ ואז היד השניה יוצאת לתקשורת ואומרת שזה גילוי של הבילד ולכן xyz. מי שנעשית עליו מניפולציה הוא כמובן הציבור, אבל זה לא חדש אצל ביבי.

יש הבדל בין ‘‘לדעת’’ ולדעת.
יש הבדל בין להגיד לאנשים האסטרטגיה שלכם עוזרת לחמאס, לבין לתת לחמאס להגיד את זה בעצמם.

וכשאני מנתק את זה מסוגיית המשפחות, אני שואל את עצמי למה עדיין זה לא הגיע לרה’'מ כדי שיוכל להחליט מה לעשות עם זה?
הרי זה הודלף בסוף, נכון? סימן שהוא כן ראה בו כלי שימושי.

בסוף השורה התחתונה פה ברורה:
גופים שאמורים לשרת את הממשלה ממדרים אותה בטענות כאלה ואחרות, ולך תוכיח שאין לך אחות.
בנוסף, כשהם רוצים הם דואגים להדליף מה שמתאים להם, שוב, בטענות כאלה ואחרות.
מה שנקרא איפה ואיפה.

אתה נכנס לשאלה הראויה בעניין ההדלפה, המניעים והאשמה. אני לא הולך לשם כי אני לא מתעניין מספיק וכי אני לא חושב שמישהו מספר לי את האמת שעל-פיה יהיו לי כלים לגבש דעה.
לא טעים לי שקרים, לא משנה מאיזה צד הם מגיעים…

בין זה לבין להיתמם שמשהו באסטרטגיית חמאס הייתה חדשה לביבי…

הבדל קטן וזניח לטעמי.
יש אנשים שהקרובים שלהם בעזה, ואני לא רוצה לחשוב על הגיהנום שעוברים אלו ששם ואלו שכאן.

עזוב אותם…
לי יש קרובים שלהם יש קרובים עם נפגעים ממסיבת הנובה. כנראה מכירים גם חטופים, אבל אני לא שומע על כך מספיק - אלו לא קרובים שקרובים אליי מאוד. אני מנסה לומר שאין לי קשר אישי לאף חטוף. לא ברמה שאני יכול לנקוב בשם.
הלב שלי עדיין מכווץ ופצוע מהגיהנום הקטן והנעים שאני עובר כמי שחי במדינה שממנה נחטפו לפני קצת יותר משנה 240 איש, אישה וילד. במיוחד הילד.
סליחה, אני עוד לא מצליח להתאושש מזה.

האמירה ״להגיד לאנשים האסטרטגיה שלכם עוזרת לחמאס״ רלוונטית כקליפת השום. לאנשים האלו יש את כל הזכות לרצות שיקיריהם יחזרו אליהם מהגיהנום, וכמה שיותר מהר. יש את כל הזכות להפעיל כל לחץ על הממשלה.

זו אחריות של הממשלה לנהוג בצורה מושכלת, להפעיל לחץ על חמאס ולדאוג שהם ירצו לשחרר את החטופים ולא לחשוב שחטיפה זו אסטרטגיה טובה.

והנה, ממשל טראמפ מגיע ואיתו הבטחה להפסקת הצביעות וההתחסדות. הזדמנות מצויינת להרעיב אוכלוסיה שמחזיקה את האנשים שלי.
(לא שהייתי רוצה להרעיב אוכלוסיה, אבל תחזירו את האנשים שלי יא בני-זונות!!)

כל אדם שחי כאן יודע שלחמאס זה טוב שיהיה על הממשלה לחץ להגיע לעסקה ושהחמאס משתמש בלחץ הזה ומנסה ללבות אותו. אין פה שום חידוש ושום דבר שדורש התייחסות.

גם אם מבחינה עיתונאית יש למסמך הזה ערך, הצנזורה לא אישרה לפרסם אותו כיוון שהוא מסכן מקורות שבהמשך יכולים להביא מידע שיעזור לצבא או לחטופים.

מה שמאפיית נתניהו עשתה זה לגנוב מסמך(ים) מסווג, להעביר אותו לאזרח נטול סיווג שבתורו העביר אותו למישהו שהעביר אותו לעיתון שלא כפוף לצנזורה הישראלית.

נפלט לך או שאתה חושב שהצבא אמור לשרת את הממשלה?

אני באמת שואל - כבר כתבתי שאני לא עד הסוף מבין את הפרשה - ממה מודר ראש הממשלה שהוא לא מידע גלוי? הכל נראה כמו הסחת דעת אחת גדולה בתוך הקייס הזה שהם תופרים כדי להגיד שביבי לא ידע וביבי מודר ואיזה מסכן ביבי.

הדבר היחידי שמעניין, אולי, הוא שביבי נלחץ מזה שהבחור לקח עורך דין משלו ולכן שם, אולי, יש משהו.

בכל מקרה - ביבי מתחיל להראות כמו מישהו שהטבעת סביבו נסגרת. הסבירות שהוא ינקוט בצעד קיצוני מכיוון כלשהו עולה. בעיקרון הייתי אומר שאין סיכוי ושהוא פחדן, אבל אין דבר שיותר מפחיד אותו מלאבד את הכסא או יותר נכון מהמבט של שרה כשהוא יצטרך לבשר לה על כך

אני מבדיל בין אנשים שסובלים בגלל שיש להם יקירים בסיטואציה הנוראית הזאת, לבין מה שקורה במטה החטופים והפוליטיזציה של האירוע.

בעיניך זה עניין זניח, אבל העניין הזה מנוצל כדי לייצר לחץ שלפחות באופן אישי לדעתי לא יוביחל לשיפור המצב/פיתרון חיובי, אלא ליצירת מציאות שמתאימה לאידיאולוגיה מסוימת.

למיטב ידיעתי עיתונאית בשם שירית אביטן טוענת שכל המידע מהמסמך אושר לפרסום.

התכוונתי לשב’‘כ, אבל אני יכול לנגוס ולשאול מה הבעיה באמירה שצה’'ל עובד בכפוף לממשלה?

אפשר לטעון שמידע שיכול לשרת את המדיניות של הממשלה הנוכחית לעומת מדיניות שמנסים לכפות עליה לא הגיע אליו.

לא צריך לשכנע אותי שזה הכל משחקי כוחות ומשחק מילים, אם זו הכוונה.

אני מדלג רגע על ההסכם עם לבנון, אשכרה יש הנחיות פק"ע חדשות בכל אזור הצפון כי חיזבאללה מרוקן מחסנים לקראת ההסכם.

יש לכם את זה ביותר הזוי?

לא מכיר אבל למיטב הבנתי חשיפת המסמך חשפה מקור (משהו במסמך עצמו ולא בתוכן - אבל כמובן לא ראיתי אז לא יודע… )בכל אופן הצנזורה פסלה.

ברור שעובד בכפוף. לא משרת את הממשלה, משרת את המדינה ואזרחיה בכפוף לממשלה. נוט דה סיים.